DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

48 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ungaria

bh07xyk
post 26 Oct 2007, 13:26
Post #781

C

Group: Members
From: Oradea

Suna la banca emitenta a cardului si intreaba comisionul pentru retragere numerar la bancomatele din strainatate. Mai intreaba si comisionul si cursul practicate la conversie, ca doar n-o sa-ti dea lei bancomatul din Ungaria.

Daca dupa astea iti mai arde sa retragi forinti de pe card romanesc ...

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 26 Oct 2007, 13:44
Post #782

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Inseamna ca retragerile de numerar, indiferent unde, de pe carti de credit sunt comisionate iar cursul nu este chiar "cel mai bun".
Din experienta mea cu card (nu stiu daca pot sa numesc banca dar nu cred ca sunt mari diferente), cursul este rezonabil la cumparare cu card, chiar daca la mijloc este o licitatie bancara de dolari, converiti apoi in moneda respectiva.
Desigur, cel mai bine iesi cumparand valuta in Romania (numai sa ai grija la tepe biggrin.gif ).

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
bh07xyk
post 26 Oct 2007, 16:21
Post #783

C

O sa incerc sa ma exprim mai putin subtil: cursul in cazurile astea este oribil. Comisioanele sunt foarte mari. Nu merita sa scoti numerar in strainatate.

Sa platesti cu card e ok, comision 0.

--------------------
+
adi_ar
post 31 Oct 2007, 08:01
Post #784

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
V A L I
post 20 Nov 2007, 13:04
Post #785

Membru autentic

From: BV

Revin si eu cu un raspuns...mai tarziu...dar ..asta e.
Din pacate nu am apucat sa citesc la timp mesajele voastre.
Am retras numerar de la bancomate din Budapesta... si pot sa confirm ... comisioane f mari. (de pe card BCR in Euro).
Atentie deci ... comision 0 e doar pentru plata la comercianti , nu si la hoteluri (si cu asta mi-am luat tapa smile.gif ).
Am fost si nevoit deoarece am luat o amenda pt parcare (60E !!! - deci atentie unde parcati in Budapesta, pentru ca locuri de parcare Nu sunt...decat asa daca prindeti unul smile.gif.. Am oprit 5 min in fata unui hotel si atunci mi-am luat amenda...cred ca aia stau la panda, sau nu stiu cum am avut eu norocul ala de mi-au pus caracatita pe roata. Sa nu mai zic de atitudinea f. gretoasa etc. Am incercat sa le dau spaga 20 E , apoi 40€ ... nu imi vine sa cred nici acum ca nu au acceptat.)

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 2006 / 1.5 dci / 65 cai
+
bh07xyk
post 20 Nov 2007, 13:25
Post #786

C

Au anuntat ungurii la radio ca au inceput controalele echiparii de iarna a masinilor. Recomandabil sa aveti cauciucuri de iarna, lopatica, lanturi si antiderapant, au pandalii cand e zapada si nu va lasa sa intrati in HU. Probabil s-a mai zis asta smile.gif.

--------------------
+
adi_ar
post 20 Nov 2007, 13:29
Post #787

Esti sigur ca plata hotelului cu card este comisionata sau ti-or fi scris ei un tarif mai mare ?!
Exista mai multe tipuri de POS-uri blink.gif ???

LE

"Antiderapant", adica nisip ?
Mie nu mi-au cerut asa ceva, in schimb cauciucuri de iarna si lanturi, da !

This post has been edited by adi_ar: 20 Nov 2007, 13:32

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bh07xyk
post 20 Nov 2007, 14:02
Post #788

C

"Pa lege" la ei tre' sa ai si nisip, unii sunt mai normali la cap si nu cer. Spagarii abia asteapta.

--------------------
+
adi_ar
post 20 Nov 2007, 14:16
Post #789

Ei, asta n-am avut ocazia sa aflu biggrin.gif !
Si oare cat se considera ca tebuie sa ai "dupa lege", adica daca am 2Kg in loc de 2,5 ma pot amenda huh.gif ?

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bh07xyk
post 20 Nov 2007, 14:21
Post #790

C

E, pa asta o stie numai Barbosu. Sunati la ambasada Hu cu asemenea probleme. Eventual consulat.

