DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 86 87 88 89 90 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bulgaria - Grecia

oreift
post 3 Sep 2007, 10:22
Post #2611

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(kzoltan22 @ 2 Sep 2007, 22:08)
Noi am trecut Sofia ocolind pe centura.

kzoltan22 spune-mi te rog, se mai lucreaza pe centura Sofiei? Mai este deviat traficul?
Multumesc.

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kzoltan22
post 3 Sep 2007, 11:17
Post #2612

Membru incepator

From: Oradea

Da, se mai lucreaza pe centura, dar acum traficul nu este deviat in alte directii. Acum numai semafoare sunt pe unele portii.

--------------------
Dacia 1300 1976 - BH22KAZ
+
cris71
post 3 Sep 2007, 11:37
Post #2613

Member from Transylvania

QUOTE(kzoltan22 @ 2 Sep 2007, 22:08)
Info utile si preturi din Bulgaria:

- 2+2 euro ciubuc pentru vamesi bulgari ( e aproape obligatoriu, deci sa aveti bani marunti de 1,2,5Euro )! )

*

kzoltan, cred ca e o mica dezinformare in ce spui tu. Am fost in Creta pe 21 august si am trecut Dunarea pe la Calafat/Vidin. In afara de taxele de bac care sunt tot alea + 20 lei taxe de utilizare a infrastructurii portului Calafat, in Bulgaria am platit 5 euro vinieta si 2 euro de caciula taxa de tranzit, pentru care am primit chitanta. Nici vorba de spaga. Ma rog, jecmaneala inutila (la granita cu grecii, la intoarcere, nu am platit nimic de genul asta).
Pentru toate taxele am primit chitante, si in Ro, si in Bg.
In rest, in Bulgaria a fost ok, nici un incident cu politia. Intr-adevar, bulgarii te avertizeaza daca sunt echipaje de politie.
Daca nu faci pe schumacherul, n-ai treaba cu nimeni, valabil si pentru Grecia.

--------------------
Renault Captur 2022 / Intens
+
kzoltan22
post 3 Sep 2007, 13:34
Post #2614

Membru incepator

kzoltan, cred ca e o mica dezinformare in ce spui tu. Am fost in Creta pe 21 august si am trecut Dunarea pe la Calafat/Vidin. In afara de taxele de bac care sunt tot alea + 20 lei taxe de utilizare a infrastructurii portului Calafat, in Bulgaria am platit 5 euro vinieta si 2 euro de caciula taxa de tranzit, pentru care am primit chitanta. Nici vorba de spaga.

Cand vamesul bulgar iti zice:
"Ceva pentru cafea?" smile.gif
atunci oare ce asteapta? ciubuc sau taxa?

iar cand zici ca nu ai la tine euro atunci cere lei sau leva. Eu am dat 5 Ron si am zis ca asta e cam 2 Euro smile.gif

--------------------
+
khris
post 3 Sep 2007, 13:38
Post #2615

Membru incepator

Vineri m-am intors din Corfu.
Traversarea Bulgariei am facut-o ziua. Nu am avut nici un fel de incidente,dar preciziez ca am mers cat de cat regulamentar. Am folosit iGO si ca atare am traversat Sofia care la dus mi-a luat 30 min ( era duminica pe al 11 ) iar la intors aprox 1h ( vineri pe la 11 )
Mi-am lipti vigneta am respectat restrictiile de viteza stiind ca pe acolo isi fac veacul "vanatorii".

--------------------
Peugeot 307 SW 2005 - -----
+
bella
post 3 Sep 2007, 15:11
Post #2616

TRACTORIST INCEPATOR

Stie cineva detalii despre hotelul Golden Sunset din Thassos?

Multumesc.

--------------------
Logan Laureate 1.5dCi-75Cp 2011 - PH-xx-XXX
+
crisdelia2004
post 3 Sep 2007, 15:34
Post #2617

Membru incepator

QUOTE(giovi_buru @ 3 Sep 2007, 08:36)
Din punctul meu de vedere: Mamaia=Paralia Katerini + Olimpic beach;
Kassandra si Sithonia sunt net superioare celor de mai sus. Iar intre Kassandra si Sithonia este diferenta de peisaje, dar sunt locuri frumoase care nu au comparatii cu litoralul romanesc. Au si ei nesimtitii lor din randul grecilor, dar nu se poate generaliza. Nesimtitii de la noi sunt mult mai multi.
I-am vazut si eu pe cei de la Meli tour in Grecia. Stateau pe la receptia hotelului si asteptau grupuri de turisti iar cand veneau le scotea harta si le faceau capul mare cu diferitele excursii. Daca ai masina personala cu tine si sunteti 4 pers este bine sa mergeti pe cont propriu peste tot.
Din Kriopigi poti merge si mai la sud si mai la nord. Kalithea este considerata a fi o statiune pt oameni cu bani. Este frumos, la anul de o fi tot in Grecia voi merge.
*

asa este,subscriu la cele spuse mai sus;desi tre'sa recunosc ca nu numai aceste trei peninsule-kassandra-sithonia si athos inseamna Grecia-doar ca sejurul de o sapt e prea scurt sa vezi alceva-Si salonicul mi-a placut...

