Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
body |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|||
crisdelia2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 26 May 07 ![]() |
luni 20.08 noaptea o masina spre grecia-kassandra din bucuresti
|
--------------------
SN clima
dacia
2002
|
|
sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 November 04 From: CLUJ-NAPOCA ![]() |
a fost cineva la vila Eleni din Nei Pori? puteti sa imi dati detalii?
|
--------------------
dacia
super nova confort
- CJ-24-HAS
|
|
andrei77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 15 April 07 ![]() |
crisdelia cind plecati spre kasandra?19 noaptea spre 20 dimineata sau 20 noaptea spre 21 dimineata
|
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
ionel98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 10 June 07 ![]() |
Sal'! Plec si yo peste vreo cateva zile in Grecia si as vrea sa stiu cva: am de gand sa urc peste 1500m pe Olimp...e frig?...ar tb sa-mi iau haine mai groase? Thx!
![]() |
--------------------
Dacie
Logan
2005, logan 1.6
|
|
zapata |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 21 November 06 ![]() |
Weenk-end-ul asta am fost la Nisipurile de Aur la intoarcere am zis sa vedem si Albena. La intrarea in statiune la "bariera" mi s-a dat un o cartela pe care am dat-o inapoi cand am iesire dupa aproximativ 1h. Nu mi s-a cerut nici un ban?!!!!! La iesire era coada prea mare ca sa cer detalii. Ma poate lamauri cineva?
This post has been edited by zapata: 16 Jul 2007, 08:41 |
--------------------
Renault
Megane
2006
- B - ?? - ??? MARIAN COZMA va ramane mereu in sufletele nostre alaturi de UNICUL CAPITAN!!!
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
@ionel98
Eu am urcat pe Olimp sus si nu era deloc frig pe la 7 seara . Erau doar vre-o 5 grade diferenta fata Katerini , dar era un aer f curat si misto . Sunt cateva manastiri de vizitat acolo - una bombardata de nemti in 1943 la care se lucreaza la renovare . Oricum e super . |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
radug |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 July 07 ![]() |
Nu am pasaport si vreau sa plec luna asta in Grecia. E deajuns C.I.?
Sa-mi raspunda cineva care a fost de curand acolo. Multumesc. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1,6L
- DJ 47 GRA
|
|
ionel98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 10 June 07 ![]() |
Mersi body!
![]() |
--------------------
Dacie
Logan
2005, logan 1.6
|
|
Gelu 1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 2 January 07 ![]() |
@radug
Mergi linistit cu CI. Te verifica la romani la vama de toate actele (CI, permis certificat.. asigurare..) si te intreaba unde mergi. La bulgari la intrare cat si la iesire, la fel cartile de identitate ti le verifica. La greci pe mine m-a mai intrebat de cartea verde. In rest nimic (gen.. ce ai in masina....) Bulgarii la fel m-au mai intrebat unde merg si la intoarcere de unde vin. Grija mare la radare pe Bulgaria si drum bun. |
--------------------
Citroen
C3
2003
- AG/--/---
|
|
gicu_tatu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 April 07 From: bucuresti ![]() |
Gelu 1 . eu inca mai sunt foarte mirat ca nu m-a intrebat nimeni (nici romanul ) de carnet de conducere . nici nu l-am scos vreodata din portofel . cum ziceam nici politia rutiera cu radarul nu mi-a cerut carnetul . nici la actele masinii sau asigurare nu s-au uitat , ca sa nu mai zic de asigurari medicale . numai buletinele i-au interesat . iata alte cateva poze de pe thassos pentru cei ce urmeaza sa plece sa le starnesc apetitul sau pentru cei ce au fost sa isi aminteasca .