--------------------
+
Ghidioneanu
post 23 Nov 2007, 21:22
Post #791

Membru autentic

From: IS

Pentru cei ce ies pe la Oradea si vor sa mearga la Budapesta pe autostrada M3 de la Debrecen , recomand drumul prin Berretyoujfalu , apoi la dreapta spre Debrecen . In Derecske faceti stanga spre Hajduszovat , traversati Hajduszovat prin centru spre Hajduszoboszlo . Inainte de intrarea in Hajduszoboszlo va intalniti cu drumul 4 , se face la dreapta catre Debrecen si cam la 5 km e intrarea in autostrada M3 . E mai scurt cu 15 km deact drumul descris prin Debrecen , dar trebuie cumparata vigneta imediat la vama , pe acest drum nu e nici o benzinarie care sa aiba vigneta .

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
bh07xyk
post 23 Nov 2007, 21:42
Post #792

C

Subscriu, idee buna pentru ca nu mai intri in zona aglomerata a Debrecenului.

--------------------
+
Ghidioneanu
post 25 Nov 2007, 15:04
Post #793

Membru autentic

From: IS

Am verificat drumul prin Derecske-Hajduszovat acum o luna , am fost la Viena pe aici . Traversarea Budapestei a fost cam 17-18 minute , dar era relativ calm traficul ( era sarbatoare , Ziua Mortilor ) .
La intoarcere am intrat pe la Satu-Mare , am verificat si autostrada pana la Nyiregyhaza . E foarte libera , dar nu ajunge pana la intersectia cu drumul spre Mateszalka , Satu-Mare , e o portiune din centura care e sosea obisnuita .

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Clodius
post 6 Dec 2007, 01:08
Post #794

Membru incepator

From: Bucuresti

Cam cat ati cheltuit 2 zile prin Budapesta? Vreau sa cumpar forinti si n-am idee cati. Ok, o sa-mi trebuiasca pt vigneta (din pacate va trebui sa cumpar de 2 ori, stau 2 zile in Budapesta (16-17 dec) si apoi tranzitez Ungaria la intoarcere probabil pe 27 sau 28 decembrie) iar restul... muzee, transport...
Cursul pe gare l-am regasit eu pe bnro.ro este de aprox 1.4 RON/100 HUF. Cam cu cat sa ma astept sa gasesc la casele de schimb?
Multumesc

--------------------
Skoda Octavia, 1.9 TDI, 90 CP 2006 - ALH
+
adi_ar
post 6 Dec 2007, 07:48
Post #795

1. Ieri 1,42-1,43 RON/100 HUF
2. Cat sa schimbi este greu de spus, trebuia sa precizezi numarul de persoane, depinde ce vrei sa faci, pe unde vrei sa mergi.
Intr-o evaluare globala as zice sa ai 50.000 HUF (incluzand cazare, vignete si alte maruntisuri) si Euro, pe care-i poti schimba acolo, dupa caz.
La fel de bine poti plati cu card in cele mai multe locuri iar cursul practicat este decent (la plati, nu pentru retragere numerar !!!)

Jo utat ! (Adica drum bun !)

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
padre
post 6 Dec 2007, 09:17
Post #796

Il padrino

Din experienta proprie eu iti recomand sa iti schimbi din tara aprox. 30 euro in HUF (ca sa ai pt vigneta si cateva sucuri, sandwichuri pe drum). Pentru orice alte cheltuieli poti folosi cardul (pentru combustibil, etc.) si vei avea un curs valutar bun, din cate stiu eu este vorba de cursul BNR.
Cel mai bun curs de schimb l-am gasit in Budapesta, schimband euro in HUF. Daca nu ai euro, ci lei, e mai complicata situatia, si in cazul asta poate nu ar strica sa schimbi mare parte din suma in Romania.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Clodius
post 6 Dec 2007, 10:48
Post #797

Membru incepator

Am uitat sa precizez, cazarea este deja platita., deci ma refeream la bani de cheltuiala: vigneta, transport prin Budapesta, vizite la muzee, masa samd.
O sa stau la Best Western Lido (Nanasi str. 67). Am inteles ca este amplasat central. Stiti ceva mai multe de el?
Ma gandesc totusi sa schimb in Arad forinti.
Era sa uit din nou,.... pt 2 persoane

This post has been edited by Clodius: 6 Dec 2007, 11:24

--------------------
+
padre
post 6 Dec 2007, 12:38
Post #798

Il padrino

Este destul de bine localizat, conform asezarii pe harta (maps.google.com).
Detalii mai multe poti afla de aici si de aici. Sunt sigur ca mai exista si alte surse, dar pentru asta te va ajuta prietenul gogu, aka google.ro.