--------------------
SN clima dacia 2002
+
cris71
post 3 Sep 2007, 20:00
Post #2618

Member from Transylvania

QUOTE(kzoltan22 @ 3 Sep 2007, 13:34)

iar cand zici ca nu ai la tine euro atunci cere lei sau leva. Eu am dat 5 Ron si am zis ca asta e cam 2 Euro smile.gif
*

Sorry. Credeam ca au renuntat.
Acu 3 ani am trecut granita pe la Vama Veche si au cerut la fel "ceva cadău?" radmasa.gif si i-am dat 5 euro.
Noi am platit pe bune taxa aia de tranzit la o ghereta. Vamesul nici nu s-a uitat la noi.
Btw, la intrebarea "ceva pentru cafea" daca ii dadeati un pliculet de zahar sau un lapte condensat oare ce zicea icon_mrgreen.gif ?

--------------------
+
Ghidioneanu
post 3 Sep 2007, 20:31
Post #2619

Membru autentic

From: IS

QUOTE(mihailogan @ 31 Aug 2007, 00:33)
salutare lume, cine imi spune si mie pana la ce data din octombrie se poate face plaja, baie in grecia, mai exact in sithonia
*

In octombrie in Sithonia vremea e ca la noi in 15septembrie , asa ca mai bine te plimbi decat plaja . Pana in jur de 20 octombrie se mai poate face plaja in insule , mai exact in Ciclade , in Paros , Naxos sau mai jos in Santorini sau Creta . O optiune este Antalya in perioada asta .

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
drrond
post 3 Sep 2007, 20:44
Post #2620

Membru autentic

From: Ramnicu Valcea

QUOTE(cris71 @ 3 Sep 2007, 11:37)
kzoltan, cred ca e o mica dezinformare in ce spui tu. Am fost in Creta pe 21 august si am trecut Dunarea pe la Calafat/Vidin. In afara de taxele de bac care sunt tot alea + 20 lei taxe de utilizare a infrastructurii portului Calafat, in Bulgaria am platit 5 euro vinieta si 2 euro de caciula taxa de tranzit, pentru care am primit chitanta. Nici vorba de spaga. Ma rog, jecmaneala inutila (la granita cu grecii, la intoarcere, nu am platit nimic de genul asta).
Pentru toate taxele am primit chitante, si in Ro, si in Bg.
In rest, in Bulgaria a fost ok, nici un incident cu politia. Intr-adevar, bulgarii te avertizeaza daca sunt echipaje de politie.
*

cris eu am trecut tot pe la Bechet dar in afara de 5 euro nu am mai platit nici o taxa in plus. Am scapat si de "atentie" ptr. ca am prins un vames de treaba, dar un prieten cu o saptamana inainte a dat 5 euro si cand a cerut chitanta i s-a zis "TRADITIA !". Eu cred ca e chestie de noroc si poti sa-i refuzi desi si eu as fi dat daca mi s-ar fi cerut ptr. ca nu aveam chef sa ma intarzie cu vreun control amanuntit.

kzoltan in august am dat doar 30 lei la dus si 20 lei la intors ptr. ca se ieftinise (taxa ptr. port bechet). Sa inteleg ca sa scumpit?

--------------------
BMW X2, 2018 (fost proprietar de Dacia Logan, 2005, Ambition)
NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM!
+
cris71
post 3 Sep 2007, 22:01
Post #2621

Member from Transylvania

drrond, probabil pe la bechet n-o fi nici o taxa de tranzit.
Si eu m-am mirat, nu stiam de asta, dar daca tot am primit chitanta... La Kulata nu am platit nimic la intoarcere.
Ai nostri ne-au jecmanit mai bine, am platit 20 lei pentru taxa de utilizare a infrastructurii portului Calafat radmasa.gif ...tot cu chitanta!
Adica au ridicat bariera, am inaintat 100 de metri in port si cam atat. Evident, am platit-o si la intoarcere.

--------------------
+
kzoltan22
post 3 Sep 2007, 22:07
Post #2622

Membru incepator

kzoltan in august am dat doar 30 lei la dus si 20 lei la intors ptr. ca se ieftinise (taxa ptr. port bechet). Sa inteleg ca sa scumpit?

Noi cu un microbuz am fost si 35RON a fost in ambele directii trecerea. Poate ca pentru autoturisme e mai ieftin dar nu prea cred fiindca pe chitanta care am primit scrie: "autoturisme/microbuze". Daca in august era 30Ron atunci sa scumpit taxa asta proasta...

--------------------
+
victorescu
post 4 Sep 2007, 07:03
Post #2623

Membru incepator

Apropos de cei care vor sa intre in Salonic. Aveti grija ca asfaltul in Salonic este foarte alunecos, avand sansa sa loviti pe careva din spate. Foarte putin mi-a lipsit sa-l tamponez pe prietenul meu cu Volkswegenul. Atenție!!

--------------------
Dacia Dacia 1310 1995
+
gicu_tatu
post 4 Sep 2007, 08:45
Post #2624

Membru incepator

From: bucuresti

QUOTE(B08WLI @ 20 Aug 2007, 11:34)
Eu plec pe 22.08 spre Thassos si am primit de la RCI Leasing o imputernicire ... pe mail!!!
Am printat-o, dar intrebarea mea este : e de ajuns sau imi trebuie si in original?
*

din pacate pentru tine informatiile vin cam tarziu , dar poate ajuta pe altcineva . vina pentru intarziere este a politiei de frontiera care mi-a raspuns la solicitare dupa 2 saptamani . eu am trimis mail pe 20.08.2007 dar abia dupa 4 zile l-au primit . dry.gif

Referitor la petitia dumneavoastra adresata institutiei noastre si inregistrata in data de 24.08.2007, va informam urmatoarele:

In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr.104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, art.21, lit.c) , in zona de competenta, Politia de Frontiera Romana, „realizează controlul documentelor pentru trecerea frontierei de stat în punctele de trecere deschise traficului internațional, la intrarea în și la ieșirea din zonele libere, în punctele de mic trafic și treceri simplificate sau în alte locuri, după caz, potrivit legii”.

