Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
ipiq |
![]()
|
||
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
|
||
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
ba da, eu am fost pe 12 decembrie la targ, si mai merg o data pe 25 februarie in drum spre ski
![]() ideea era ca nu mergi special pana in Austira doar sa-ti iei un tricou ![]() LE: daca nu e sezon de vin fiert la primarie, il inlocuiesti cu o bere rece la terasa ![]() This post has been edited by ipiq: 12 Jan 2012, 00:13 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
bre ipiq, tu ejti belea, io mergeam sa-mi iau pijamale
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Nu stiu cine a zis de mers special in Viena pentru un tricou sau cumparaturi..
La mine a fost de fiecare data o zi dintr-un concediu de 10-14 zile (unul austria si croatia, altul austria si italia). Dar au fost zile pierdute.. Eram curios ce zice lumea ca merita cumparat, pentru ca eu nu am reusit sa gasesc nimic. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Urmeaza sa ma duc in martie spre munchen. Deoarece trec si prin austria intreb. La ei pana cand sunt obligatorii cauciucurile de iarna? Pot sa ma duc cu cele de vara? Voi pleca in 29 martie.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Daca nu ninge, si nu e zapada pe sosea, nu sunt obligatorii.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
Austria
Utilizarea cauciucurilor de iarna este obligatorie prin lege intre 1 Noiembrie si 15 Aprilie. Cauciucurile "orice sezon" sunt acceptate daca detin sigla M+S si au profil de minim 4mm. In plus, utilizarea lanturilor de iarna poate fi impusa de politia locala in caz de ninsori puternice. Nerespectarea legii poate duce la amenzi de pana la 5.000 Euro si suspendarea dreptului de a utiliza vehiculul. Asigurarea este anulata daca un autovehicul neechipat cu cauciucuri de iarna este implicat intr-un accident intre 1 Noiembrie si 15 Aprilie. Germania Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in Germania cand conduceti in conditii de iarna si veti primi o mica amenda la prima abatere. Daca totusi traficul a fost afectat de o masina care nu este echipata cu cauciucuri de iarna atunci amenda este dublata si soferul va primi un punct de penalizare. In cazul in care soferul unei masini echipate cu cauciucuri de vara este responsabil pentru cauzarea unui accident atunci amenda va fi din nou marita si soferul va primi 3 puncte de penalizare. Lipsa cauciucurilor de iarna in asemenea conditii va fi de obicei considerata ca un factor major in stabilirea vinovatiei soferului. Proprietarului masinii neechipate cu cauciucuri de iarna e posibil sa-i fie anulate polita de asigurare. Drum bun si distractie placuta. This post has been edited by costin.sandu8: 18 Jan 2012, 17:54 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Multumesc frumos de lamuriri.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
kikked |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 21 February 06 ![]() |
Sunt obligatorii cauciucurile de iarna?
|
--------------------
.
.
. Opel Vectra 1.8 - 140cai
|
|
kaspersky |
![]()
|
sint obligatorii intre 1 noiembrie - 1 aprilie daca situatia o cere, is ok si alea all season cu conditia sa fie inscriptionate "M+S"
This post has been edited by kaspersky: 26 Feb 2012, 01:53 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
daca soseaua nu are zapada pe ea si nu ninge, nu sunt obligatorii. De asemenea, NU sunt obligatorii in oras.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
Poimaine urmeaza sa plec spre germania cu popas spre austria. Am niste problemele cu jantele pe care sunt cauciucurile de iarna. Pot sa ma duc si cu cele de vara avand in vedere ca nu sunt conditii de iarna? Eu asa am mai citit pe unele site-uri, chiar daca sunt obligatorii pana in 15 aprilie.
