DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Golanul meu, Surpriza placuta.

Steel Tormentor
post 14 Sep 2012, 13:31
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Constanta

Ca sa rezolvi si cu spatiile de depozitare, de a caror lipsa te plangeai, pune-i cotiera. Rezultat: confort, aspect mai placut si spatiu maricel de depozitare.

PS: si abia acum o sa fie "full" radmasa.gif

This post has been edited by Steel Tormentor: 14 Sep 2012, 13:33

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexandru_slava
post 14 Sep 2012, 14:07
Post #92

Membru incepator

Intrebare: pt cei ce cunosc sau chiar au asa ceva.

Daca imi pun cotiera, faptul ca am geamuri electrice spate si avand in vedere pozitia lor, nu ma va incurca cotiera sa ajung la ele? Stiu ca sunt si cotiere care iti permit sa ajungi la geamuri. Asa am vazut eu de fapt pe net. Dar totusi cat de comod ajungi la geamuri cu cotiera?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 16v / 2012 - ct-31-anf
+
l@u
post 14 Sep 2012, 16:57
Post #93

Membru autentic

De cotiera te folosesti de cate ori urci in masina dar geamurile spate le actionezi de pe scaunele fatza din an in pasti.Eu am pus cotiera cand am avut loganul si iti pot spune ca face toti banii.Cauta de origine nu porcarii caci altfel dai cu banii in caini.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
Sir Andrew
post 14 Sep 2012, 19:12
Post #94

Membru autentic

From: Galati

Cotiera de origine costa vreo 3 mil si scartaie de nebuna. Are insa locas pe unde butoanele de actionare geamuri spate pot iesi.

--------------------
Dacia Logan 2011/Prestige/1,6 16v
+
alexandru_slava
post 17 Sep 2012, 09:12
Post #95

Membru incepator

Ieri am depasit 1000 Km cu masina. Pana acuma nimic de reprosat. Consumul este foarte ok. Navodari - Mangalia si inapoi 6.0 l/100km cu viteza medie de 65 km/h. Ink nu am apucat sa-i dau un pic de talpa sa ajung sa o turez pana la vreo 5000 de ture. Ii mai fac vreo 1000 km rodaj dupa care vedem de ce e in stare motorasul.

--------------------
+
Sir Andrew
post 17 Sep 2012, 09:57
Post #96

Membru autentic

Cam dupa 3000 km isi mai da drumul, iar cam dupa 10k km masina da cam tot ce poate ea.

--------------------
+
corbex
post 17 Sep 2012, 11:00
Post #97

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ai incercat sa folosesti si treapta a 5-a de viteza? rolleyes.gif
Daca ajungi la 5000 rpm ce se intimpla? primesti un bonus?

This post has been edited by corbex: 17 Sep 2012, 11:01

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
alexandru_slava
post 17 Sep 2012, 12:50
Post #98

Membru incepator

Da am folosit si treapta a 5-a spre surprinderea dvs. Sunt genul de sofer caruia nu ii place viteza peste limita legala. Poate ca mi-ar placea sa merg cu ceva viteza dar unde? In Romanica nu se poate. Chiar daca drumul e bun tot gasesti cate o groapa destul de mare inkat sa-ti bulesti cate ceva la masina. Insa 5000 de rot pe min ai nevoie atunci cand faci depasiri. Si asta tot din cauza drumurilor noastre.

Sunt intru totul de acord ca orice masina noua trebuie sa i se faca rodaj. De aceia spun ca nu am ajuns la 5000 de rot pe min. Astept sa vad cum se comporta dupa 3000 de rot pe min. Peugeotul meu dupa 3000 de rot pe min era destul de vioi. Sa vedem cum va fi Loganul.

--------------------
+
corbex
post 17 Sep 2012, 12:54
Post #99

Ma refeream la treapta a 5-a la 65 km/h. icon_mrgreen.gif Consumul ar fi fost mai mic de 6%. Daca nu ai nevoie sa accelerezi repejor, la 1500 rpm poti folosi treapta a 5-a cu incredere.