This post has been edited by padre: 6 Dec 2007, 12:55

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
Clodius
post 6 Dec 2007, 13:54
Post #799

Membru incepator

Primul site il vazusem, google-ul este prietenul meu smile.gif
Insa cel de-al doilea m-a cam speriat. Nu-s prea bune parerile despre hotel sad.gif Se pare ca nu e atat de aproape de centru precum credeam sau cum zic ei si ca de fapt cele 4 stele sunt de fapt 2. Dar la 54 eur/noapte ce sa ceri?
Am intrebat de hotel pt ca voiam pareri de la oameni care cunosc, au fost pe acolo.... pt ca de pe google....
Merci

--------------------
+
padre
post 6 Dec 2007, 14:14
Post #800

Il padrino

Nu vreau sa te sperii dar tripadvisor.com este un site destul de cunoscut si, in general, e destul de bine sa-l studiezi. Este clar ca oamenii sunt subiectivi referitor la parerile lor referitoare la hoteluri, si ca in principal scriu cei nemultumiti, dar nemultumirile astea au si ele o baza...
Nu trebuie sa crezi chiar tot ce se scrie pe acolo, dar daca gasesti mai multe site-uri cu pareri negative... trebuie sa-ti pui clar un semn de intrebare.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
drumaru
post 6 Dec 2007, 14:31
Post #801

Membru

QUOTE(bh07xyk @ 26 Oct 2007, 13:26)
Suna la banca emitenta a cardului si intreaba comisionul pentru retragere numerar la bancomatele din strainatate. Mai intreaba si comisionul si cursul practicate la conversie, ca doar n-o sa-ti dea lei bancomatul din Ungaria.

Daca dupa astea iti mai arde sa retragi forinti de pe card romanesc ...
*

Eu am folosit cardul sa retrag bani in multe tari care nu au euro si am fost multumit. Ma costa 1% plus 2,5 euro pe tranzactie. Sa zicem ca retrag echivalentul a 200 de euro - de fapt imi dau efectiv doar 195,5 euro (cursul la care lucreaza este cel oficial pentru ziua aia). Dar daca as cumpara cei 200 de euro din tara cu lei as plati pe ei echivalentul a cel putin 203-204 euro la cursul oficial, iar daca ii vind, primesc pe ei in forinti sau coroane doar 190-195 de euro. Deci chiar iesi in avantaj cu citiva euro (cel putin asa mi-a iesit mie din calcule). In plus, nu mai stai cu grija (daca iti fura plasticul, dai un telefon si-l blochezi, nu ramii fara bani prin strainezia). Mai mult, nu risti sa iei tepe majore, precum casele de schimb din Praga, care lucreaza cu niste comisioane colosale (10%!).

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
Clodius
post 6 Dec 2007, 21:52
Post #802

Membru incepator

Comisioanele pt ING sunt:

- Visa Electron International – retragere numerar ATM sau ghiseul bancii: 1%+10,2 ron
- MasterCard International - retragere numerar ATM sau ghiseul bancii: 1%+10 ron
* pentru cardurile atasate unui cont in RON conversia se face automat la cursul bancii respective
- Visa Classic International EUR - retragere numerar ATM sau ghiseul bancii: 1%+2,5 EUR

--------------------
+
Liviu M
post 7 Dec 2007, 23:35
Post #803

Membru

From: Germania

Imi cer scuze ca intrerup discutia despre comisioanele bancare cu o intrebare despre Ungaria.
Stie cineva un loc decent de innoptat intre Budapesta si Oradea?
Prin decent inteleg curat, liniste, parcare inchisa/pazita, eventual mic dejun mancabil si pret rezonabil.

Multumesc.

