DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 98 99 100 101 102 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bulgaria - Grecia

adi_ar
post 24 Jul 2008, 10:15
Post #2971

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Daca era ceva pentru tine intelegeam, pentru siguranta copilului, nu ezita, daca ai posibilitatea !
Pune la socoteala si faptul ca, la 4 ani, este deja curios iar pozitia inalta din scaun il ajuta sa vada ceva fara sa-i rupa sotiei mainile si picioarele.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
murfi
post 24 Jul 2008, 10:21
Post #2972

Membru autentic

Group: Members

crisolro-> din cate stiu scaunul este obligatoriu si in Ro.

cu vigneta sa inteleg ca este o practica curenta sa-ti dea ori vigneta ori factura. Asta inseamna ca vanzatorul ala are venituri considerabile, practic jumatate din incasari intra in buzunarul lui.

O sa incerc sa fiu mai convingator de data asta si o sa-i cer si factura si vigneta. pentru ca n-am chef sa platesc o amenda din cauza hotului cu vignetele.

O alta varianta ar fi sa o cumpar din prima benzinarie. A incercat cineva sa faca asta?

Stie cineva care este numarul de la politie din bulgaria?

QUOTE(tr_viorel @ 24 Jul 2008, 09:09)
In Bulgaria vigneta e 5 E. La intrare-Orjahovo, mi-au dat numai factura, fara vigneta, la Kulata la reintrare in B, invers, vigneta fara factura. Nu am fost oprit de Pol. nici la dus nici la intors. Am vazut putine echipaje de control 2-3 si la dus si la intors. Am calatorit numai duminica, ceeace cred ca explica slaba activitate. Anul trecut am mers sambata si au fost 14-15 echipaje, inclusiv cu radar. In Grecia nu se plateste vigneta, dupa Salonic pana la Katerini este o taxa de autostrada de 2E.
*

This post has been edited by murfi: 24 Jul 2008, 10:23

--------------------
+
bogdanlo
post 24 Jul 2008, 11:18
Post #2973

Membru incepator

Impresii dupa excursia In Nei Pori . Cazare hotel Evdion 4* - super conditii dar nu merita cheltuiala pt cat stai prin camera.Am vorbit pe la vilele din jur( si am si intrat) era 45 euro pe noapte camera. Plaja super in Nei Pori , buna in Olimpic B, Paralia f urata ( mai ales plaja, cred ca din cauza romanilor in principal), tiganeala in magazine smile.gif
Plecare 4 iulie din Iasi. am iesit din Bacau la ora 15 ajuns in fata hotelului la ora 8 ~1200 km. Am ratat initial intrarea in Nei Pori din cauza numelui si a colegului care mergea in fata care nu a facut legatura intre nume Neai Poroi deci am mai bagat vreo 70 km in plus. In bulgaria mers doar noaptea fara probleme, drum liber, un singur radar (cica) a servit colgul=10 euroi.
La intoarcere am ramas in Bucuresti , plecat Nei Pori 12.30 ajuns in Bucuresti 10.45. Consum mediu 5.1 ( total 2600 km). Viteza medie 70 km/H. Prin Grecia 140-170 cu ceva emotii tind cont de amenzile de acolo. In Bulgaria 130-150 pe unde s-a putut in rest 90-130. Drumuri f bune mai putin centura sofiei. Pe autoostrazi in Grecia tre sa fii atent sa nu te bage in salonic. Noi am mers fara gps si ne-am descurcat onorabil, in bulgaria nu ai probleme cu indicatorele pe ruta giurgiu - kulata.