Attached thumbnail(s) DSCN2363.1jpg.jpg ( Size: 228.42k ) Number of downloads: 334 DSCN2670.1jpg.jpg ( Size: 208.79k ) Number of downloads: 344 DSCN2484.1jpg.jpg ( Size: 137.54k ) Number of downloads: 311 DSCN2379.1jpg.jpg ( Size: 283.97k ) Number of downloads: 292 DSCN2374.1jpg.jpg ( Size: 279.85k ) Number of downloads: 317 |
--------------------
daewoo
matiz
2004/E+AC/796cc/50CP
- B--PTK
|
|
Gelu 1 |
![]()
|
QUOTE(gicu_tatu @ 17 Jul 2007, 08:08) m-ar interesa daca pe insula se poate ajunge cu masina personala si daca se merita in sensul sa ai ce vedea si sa merite banii Referitor la acte, in vama bulgara unde sunt si politistii romani am vrut initial sa-i dau doar buletinele dar mi-a cerut toate actele. Asigurare medicala nu am vrut sa-mi mai fac si nu m-a intrebat nimeni de ea nicaieri. Un radar am luat si eu la plecare, eram cu 77 Km in zona de 50. Politistul bulgar m-a intrebat daca vorbesc engleza si a inceput sa-mi explice ca am depasit viteza. Nici vorba sa-mi ceara actele. i-am dat 5 euro. Super multumit a fost. |
--------------------
Citroen
C3
2003
- AG/--/---
|
|
gicu_tatu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 April 07 From: bucuresti ![]() |
da gelu 1 se poate ajunge cu masina din keramoti cu bacul este cam 12 euro msina si 2 euro persoana . de asemenea se poate ajunge si din kavala dar e drumul mai lung si un pic mai scump . din pozele astea pe care le-am facut eu ti se pare ca merita sau nu ?! eu am facut turul insulei de 2 ori si de fiecare data am gasit locuri noi pe care nu le vazusem . l-as mai fi facut de inca 2 ori cel putin . este superba insula .fery din keramoti este cam la 30 minute .
This post has been edited by gicu_tatu: 17 Jul 2007, 08:52 |
--------------------
daewoo
matiz
2004/E+AC/796cc/50CP
- B--PTK
|
|
Gelu 1 |
![]()
|
Cred ca e super insula. Grecia in general e super si cand am fost acu vreo 3 sapt. am cautat un loc nou (nu asa aglomerat, la 10 metri de mare) fata de acu 2 ani cand am fost pe Muntele Athos, Meteore, Paralia Katerini.
Cred ca multi ani la rand sa merg si tot descopar locuri noi si superbe. Attached thumbnail(s) Imag097.jpg ( Size: 239.55k ) Number of downloads: 150 Imag367.jpg ( Size: 350.93k ) Number of downloads: 143 |
--------------------
Citroen
C3
2003
- AG/--/---
|
|
simionaurel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 May 07 ![]() |
M-am intors acum o saptamana din Grecia, Paralia Katerini. Ruta a fost: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Katarini - Paralia Katerini. Sunt cam 780 km din Bucuresti, aprox 700 din Giurgiu. Durata medie de mers a fost de 10 ore (1 ora in Ro, 7 ore in Bg, 2 ore in Grecia). Am plecat la 19.30 din Giurgiu. Coloana de 3 masini. GPS pe masina, doar ca nu stiu ce tip de harta. Cert e ca mi-a indicat exact drumul, dar m-am luat dupa masina din fata care stia la fel de bine drumul.
Sa o luam pe bucati: Bucuresti-Giurgiu - mers cu 110 in afara localitatii, cu 80 in localitati, n-aveam chef sa-mi iau o amenda chiar in Ro. Drumul e foarte prost cum iesi din Bucuresti vreo 25 de kilometri dar macar e pe 4 benzi cu totul. Se intra in Giurgiu si la 1 km vedeti indicator spre vama la stanga. Faceti stanga. Aici e si o benzinarie, Mol parca, puteti sa va faceti plinul daca nu aveti leva pt Bulgaria. Puteti sa va luati si mancare pentru drum daca nu aveti, nu aveti cum sa cumparati din Bg decat daca aveti leva. La granita Giurgiu-Ruse se plateste taxa de pod (aprox 27 RON), nu exista granita de verificat pasapoarte sau alte chestii. Trec podul, ajung la partea bulgara a granitei. Ii dau vamesului 2 pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la cartile de identitate si atent la persoanele carora le apartin, se uita la pasapoarte rapid, ne da actele si ne ureaza drum bun. Ajung la punctul de plata a Vignettei. Dau 5 euro, ii spun numarul masinii in romana, imi da chitanta si vignetta. Bulgaria, stiu ca am de mers 500 km. 300 pana in Sofia, 200 pana