DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 95 96 97 98 99 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bulgaria - Grecia

gibonu
post 13 Jun 2008, 09:14
Post #2881

Membru autentic

Group: Members

Inca odata.
Pe site-ul MAE scrie foarte clar ca detectoarele de radar sunt strict interzise in Grecia (atat folosire, cat si detinerea).
Pentru mai multe informatii:
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29...lnk=3&cat=29919
Capitolul: Condiții privind traficul auto
Drum bun.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SwatKat
post 13 Jun 2008, 13:00
Post #2882

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Multumesc de raspunsuri. Nici nu intentionam folosirea lui. Bine, de fapt intentionam, da pana la Giurgiu..

Stiu ca detinerea e interzisa, am intrebat mai mult daca stiti de cazuri de perchezitii ale politistilor dupa astfel de aparate, chiar daca ele nu erau la vedere etc..

Mersi.

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
mihailogan
post 13 Jun 2008, 21:37
Post #2883

Membru

From: Bucuresti

dar daca luam o barca a noastra? daia normala..dar de calitate..cu vasle ? avem vreo sansa sa ajungem acolo? dar este voie? sau e ilegal

--------------------
Dacia Logan Preferance 1.4 2005 - B 90 PIx
+
TM09
post 14 Jun 2008, 09:13
Post #2884

Membru incepator

Anul trecut am vorbit cu grecul la care am stat si mi-a spus ca Grecia se confrunta cu mortalitate mare din accidente de circulatie, asa ca exista lege care interzice detinerea si folosirea detectoarelor de radar. Tot de la el am aflat ca politistii au in dotare aparate de detectare a antiradarelor, chiar daca acestea sint in stare de nefunctionalitate, amenda e 1000 euro pentru turisti si se poate lasa si cu penalitati mult mai mari daca te prind si cu altceva (de genul ca ai condus peste limita legala) - la turisti le pot lua dreptul de a conduce pe teritoriul Greciei - cine a fost in Grecia in anii dinainte ca Romania sa intre in UE, stie ca pe linga viza care ti-o puneau in pasaport, se mai punea o viza de drept de conducere pe teritoriul Greciei valabila 6 luni. Tot grecu' mi-a spus ca detectoarele de antiradar sint folosite cu predilectie pentru turisti, ca grecii nu mai au curajul sa-si cumpere asa ceva.
Radarele grecesti sint de genul pistol dar mult mai performante decit cele bulgaresti, adica au camera video si te pot filma de la citiva km departare, motiv pt care stau in parcarile de pe autostrada unde e linie dreapta, ca sa te poata lua in vizor. Eu aveam 140km/h si nu m-au oprit dar au trecut baieti pe linga mine cu peste 170, si pe aia ii opreau in mod clar.
Si inca un amanunt: cu politia greaca nu poti ajunge sa le dai ceva, sa treaca cu vederea. Sint rai, nu stau la discutii. De multe ori am vazut greci opriti pe dreapta de politie, certindu-se cu politia, dar fara rezultat.

--------------------
VW golf 5 2007
+
giovi_buru
post 14 Jun 2008, 19:28
Post #2885

Membru incepator

cred ca este o eroare in ceea ce spui pt ca eu am fost in Grecia si am avut tot drumul de la Giurgiu detectorul in cotiera masinii, fara a fi pus la bricheta si nu s-a intamplat nimic, am trecut si pe langa politie, am mers si pe autostrada cu 170km/h...
Luati detectorul cu voi, cei care aveti si de la Giurgiu nu-l mai folositi! NU SE INTAMPLA NIMIC! Grecii traiesc din turism nu sunt atat de tampiti ca politistii romani sa te frece pt a face norma de ore, pt a avansa, sau salariu de merit....