This post has been edited by bogdanlo: 24 Jul 2008, 12:29

--------------------
toyota Corolla 2008
+
donraulo
post 25 Jul 2008, 20:03
Post #2974

Membru autentic

From: B

Cedez urgent, deoarece din motive medicale nu mai pot pleca (sotia fiind insarcinata)

Bulgaria - Albena
hotel Magnolia LUX - 3 stele
aer conditionat in camera
perioada 2 - 9 august
all inclusive
2 persoane

detalii si preturi la bursa non auto
http://www.daciaclub.ro/-VAND-vacanta-Albena-t119939.html

--------------------
Sandero 1.6 MPI 2009 / Laureate
+
lucien
post 26 Jul 2008, 15:27
Post #2975

Membru

Revin si eu pe topic ( scuze ca nu am postat impresii ).
Din nou ,, recidivez " si pe acelasi traseu ca anul trecut ( Urziceni - Vama Veche - E 85 - Albena ).
Impresii de anul trecut : Conditii de cazare similare cu hotelurile romanesti, servicii peste , nici o problema pe drum ( cu toate ca am circulat peste viteza legala ), plaja foarte curata, fara muzica data tare , au la piscina hotelului animatori pentru copii ( inclusiv sezlong la piscina ).
Este de preferat de luat pachetul ,, all inclusive ", altfel preturile sunt maricele ( o sa aflu in august daca s-a schimbat ceva fata de anul trecut ) si , in limita bugetului ( sau a prietenilor ) un GPS ( eu am mers fara probleme cu el - desi am avut harti peste harti ) si un detector de radar.
Cei care va hotarati sa mergeti la Albena nu o sa regretati. Drum bun si fara incidente neplacute!

--------------------
Renault Megane sedan an 2007 ; 1,5 dci ; 124 hp ; model privilege - PH -- xxx
+
Kata
post 26 Jul 2008, 17:38
Post #2976

Membru autentic

From: Bucuresti

salutare,

Pe unde recomandati sa merg pe traseul Bucuresti -> Albena? In afara de A2 unde am inteles ca se sta la coada pe Cernavoda....

merci

--------------------
Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine
+
Vesnic_nemultumitu'
post 26 Jul 2008, 23:28
Post #2977

Membru

Poti incerca pe la: Lehliu-Calarasi (autostrada sau DN3), +bacu+Silistra+Dobrich+Albena (treci pe la doi pasi de Balchik). Drumul e bun in cea mai mare parte, si cu mici denivelari prin orasul Dobrich. Eu m-am intors pe acolo de la Albena, duminica trecuta. Mi-a placut ca drumul a fost destul de liber la bulgari, criminal pe A2. Regret ca n-am mers pe DN3, macar pana la Lehliu, ci am intrat pe A2 pe la Drajna. La ce-i acolo duminica seara+incepator... era s-o mierlesc. GPS-ul meu zice ca drumul de la bulgari este 71. Traseul are cateva sensuri giratorii, eu am vazut ceva marcaje pe acolo si m-am luat dupa ele, ca GPS-ul stia sa zica doar: ati depasit limita legala... ati deviat de la traseu...cam atat. In unele cazuri nici macar nu deviasem de la traseu... dar asta e alta poveste. Prin Dobrich, am tinut drumul drept, fara nici un fel de viraje pe la semafoare.

Se mai poate pe la Ruse, de unde poti sa mergi spre Silistra (o colega a fost pe acolo si i-a placut drumul, mai ales ca merge foarte aproape de granita cu Romania). (21+71)

Ambele drumuri au avantajul ca sunt mai libere. Ca incepator, acest aspect m-a interesat in mod deosebit.

Probabil insa ca cea mai uzitata cale, este Ruse-Shumen (E70)-Varna (A2 la ei, intre Shumen si Varna)-Albena. (E70+A2+E87)

Foarte util daca ai GPS cu ceva harti decente pentru Bulgaria.

Drum bun si distractie placuta.

PS: intre Varna si Nisipurile de Aur, este un echipaj de politie care se aseaza seara la vanat de masini romanesti. Te sfatuiesc sa eviti drumurile seara pe acolo, iar daca trebuie, baga farurile, treci pe banda a doua si mergi repede(legal totusi), eventual intre alte masini. L-am fentat de doua ori, deoarece lenea e cucoana mare si la ei. Daca nu esti pe banda 1, reactia lui este ca te vede prea tarziu, vine repejor sa te opreasca... da nu mai apuca, si se uita ca blegul la tine cum te departezi, scarpinandu-se nervos pe mana in care tine "opritoarea" cu o fata de parca ai fugit cu banii lui.
Locul il identifici astfel: cele doua sensuri de mers devin separate de o fasie de pamant lata de cativa metri. De acolo in cel mult 2-7 km, ai sa-i vezi...