la granita apoi. Avantajul cu drumurile bulgaresti e ca evita localitatile, si cam atat. Dezavantaje: sunt aproape integral pe 2 benzi (1 banda pe sens) si au limitari tampite de viteza. Eu am zis initial ca o sa respect toate limitari pt ca am timp insa... e imposibil. Mergi in linie dreapta cu 120, apoi vezi limitare la 60 apoi 40 la o curba pe care poti sa o faci fara riscuri si cu 100. Accelerezi din nou la 120 si in 500 de metri mai vezi o curba identica cu aceleasi limitari. Anyway, mai fac flashuri bulgarii si te mai scapa. Se mai trece si prin cateva orase mici, pustii... zici ca-s bantuite. Am trecut pe la 22:00 printr-un oras bulgaresc si in tot orasul am vazut 2 lumini aprinse la case. Benzinarii cam sarace, parca am vazut 1-2 LUKOIL, restul arata parasite. Dupa cei 200 de km de la granita (si cam 4 radare) se intra pe autostrada. E buna autostrada, nu am vazut radare decat la iesiri din tuneluri (unde iti baga limitare la 40 cateodata.... in tunel mare cu 3 benzi pe sens). E si un OMV aici daca doriti sa opriti. Ajungem in apropiere de Sofia. Se urmareste indicatorul Kulata si se intra pe centura Sofiei. Am avut un avantaj pentru ca am ajuns noaptea si a fost extrem de libera (spre deosebire de drumul intors). Se iese de pe centura Sofiei si cativa kilometri e o sosea care seamana destul de bine cu o autostrada, insa e limitata la 90. Am inteles ca acolo ar mai fi radare, eu nu am vazut. Am mai mers cativa kilometri prin munti (partea sudica a Bg pare ceva mai civilizata), am mai oprit la un OMV apoi in apropiere de granita. Per total am mers cu 120km/h in afara localitatii si am redus viteza la limitari pana la 80-60. Ajungem la granita Bg-Gr. La bulgari ii dau pasapoartele si cartile de identitate. Le ia si le duce in ghereta lui, in 40 de secunde se intoarce cu ele si ne ureaza drum bun. Vad dutyfreeuri pe dreapta, am zis ca intru in ele cand ma intorc insa acest lucru nu prea se poate, lucru constatat la drumul intors. E un gard mare pe centru care nu poate fi trecut. Deci daca vreti sa opriti la dutyfree-urile de la bulgari, opriti acum. Exista insa si un magazin dutyfree pe partea greaca a granitei, puteti opri si acolo. Ajung la greci. Ma dau jos din masina cu pasapoartele si cartile de identitate. Se uita la ele, imi cere cartea verde a masinii. Ma duc dupa cartea verde. Ii dau cartea verde, ne lasa sa trecem. Grecia. Aveti cam 50 km (foarte aproximativ) pana in Efessos pe drum in lucru pe 2 si 4 benzi. Erau politisti pe drum dar doar ca sa semnalizeze din timp zonele in lucru. Oricum, politistii lor chiar au o tinuta de impun respect, nu ca politistii de la noi. Evitati sa mergeti foarte repede. Eu am dat de radar la Greci intr-o zona cu limitare la 90 care a oprit vreo 4 masini din coloana mea (m-am despartit de coloana din Ro, alta coloana), noroc ca eu chiar aveam cam pana in 100 atunci. Am inteles ca amenzile ustura. Dupa vreo 20 km mai vad un radar pe sensul celalalt. Ajung in Efessos, dreapta spre Salonic. Drum pe 2 benzi, cam 50 km. De la Salonic intrati pe autostrada pana in Katerini (cam 100 km) unde aveti limitari 120 si 130. Nu am vazut radare pe autostrada si am inteles ca nu exista deloc asa ca puteti merge cu cat doriti. A, nu prea sunt benzinarii pe autostrada, decat un Shell in apropiere de Katerini unde Dieselul a fost 1.029 Euro (scump!). Recomand 10-20 litri de la Aegeanurile pana in Efessos, pret diesel: 0.959. In apropiere de Katerini pe autostrada o sa vedeti un indicator spre Paralia. Nu-l luati, nu faceti ca mine. O sa va bage prin partea stanga a statiunii dupa vreo 13 kilometri de mers pe drum in pustietate, cu indicatoare putin cam aiurea. Luati indicatorul spre Katerini, apoi veti gasi o gramada de indicatoare spre Paralia (sau spre Beach). Ati ajuns. Experienta cu Paralia o voi posta pe topicul Paralia Katerini. Aici vi se vor prezenta de la agentie cateva excursii optionale. Atena 45 euro, Meteora 30 de euro, Olimp 