Multumesc. Am pus pana la urma cauciucurile de vara ca gasit pe un site de-al lor ca doar daca conditiile meteo sunt de iarna, anvelopele sunt obligatorii. This post has been edited by bogdan_dsn: 26 Mar 2012, 20:09 |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
alexabianca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 May 12 ![]() |
buna,ma poate ajuta si pe mine cineva va rog frumos,as dori sa merg in austria pentru cumparaturi ,vreau sa imi deschid masa in piata cu produse din austria ,(produse alimentare) ma puteti va rog sfatui din ce magazine se pot face cumparaturile,care sunt mai ieftine si mai rentabile,va rog frumos daca stiti sa ma ajutati.va multumesc
|
--------------------
VW
Passat 2.0 TDI
HL 4Motion 2006
- cj.14.adi
|
|
ipiq |
![]()
|
intereseaza-te mai intai daca merita / ai piata...
in afara de cafea nu stiu ce ai putea sa gasesti mai ieftin decat la noi. ca sa se renteze trebuie sa aduci un TIR de cafea la saptamana. |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
alexabianca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 May 12 ![]() |
da ,se merita .dar ideea e ca nu stiu de unde as putea cumpara marfa ,ma puteti ajuta va rog ,
|
--------------------
VW
Passat 2.0 TDI
HL 4Motion 2006
- cj.14.adi
|
|
ipiq |
![]()
|
se circula ca dracu in Austria in special pe ruta St. Valentin - Linz - Salzburg - Innsbruck pana pe Brenner
-repara / latesc autostrazile, cred ca se pregatesc pt urmatorul sezon de iarna cand e plin de turisti -in multe locuri se circula pe un singur sens cu banda ingustata -plin de limitari de 100 / 80 / 60 km/h => am facut 12 ore jumate Arad - Brenner cu doar 3 opriri a cate 10 minute!!! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
andrei1989 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 12 April 11 ![]() |
salut,
pentru cei cu vechime in austria, cat timp pot circula legal cu masina fara sa trebuiasca sa o inmatriculez? am auzit ba de o luna ba de un an. sunt la studii 2 ani in austria si vreau sa stiu daca imi tin masina cu mine si pot sa circul cu ea sau o duc acasa sau o vand... |
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1.6 16v
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Stiam ca in UE poti sa circuli cat timp vrei atata timp cat ai asigurare si vigneta valabile.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
- IL-16-RYN Laguna 2 Dynamique
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Fiind in concediu in acest moment, am observat pe autostrada un fenomen care mi s-a parut ciudat la prima vedere, in momentul cand se formeaza o coada(stau) , masinile se deplaseaza spre dreapta ocupand zisa banda de urgenta, iar cele de pe banda de langa axul drumului se lipesc aproape de parapet, astfel incat pe mijloc ramane un spatiu gol. Am aflat dupa ce m-am documentat aici: http://www.asfinag.at/was-ist-die-rettungsgasse , ca se numeste rettungsgasse. Asa am inteles si semnificatia unui indicator proaspat aparut pe autobahn. Rettungsgasse.jpg ( Size: 20.61k )
Number of downloads: 886
Legea a intrat in vigoare la 01.01.2012 si este in armonie cu ce s-a legiferat si in Elvetia, Cehia si Slovenia. Probabil urmeaza si la altii. Amenzile sunt de pana la 2000 euro, asa ca atentie! This post has been edited by Ghidioneanu: 31 Oct 2012, 17:32 |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
ipiq |
![]()
|
dap. in februarie anu' asta am vazut prima data fenomenul; de cateva luni au montat si indicatoare
cu amenda... ma indoiesc ca iei 2000 de euro pt asa ceva, mai ales ca indicatoarele sunt doar in germana |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
adnana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 2 November 07 From: Viena, Austria ![]() |
Da, asta pot sa v-o confirm !
In Austria, regula rettungsgasse- adica eliberarea axului central al sensului de deplasare , se aplica in cazul masinilor de urgenta (salvare, pompieri, descarcerare, politie, coloane oficiale etc.), care trebuie sa ajunga la anumite locatii unde se solicita prezenta acestora. Cazul cel mai intanit este cel al accidentelor de pe autostrada. |
--------------------
VW Passat Variant
1,9 TDI
2003, Cazare ieftina Viena : http://austriacazare.ro/
Cazare Viena : http://cazare-viena.blogspot.com/ HP iPAQ 31X, iGO 8.3.4.117940, skin GJ6.15p_da |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Pana acum in Viena parcam masina intr-un cartier unde nu era nevoie de parkschein, tichet de parcare, undeva in bezirkul 10, de acolo luam tramvaiul, metroul si ma deplasam prin Viena. Am inteles ca de la nu stiu ce data se va plati parcarea oriunde pe raza orasului. Ce stiti de asta ?