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 26 Jul 2008, 23:35

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
MiticaLGN
post 28 Jul 2008, 12:18
Post #2978

Membru

QUOTE(murfi @ 24 Jul 2008, 10:21)

cu vigneta sa inteleg ca este o practica curenta sa-ti dea ori vigneta ori factura. Asta inseamna ca vanzatorul ala are venituri considerabile, practic jumatate din incasari intra in buzunarul lui.

*

La dus in Bulgaria (pe 12 iulie am plecat) nu am primit decat factura la Ruse.. vigneta nu avea. La intoarcere la Kulata ne-au dat si factura si vigneta. Degeaba te certi cu el, daca nu are omul sticker de vigneta nu iti da.
Nu am avut nici o problema cu pasapoartele, copilul (10 luni) a fost trecut pe pasaportul sotiei.
Scaun iti trebuie neaparat pentru copil.

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
Lucian BLK
post 28 Jul 2008, 14:09
Post #2979

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Sigur e necesar scaun pentru copil?
A fost cineva fara?

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
bella
post 28 Jul 2008, 14:16
Post #2980

TRACTORIST INCEPATOR

Este necesar!!!!

--------------------
Logan Laureate 1.5dCi-75Cp 2011 - PH-xx-XXX
+
geocosma
post 28 Jul 2008, 15:13
Post #2981

Membru autentic

QUOTE(MiticaLGN @ 28 Jul 2008, 13:18)
La dus in Bulgaria (pe 12 iulie am plecat) nu am primit decat factura la Ruse.. vigneta nu avea. La intoarcere la Kulata ne-au dat si factura si vigneta. Degeaba te certi cu el, daca nu are omul sticker de vigneta nu iti da.
Nu am avut nici o problema cu pasapoartele, copilul (10 luni) a fost trecut pe pasaportul sotiei.
*

Si eu am plecat in Grecia tot pe 12 iulie. La Ruse, la ora 6 aveau si facturi si vignete, fara sa fie nevoie sa te certi cu bulgaru'.

--------------------
Renault Megane Estate II.1 - 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
+
danutz_r
post 28 Jul 2008, 16:29
Post #2982

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

Saptamana trecuta m-am intors din Corfu (Acharavi)si vin si eu cu ceva detalii:
- drumul pana in corfu l-am impartit in 3 parti: Bucuresti –Volos (localitate la 300 de km de Atena, unde am ramas peste noapte), Volos- Atena (unde am ramas 2 nopti pt a vizita si Atena), Atena – Acharavi

- nu am gasit vignete in vama la bulgari si a trebut sa luam de la o benzinarie cu 8 euro, am intalnit vreo 7-8 echipaje de politisti la panda, evident ca a trebuit sa fim si noi opriti de unul dintre ele (dar am scapat fara a le da euroii smile.gif ), partea buna este ca fac bulgarii cu farurile daca este ceva radar , ca altfel la cum stau ascunsi bulgarii e cam greu sa scapi, ala de m-a oprit pe mine a sarit dintre copaci la 100m in fata mea … drumul la bulgari e bun , am prins ceva aglomeratie in Sofia in rest liber .

- in Grecia e o placere sa conduci , am vazut echipaje de politisti care patrulau sau dirijau circulatia in locurile aglomerate, au reteaua rutiera foarte dezvoltata iar pana-n Atena am mers aproape numai pe autostrazi , care sunt super… taxele lor de autostrada variaza intre 1.8 -2.5 euro (pana in Corfu- via Atena am platit vreo 7-8 astfel de taxe si un pod 11 euro)… pretul motorinei variaza intre 1.34- 1.50 euro/litru … ferryboat a costat pentru 4 pers si masina 61 euro la dus si 57 la intoarcere…