15 euro, Skiatos 40 de euro si altele. Recomand Atena, Meteora, Olimp, Skiatos, in ordinea asta. Atena am vazut-o acum 2 ani, am fost cu autocarul. Nu stiu daca ar putea fi facuta cu masina. Adica, hai sa zic ca Acropolele il gasesti, insa mai sunt si alte obiective: portul pireu, stadionul de marmura, schimbarea garzii etc. Recomand sa dati 45 de euro pe Atena. Meteora am facut-o cu masina. Sunt cam 200 km din Katerini pana acolo. Se urmeaza indicatoarele spre Larissa, toll de 2 euro, apoi in apropiere de Larissa ori ocoliti orasul prin partea stanga, ori intrati in oras. Daca aveti GPS si va arata ruta prin oras, urmati-o, va va economisi cateva minute. In plus, e si un Aegean unde am gasit Diesel cu 0.929 Euro. Am facut plinul aici. Altfel, recomand ocolirea prin stanga pe autostrada. Mai faceti cam 100 km de drum pe 2 benzi (il mareau cand am trecut eu) si ajungeti la un indicator spre Meteora. Urcati cu masina (aveti ceva de urcat) si urmariti indicatorul cu Grand Meteora. E cea mai mare manastire. Eu am vizitat-o doar pe aceea si m-am oprit cu masina langa vreo alte 2-3. Am inteles ca in excursia cu autocarul se vizita si Manastirea Sf. Stefan. Daca doriti, nu va opreste nimeni sa o vizitati. Intrarea 2 euro. Barbatii nu au voie cu pantaloni scurti, femeile nu au voie cu pantaloni de niciun fel, iar fustele trebuie sa le acopere genunchii. De asemenea, nu trebuie sa aiba umerii dezgoliti. Daca nu, veti primi niste ...chestii... care sa le acopere. La drumul spre intoarcere am vizitat si Cetatea Platamonas, cam grabiti pentru ca programul era pana la 15:00. Recomand deci sa o faceti la dus (excursia la Cetatea Platamonas este inclusa in cea spre Olimp). 2 euro biletul parca. De la Platamonas traversati drumul principal si faceti stanga, urmarind indicatoarele spre vechiul Pantelimon (indicatoare turistice, intrebati eventual si ghidul de la Platamonas). E o localitate destul de interesanta si un restaurant cu un arbore mare in mijlocul terasei, cu meniuri destul de ieftine. La intoarcere puteti sa urcati si pe Muntele Olimp (urmati indicatorul spre Litochoro, intrebati apoi cum ajungeti pe Olimp in oras). Se merge pe jos destul de mult insa. Per total, excursia in Meteora m-a costat cam 20 de euro pe masina (deci cam 5 euro de persoana) in care am vizitat si Platamonas cu Vechiul Pantelimon, spre deosebire de cei 30 ai excursiei optionale. Am fost apoi si spre Skiathos, 40 de euro. O sa merg pe fast forward. Plecarea la 05:30 dimineata. Mers cam 200 km cu autocarul pana in port. Luam vaporasul, 2 ore pe vaporas. Ajungem pe o plaja de pe Skiatos, apa foarte clara, nisip fin insa.. alge, destul de multe. Nu mancati aici, e scump. Cel mult luati-va un cheesburger (3 euro) daca nu mai puteti suporta foamea. Se face plaja 2 ore aici, apoi imbarcarea pe vaporas. Mergeti inca vreo ora pana in orasul Skiatos. Dupa un scurt tur de 30 de minute, ghidul va va duce la o taverna cu preturi mici (mici pt Skiatos). Alte 2 ore de stat pe aici. Imbarcarea pe vaporas si fuga spre portul initial, autocar si pe la 23:00 ajungeti acasa. Am fost de asemenea si in Katerini cu masina. E la 8 kilometri. E simpaticut orasul. Are un parc misto in centru. Problema aici e parcarea. Nu veti gasi loc, decat in cele 2 parcari subterane cu plata spre centru. 1.5 euro pe ora, cu plata la 10 minute (adica daca stati o ora si 10 minute platiti cam 1.7 euro, nu 3). Drumul spre Romania (pe fast forward pentru ca in mare, e la fel). Am plecat la 10:30 din statiune. Am urcat pe autostrada, am tinut 140 km/h, toll 2 euro, Salonic, spre Efessos. Daca nu aveti carburant sa nu va panicati. Exista un Aegean exact la granita (cu cateva sute de metri inainte de granita), diesel 0.959. Ma opresc la granita, ma duc cu pasapoartele sa i le arat. Ma intreaba: Romania? Eu: Yes. El: Bye Nici macar nu mi-a luat pasapoartele. Ii zic si eu bye, opresc la dutyfree, apoi sa plec spre partea bulgareasca. Cum treceti de