--------------------
Toyota corolla 2008, D4D 1,4, 90cp - gl-xx-xxx
+
mihailogan
post 14 Jun 2008, 19:36
Post #2886

Membru

in bulgaria l-am folosit mereu si eu detectorul, dar in grecia de frica ca ma opreste vreun gabor il ascundeam nu-l mai foloseam..oricum mergeam incet..si nu prea au ei radare. rareori dai de politie la greci..cel putin eu nu prea am vazut asa peste tot.. in schimb la bulgari se stie..

--------------------
+
TM09
post 15 Jun 2008, 13:01
Post #2887

Membru incepator

pt giovi_buru
te felicit ... sa mergi cu antiradar si 170km/h - asta da realizare !!! ai cumva si carnet de "donor de organe" in cotiera? La cei ca tine ar trebui introdusa obligativitatea lui, pe linga pasaport si carte verde. Macar daca nu poti sa-i ajuti pe cei de pe forum, sa ii ajuti pe cei din viata reala ...
Ai avut accident major in Grecia? Ei, bine - eu am avut, dar am scapat cu viata dupa impact frontal care mi-a spulberat masina. Si am platit avocat in Grecia ca sa ma judec cu vinovatul sa-mi acopere pagubele. Asa ca, pastrati limita legala de viteza si nu mergeti pe principiul "n-o sa mi se intimple tocmai mie!!!"

--------------------
VW golf 5 2007
+
mihailogan
post 15 Jun 2008, 13:10
Post #2888

Membru

cam asa e, odata mori.. nu de 2 ori.

--------------------
+
SwatKat
post 16 Jun 2008, 21:32
Post #2889

Membru autentic

Salut. Traseul cel mai bun spre Atena este urmatorul? (asta mi-a dat IGO dupa ce l-am updatat cu ultimele harti):

Giurgiu - Ruse - bulevard. Balgaria - E83 - Pleven - Storgozia bulevard - E83 - A2 - Sofia - Grecia - E79 etc.... (am vazut ca dupa Sofia mai sunt max 30-40km si se ajunge la granita, drumul trecand pe langa Kulata.)

Mersi de ajutor, e prima data cand ies spre Grecia cu masina..

--------------------
Ex -M2.2, 1.5/100
+
laurian
post 17 Jun 2008, 07:53
Post #2890

Membru autentic

La Pleven exista centura, se poate ocoli orasul.
De la Sofia la granita mai sunt vreo doua ore, nu stiu exact in km.
Asta e drumul, insa traseului i trebuie adaugate puncte intermediare, sa treaca pe unde doresti, nu chiar asa cum il face.
Oricum, e bun si asa cum a fost facut.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
gibonu
post 17 Jun 2008, 08:05
Post #2891

Membru autentic

QUOTE(SwatKat @ 16 Jun 2008, 23:32)

(am vazut ca dupa Sofia mai sunt max 30-40km si se ajunge la granita, drumul trecand pe langa Kulata.)
*

Intre Sofia si Kulata iti garantez ca nu sunt 30-40 km.
Incerca sa te uiti pe o harta normala, mai lasa GPS-ul, ca vad ca da erori.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
adi_ar
post 17 Jun 2008, 08:19
Post #2892

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Chiar trecand prin centrul Sofiei distanta este mai mare.

Sofia_Kulata.jpg ( Size: 138.64k ) Number of downloads: 694

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
SwatKat
post 17 Jun 2008, 09:10
Post #2893

Membru autentic

Ma uit iara diseara sa vad ce si cum.. m-am uitat la info traseu si la indicatii si se poata sa fi gresit, sa fi calculat dupa kulata pana la granita... oricum mersi de info.

Sa inteleg oricum ca traseul e cel bun, adica trece pe unde trebuie. 2 intrebari:

1. la Sofia, sa o iau prin centru sau pe centura? s-au terminat lucrarile la centura?
2. Prin alte orase, tot asa prin centru sau pe centura?

Oricum ma gandesc ca updateaza gps-ul modificarile...

PS. A, Tot asa, aseara am vazut ca undeva prin Grecia, pe la jumatea drumului, prin dreptul unui oras, traseul pe harta o lua in dreapta (asta cum as merge eu cu masina)si apoi se intorcea pe celalat sens si o lua in jos pe traseul normal. Asa apare si la voi sau nu stie aparatul de vreo iesire/intrare pe autostrada?