- tot la intoarcere am fost opriti si de politistii greci cred ca tot din cauza vitezei, era un filtru care oprisera numai masini de Romania, erau vreo 10 masini oprite si toti ne intrebam pt ce ne-au oprit, politistul grec care a venit la noi la masina ne intrebat de detector radar cand a vazut navigatia pe bord, s-a convins ca nu e detector sin ea spus sa asteptam la masina fara sa ne ceara actele… celorlalti soferi opriti le luasera actele si cereau 200 euro pentru amenda in schimbul actelor; dupa o juma de ora a venit un alt politist si a facut semn tutoror masinilor sa plece, dintre toate masinile oprite doar noi si inc-o masina am plecat restul ramanand sa-si recupereze actele

- Celor care se bazeaza numai pe navigatie pentru grecia le recomand si o harta clasica, eu am avut igo8 si miomap 3.3 cu ultimile harti si mi-au facut figuri mari de tot la intoarcere cand am vrut sa ajung la meteore (in cele din urma am ajuns cu un ocol de vreo 2 ore timp in care Ioana m-a dus pe drumuri care nu duceau nicaieri apoi imi spunea sa ma intorc, sau din km in km ma punea sa sar de pe autostrada )… gun3.gif
- la greci am observant ca in sensul giratoriu se aplica regula prioritatii de dreapta, am intalnit foarte multi soferi greci care se comportau in trafic ca niste kamikaze (atat in atena cat sip e insula) , nu aveau treaba cu cedarea prioritatii , nu se asigurau si nu semnalizau schimbarea directiei de mers.

- Traficul in Atena este infernal, au strazile foarte inguste , multe au sens unic pe care se circula pe un singur fir din cauza masinilor parcate pe ambele parti; pe strazile cu dublu sens am intalnit foarte multi conducatori de scutere, la ei astia se deplasau deoparte si de alta a liniei care separa sensurile de mers, erau mai bezmetici ca soferii… post-336-1110552449.gif

- In Atena am fost cazat in centru la un hotel de 2 stele (AC, TV, Frigider, Wirless) cu 45euro/noapte, iar masina am parcat-o pe straduta in fata hotelului fara costuri suplimentare
- seara am iesit in centru la shopping in piata OMONIA, unde era un mall care semana cu magazinul Unirea de la noi , in toata zona central a lor majoritatea tinerilor erau drogati, fapt ce se vedea din comportanentul lor si confirmat de mai multe personae pe care le-am intrebat, am vazut niste negri care dupa lasarea serii isi intinsesera in mijlocul unei intersectii diverse obiecte vestinentare in scopul comercializarii(astia si cu eventualii cumparatori aproape ca blocasera intersectia) nu crede.gif

pentru alte detalii va stau la dispozitie wink.gif detalii C o r f u

This post has been edited by danutz_r: 28 Jul 2008, 20:46

Attached thumbnail(s)
Acropole.jpg ( Size: 114.4k ) Number of downloads: 147
Acropole__2_.jpg ( Size: 93.33k ) Number of downloads: 907
Acropole__4_.jpg ( Size: 107.84k ) Number of downloads: 884
Acropole__79_.jpg ( Size: 119.7k ) Number of downloads: 1008
Acropole__238_.jpg ( Size: 124.89k ) Number of downloads: 960
Acropole__241_.jpg ( Size: 182.34k ) Number of downloads: 979
Acropole__265_.jpg ( Size: 140.67k ) Number of downloads: 105
Acropole__267_.jpg ( Size: 127.44k ) Number of downloads: 103
atena__20_.jpg ( Size: 103.46k ) Number of downloads: 134
atena__51_.jpg ( Size: 132.38k ) Number of downloads: 101
atena__54_.jpg ( Size: 134.07k ) Number of downloads: 113
atena__42_.jpg ( Size: 104.9k ) Number of downloads: 115
drumuri__10_.jpg ( Size: 81.25k ) Number of downloads: 148
drumuri__38_.jpg ( Size: 55.02k ) Number of downloads: 138
drumuri__39_.jpg ( Size: 112.53k ) Number of downloads: 117
drumuri__58_.jpg ( Size: 83.99k ) Number of downloads: 188
Ferry__1_.jpg ( Size: 61.59k ) Number of downloads: 156
Ferry__23_.jpg ( Size: 67.88k ) Number of downloads: 130
meteore__15_.jpg ( Size: 82.76k ) Number of downloads: 112
Ferry__34_.jpg ( Size: 67.04k ) Number of downloads: 115
Ferry__52_.jpg ( Size: 96.36k ) Number of downloads: 147
Ferry__69_.jpg ( Size: 55.63k ) Number of downloads: 107
meteore__26_.jpg ( Size: 89.8k ) Number of downloads: 118
meteore__37_.jpg ( Size: 172.06k ) Number of downloads: 138
meteore__40_.jpg ( Size: 152.58k ) Number of downloads: 92
meteore__46_.jpg ( Size: 69.44k ) Number of downloads: 90
meteore__44_.jpg ( Size: 85.56k ) Number of downloads: 97
meteore__57_.jpg ( Size: 88.64k ) Number of downloads: 100
meteore__61_.jpg ( Size: 105.3k ) Number of downloads: 132
meteore__62_.jpg ( Size: 80.84k ) Number of downloads: 99
meteore__78_.jpg ( Size: 117.55k ) Number of downloads: 104
Volos__1_.jpg ( Size: 83.23k ) Number of downloads: 145
Acropole__169_.jpg ( Size: 90.08k ) Number of downloads: 105
Acropole__174_.jpg ( Size: 107.05k ) Number of downloads: 108
Acropole__179_.jpg ( Size: 196k ) Number of downloads: 118
w.jpg ( Size: 221.03k ) Number of downloads: 164
ww.jpg ( Size: 104.9k ) Number of downloads: 118
wwq.jpg ( Size: 204.37k ) Number of downloads: 126