dutyfreeuri sa mergeti cam cu 10-20 km/h. E o groapa pe spatiul ala international de mi-a rupt masina in doua. E un crater imens, care nu prea se vede. Adica, e cam ascuns. In fine, trec de crater, ma uit daca are masina vreo problema, nu are. Ajung la bulgari. Ii dau pasapoartele si C.I., se uita atent la cei cu C.I., ne ureaza drum bun, platesc vignetta, insist sa-mi dea chitanta. Imi da. Drumul inapoi, identic. Doar ca sunt mai multe masini, o gramada de Romania. Politie mult mai redusa decat noaptea la dus (la dus au fost cam 10 radare in Bg, la intors cam 3). Bulgarii va vor scapa de radare. Eu faceam in felul urmator in zonele cu limitari: cand aveam masini care veneau din fata si nu faceau flashuri, mergeam cu 90-100 la limitare de 60, cand aveam o masina pe acelasi sens in fata care nu reducea viteza brusc la limitari, la fel, mergeam cu 90-100. Altfel, daca eram singur pe sosea in limitari reduceam viteza. Oricum, in general ma tineam dupa bulgari care mergeau repede. Am ajuns in Sofia, apoi pe centura. Am pierdut cam o ora pe centura. Extrem de aglomerat. Iesire de pe centura, autostrada. Am mers cam cu 140 si aici, am oprit la un OMV. Am inteles ca aici ar accepta si in euro plata. Oricum, mare OMV-ul, cu fastfood, toaleta mare etc. La iesire de pe autostrada s-a tinut un nene din Ro cu Logan dupa mine. Am mers cu 130-140 in afara localitatilor si in localitati sau limitari aplicand aceeasi strategie ca mai sus. Ajung la 60 km de Ruse, si... deviere in stanga. Un pod prabusit sau... cine stie. Opreste Loganul si-mi zice sa ma iau dupa el. Fac asta, si dupa 15 km ajung din nou pe ruta GPS-ului (erau si indicatoare). Ajung in Ruse apoi la granita. Platesc taxa de 6 euro pt pod. Apoi ma duc spre vamesi. Imi fac semn sa trec. Nici macar n-am oprit motorul. Ajungem in granita Ro. Ii dau vamesului pasapoartele cu C.I., se uita la fiecare in parte sa se potriveasca cu pozele, ma intreaba ce am in portbagaj, ii zic ca bagaje si suveniruri. Ma lasa sa plec. Mi s-a parut putin nesimtire... adica in Bg imi face semn sa trec iar in Romania, eu, roman, cu masina cu numar romanesc... ma tine cel mai mult in vama din toata excursia de pana acum. O ora pana la Bucuresti. Concluzii: drumul dureaza cam 10 ore (1 ora Bucuresti-Giurgiu, 7 ore Ruse-Kulata, 2 ore Kulata-Paralia Katerini). Taxe: 27 RON taxa pod RO, 5 euro vigneta o saptamana bulgari, 2 euro taxa autostrada greci. La fel pt intoarcere, cu modificarea ca in loc de 27 RON dati 6 euro la bulgari. Am facut 1989 km (cu tot cu meteora si alte mici obiective), consum afisat pe computerul de bord: 5.0 l/100 km. Consum real 5.25 l/100 km (Skoda Octavia 2, am uitat sa specific). Costul motorinei plus taxe drum calculat in lei (din nou, inclusiv drumul spre Meteora): 412 RON (103 RON de persoana daca sunt 4 in masina). Dezavantaje pentru traversarea Bulgariei noaptea: multe radare, sanse mari de a fi prins pentru ca sunt putine masini. Avantaje: liber, nu se mai pierde timp pe centura Sofiei. In plus, ajungeti si devreme in Paralia pentru a prinde camere bune. Invers pentru traversarea ziua a Bulgariei. E un drum destul de obositor totusi, daca sunteti un singur sofer. Mi s-a parut mai putin obositor la intors pentru ca m-am trezit la 9 si am plecat la 10:30. La dus m-am trezit la 11 dar am plecat pe la 18:30 din Bucuresti. Radare: la bulgari nu le veti gasi decat in zonele de limitari. La greci e chiar invers, nu le veti gasi niciodata in zonele cu limitari la 50 sau mai joase (exista si la greci). Imi cer scuze pentru eventualele greseli din text, nu-l mai recitesc. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005/Elegance
- B34840
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
georol |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 15 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Drumul nu l-a luat nimeni , dar e cam prost pe sectiunea Balcic-Dobrich si chiar mai incoace.Verificat sambata 14.07.07.