Ma mai uit diseara si va zic exact. Eu am dat ruta Buc-Chalkida, in insula Evia.

--------------------
Ex -M2.2, 1.5/100
+
mihailogan
post 17 Jun 2008, 09:46
Post #2894

Membru

e imposibil sa fie de la sofia pana la kulata 40 km,... laugh.gif ...sunt aproximativ 200 km in mod sigur.

--------------------
+
adi_ar
post 17 Jun 2008, 10:14
Post #2895

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Nu stiu ce ai calculat dar este asa cum se vede mai sus.

Kulata-Chalkida, daca nu vrei sa te imbarci la Glyfa (deselectezi "Bacuri" la parametri), este asa:

Kulata_Chalkida.jpg ( Size: 199.99k ) Number of downloads: 648

Nu as putea sa-ti spun daca ar fi mai bine cu imbarcare la Glyfa, este sigur mai scurt in Km dar probabil mai lung in timp (cu imbarcare-debarcare).

LE
Din cate imi dau seama folosesti alte harti !!!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
gibonu
post 17 Jun 2008, 12:16
Post #2896

Membru autentic

QUOTE(SwatKat @ 17 Jun 2008, 11:10)
Ma uit iara diseara sa vad ce si cum.. m-am uitat la info traseu si la indicatii si se poata sa fi gresit, sa fi calculat dupa kulata pana la granita... oricum mersi de info.
Ma mai uit diseara si va zic exact. Eu am dat ruta Buc-Chalkida, in insula Evia.
*

Hai ca pana diseara te lamuresc eu acum. Intre Sofia si Kulata sunt 186 km, iar Kulata este exact la grantia GR-BG.
Daca nu ma crezi:
http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/g...UTF-8&x=22&y=15
Eu tot nu inteleg ce o fi asa de greu sa te uiti pe o harta clasica, d-aia tiparita pe hartie si sa vezi exact despte ce e vorba?
A inebunit lumea cu GPS-ul, deja nu mai putea sa .... (ma abtin ca imi iau ban) fara GPS.
Drum bun.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Catalin Buga
post 17 Jun 2008, 12:46
Post #2897

Membru incepator

Salut.
Dintre cei care au fost de curand: mai este deviatie pe traseul intre Ruse si Biala?
Anul trecut era un pod rupt si se deviase traseul normal. icon_mrgreen.gif
Daca stiti ceva sunt bine venite informatii proaspete despre traseu 1zhelp00.gif
In alta ordine: poate ar fi util dintre cei care bat mai des drumurile spagarilor de bulgari gun3.gif sa specificam (eventual cu pozitionare Google Earth) unde am vazut radare cel mai des pe cele doua rute principale Ruse-Kulata si Ruse-Ormenio.
Asa ar putea fi folositoare informatiile si pentru cei care nu au GPS-uri si nu pot utiliza lista de speedcam aparuta de curand pe aici.

--------------------
Berlina Li Logan Preference 1.4 2005 - B xxxxxxxxx
+
gibonu
post 17 Jun 2008, 13:51
Post #2898

Membru autentic

@ Catalin Buga
Eu am fost in martie anul asta la Sofia, pe traseul Ruse - Biala - Plevna - Sofia si nu am observat a fi vreo deviere.
Despre spagarii de bulgari, ce ar fi daca am incerca sa respectam legea, sa respectam in mod rezonabil limitele de viteza?
Anul trecut am fost de in Grecia (cu masina) + anul asta odata la Sofia si nu am avut nici un fel de problema cu bulgarii, nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe ceva.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
mjustin
post 17 Jun 2008, 14:06
Post #2899

Membru incepator

Salutare, pe 14.o6 am traversat Bg spre Romania la intoarcerea din Corfu.
De cand am plecat vad ca s-a mai discutat ceva si s-au pus cateva intrebari. Unele au primit raspuns altele nu.