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
adi_ar
post 28 Jul 2008, 21:51
Post #2983

Splendide fotografii ! Simt asa ... o furnicatura, in talpa dreapta.
... igo8 si miomap 3.3 cu ultimile harti si mi-au facut figuri mari de tot la intoarcere cand am vrut sa ajung la meteore ...

Am atras atentia de mai multe ori, in sectiunea dedicata, ca ultima harta a Greciei, din 2008 are probleme. De mai multa incredere este harta din ianuarie Greece_2008.01_071219.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
crisolro
post 29 Jul 2008, 06:30
Post #2984

QUOTE(MiticaLGN @ 28 Jul 2008, 13:18)

*

multi au fost fara si nu a zis nimeni nimic .... vad ca altii zic ca e necesar ... eu unul nu stiu ce sa mai cred ... am un copil de 4,5 ani ...

de ce ziceti ca e "necesar"? a zis politia ceva, a luat cineva amenda, dat "cadeau" pt. asa ceva? n-a fost lasat cineva sa treaca granita etc.? sau doar e necesar ca asa e normal si bine etc. sa-ti tii copilul in acel scaun?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
adi_ar
post 29 Jul 2008, 06:40
Post #2985

Raspunsul l-ai dat singur referitor la cei care au sustinut ca "este necesar" adica foarte util ! smile.gif
Ilegal este si in Romania, cu a subliniat murfi mai sus dar probabil ca nu are nimeni un text de lege de-al vecinilor nostri, ca sa-ti faca referire la un articol !

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Lucian BLK
post 29 Jul 2008, 08:29
Post #2986

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Din cate am inteles in Grecia majoritatea benzinariilor sunt inchise noaptea. In Bulgaria sper sa fie deschise, asa e? Vreu sa traversez Bulgaria noaptea si n-am nevoie de surprize!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
danutz_r
post 29 Jul 2008, 08:49
Post #2987

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

eu am facut bulgaria noaptea si am vazut multe benzinarii deschise (omv si luk), in grecia nu am mers noaptea dar in corfu duminica erau toate inchise ... pe continent nu am idee dar cred ca-s deschise

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
brad
post 29 Jul 2008, 20:32
Post #2988

Membru incepator

plecare spre grecia (sithonia) pe 03.08 (duminica dimineata) ora 03.30 la giurgiu.
eu vin din ploiesti si daca este cineva amator sa strabatem bulgaria impreuna mi-ar face mare placere.

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 2012
+
tr_viorel
post 30 Jul 2008, 08:05
Post #2989

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

In Grecia duminica si de sarbatori legale benzinariile sunt inchise, cu exceptia celor de pe autostrada, care au program nonstop si preturi pe masura.