Anul trecut era muuuuult mai bun. |
--------------------
hyundai
accent crdi
2006 unde o fi Solenza mea ? B33KKZ !
|
|
Kata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 342 Joined: 10 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost la albena la dus pe la Negru Voda si a fost jale.
La intoarcere am fost pe la Vama Veche si a fost mai bine. deci va recomand Vama in continuare |
-------------------- Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine |
|
egox |
![]()
|
![]() Membru și atât Group: Members Posts: 176 Joined: 14 April 05 ![]() |
QUOTE(simionaurel @ 17 Jul 2007, 13:46) La granita Giurgiu-Ruse se plateste taxa de pod (aprox 27 RON), nu exista granita de verificat pasapoarte sau alte chestii. [....] Ajung in Ruse apoi la granita. Platesc taxa de 6 euro pt pod. Apoi ma duc spre vamesi. Imi fac semn sa trec. Nici macar n-am oprit motorul. Ajungem in granita Ro. Ii dau vamesului pasapoartele cu C.I., se uita la fiecare in parte sa se potriveasca cu pozele, ma intreaba ce am in portbagaj, ii zic ca bagaje si suveniruri. Ma lasa sa plec. Mi s-a parut putin nesimtire... adica in Bg imi face semn sa trec iar in Romania, eu, roman, cu masina cu numar romanesc... ma tine cel mai mult in vama din toata excursia de pana acum. Controlul se face doar în țare de intrare (Bulgaria la dus, România la întors). Prin sondaj, se face și identificare (ca în cazul tău). |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
Bogda |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 March 07 ![]() |
salutare la toata lumea. Am si eu o mare problema. Cu buletin tip vechi se poate trece? Mentionez ca este valabil pana in 2009.
Multumesc mult |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V
2002
- 109 CP
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
Din pacate NU!
|
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
2006 Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru |
|
radug |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 July 07 ![]() |
pt Gelu 1
multumesc mult pt. informatii toate cele bune |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1,6L
- DJ 47 GRA
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
@simionaurel - bine ai revenit in tara, sa fiiiiii iiiuuuubiiiittt pentru informatii.
Intrebare - pasapoarte sunt obligatorii ca am o lene sa le fac? This post has been edited by Mutzunache: 18 Jul 2007, 07:43 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
gicu_tatu |
![]()
|
mutzunache : s-a zis de 100 de ori dar pentro tine mai zicem o data : pasapoartele nu sunt obligatorii . in bulgaria grecia si celelalte state UE poti merge doar cu CI. exceptie face parca elvetia . in bulgaria-grecia am fost eu cu inca 2 persoane si nu am avut niciunul pasaport .