De la Sofia la Kulata sunt cca.190 km si nu 30-40.

Anul trecut cand am intrat in GR imediat dupa granita, am fost oprit pt.prima data in 3 ani in Grecia de Politia lor. De fapt cred ca era echipaj mixt circulatie si frontiera. Prima grija au venit si s-au uitat ce aveam prins in parbriz, cu siguranta credeau ca era detector. Ei bine s-au inselat. Era doar GPS-ul. Detectorul este modular(nu daduse nici un semnal) Whistler 3350 si era montat undeva intr-un loc mai putin vizibil.
Am citit despre multe complicatii in legatura cu detectoarele care sunt INTERZISE in Grecia. Recomand sa nu va complicati cu ele. Se merge destul de tare si nu prea am vazut filtre cu radar. Cine are de gand sa foloseasca sa le foloseasca ca in vremea in care erau interzise si la noi FARA ventuze in parbriz, cu MARE atentie. Pot spune ca nici anul asta nu a dat alarma de radar si nu am mers prea legal.
In Bulgaria le puteti folosi dar nu prea dau randament deoarece avand radare pistol iti dau semnal sa te anunte ca ai fost in zona cu radar sau ca ai fost luat in vizor.

Cat priveste drumul spre Corfu(pt. borisake) dintr-o bucata nu recomand. Si eu(am permis din 93 si peste 1.000.000 km condusi) consideram ca se poate insa avand sotia si copilul nu am vrut sa fortez. Ioannina-Igoumenitsa este problema. Traseul de la Grevena/Metsovo din Ioannina spre Igoumenitsa este destul de dificil cu toate ca nu este prea lung are urcusuri la peste 1400-1500, si coborari in scurt la 300-400 m, plin de serpentine. Cum spuneau si altii, aceasta portiune de traseu trebuie facuta separat deoarece ar corespunde traversarii a cel putin 3 munti(fara exagerare), se aseamana oarecum cu transfagarasanul dar este mult mai lung si mai dificil. Daca ar fi gata Egnatia Odos in totalitate ar fi simplu de facut dintr-o bucata dar in conditiile actuale cand Egnatia Odos are segmente lipsa...este nevoie de multa concentrare la volan.
Recomand sa faci o oprire in zona Salonicului daca mergi spre Grevena sau undeva prin zona Paralia Katerini, Nei Pori sau chia Kalampaka daca vrei sa treci pe la Meteore inainte de a ajunge la Ioannina. Astfel nu vei fi terorizat ca nu prinzi ferry spre Kerkira sau Lefkimi. Ar mai fi localizarea hotelului si ora de cazare. Veti fi foarte obositi si presati de timp sa faceti acest traseu dintr-o bucata. Daca era doar drum drept, doar autostrada ar fi mers insa in conditiile actuale... Recomand daca aveti cazare in Messoghi sa mergeti cu ferry spre Lefkimi, este mai aproape, mai ieftin si durata traversarii mai mica. Ferry sunt aproape la fiecare ora, o ora si un sfert. Noi am stat in Benitses(aici este Corfu Sea Shell Museum si la 3 km Achilion-ul) la 12 km sud de Kerkyra si tot prin Lefkimi am intrat in Corfu.
Drumul(Egnatia Odos) se opreste in Igoumenitsa aproape in port.

De fiecare data cand am traversat Bulgaria am folosit centura Sofiei(chiar si acum la dus) insa la intoarcere am intrat in Sofia(am avut GPS) sa vedem orasul din mersul masinii. Concluzia traseul mi s-a parut mai scurt ci mai direct/drept. Problema ar fi ca au multe strazi principale cu piatra cubica mai ales dinspre Kulata spre centru unde este si catedrala lor minunata. Restul stradutelor sunt la fel de "late" ca in Grecia.

Daca mai aveti intrebari nu ezitati sa intrebati.