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
geocosma
post 30 Jul 2008, 09:27
Post #2990

Membru autentic

Acum doi ani am observat si eu ca grecii de la benzinarii nu prea lucreaza duminica. Ma deplasam de la Meteore spre Halkidiki. Pe autostrada, in zona Salonicului, benzinariile erau inchise. Dupa ce am trecut de Salonic, la vreo 20km, am vazut o benzinarie deschisa, un Aegean, de unde am alimentat. De atunci acestei benzinarii i-am devenit client, dupa plinul facut in Bucuresti facand prima alimentare aici si anul trecut si anul acesta. Anul acesta am observat ca era cea mai ieftina benzinarie din zona (chiar cea mai ieftina din lantul respectiv de benzinarii). Oricum, in Grecia incerc sa nu ajung sa fiu nevoit sa alimentez seara si in nici un caz duminica.

--------------------
Renault Megane Estate II.1 - 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
+
clr
post 30 Jul 2008, 11:08
Post #2991

Membru autentic

Esti sigur ca daca o ia prin Ruse trebuie sa mearga spre Silistra?
Eu cred ca probabil o ia spre Varna prin Sumen, din cate stiu exista si autostrada pe acolo...
Decat sa o iei prin Giurgiu si sa mergi pana la Silistra, mai repede mergi pana la Calarasi, de unde treci cu bacul (exact la Silistra), in mod sigur e mult mai scurt.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
MiticaLGN
post 30 Jul 2008, 14:25
Post #2992

Membru

QUOTE(crisolro @ 29 Jul 2008, 06:30)
multi au fost fara si nu a zis nimeni nimic .... vad ca altii zic ca e necesar ... eu unul nu stiu ce sa mai cred ... am un copil de 4,5 ani ...

de ce ziceti ca e "necesar"? a zis politia ceva, a luat cineva amenda, dat "cadeau" pt. asa ceva? n-a fost lasat cineva sa treaca granita etc.? sau doar e necesar ca asa e normal si bine etc. sa-ti tii copilul in acel scaun?
*

Stiu pe cineva care in Austria era sa ia amenda pentru scaun. Copilul era mai mare ca al tau ( 6 ani). Asta pe un drum satesc de 5 km intre cabana si partia de schi
Lasand la o parte partea legislativa nu cred ca e recomandabil pentru copil o centura clasica pentru adulti. Scaunele pentru copii au centura in 5 puncte, au si sustinere laterala ... nu inteleg cum de nu ai cumparat pana acum cand era copilul mai mic

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
BOG
post 30 Jul 2008, 17:06
Post #2993

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

Sa mai punem un punct de vedere aici...

Sint in Balcic de luni si pana acum acum a fost super ok....plajele curate si lejere, drumurile fara blocaje...

Camera de 35 euro la un hotel de 3 stele cu micul dejun inclus...tv, frigider, aer conditionat si net in camera...piscina la dispozitia turistilor....

Preturile sint ca la noi in mare....2 leva o bere sau un suc pe plaja...

Am schimbat in vama la paritatea de 1 euro - 1.93 leva...in statiuni se schimba cu 1.90

Si in Balcic si in Albena pe plaja pentru 2 sezlonguri si o umbrela platesti 18 leva...se face curat permanent, nu e muzica, apa e limpede...

Rutier..Bucuresti - Cernavoda - Constanta - Vama Veche - Balcic. Am plecat la 07.30 din Bucuresti, la 09.00 eram la Cernavoda..si de acolo....din nefericire..am mers in coloana pana la Vama Veche...

La bulgari nu sint surprize de astea, traficul e super lejer si intre statiuni...politie am vazut doar azi...drumurile sint insa ca si la noi...