This post has been edited by corbex: 17 Sep 2012, 13:00

--------------------
+
alexandru_slava
post 17 Sep 2012, 13:13
Post #100

Membru incepator

Viteza medie mi-a iesit de pe computerul de bord. Am mers constant intre 90 si 100 km/h (turatie 2900) iar in localitati 50 - 55 km/h in treapta a 4-a. Treptele de viteza pe toate 5 le schimb intre 2800 si 3000 de ture. Cam asta e stilul meu de condus. Tot timpul schimb treptele la aceasta turatie. Ca era Peugeot, ca era Aveo sau Golf tot la aceiasi turatie am schimbat treptele. Iar pentru acest stil de condus 6l la 100km/h e foarte acceptabil. Zic si eu, parerea mea. Sunt sigur ca se poate si mai bine sau mult mai rau. Depinde de drumul pe care mergi si de stilul de condus.

--------------------
+
corbex
post 17 Sep 2012, 13:16
Post #101

Cu motorul care inca nu si-a dat drumul, probabil ca e OK. Sa-l soferesti sanatos!

--------------------
+
cdadan
post 17 Sep 2012, 13:40
Post #102

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(alexandru_slava @ 17 Sep 2012, 14:13)
constant intre 90 si 100 km/h iar in localitati 50 - 55 km/h
pentru acest stil de condus 6l la 100km/h e foarte acceptabil
*

Uite in sfarsit un om care stie sa aprecieze un consum bun.
Te invidiez pentru rabdare. Cum reusesti? rolleyes.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
alexandru_slava
post 17 Sep 2012, 13:52
Post #103

Membru incepator

Nu e vorba neaparat de rabdare. Apreciez in primul rand "buzunarul meu". biggrin.gif . Asa cum am mai spus-o viteza cu care circul este in proportie de 90% cea legala. Din cauza ca sunt o groaza de radare prin CT mai ales in timpul sezonului prefer sa merg legal decat sa platesc amenzi. Iar in Romania aproape toate drumurile au viteza legala intre 90 si 100 km/h. Deaceia cred ca acesta va fi consumul meu cam tot timpul intre 6 si 7 litri la 100km/h. O sa mai fie momente cand singur in masina, o sa ma mai dau la ea. Sa vedem atunci consum.

--------------------
+
Iulikk
post 17 Sep 2012, 22:40
Post #104

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

QUOTE(alexandru_slava @ 17 Sep 2012, 13:50)
Poate ca mi-ar placea sa merg cu ceva viteza dar unde?
*

Intre Tuzla si 23 august. Apoi dupa curba de la 23 august pana la herghelia din Mangalia wub.gif .

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
Markos
post 17 Sep 2012, 22:48
Post #105

fost programator

From: Scursurești Vale

sau în Germania.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
sorin1983
post 17 Sep 2012, 23:18
Post #106

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(Sir Andrew @ 17 Sep 2012, 10:57)
Cam dupa 3000 km isi mai da drumul, iar cam dupa 10k km masina da cam tot ce poate ea.
*

segmenti, pistoane, semeringuri etc biggrin.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
alexandru_slava
post 18 Sep 2012, 15:10
Post #107

Membru incepator

Intradevar drumul de la 23 August pana in Mangalia e ok. Chiar foarte ok. Dar care e viteza legala acolo? Tot 100 km/h. Asa ca degeaba.

--------------------
+
Marius 77
post 9 Oct 2012, 19:30
Post #108

Membru

QUOTE(alexandru_slava @ 3 Sep 2012, 13:58)
De vineri 31.08.2012 sunt "fericitul" posesor de Logan Laureate 1.6 16V varianta full.

Felicitari pt. achizitia facuta si cat mai multi km. fara probleme. Am aceeasi motorizare pe masina mea (Logan Prestige) si pot sa spun ca este cea mai potrivita alegere pentru aceasta masina (am condus toate tipurile de motorizari). Ai fost inspirat si cu acele ghilimele altfel se putea interpreta ceea ce ai scris fara sensul figurat. Eu am facut greseala intr-un post sa spun ca sint multumit de masina mea (nu am folosit ghilimele pt. ca nu era nevoie, atata vreme cat tot ce am scris acolo era adevarat) si cativa forumisti au inceput sa sara in sus mai ceva ca floricelele de popcorn. Cotet de gaini, dulap, tomberon, cazan, lighean, caruta, sint doar cateva apelative pe care iti recomand sa le folosesti pe viitor, cand vei face referire la masina ta. Numai asa vei castiga simpatia colegilor de forum si vei fi considerat "cool" de catre pustanii nascuti dupa '89.