Astfel, potrivit actului normativ mentionat mai sus, la controlul de frontiera, se solicita documentele internationale de calatorie pentru persoanele care tranziteaza punctul de frontiera; pasaport sau carte de identitate, dupa caz.

In ceea ce priveste iesirea din tara cu un autoturism achizitionat in leasing, va recomandam sa fiti in posesia unor documente, cu valoare juridica, din care sa rezulte ca firma de leasing isi da acceptul sa calatoriti cu masina in afara Romaniei. Tot in acest context, va recomandam ca documentele sa fie traduse si intr-o limba de circulatie internationala, pentru ca, in eventualitatea in care veti fi oprit la un control de rutina, de catre politia rutiera din tara sau tarile de destinatie, sa puteti face dovada ca detineti autoturismul cu incuviintarea proprietarului (firmei de leasing).

Referitor la sfatul dumneavoastra, de a deschide, pe site-ul institutiei, o rubrica prin care sa se faca referire la conditiile de iesire cu autoturismul din Romania, va multumim pentru recomandare si va informam ca aspectele semnalate vor fi luate in atentia institutiei noastre.

INSPECTOR GENERAL

Chestor principal de politie

dr. NELU POP

This post has been edited by gicu_tatu: 4 Sep 2007, 08:48

--------------------
daewoo matiz 2004/E+AC/796cc/50CP - B--PTK
+
concurent
post 4 Sep 2007, 13:36
Post #2625

Membru autentic

ne poate spune cineva starea drumurilor in Bulgaria si Grecia in urma inundatiilor?

--------------------
Dacia Logan 1.5 DCI 2006
+
B08WLI
post 4 Sep 2007, 16:27
Post #2626

Membru ??

biggrin.gif Salut,

@gicu_tatu : Multumesc pentru informatii si pentru deranj, dar dupa cum vezi, m-am intors fara probleme din Grecia. Am luat imputernicirea in original pana la urma ( a durat 10 minute la RCI Leasing), dar a fost o faza super marfa la vama la bulgari : imi cere vamesul bulgar actele, ii dau cartea de identitate, permisul de conducere si talonul.
Se uita la ele si, tot eu, ii zic : "Stati ca masina e in leasing si am si imputernicirea de la firma de leasing" moment in care el imi spune mot-a-mot : "Pleaca ma de aici cu imputernicirea ta. Drum bun! " Mi-a dat actele si am plecat radmasa.gif

Am sa incerc sa fac un rezumat al excursiei mele in Thassos, la hotel Esperides, poate ajuta pe cineva :

Deci, dupa faza cu vamesul bulgar, intru in Bulgaria unde, pe drumul spre Ruse, sunt numai indicatoare cu 40kmh. Speriat de ce citisem pe forum inainte m-am straduit sa mentin aceasta viteza ( Am fost un grup de 4 masini iar eu am mers primul tot drumul pt. ca aveam GPS). La un moment dat, in spatele meu nu mai erau doar cele 3 masini cu care mergeam, ci inca vreo 10 biggrin.gif. Dupa inca 5 minute ne depaseste un bulgar claxonand exasperat de stilul meu de condus. Am inceput si eu sa o calc incercand pe cat posibil sa ma tin dupa el si asa am trecut de Ruse.

In rest, am mers cat se poate de regulamentar, singurele momente cand am mai calcat-o fiind atunci cand ne depasea cineva si incercam sa ma tin si eu dupa el. Din pacate, unul din cei 3 colegi de drum nu mai condusese in afara orasului si ne-a cam tras inapoi.

Eu am avut iGO 2006 SE cu ultimile harti pentru Bulgaria si Grecia si a fost super folositor, mai ales in Sofia pe care am traversat-o lejer singura problema fiind semafoarele care tin cate 20 de secunde si era aproape imposibil sa trecem toti 4 in acelasi interval.

Am plecat la 00.30 din Bucuresti si la 12.00 eram in Keramoti la feribot. Dupa inca o ora eram deja cazat la Esperides. Hotelul se afla la 3 km de capitala insulei, care se cheama tot Thassos (sau Limenas ). Conditiile de cazare sunt decente : pe site scrie ca ar fi 3 stele, dar de fapt sunt cam 2 stele de la noi + aer conditionat + frigider + televizor si piscina in curtea interioara, dar curat. Doar gresie pe jos, dar venea in fiecare zi camerista si spala, iar lenjeria de pat se schimba o data la 3 zile. Per total, am fost multumit de cazare.

Insula este foarte frumoasa ( n-as putea spune de vis, asa cum am mai auzit pe forum ) un loc ideal pentru cei care vor doar sa se relaxeze. Nu gasesti discoteci, dar sincer, nici nu am cautat asa ceva.

In rest, descrierile anterioare ale co-forumistilor sunt suficiente si exacte. Golden beach si Paradise beach sunt cele mai frumoase plaje, iar capitala Thassos este cea mai agitata. Eu am mancat foarte bine la restaurantul "Le Muse" - Thassos, imediat la iesirea din port - la recomandarea barman-ului de la hotel.