This post has been edited by mjustin: 17 Jun 2008, 14:38

--------------------
renault laguna I 2000 2.0e RXE
+
Catalin Buga
post 17 Jun 2008, 14:56
Post #2900

Membru incepator

E adevarat unii dintre conationali cam alearga pe la ei (eu unul sunt total impotriva) dar nu cred ca sunt asa multe cazuri cu "dacii".
Insa dupa parerea mea poti sa dai spaga obligatorie fara sa faci nimic ilegal asa din "traditie" (m-au oprit si mi-au cerut).
Am propus ca idee sa vedem daca ar fi util lansarea unui alt topic daca nu...nu.
P.S.: chiar nu m-am grabit sa ajung la greci dar e imposibil sa respecti toate limitarile lor de..... 173.gif

--------------------
Berlina Li Logan Preference 1.4 2005 - B xxxxxxxxx
+
luck33ro
post 17 Jun 2008, 17:23
Post #2901

Membru autentic

QUOTE(giovi_buru @ 9 Jun 2008, 16:30)
nu mai este taxa de tranzit, este taxa de pod in jur de 30roni si vinieta la BG depinde de cat timp stai. Se plateste la un ghiseu pe langa care treci cu masina.
*

Tot aia e ...si mie mi se pare ilegala (o ingradire a dreptului la libera circulatie). Dc. nu punem taxa pe prostie?
Ce e aia taxa de pod...si nici macar nu fac nimic cu banii aia ca podul ala e varza mad.gif
Daca ar fi legala ar pune taxe de pod la toate podurile din lume... blink.gif nesimtitii dracu

--------------------
+
SwatKat
post 17 Jun 2008, 17:27
Post #2902

Membru autentic

1. Fol GPS ca harta normala nu am si nu vad de ce nu m-as uita pe GPS sa vad despre ce e vorba, ca pe traseu daca gps zice ceva si harta altceva as vrea sa stiu de ce...

2. Bun, deci la faza cu kulata m-am inselat eu. Calculasem altceva. Insa in Grecia, drumul trece pe langa Larissa si nu o ia pe E75 in continuare, ci o ia la stanga pe E65, ma duce in stanga. Uitati poza mai jos...

Deci de la Larissa in loc sa o ia pe E75 spre Lamia, ocoleste... Setarile sunt pe Fast la GPS. Plus ca vedeti ca la un moiment dat o ia la stanga si apoi se intoarce pe sensul celalalt......

This post has been edited by SwatKat: 17 Jun 2008, 17:31

Attached thumbnail(s)
17062008.jpg ( Size: 264k ) Number of downloads: 615

--------------------
Ex -M2.2, 1.5/100
+
TM09
post 17 Jun 2008, 23:56
Post #2903

Membru incepator

Probabil ai setat la GPS o functie care iti duce drumul prin oras sau ai Larisa ca destinatie intermediara, mai umbla prin el sa vezi .. Nu ma dau cu presupusul dar ceva e in neregula (poza ta e neclara deci nu-mi dau seama prea bine ce arata- in plus, pt ca e pe FAST, iti arata altceva decit autostrada - atit cit pot sa-mi dau seama din poza neclara, tu vei merge pe unde e bucla rosie din dreapta pozei).
In realitate, nu intri in Larisa. Drumul merge pe linga Larisa, la citiva km. Sint vreo citeva iesiri spre Larisa, dar autostrada nu are legatura cu orasul. La fel si la Lamia. Insa mai treci prin ceva satuce unde o sa dai peste semafoare, desi autostrada e tot atit de lata ca si pina atunci.
Ai grija ca la Termopile exista intotdeauna radar (am trecut de 4 ori spre Atena, si la dus si la intors era politie acolo).
Harta Greciei pt GPS nu e foarte bine documentata (sau, ma rog, nu atit de documentata cit pentru hartile tarilor europene vestice), iar pt insule e si mai sumara decit pentru continent, DAR (exista un "dar") daca GPS-ul iti arata una si indicatoarele de pe drum - alta, urmeaza indicatoarele de drum, GPS-ul se va reconfigura. Grecia este o tara unde nu te poti rataci intre orase, chiar daca n-ai GPS, trebuie sa stii doar in ce directie mergi ca sa stii ce cauti pe indicatoare (de asta e buna o harta, costa atit de putin). GPS-ul insa e de mare ajutor in marile orase, gen Atena, unde strazile sint scrise doar in greceste. Ai mare atentie la un lucru: prin marile orase, strazile sint majoritar cu sens unic sau te poti trezi cu un bulevard cu sens dublu urmat de o bucata de sens unic. Asculta ce zice GPS-ul dar verifica de fiecare data cind intri pe o strada pe care te indruma sa nu fie cu interzis (am patit-o).