QUOTE(Sir Andrew @ 4 Sep 2012, 21:45)
Eu nu am sa inteleg niciodata mistocareala ieftina fata de masina altuia. De parca v-ati nascut in BMWuri si alte tablarii.

Lumea nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca Logan face parte din segmentul "low-cost". Este absurd sa comparam o masina de 10.000 euro cu marci premium (Bmw si Mercedes) care costa 40.000-50.000 euro, ma refer la masini noi, nu second-hand. La vremea aparitiei Loganului, in 2004, rivalii ei erau Chevrolet Aveo si Fiat Albea. Pe cati ia-ti auzit sa compare Loganul cu aceste masini ? Nici vorba, toata lumea il compara cu Bmw, Mercedes, Audi, etc.
Va propun un exercitiu de imaginatie : daca Dacia ar scoate o super masina, exact asa cum va doriti fiecare, cu toate dotarile si performantele posibile, o masina la care sa nu mai aveti ce ii reprosa, echivalentul unui Bmw, dar care desigur la un standard atat de inalt sa aiba si pretul aliniat unui Bmw, ce ati mai spune ? Stiu, ati spune ca au innebunit francezii, cum sa ceara atat, ca doar e Dacie. Dar problema mai mare ar fi, cati dintre voi v-ati permite sa o cumparati ? Sau haideti sa presupunem ca Dacia ar scoate o varianta sport de 200 CP. Nimeni nu ar compara-o cu Clio RS, de exemplu, majoritatea ar incepe sa o compare cu Ferrari, Lamborghini sau Bugatti Veyron.
Intelege-ti odata ca Loganul este facut pentru nivelul nostru de trai, al romanilor, atat ne putem permite marea majoritate, ca sa nu mai vorbesc ca unii circula inca cu masini vechi de 30-40 de ani.
Treziti-va oameni buni, nu mai visati, pentru ca e frumos sa visezi, dar e dureros sa traiesti numai din vise

QUOTE(Sir Andrew @ 4 Sep 2012, 21:52)
Aici este vorba de respect fata de un semen si de bunul acestuia.

Asa cum spuneam la inceput, cei nascuti dupa '89 ar trebui sa invete ce e acela respect, iar cei nascuti inainte de '89 ar trebui sa isi aminteasca ce e acela respect.

--------------------
Dacia Logan 2006 Prestige 1.6 16V
+
vijelie
post 9 Oct 2012, 19:40
Post #109

membru violet

From: Bucuresti

Pentru 6 mii km pe an cat faci tu cu Loganul scrii cam putin.
Altii fac 6 mii pe luna si tot nu sunt asa de fericiti ca tine.
Oare de ce?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Marius 77
post 10 Oct 2012, 20:14
Post #110

Membru

Am scris ca sint multumit de masina, nu fericit.
Iar tu, pentru cele cinci cuvinte din vocabularul tau, scrii cam mult.

--------------------
+
Mrija
post 10 Oct 2012, 22:17
Post #111

Membru Veteran

From: Baia Mare

Apropo de postul ala cu audi 2.0 din germania la 7000 E, vreau sa-ti spun ca majoritatea acelor persoane, cand se duc sa plateasca impozitul, le sta in gat. Ca sa nu mai spunem ca la o masina ca si aia o revizie nu e 150-200 lei decat daca o faci la nea gica din cartier. Dar hei, ai AUDI 2.0 nu ?
Ca sa nu mai spunem ca de regula jentile la audi sunt pe dimensiuni mari, peste 15" si aproape toti semintarii care isi aduc din jermanica un audi la 7000E le incalta cu second-uri linse ca pielea de pe cur.

Ca sa nu mai spunem ca 2 bielete contra facute costa 100lei bucata, la logan sunt 85 in reprezentanta.

Dar ma rog, fiecare cu ciobanismul lui.