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Kata
post 31 Jul 2008, 08:33
Post #2994

Membru autentic

salutare,

deci sa recapitulam:

Bucuresti-Lehliu-Calarasi (autostrada sau DN3), +bacu+Silistra+Dobrich+Albena

ceva puncte de reper pt GPS stiti ca sa nu o iau aiurea?? cam cate ore se face pe traseul asta cu tot cu stat la bac?

merci,

catalin

--------------------
1.2 16v, gris platine
+
clr
post 31 Jul 2008, 13:32
Post #2995

Membru autentic

Nu ai ce puncte de reper sa iei pe GPS ca nu prea ai cum sa te incurci.
Treci prin vama (daca ai totul la indemana nu iti ia mai mult de un minut). Imediat dupa vama e o ghereta mica pe dreapta de unde iti vigneta. Intri in Silistra si faci stanga la prima intersectie (inseamna cca 30 m, practic dupa vama e doar o benzinarie pe stanga). La prima intersectie semaforizata faci stanga (ai indicator de Dobrich), iar de acolo 'talpa' tot inainte. Chiar inainte de intrarea in Dobrich e un sens giratoriu, mergi inainte. Traversezi Dobrich drept, iar la final vei face dreapta. Cca 2 km, dupa care ajungi la o intersectie in care ai Varna inainte, Albena la stanga. De acolo iara 'talpa'.

Ai 120 km pana la Calarasi de la Bucuresti + ~170 la bulgari, depinde in ce statiune mergi.

Ca sa ajungi la bac drumul e asa (functie de traseul pe care il alegi):

- daca iesi la Lehliu si o iei pe DN: imediat ce ai trecut de Visinii (ultima localitate inainte de Calarasi) mai mergi cca 5 -10 km pana ajungi la o intersectie unde este un Luk Oil. Treci de intersectia cu pricina, iar dupa cca 3 km vei ajunge la o alta intersectie: inainte e Calarasi, iar in dreapta (drumul cu prioritate practic) e drumul spre Dunare. Pe aici o iei, ai cativa km buni pana ajungi la un pod unde faci stanga. Inca vreo cativa km si acolo e bacul.

- daca iesi la Drajna de pe autostrada (are avantajul ca eviti comunele, in schimb ai cca 25 km in plus), ai asa: 25 km pana la Calarasi. De aici mergi drept, traversezi toate intersectiile pana in momentul (7-8 intersectii cel putin) in care practic se infunda . Faci dreapta si din nou mergi pana se infunda (de data asta mult mai scurt, sub 1 km). Faci stanga si de acolo mergi numai inainte. ~3 km pana la pod, iar de acolo drept pana la bac.

Durate: pana la Calarasi cca 1.5 -2 ore, depinde de stilul de mers (de la iesirea din Bucuresti)
La bac la Calarasi stai cca o ora (cu tot cu traversarea). Taxa 25 ron/autoturism.
La bulgari pe traseul asta nu ai autostrada, drumul in schimb este liber, 100-120 km/h fara probleme (atentie la radare smile.gif ). 2 - 2.5 ore probabil.

Scuze pentru postul kilometric, sper sa-ti fie util.

This post has been edited by clr: 31 Jul 2008, 13:36

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Kata
post 31 Jul 2008, 14:49
Post #2996

Membru autentic

@clr
merci mult. ff util.

as vrea sa evit autostrada-cernavoda-vama veche...

--------------------
1.2 16v, gris platine
+
persepolis
post 31 Jul 2008, 16:00
Post #2997

Membru incepator

stiti cumva daca se poate merge la duty-free-ul din Grecia la dus? merci anticipat pt raspuns

--------------------
hyundai accent 2006
+
dungatu
post 31 Jul 2008, 16:57
Post #2998

Membru

se poate pe jos...dar sa ai buletinul

--------------------
renault clio symbol expresion 1.4 8V dec 2002
+
lucien
post 31 Jul 2008, 18:36
Post #2999

Membru

Ai harti aici :
http://www.filefactory.com/f/7c81356224ee8d5b/

Si ca traseu Urziceni-Constanta-Vama Veche ( daca te avantajeaza-e mai liber).

This post has been edited by lucien: 31 Jul 2008, 18:59

--------------------
Renault Megane sedan an 2007 ; 1,5 dci ; 124 hp ; model privilege - PH -- xxx
+
persepolis
post 1 Aug 2008, 19:26
Post #3000

Membru incepator

e bine atunci rolleyes.gif

--------------------
hyundai accent 2006
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 98 99 100 101 102 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 09:48
Forum Renault