Ce as mai avea de adaugat fata de ce am citit pana acum si recomand cu caldura este sa va inchiriati un scuter. Eu am luat doar 2 zile ( pret 11 EUR/zi ) pentru ca am mai vizitat si Kavala si Salonic, altfel cred ca imi luam de la inceput pentru toata perioada. Este foarte practic, usor de parcat oriunde si nu ai nicio grija ca se fura. M-a surprins faptul ca nu am lasat nicio garantie la inchiriere blink.gif Mi-a zis tipa de acolo ca nu s-a mai intamplat niciodata sa se fure de pe insula, asa ca sa stau linistit.
Nu sunt un impatitmit al motoarelor, nu mai condusesem vreodata scuter, nu am permis categoria A, dar mi-a placut la nebunie ... atat de mult incat intr-o zi am facut turul complet al insulei ( aprox . 100 km ) cu 2 pauze ( una pentru plaja de 3-4 ore si una pentru masa de pranz de 1 ora ). Pur si simplu ai senzatia ca vezi cu totul altfel toata insula. Am facut acelasi tur in alta zi cu masina dar nu se compara.

O alta recomandare ar fi sa rezervati o zi pentru Kavala, mai ales daca vreti sa faceti cumparaturi. Exista o barca rapida doar pentru pasageri din Skala Prinou ( apropare de Prinos) ... in 40 de minute sunteti in Kavala. Oraselul este frumusel si am facut si cateva cumparaturi ( mi-am gasit la ZARA sacou cu 13EUR, tricou cu 6 EUR, blugi cu 10 EUR, camasa cu 6 EUR, etc. .... la noi preturile sunt triple, chiar si la reduceri)

Cam asta a fost in mare parte concediul meu in Grecia. La intoarcere am reusit sa-mi stric GPS-ul ( adica sa-l ard ), dar m-am ghidat dupa harta si indicatoare rutiere si a fost super ok.

Inca ceva : vigneta de 7 zile in Bulgaria este 5 EURO. Nu intrebati vamesul cat costa, pur si simplu intindeti bancnota de 5 EUR si spuneti "7 days". Eu am facut greseala sa intreb si mi-a zis "10 EURO" (desi citisem asta inainte pe forum, dar cred ca eram intr-o pauza de gandire in momentul ala) . Am platit si am fost pacalit. La Kulata, era o femeie la ghiseu care mi-a zis pe un ton amabil ca e 5 EURO si mi-a dat aceeasi vigneta. Una peste alta eu mi-am scos parleala la intoarcere : am trecut ca taranu si nu am mai platit taxa de pod ( 6 EUR ). Tipa de la ghiseu a iesit sa-mi ia banii, dar m-am facut ca n-o vad si asta a fost. cool.gif

O zi buna si ... concediu placut! care mai aveti

P.S. Am scris la repezeala, asa ca va rog sa-mi scuzati greselile. Astept intrebari suplimentare, pt. ca mi-a fost cam lene sa scriu chiar tot.

--------------------
Dacia LOGAN 2006 Laureate - B 08 WLI
+
ANDOX
post 4 Sep 2007, 21:14
Post #2627

Membru incepator

@B08WLI
Eu plec in 12.09 in Skala Potamia la vila Eric's dar nu prin Sofia ci prin Stara Zagora si la intoarcere vroiam sa ma opresc cateva ore in Kavala desi auzisem ca este aglomerat si gasesti greu parcare. Asa ca ideea ta cu barca rapida pt pasageri este super.
Te-as ruga sa detaliezi putin , ai unde lasa masina in Skala Prinou ? Din port din Kavala se ajunge greu in centru sau la cetate? Cat costa biletul de persoana ?
Poti sa iei dus intors? Eventual alte chestii ce crezi ca m-ar ajuta, locuri bune de cumparaturi etc.

This post has been edited by ANDOX: 4 Sep 2007, 21:15

--------------------
HONDA CIVIC 2004
+
bulan
post 5 Sep 2007, 10:21
Post #2628

Membru autentic

QUOTE(khris @ 6 Aug 2007, 09:21)
Ma gandeam ca poate sambata spre duminica mai dorm si gaborii.
Pai o sa imi fac provizia de bacnote de 10 si 5 euro si cu D-zeu inainte!!
*

QUOTE(gibonu @ 6 Aug 2007, 09:42)
Bai frate, nu va mai speriati asa, ca va duceti in Bulgaria nu in Afganistan.
In rest, drum bun la toata lumea.
*

QUOTE(Catalin Buga @ 8 Aug 2007, 12:03)
La iesire din Bulgaria pe la Ormenio am stat destul pana nesimtitul de vames bulgar (care ma controla la iesirea din tara lui) s-a lamurit ce si cum e cu cartile de identitate (nu am pasaport) iar la greci m-a mai oprit odata vamesul de pe celalalt sens foarte contrariat ca de ce l-am intrebat referitor la dublul control mai ales ca nu a avut bunul simt sa iasa macar din chiosc sa ma opreasca sau nici macar nu exista vre-un semn in acest sens
O gramada de limitari idioate, daca te luai dupa semne parcurgeai cei 350 km in 20h legala
*

Intre Romania,Bulgaria si Grecia nu mai exista VAMI si VAMESI!
Sunt doar FRONTIERE si POLITISTI de FRONTIERA!
Limitarile sunt puse doar la intersectii de drumuri nationale cu cele secundare si drumurile lor nationale trec prin mult mai putine localitati decat la noi.

QUOTE(victorescu @ 28 Aug 2007, 11:12)
Nu va mai speriati de Bulgaria ca nu se intampla nimic periculos acolo.

Atentie pentru cei care circula noaptea ca era sa raman fara benzina pentru ca sunt multe benzinarii in Grecia dar noaptea erau inchise.

in bulgaria se semnalizeaza ca si la noi daca este politia si este bine sa respectati in localitati viteza legala. Foloseau radare din alea tip pistol.

