despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
neacsugabrie |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Attached thumbnail(s) programare.jpg ( Size: 376.84k ) Number of downloads: 859 |
||
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 22 May 2013, 17:31) Aia e pe bune? NU stiu dca ai observat, dar in cazul mortii iminente se administreaza botez de necesitate. Si doctorul de familie face consultatii de necesitate.Iar chestia cu botez de necesitate nu prea o inteleg.Acum,recunosc ca nu sunt prea dus pe la biserica dar, nu prea pricep ce-i ala botez de necesitate.Adica daca ala care sta sa dea coltul nu a fost botezat il rezolva popa?! Si daca e in coma se rezolva?! Pe mine m-a uimit ca "prestatia" preasfintiei sale e (cica)gratuita ,dar acatistele se primesc la capela.Adica tot cam ca la doctor.Operatia din sala e gratuita,multumirile la cabinet. |
--------------------
dacia
solenza
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
1. Un om care moare nebotezat n-are, în credința creștină, prea multecșanse să pupe Împărăția lui Dumnezeu. Și asta pentru că Domnul a zis (aproximativ) ’doar cel ce se va naște prin botez cu apă și Duh Sfânt va intra în Împărăție’.
2. Acatistul e una, prestațiile enumerate acolo în anunț sunt cu totul altceva. 3. Un om în comă nu poate fi împărtășit pentru că Împărtășania e o taină la care omul participă de bună voie. This post has been edited by DragosP: 22 May 2013, 19:21 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
neacsugabrie |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 22 May 2013, 18:31) 1. Un om care moare nebotezat n-are, în credința creștină, prea multecșanse să pupe Împărăția lui Dumbezeu. Și asta pentru că Domnul a zis (aproximativ) ’doar cel ce se va naște prin botez cu apă și Duh Sfânt va intra în Împărăție’. 2. Acatistul e una, prestațiile enumerate acolo în anunț sunt cu totul altceva. 3. Un om în comă nu poate fi împărtășit pentru că Împărtășania e o taină la care omul participă de bună voie. Ok.Acum am inteles.Sistem sanitar complet. |
--------------------
dacia
solenza
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QAsupra imparatiei lui Iulian se pastreaza o tecere profunda.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(Marty @ 22 May 2013, 18:31) Aia e pe bune? NU stiu dca ai observat, dar in cazul mortii iminente se administreaza botez de necesitate. Botezul de necesitate il poate face si doctoru chizdar. In cazul in care copilul se naste da' nu prea are sanse de viata dom' doftor poa sa fie popa de botez. Popa de botez poa sa hie orisicine, important e sa aiba niste apa (plata, minerala, de la vizitic, nevermind). Ritualu' e simplu, iei apa si i-o troni in cap puradelului si spui "se boteza Gogu (fara nici o aluzie) in numele Tatalui, Fiului si Holy Spirit. Ca sa nu moara pruncu' nebotezat. In cazul in care scapa famelia poa sa mai faca o data botezu la beserica si celelalte ritualuri prevazute in cazul botezului solemn, mai putin chestia cu bagatu-n cristelnita sau turnat apa in cap, dupa caz, care nu se mai repeta. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Cata bataie de cap....
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Nu e același lucru clujene.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Oare tu-mi recomandai sa duc bebele in fiecare duminica la biserica, pentru a fi impartasit?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Am observat si eu ca e pe alta lume, lasa-l, nu mai rade si tu de el.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Merita citit cu atentie mai ales pentru excelenta limba romana.
![]() Copiii, după botez, pot fi împărtășiți cât mai des, se poate în fiecare duminică. Copiii până la 5 ani, se împărtășesc o dată la o lună (la 30 zile). În timpul împărtășirii copiilor până la 5 ani, preotul să fie atent la mișcările și intențiile lor, pentru că unii copii, de frica medicamentelor, se feresc de a primi Sfânta Împărtășanie și dau cu mâna lovind lingurița sau Sfântul Potir. Unii copii, scot din gură Sfânta Împărtășanie și o aruncă. Mama care aduce pruncul în brațe la Sfânta Împărtășanie, se recomandă să-l țină culcat cu capul pe mâna dreaptă. Aceasta este poziția cea mai bună pentru mâna dreaptă a preotului cu care duce lingurița la gura copilului. Copii care dorm în brațele mamelor și sunt aduși la Sfânta Împărtășanie, mama trebuie să aibă grijă să trezească copilul înainte de a ajunge în fața preotului. Nu este voie să fie împărtășiți copiii prin somn. Copiii sugari, după ce au fost împărtășiți, să aibă grijă mamele ca timp de o jumătate de oră să nu le pună biberonul în gură sau să sugă din pieptul mamei. Timpul acesta este necesar ca să înghită copilul toată Sfânta Împărtășanie și să lucreze, ca nu cumva să rămână pe pieptul mamei sau pe biberon Sfânta Împărtășanie. This post has been edited by bion: 23 May 2013, 17:33 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Dan știi că ignoranța nu e o scuză: copilul până la 6..7 ani e tratat un pic mai special în ortodoxie.
De bună voie ar trebui să-ți duci tu copilul să-L primească pe Domnul. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
Nus' ce sa zic. Nu-s cel mai mare fan al ortodoxiei ...
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Dane, este/era(ca n-am mai ajuns demult pe acolo) in zorilor un bar "La manasitre".
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
cdadan |
![]()
|
Un bun crestin ar merge acolo mai des!
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cdadan |
![]()
|
Împărtășania e o taină la care omul participă de bună voie.
Eu o sa-l intreb periodic, iar cand o sa spuna ca vrea, o sa-l duc. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Inainte de impartasanie trebuie sa te spovedesti, iar Bogdanel nu stie sa vorbeste. E o dilema aici.
In plus, prima bautura din viata unui barbat trebuie sa fie tuica, nu vinul. This post has been edited by corbex: 24 May 2013, 12:08 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
Copchiii nu. Trebe duși. Bine, nu ăia din Cluj. Ăia-s mai speciali, din pârinți speciali.
This post has been edited by DragosP: 24 May 2013, 12:30 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Corect, am văzut la tony.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 May 2013, 22:26) Dan știi că ignoranța nu e o scuză: copilul până la 6..7 ani e tratat un pic mai special în ortodoxie. De bună voie ar trebui să-ți duci tu copilul să-L primească pe Domnul. De bună voie ar trebui să înțelegi că un copil nu trebuie îndoctrinat. ![]() This post has been edited by Filip: 24 May 2013, 16:18 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
He, he. Ce e mai bună? ’Îndoctrinarea’ creștină sau cea atee?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Zi-mi și mie ce propune îndoctrinarea asta atee.
Ateismul este lipsa de crezare în existența oricărei divinități (inclusiv Zei, Alah și Dumnezeu). Drept consecință, ateismul este și o lipsă de credință în divinități sau forțe supranaturale. Normal că mentalitatea religioasă obligă cumva presupunerea cum că ateii fac parte dintr-o sectă. E musai... mentalitate tribală. This post has been edited by Filip: 24 May 2013, 16:25 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
Nimic bun, tocmai asta e: pierderea sufletului.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:06 |