--------------------
VW golf 5 2007
+
SwatKat
post 18 Jun 2008, 06:40
Post #2904

Membru autentic

Mersi. Deci, ideea e ca GPS nu ma duce pe unde e bucla rosie, ci pe unde e aia verde, unde e si "motul" ala de care vorbeam. Si ar trebui sa ma duca pe autostrada ca e setat pe fast.

Si nu, nu trece prin orese, ci pe langa, insa am postat ca sa intelegeti pe unde e problema.

--------------------
Ex -M2.2, 1.5/100
+
CristianM
post 18 Jun 2008, 09:47
Post #2905

Membru incepator

O sa plec si eu spre Grecia pe 25.06 (este a 3a oara).
Acum 2 sapt am fost pana la Sofia(probleme de serviciu). Drumul a fost ok cu exeptia centurii de la Ruse. Pe drum , pana la Sofia aprox 6 echipaje de politie, daca circulati cu grija nu aveti treaba, mai nou sa stiti ca opresc bulgari la greu.
Atentie la semnalele din sens opus, cel putin camionagiii semnalizeaza daca este vreun echipaj. A mai aparut o intersectie semaforizata undeva inainte cu catva km de a intra pe autostrada spre Sofia si acolo se mai formeaza cozi.

O noua metoda de a te face sa cotizezi:
Inainte de a intra in zona Sofiei imediat cum se termina autostrada este o sosea cu cate 2 benzi pe sens si cu squar de verdeata pe mijloc. ATENTIE au montat un indicator DEPASIREA INTERZISA si daca cumva esti pe banda a doua te opresc (stau ascunsi in frunzisul din squar), tu crezi ca tea luat cu radarul dar de fapt iti explica ca este semnul ala si nu ai voie pe banda a doua, incep de la 50 eur si ajungi pana la 20 eur. O portiune asemenatoare este si cand intri dispre Kulata sunt 2 si 3 benzi. Sfat incercati sa tineti banda 1 daca este liber , daca sunt si bulgaroi pe banda a 2 a si este aglomerat, nici o preoblema.

Si mie mi s-a parut ca se traverseaza usor Sofia prin centru, dar tb sa ai ghid bun. Eu am circulat 3 zile in Sofia si se merge cam ca in Bucuresti. Atentie , in Sofia cel putin orice tip in uniforma si cu pistol (ca e rutier, sau paza si ordine sau jandarm) se poate opri si cere actele, eventual o mica atentie.

Vigneta poti gasi imediat cum treci granita, este un ghiseu dar vand mai mult pt camioane, noi am fost 2 masini si am gasit numai una de 5 eur 5 zile. Daca nu au este pe centura la Ruse un Shell unde poti plati si in euro 7 eur 7 zile.
Daca vreti sa va opriti si sa gustati ceva OMV este in regula este cate unul pe fiecare sens al autostrazii inainte de Sofia, poti plati cu card si mancarea si bautura sunt mai ieftine ca in RO. Benzina si motorina acelasi pret si sortimente ca la noi.
Pe autostrada este un tronsun (un tunel in reparatii si se circula pe un singur sens 2-3 km. Atentie la limitarile dinainte de tuneluri stau cu radarul la iesire.