*

QUOTE(cris71 @ 3 Sep 2007, 11:37)
*

Pe madam bulan dupa ca a luat permisul de conducere am dus-o in Bulgaria sa se obisnuiasca cu volanul.A facut cateva mii de kilometri prin Bulgaria la volan si chiar daca era incepatoare nu a fost claxonata de nimeni.Sigur ca a respectat limitarile de viteza si nu ne-a oprit politia niciodata.

This post has been edited by bulan: 5 Sep 2007, 11:36

--------------------
a b c
+
B08WLI
post 5 Sep 2007, 15:43
Post #2629

Membru ??

@ANDOX. Masina o lasi pe strada din fata portului ... e si o parcare in fata destul de mica, dar e cam plina tot timpul. Eu am lasat-o in fata unei curti si n-au fost probleme.
Kavala este destul de aglomerat intr-adevar, eu am parcat masina (pt. ca am mai trecut o data prin Kavala si la plecare smile.gif ) sub un semn "oprirea interzisa" si n-am patit nimic.

Portul sau, mai bine zis, locul unde te lasa barca in Kavala e chiar centrul orasului. De acolo se vede si cetatea pana la care faci cam 20 de minute pe jos. Biletul este 6,5 EURO/persoana. Nu cred ca poti sa iei dus-intors, dar nu e asta problema, pentru ca in Kavala biletul il cumperi chiar din vas. Doar in Sakala Prinou au ghiseu separat, dar poti sa cumperi si de acolo tot asa, important e sa te urci pe vas.

Recomandarea mea este sa pleci cat mai devreme din Skala Prinou pt. ca :
1. ultimul vas inapoi este la ora 16.30 ( sau 16.45 nu mai stiu exact)
2. marea majoritate a magazinelor se cam inchid pe la ora 15.00 !!!

Eventual, treci intr-o zi prin Skala Prinou si iei din port un fluturas cu programul exact al vasului ... se gaseste gratis la casa de bilete.

Ca magazine eu iti recomand ZARA, prietena/sotia ta o sa-mi multumeasca tongue.gif . Cum iesi din vaporas, o iei in dreapta si o sa vezi un indicator rutier "Xanthi 55km" care indica la dreapta. Tu o iei pe jos drept inainte ... e la 2 minute de port.

In rest, nu stiu ce alte magazine sa-ti recomand. Gasesti si lucruri ieftine, dar preturile si calitatea sunt aceleasi cu ce e si la noi in IDM, Europa, etc.

le : Daca mai ai nevoie de alte detalii intreaba si iti raspund. Daca nu, concediu cat mai placut si drum bun!.

This post has been edited by B08WLI: 5 Sep 2007, 15:45

--------------------
+
ANDOX
post 5 Sep 2007, 17:14
Post #2630

Membru incepator

Multumesc B08WLI.
Mai am o intrebare pentru cei care au mers prin Ormenio , sunt duty free ?
Ma intereseaza in special cand merg spre Grecia pentru tigari.

--------------------
HONDA CIVIC 2004
+
gicu_tatu
post 6 Sep 2007, 08:27
Post #2631

Membru incepator

From: bucuresti

andox : sunt duty free la granita svilengrad-ormenio si preturile sunt bunicele . wiskey J&B 1L=12 euroi , metaxa 5* 1L=9 euroi , metaxa 7* 1L=11 euroi si parfumurile stiu ca au preturi destul de bune . de tigari nu stiu cat de ieftine sunt ca nu mai fumez de ceva timp .

--------------------
daewoo matiz 2004/E+AC/796cc/50CP - B--PTK
+
ANDOX
post 6 Sep 2007, 13:44
Post #2632

Membru incepator

Mersi gicu_tatu . Se poate opri si la dus la duty-free ?

--------------------
HONDA CIVIC 2004
+
gibonu
post 8 Sep 2007, 16:26
Post #2633

Membru autentic

Aseara m-am intors din Grecia.
A fost o plecare scurta, 3 zile la Atena. Am reusit sa vad Muzeul Militar, (intrare gratis, dar se inchide la ora 2), Muzeul Bizantin si Muzeul National de Istorie. Toate sunt extrem de interesante, nu sunt foarte mari, in cateva ore se pot vedea.
Am mai reusit sa vad podul Rion - Antirion (sau Rio-Andirio), in coltul de nord-vest al Peloponezului. Asta este super misto, o sa incerc sa pun niste poze.
Pana atunci: http://www.gefyra.gr/English/framesetbig.htm
Daca mai intereseaza pe cineva (sezonul e cam pe sfarsite) prin Bulgaria se circula foarte bine (Ruse-Plevana-Sofia-Kulata), pe centura Sofie sunt lucrari dar nu mai sunt deviatii, asa ca harta pusa de colegul nostru este extrem de utila pentru cine merge pentru prima data.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
prody
post 8 Sep 2007, 17:14
Post #2634

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

QUOTE(kzoltan22 @ 3 Sep 2007, 14:34)

*

Cand m-am intors din concediu din Grecia, vamesul bulgar de la Oreahovo, a bagat capul pe geam s-a uitat la noi patru, si cu o voce hulpava, a zis : "Zece euro la mine si apoi mergeti acolo pentru taxa de bac! mad.gif "
Asta e, probabil din cauza ca eram cu o Octavia2 nou-nouta a unui amic,o fi crezut ca ne dau banii afara din casa, daca as fi fost cu Loganul cred ca s-ar fi limitat la ceva maruntis...
Bulgar nesimtit...sper ca si vamesii nostri le fac la fel la bulgari cand ii prind.