--------------------
Ford Mondeo
+
mikey_VS
post 10 Dec 2007, 16:03
Post #804

Membru autentic

Vad ca nu ti-a raspuns nimeni, asa ca incerc sa-ti raspund eu (n-am facut-o pana acuma pentru ca nu-s mare expert in Ungaria, tara pe care doar am tranzitat-o in ultimele iesiri din tara). Din memoriile mele, la Puspoklodany este un complex turistic fainutz, iesirea catre Oradea (repet, nu mai stiu foarte bine, am fost in 99 pe acolo). Cazarea se putea face la motel sau la casute, cred ca aveau si un mic camping. Stiu sigur ca era ieftin - nu mai stiu cate marci am platit, 20DM/camera motel, parca. De curat era foarte curat si placut. Sunt si bai termale pe acolo. Toate conditiile amintite au facut ca 80% din turistii de acolo sa fie nemti - precizez inca odata anul 1999. Cred ca merita incercat, si mai cred ca il vei gasi relativ usor. Daca treci pe acolo, te rog anunta-ma, vreau sa stiu cum mai e acuma. Succes si drum bun! wink.gif

--------------------
Ford Focus 2010 - xx 07 yyy
"... ex-Megane Bicorp 2004, diesel, sorry!"
+
Liviu M
post 10 Dec 2007, 16:22
Post #805

Membru

Multumesc, studiez smile.gif

--------------------
Ford Mondeo
+
mikey_VS
post 10 Dec 2007, 17:08
Post #806

Membru autentic

OK, SUCCES inca o data, si astept vesti!
Sigur, mai sunt variante, doar o sa vii pe drumul 4, nu? Asta inseamna Cegled, Szolnok, dar si alte orasele unde sigur poti gasi cazare foarte buna. Probabil nu ti-au raspuns si alti din cauza ca toata lumea "trage" sa ajunga in tara, distanta nefiind chiar mare. Daca vii din Germania, insa, cred ca te-ai gandit foarte bine: vii pe autostrazi pana dupa Budapesta, apoi te apropii cat poti de tara, dar de intrat in Ro nu intrii decat a doua zi - cum ar veni, o zi plina pentru drumurile noastre, nu de alta, dar efortul e incomparabil mai mare la noi.

--------------------
+
Liviu M
post 10 Dec 2007, 17:15
Post #807

Membru

Exact asa planuiesc: o zi autostrada, o zi prin tara.

--------------------
Ford Mondeo
+
mikey_VS
post 21 Dec 2007, 09:31
Post #808

Membru autentic

Spuneti-mi va rog care stiti sau aveti harta Ungariei: de la Bors catre Budapesta, mergi pe 4(E60) pana unde, ca sa poti ajunge pe M5 inainte de Budapesta? Eu la ultima plecare am mers in plus cativa km, de la Cegled la Kecskemet, tocmai ca sa ajung pe M5, dar mi s-a spus ca exista varianta mult mai lejera, sa mergi tot pe 4 pana la jonctiunea sau legatura cu M5. Dar nu mi s-a spus unde, asa ca, daca stiti, please help worship.gif

Scuze, intre timp m-am uitat pe google-earth - ca nu am alta harta si am vazut ca la Albertirsa se poate face legatura cu M5. Daca este alta varianta spuneti-mi, va rog. Daca nu, merg pe asta! wink.gif

This post has been edited by mikey_VS: 21 Dec 2007, 10:34

--------------------
+
adi_ar
post 21 Dec 2007, 10:51
Post #809

NU esti foarte explicit. Budapesta este destinatia? Daca da, de la Bors nu ajungi pe M5.
Daca vrei sa ajungi pe M5 neaparat, atunci ruta este Bors-Berettyoujfalva-Szolnoc-Albertisa-M5
Calatorie usoara!

PS
Gasesti detalii si poti face planning pe Via Michelin

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
mikey_VS
post 21 Dec 2007, 11:03
Post #810

Membru autentic

Mersi mult adi_ar! Destinatia este Munchen! dar ai dreptate, nu am specificat chestia asta. Odata ajuns pe M5, merg pe M0 - M7 -M1 pana la austrieci si etc. Nu stiam unde se ajunge mai avantajos pe M5 venind dinspre Bors, pe E60 (sau 4, cum ii spun ei)
La Albertirsa banuiesc ca am indicatoare catre M5, nu?

This post has been edited by mikey_VS: 21 Dec 2007, 11:03

--------------------
+
48 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 12:55
Forum Renault