Cam atat deocamdata. Am catva colegi care au plecat ieri spre Sofia cu treaba si se intorc probabil mainwe o sa ii intren noutati

--------------------
Opel Astra G Caravan - B 30 TWO
+
giovi_buru
post 19 Jun 2008, 09:33
Post #2906

Membru incepator

QUOTE(TM09 @ 15 Jun 2008, 13:01)
pt giovi_buru
te felicit ... sa mergi cu antiradar si 170km/h - asta da realizare !!! ai cumva si carnet de "donor de organe" in cotiera? La cei ca tine ar trebui introdusa obligativitatea lui, pe linga pasaport si carte verde. Macar daca nu poti sa-i ajuti pe cei de pe forum, sa ii ajuti pe cei din viata reala ...
Ai avut accident major in Grecia? Ei, bine - eu am avut, dar am scapat cu viata dupa impact frontal care mi-a spulberat masina. Si am platit avocat in Grecia ca sa ma judec cu vinovatul sa-mi acopere pagubele. Asa ca, pastrati limita legala de viteza si nu mergeti pe principiul "n-o sa mi se intimple tocmai mie!!!"
*

cred ca nu m-am facut inteles! In primul rand nu am antiradar ci detector radar, nu este tot una! L-am avut cu mine in masina fara sa-l folosesc. Efectiv la granita cu BG l-am scos si l-am pus in cotiera si acolo l-am tinut pana cand am intrat in RO. Asta o spun pt cei care se tot intreaba ce sa faca cu detectorul, daca sa-l ia sau nu! Si mai repet politia greaca nu sta la panda ca cei din RO sau BG sau te vede cu nr de RO si incepe sa te controleze daca ai detector...astea sunt aberatii, nu-l folosesti si cu asta basta
Iar in privinta vitezei, da am mers cu 170km/h pe autostrada caci se poate si daca ai si masina care sa duca cred ca nu-i nici o problema, insa viteza de croaziera (daca pot zice asa) a fost pe autostrada de 140-150km/h. IMi pare rau de accidentul pe care l-ai avut, dar asta nu inseamna ca este o chestiune claraȘ mergi cu viteza si faci accident. Cred ca trebuie sa intuiesti unde se poate merge si unde nu.

--------------------
+
bitza72
post 19 Jun 2008, 14:21
Post #2907

Membru incepator

Salut vreau si eu sa plec o intre 5 si 7 zile in Grecia.Cati bani imi trebuie cazarea o am asigurata deci ma intereseaza doar drumu q masina pana acolo mentionez k am o dacie din 2000 pe injectie deci cate plinuri trebuie sa bag + ce taxe sunt pana acolo la noi la bulgari la greci.Astept si eu un raspuns daca nu aici pe email bitza72@yahoo.com.Hai va salut

--------------------
Dacia 1310 Li 2000
+
mjustin
post 19 Jun 2008, 15:15
Post #2908

Membru incepator

In primul rand trebuie sa precizezi unde vrei sa ajungi in Grecia(unde ai cazare). Taxele ar fi: 1.taxa pod GR=31 ron; 2. vigneta BG 5 euro/5-7 zile, 3. daca mergi pe autostrada in GR se platesc pe segmente cca.2 euro; 4. taxa pod Ruse-poti plati 5 euro fara factura sau 6-8 euro cu factura.
Cu 7-10 euro/persoana poti manca un pranz. Gasesti bere(Amstel, Mythos, Heineken) la marketuri sub un euro sticla.

This post has been edited by mjustin: 19 Jun 2008, 15:18

--------------------
renault laguna I 2000 2.0e RXE
+
giovi_buru
post 19 Jun 2008, 16:22
Post #2909

Membru incepator

stie cineva cat ar fi vinieta la bulgari pt o luna? multumesc

--------------------
+
gibonu
post 20 Jun 2008, 11:27
Post #2910

Membru autentic

@ giovi_buru

13 euro

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 95 96 97 98 99 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 23:01
Forum Renault