This post has been edited by prody: 8 Sep 2007, 17:16

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
gibonu
post 9 Sep 2007, 11:19
Post #2635

Membru autentic

QUOTE(B08WLI @ 4 Sep 2007, 18:27)
Una peste alta eu mi-am scos parleala la intoarcere : am trecut ca taranu si nu am mai platit taxa de pod ( 6 EUR ). Tipa de la ghiseu a iesit sa-mi ia banii, dar m-am facut ca n-o vad si asta a fost. cool.gif
*

Foarte civilizat ai procedat, felicitari si sa faci asa tot timpul si pe oriunde te duci, ca sa ne zica toti "tigani de romani". Acum esti mai bogat cu fabuloasa suma de 6 euro si cred ca deja viata ta s-a schimbat radical.
Nu vreau sa te superi pe mine sa si crezi ca fac eu pe desteptul, insa este total necivilizat ceea ce ai facut tu.
S-auzim de bine.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
B08WLI
post 9 Sep 2007, 12:51
Post #2636

Membru ??

Stai linstit ... am fost domn cu domnii si javra cu javrele. La dus, vamesul bulgar mi-a zis ca vigneta costa 10 euro ( in loc de 5 ) si cand i-am cerut chitanta mi-a zis sa merg mai departe, ca nu am nevoie de ea. Iar faza cu taxa de pod am facut-o la acelasi punct vamal.

<<sa ne zica toti "tigani de romani" >> ... radmasa.gif asta ar fi un fel de hotul striga "Hotii !!" . Am platit dublu vigneta, eu am pus 16l de benzina cu 20 de euro, un coleg de drum a pus 14l de motorina cu 20 de euro!!!, era sa nu fim lasati sa mancam la MacDonalds in Bulgaria pentru ca nu intelegeam meniul scris in bulgara si am cerut putin ajutor pentru traducere ... si tot eu ar trebui sa-mi fac griji ca o sa-mi zica bulgarii ca sunt tigan? Nu prea cred.

Am o intrebare de curiozitate ... ai trecut cumva prin Bulgaria vreodata si ai avut nevoie de ceva de la ei? Pentru ca aceeasi atitudine cu a ta o aveam si eu pana acum o luna. Fusesem doar in vest (Ungaria, Austria, Germania, Franta, Elvetia ) si aveam impresia ca romanii sunt tigani si inapoiati cu mai mult de 50 de ani. Excursia de anul asta a fost un dus destul de rece.

--------------------
+
gibonu
post 9 Sep 2007, 14:52
Post #2637

Membru autentic

Ca ai pus botu' la vrajeala bulgarului si ai dat 10 euro pe vigneta e numai vina vina ta:
- s-a tot spus aici pe forum cat costa vigneta in BG;
- inainte de a te duce sa platesti vigneta, e un panou imens, pe care scrie mare de tot cat sunt tarifele la vignete, de la autoturisme la tiruri;
- e si aici pe forum, in sectiunea asta la topicul "Ruse, calatorie pentru cumparaturi" o poza cu el, poti sa cauti daca vrei. Nu cred ca au dat bulgarii panoul jos.
In plus, nu stiu cum se face, ca eu care am fost de 3 orin in BG anul asta, de fiecare data cand mi-am luat vigneta, bulgarul mi-a cerut 5 euro, mi-a dat vigneta si chitanta, fara nici o problema si fara scandal.
Despre benzina si motorina nu stiu nimic, nu am alimentat niciodata in BG, dar am vazut ca au benzinarii ca la noi, adica OMV, LukOil, Shell (care nu mai e la noi).
Eu am mancat la McDonald's, pe centura Sofie acum 2 zile adica vineri seara (07.09.2007). Ne-am dus direct la McDrive (se grabea prietenul cu care eram), am vorbit in engleza cu bulgaroaica care era la casa, ne-am inteles cu ea perfect. In plus, ne-a multumit ca i-am lasat ei restul, adica vreo 20 de stotincii (subdiviziunea levei). Asadar eu nu am avut probleme la McDonald's.
N-am avut nevoie de nimic de la bulgari, dar citeste aici pe forum, cateva pagini mai sus si o sa vezi ca, atunci cand erau deviatii de circulatie pe centura Sofiei:
- un coleg a intrebat o bulgaroaica pe unde sa o ia catre Ruse, iar aia s-a urcat la el in masina si i-a aratat pe unde este iesirea, adica a mers cu el jumatate de oras
- mai multe masini de RO nu stiau pe unde sa o ia, a aparut politia bulgara si le-au spus sa-i urmeze, astfel aratandu-le drumul.
Asadar, nu este chiar asa de rau in BG cum spui tu. Probabil ca este vorba de atitudine, de cum te porti si astfel actioneaza si bulgarii in consecinta.
Repet, nu vreau sa ma cert cu tine, nu vreau sa fac pe lupul moralist dar raman la pareare mea, ca cea ce tu ai facut se numeste lipsa de civilizatie, adica te-ai comportat exact ca "tiganii de romani".

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
driverx
post 9 Sep 2007, 15:50
Post #2638

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(gibonu @ 9 Sep 2007, 15:52)
....Probabil ca este vorba de atitudine, de cum te porti si astfel actioneaza si bulgarii in consecinta.
....
*

Mare adevar graitai. Am fost si eu in Bulgaria, dar nu pentru cumparaturi, ci ca sa merg in Tucia. M-ati terminat psihic cu bau-bau-uri dinastea cu Bulgaria. Treaba totusi pare a sta putin altfel. Am intrat intr-un oarecare contact (direct sau nu) cu polia bulgara de 5 ori, si am scapat viu si nevatamat.