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
adnana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 2 November 07 From: Viena, Austria ![]() |
In principiu daca pe semnul de circulatie " oprirea intezisa " nu este alta tablita pe care sa scrie altceva decat Ende (adica se termina restrictia de oprire interzisa ), poti parca fara nici o grija in spatele ei.
Daca pe semnul de circulatie " oprirea intezisa " (mai precis sub el), este inscriptionat altceva decat Ende (de ex.:Kurzparkzone....), atunci iti trebuie acel Parkschein. Nu stiu daca exprimarea mea e cea mai fericita, dar este tarziu.... Daca nu gasesti o solutie de parcare in zona, recomand parcarile Park & Ride. |
--------------------
VW Passat Variant
1,9 TDI
Cazare Viena : http://cazare-viena.blogspot.com/ HP iPAQ 31X, iGO 8.3.4.117940, skin GJ6.15p_da |
|
adnana |
![]()
|
Noile preturi ale rovignetelor in Austria pentru anul 2013 sunt urmatoarele :
Auto (pana in 3,5t) 10 zile: EUR 8,30 2 luni : EUR 24,20 1 an : EUR 80,60 Moto 10 zile: EUR 4,80 2 luni : EUR 12,10 1 an : EUR 32,10 Sursa : Österreich Vignette 2013 |
--------------------
VW Passat Variant
1,9 TDI
|
ipiq |
![]()
|
Pt cei interesati:
1.298 Eur / L motorina la JET St. Valentin Attached thumbnail(s) jet.JPG ( Size: 47.16k ) Number of downloads: 495 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
cccccc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 4 May 12 ![]() |
am avut ocazia sa calatoresc in austria de doua ori in acest an.
prima data in vara pentru a cumpara o motocoasa cu lama, iar a doua ora la sfarsitul lui noiembrie pentru targul de craciun. cand m-am intors din prima calatorie am pierdut mai bine de 3 ore in vama la noi. a fost o coada de nedescris desi au fost deschise 12 porti. cand am plecat in scurta vacanta de sfarsit de noiembrie am stat in granita la iesire peste 2 ore. sigur mai doresc sa ies spre west si asteptam cu interes ca austrieci sa se deschida la minte. aiurea. s-au inmultit masinile atat cele mici, cat si cele mari. acum ultima ora cand am iesit am circulat mai mult pe banda 2 banda 1 a fost ocupata de tiruri. ma iau frigurile cand ma gandesc ce poate fi peste o jumate sau un an. macar la granita sa nu stai. si sa nu treci prin ungaria. nu doresc sa dam gazul numai sa trec repede prin vami si sa dolofanim un fost imperiu. 9 Dec 2022, 15:09: motorina 1.7 euro ca medie; consumatia 60-70 euro 3 persoane cu bere si snaps; cazarea in bruck am leida platit in lei 1083; transport plin in romania, cu completare in arad la partener rompetrol pentru dus si 60 euro la intors; parcari doar in cele etajate supra sau subterane la prater, pe stanga langa schonburunn si la primarie. preturi pana in 4 euro ora 9 Dec 2022, 15:12: vignete din granita este buna si pentru localitatile cu emisii scazute This post has been edited by cccccc: 9 Dec 2022, 15:12 |
--------------------
dacia
dacia
1972
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu am fost la sfârșitul lui august cu familia pt 4 zile: Viena, Linz, lac, Attersee, Salzburg, Bad Ischl tranzit spre Hallstatt, Admont Abey biblioteca muzeu, Graz.
Ziceam că e frumos dar de acum o sa incercam nici să nu oprim la wc la ei. Autostrada,3 cazari, 30 și ceva de L de gpl, niste mese și parcări , nu cred că i am îmbogățit. This post has been edited by rue: 10 Dec 2022, 18:21 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 04:05 |