|
--------------------
daewoo
matiz
2004/E+AC/796cc/50CP
- B--PTK
|
|
simionaurel |
![]()
|
Raspuns final:
NU e nevoie de pasapoarte ESTE nevoie de carte de identitate (adica NU sunt permise buletinele vechi). Alte detalii: Asigurarile medicale nu sunt obligatorii, dar nu costa mult si le recomand. Este obligatorie cartea verde pentru masina, in caz ca plecati cu masina. Voucherele de cazare nu vi le cere nimeni la granita, cum era inainte. Alte adaugari: In Bulgaria mai toata lumea mergea cu farurile aprinse in afara localitatilor, ca la noi. In toata Grecia cred ca am vazut vreo 2 masini cu farurile aprinse, si alea fiind din Bulgaria. Eu am mers cu ele stinse, mi-e sa nu fie interzise in vreun fel ![]() In caz ca aveti vreo dubita sau duba, atentie la bagaje. La 5 km de granita Bg-Gr, vamesii greci opreau toate dubitele si se uitau la bagaje. Toate dubitele aveau numar de Bg si e posibil sa fi fost o singura razie dar... cine stie. Nu am vazut balauri in Bulgaria, desi am traversat-o initial noaptea. Totusi, nu cred ca as opri noaptea altundeva decat in benzinarii OMV sau Lukoil. Orasele zici ca sunt bantuite, parasite. Nu e aprinsa nicio lumina, nu vezi niciun om pe strada seara. Motorina era putin sub un euro la bulgari (1.9 leva daca nu ma insel) insa din cate stiu, se plateste doar in leva, sau, daca aveti card puteti plati si cu ala dar comisioanele sunt in general mari. Dar e bine de stiut ca functioneaza in caz de urgenta. This post has been edited by simionaurel: 18 Jul 2007, 09:22 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005/Elegance
- B34840
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Scuzele mele, diferite agentii de turism cer pasaport si de aceea am intrebat
![]() Alta intrebare, procura de la societatea de leasing banuiesc ca trebuie sa fie in engleza? ![]() This post has been edited by Mutzunache: 18 Jul 2007, 09:23 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
simionaurel |
![]()
|
La agentie nu are de ce sa-ti ceara pasaport daca nu e nevoie de el.
Cu procura de leasing ai dreptate, trebuie si in engleza, desi, mie nu mi-a cerut-o nimeni. Absolut nimeni. Totusi, nu e mare lucru sa spui societatii de leasing ca ai nevoie de o procura, ti-o trimit ei prin posta. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005/Elegance
- B34840
|
|
Mutzunache |
![]()
|
Gata am rezolvat cu procura
![]() This post has been edited by Mutzunache: 18 Jul 2007, 10:14 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
gicu_tatu |
![]()
|
apropos de oprit in bulgaria noaptea . eu am intrat in bulgaria pe la 3 noaptea si la vama nu am putut lua vigneta ca dormea ala care le vindea . asadar am vazut un peco "no name" pe dreapta si m-am oprit sa intreb . era lumina aprinsa dar afara nu era nimeni . m-am indreptat catre usa de la intrare si in acel moment a sarit de undeva un dulau ciobanesc german cat toate zilele latrand si alergand spre mine . nu va zic ce spaima am tras ca nu stiu cand am ajuns in masina si am plecat in de acolo . cred ca era totusi legat ca daca nu , ma prindea si nu stiu cat mai ajungea in grecia din cele 80si ceva de kg ale mele .
oricum daca vreti sa va opriti in bulgaria noaptea opriti intr-un peco mare (shell , lukoil , omv) . eu am mai oprit pe marginea drumului in afara localitatilor sa mai iau o gura de aer rece de dimineata sa ma inviorez . Drum bun tuturor . This post has been edited by gicu_tatu: 18 Jul 2007, 10:04 |
--------------------
daewoo
matiz
2004/E+AC/796cc/50CP
- B--PTK
|
|
MIKAEL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 15 May 06 ![]() |
Apropos de cartea verde, va povestesc o intamplare: prietenul meu cu care am fost acum 2 saptamani in Skiathos, a uitat acasa cartea verde; la greci, vamesul l-a intrebat de cartea verde, i-a spus ca a uitat-o acasa, iar el imperturbabil, calm, a raspuns ca fara cartea verde nu poate sa-i dea drumul in Grecia ! A fost un moment destul de neplacut, ne-a lasat 1 minut, apoi ne-a spus ca nu trebuie sa ne facem griji, "doar sunteti in vacanta, avem un fax aici, sunati in tara la asigurator, va trimite o copie, si gata!" Am sunat (norocul nostru ca era vineri la ora 15:00 si am avut cu cine sa vorbim), am dat nr. de fax din vama si in circa 40 min am primit copia cartii respective. In fine, am trecut in Grecia, dar cu ceva emotii, ma gandesc ca daca ne-o cerea vamesul bulgar, nu rezolvam asa de usor si simplu!
Calatorie placuta celor care urmeaza sa plece in vacanta ! |
--------------------
Opel Astra 1,6
WV Golf 4 1,4 16 v
Dacia Logan 1,5 dci
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 12:19 |