Contacte.
1) Drumul catre Turcia. Era unu pe margine de drum si vroiam sa il intreb care naibii e iesirea din Stara Zagora ca baza de date de la iGO era putin beata si nu ma indruma ca lumea si vroiam sa il intreb pe ala de o ruta. Dar mi-a facut semn sa trec mai departe, asa ca nu mi-am mai batut capul cu el. Nu avea rost sa fortez nota. Tipul dorea sa spal putina de acolo. Dracu stie de ce, dar asta e......

2) La intoarcere. Am stat o gramada de timp in vama, mi-au luat bani, masina mi-a mai mancat bani, asa ca in Bulgaria am intrat cu.....0 Euro. Deci no bani de spagute. Ultimii euro i-am stors in rezervor la vama. Am uitat sa scot bani din Edirne, asa ca am ramas cu buza umflata. Nu stiam ce sa fac, era aproape 2 noaptea, ne gandeam sa punem undeva masina, sa dorm cateva ore sa continuam dimineata drumul. Am mers ceva km si la un moment dat era ceva benzinarie si local pe dreapta. Am tras pe dreapta si acolo era parcata o masina de politie cu girofarurile pornite. Timid am oprit totusi, ca daca ieseam parea suspect. Am stat ceva in masina, nu stiam ce sa fac, imi trebuia la buda rau de tot, nu imi venea totusi sa las masina. Pana la urma am iesit din masina si am intrebat un om (parea patron, chelner) de buda...unde este asa ceva. Tipul statea cu 2 politai la masa pe teresa. Tipii erau atenti la mine, dar nu s-au obosit sa faca ceva. Chelneru sau ce era m-a indrumat unde e buda. Dupa care i-am intrebat daca e ok cum am lasat masina. Practic statea aproape bot in bot cu aia de politie, la vreo 5 metri distanta. Tipul a spus ca nu e ok si sa o pun mai in spate, dea latu unsure.gif unsure.gif Asa am facut. Eram nervos rau, stresat cu astia asa ca mi-a trecut de buda. Am stat sa imi fac o ruta pe iGO si am decis sa ma tirez de acolo si cu juma' de gura am zis ca fac Bulgaria noaptea. Eram satul de caldura. Am mers vreo 2 ore si ceva, eram in ceva sat/orasel cand....

3) o masina de politie era parcata in fata unei case, imediat dupa o curba la dreapta. Deci mi-a aparut in "cadru" instant si relativ tarziu. Era un echipaj de 2 oameni, unul din ei repede a sarit in drum si mi-a facut semn sa opresc. In acel moment creierul a inceput sa prelucreze o gramada de intrebari...ce sa fac...ce ii cu astia la ora asta (era 4 noaptea)....is fake sau nu baietii. Masina avea ceva inscriptii pe ea, care reflectau bine lumina de la farurile mele. M-am gandit ca n-am argumente serioase sa zic ca nu ar fi "dinaia adevarati". Intre timp deja ma pusesem sa franez. Am facut manevra cat se poate de corect, frumos si bland, semnalizand, lasandu-l pe ala sa se retraga de pe drum, incercand sa scot masina cat mai mult de pe drum, dar sa imi las loc de un demaraj bun in caz de nevoie tongue.gif. Tipul a inceput sa trancane ceva in bulgara, am inteles tot. Parea ca imi face semn sa cobor geamul. Fac un scurt click la minunatia mea de buton cu impuls cumparat cu 50 RON ohmy.gif si geamul coboara de tot. Tipul trancanea in continuare in bulgara chit ca i-am zis de vreo 2 ori "English please" si la un moment dat imi face semn sa ies din masina. Atunci mi-am zis ca nu e a buna. Timid am deschis portiera, nu foarte mult, tipul se uita la mine, io la el smile.gif dupa care eu m-am aplecat sa imi scot sandalele de sub scaun, ca tot drumul l-am facut descult. Ma gandeam sa nu se sperie nebunu' ala ca scot kalashnikovu' de sub scaun, asa ca nu am facut miscari bruste. Tipul era cam nedumerit ce fac io acolo. Gasesc o sandala, imping cu cotul usa sa o deschid mai tare si dau sa ma incalt. Tipul cand vede faza asta se uita mirat, incepe sa rada, zice ceva in bulgara si imi face semn sa ma car de acolo. In stupiditatea mea, nu imi venea sa cred ce face asta, ma simteam ca prizonierii din filme cand li se zice ca is liberi si pot sa plece inainte, dupa care is impuscati pe la spate, asa ca in stresul ala tot ce mi-a iesit pe gura a fost "...Really?" si tipul tot trancanea in bulgara si facand semn sa plec. Am aruncat sandala inapoi, am pornit motoru, inchis usa, m-am asigurat, semnalizat (desi doar matze moarte mai erau pe drumul ala la ora aia, si nu cred ca le foloseau informatiile furnizate de mine) si am plecat. Toate foarte repede executate dar REPET...fara miscari bruste. Si mi-am vazut de drum mai departe.

4) Incepea sa se faca dimineata. Primele urme de lumina se faceau simtite. La fel si oboseala mea. Conduceam deja de aproape 20 ore. Am zarit iar ceva local pe dreapta si cum abandonul incepea sa isi faca simtita prezenta, m-am gandit sa stau acolo sa dorm 2 ore si sa continui drumul. Am oprit masina, dadeam sa ies din ea sa asez oasele la loc si ce imi vad ochii. Un pulitai pe terasa, cu ceva pitipoaca. S-a uitat la mine, dupa care si-a intors privirea la pitipoanca. Am zis ca deja e prea mult. Ca am noroc prea mare. Unde calc frana, acolo gasesc pulitai. Aceasta experienta m-a trezit, asa ca am zis...la dracu, imi continui drumul. Urma sa se faca lumina si stiam ca asta o sa ma mai trezeasca.

5) Inainte cu ceva zeci de km de Russe, echipaj de politiei. Stiam ca e acolo, ca vecinii nostri bulgari au avut grija in numar mare sa ma informeze. Asa ca am mers cat se poate de legal, cu toate limitarile lor tampite de 40 la ora. Cand eram aproape in dreptul lor, unul din pulitai statea aproape in mijlocul drumului si dadea sa imi faca semn sa opresc. Dar eu stateam fix cu capul inainte, cu ochii inainte la drum, desi scurt cu coada ochiului ma uitam la el. Am avut noroc, nu s-a obosit sa ma opreasca, in schimb chiar in momentul in care treceam pe langa el a sarit sa opreasca o LADA de BG care venea din cealalta directie.

So, am avut ceva "noroc" in noaptea aia sa tot dau peste politai. Si am scapat. Si fara spagute sau cine ce alte probleme urmate cu spitalizarea sotiei, ca au fost si asemenea episoade pe acest forum. Tine mult de atitudine, mimica fetei, etc. Eu si cu politia romana intotdeauna am fost in relatii bune, chiar si atunci cand am incalcat vreo 3 legi deodata. Si si atunci desi tare "urlau"..."vrem spaga" tot in favoarea mea am scos situatia, pentru ca mi-au dat amenda (cum doream, ca nu vroiam sa le dau lovele) doar pentru nepurtare de centura, chit ca mergeam cu aproape 70 si calcasem linia continua pentru a depasi safe un tractor oprit cam nasol pe drum.

Oricum, totusi sa nu mergeti ca mine fara bani de spagute la bucalri. Acolo totusi cred ca e mai sanatos asa. In rest, nu contest ca sunt politai naspa pe acolo, dar ma tem ca multe episoade urate de pe acolo au iesit din cauza unui management al situatiei cat se poate de prost din partea soferului. Nu trebuie pupati in cur (ca is romani, ca is bulgari) dar trebuie domol abordate lucrurile. Mai ales daca esti intr-o tara straina.....

This post has been edited by driverx: 9 Sep 2007, 16:05

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Danezu
post 9 Sep 2007, 17:19
Post #2639

un fost proprietar de megan.....

Acum m-am intors si eu din Grecia,am fugit de vremea nasoala mad.gif
Drumul si la dus si la intors fara peripetii,nu am dat spaga nu am platit amenzi,daca se circula regulamentar nu ai probleme.
Pentru cei care au cotizat cu 5 euro la politaii din vama - trebuia sa le ziceti ca nu aveti sau ca le dati la intoarcere daca va mai raman bani! Eu n-o sa le dau nimic niciodata,ce pot sa-mi faca? Sa ma intoarca in tara ca am refuzat sa le dau spaga????

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
B08WLI
post 9 Sep 2007, 20:24
Post #2640

Membru ??

@danezu : poate sa-ti fac un "control amanuntit"

@gibonu : Nici eu nu vreau sa ma cert. Dar mi se pare tot hotie sa intreb "How much ? " si sa-mi zica 10 euro desi (ai zis si tu ca ) era afisat acolo pretul cat casa. Eu zic ca atitudinea mea a fost mai mult decat intelegatoare si politicoasa atunci cand am zis ok si am platit fara sa comentez.
Benzina si motorina s-au pus de la Shell.
La acelasi MacDonalds am mancat si eu pe 02.09.2007. Bineinteles ca atunci cand am zis " BigMac Menu " a inteles si m-a servit prompt tipa, dar pana atunci aproape ca nu intelegea engleza si ma trata intr-o mare scarba- ceea ce nu mi s-a intamplat vreodata in RO ( tot la Mac )

Sa nu fiu inteles gresit ... Bulgaria nu e "no man's land". Te descurci foarte bine daca te documentezi la fel de bine inainte. Eu am respectat regulile de circulatie si n-am avut nicio problema. Politistii nu stau ascunsi in tufisuri si nici nu au niste masini vechi si vai de mama lor ( eu i-am vazut doar cu Opel Astra Classic), asa cum am mai citit pe forum.
Am mai oprit la un OMV pe centura Sofiei unde am vrut sa pun benzina. Un baiat de acolo mi-a explicat frumos ca ei nu primesc euro, dar sa incerc la benzinariile Shell. De asemenea, mi-a explicat si unde este iesirea spre Ruse.
Si eu am fost foarte speriat la inceput de ce citisem pe forum, dar chiar nu e cazul sa va faceti probleme.
Pe de alta parte, am oprit la un alt OMV si ni s-a spus ca nu putem folosi WC-ul pt ca nu curge apa si ca toata ziua nu au avut apa in benzinarie. Cu toate astea, in spatele bar-ului era o tipa care spala vasele la chiuveta!!!!!

M-am aprins un pic la faza cu bulgarii, pt. ca eu chiar nu sunt nepoliticos, artagos, tigan, etc. Eu am luat "amenda" 5 euro ( nu numai eu si celelalte 3 masini cu care eram) pt. ca se citea clar pe fata mea ca nu mai fusesem vreodata in Bulgaria pana atunci si nu stiam care sunt regulile ... asta m-a deranjat cel mai tare. Ce era sa fac, ii dadusem deja o bancnota de 10 euro si nu mai vroia sa-mi dea restul... ce sa-i zic? ... sa intru peste el in ghereta sa-i smulg 5 euro?? Sfatul meu este sa dati direct o bancnota de 5 euro si scapati de probleme.

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 86 87 88 89 90 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 14:04
Forum Renault