Sincer te felicit ca ai cumparat o masina noua, ma gandesc ca daca banii au fost motivul achizitiei, te-ai gandit si la intretinerea ei.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
Sir Andrew
post 11 Oct 2012, 09:58
Post #112

Membru autentic

QUOTE(Marius 77 @ 10 Oct 2012, 20:14)
Am scris ca sint multumit de masina, nu fericit.
Iar tu, pentru cele cinci cuvinte din vocabularul tau, scrii cam mult.
*

Fara suparare, eu sunt si multumit si fericit. Ma doare in cot de ce zic altii. Am 20k km, nicio prbl, este excelenta off road si la drum lung. Eu sunt foarte multumit si fericit pentru cei 27.000 lei dati pe ea noua.
Pentru buzunarul meu a fost si este best buy. Imi permit sa o intretin, imi permit un RCA, un Casco, benzina de buna calitate,piese de origine, anvelope iarna noi etc. Decat sa ling din blide cu un Audi (acum e boala Audi A4, s-a dus boala Passatului si golfului de 1,9 tedei radmasa.gif ), sa-i pun anvelope de iarna sh, iar cand trebuie sa schimb anvelopele mi se strange sfincterul la ce scoruri sunt, sa nu mai vorbesc pret piese originale, ca eu pe Logan numai originale pun, impozit etc.
Mi-as fi permis un sh de 9000-10.000 euro, insa eu cum sunt tipicar si la orice scartaiala ma duc in service sa schimb piesa cu problema, nu mi-as fi permis sa intretin acea masina. Sa nu mai vb de asigurari, anvelope numai noi pun pe masina, impozite, plimbari. Nu concep sa am masina si sa nu ma plimb. 2 weekenduri pe luna ies undeva. Mare, munte, vizitat parinti, gratare, lacuri, pesteri, delta, cetati, ruine etc...

Apropo...stie cineva cum e drumul Ion Corvin - Adamclisi - Murfatlar - Constanta? Fac o iesire saptamana viitoare.

This post has been edited by Sir Andrew: 11 Oct 2012, 10:04

--------------------
+
argon
post 11 Oct 2012, 10:03
Post #113

Mesaj semiautomat

QUOTE(Sir Andrew @ 11 Oct 2012, 10:58)
Am 20k km, nicio prbl, este excelenta off road si la drum lung.
*

Hai ca deja o dai in aiureli, ori nu ai termen de comparatie trecand de la 1310 la Logan, ori esti prea indoctrinat, dar pana a afi excelenta la drum lung Loganul mai are mult.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Sir Andrew
post 11 Oct 2012, 10:12
Post #114

Membru autentic

Stai linistit ca nu-s indoctrinat.
Eu conduc actualmente un Touran in familie, si o Jetta de la servici si cat de cat imi pot face o idee. Urasc Jetta deoarece dupa vreo 300 km ies cu spatele transpirat cu toate ca are dual clima, si pe deasupra si intepenit.

Nu am facut niciodata comparatie cu alta masina la confort si cum se preteaza la un drum lung, ci doar am zis ca la banii dati pe ea si la ce zic gurile proaste, unele de pe forum, ma asteptam sa fie foarte foarte proasta, sa zboare rotile pe autostrada, sa ma infing in copaci lol...
Masina asta cu motorul de 1,6 16v, e peste asteptarile mele, care erau destul de jos. Eram oricum cu gandul, cat dai atata face si daca mai pica ceva asta e, schimbam ca doar nu costa 20k euro. Nicio clipa nu regret banii dati pe ea.

This post has been edited by Sir Andrew: 11 Oct 2012, 10:16

--------------------
+
marksman
post 11 Oct 2012, 10:18
Post #115

Post mortem nihil est

From: sat

argoane, spre surprinderea ta, la drum lung n-am avut nicio problema cu Loganul. In schimb in Passat cu greu imi gasesc o pozitie confortabila, cu toate reglajele alea la scaun.

Evident, tinuta de drum nici nu sufera comparatie si nici ergonomia postului de conducere.

@Sir Andrew: ca sa intretii un Audi trebuie sa ai buzunare adanci. De aia mi-am permis doar Passat 1.9 TDI. Si apropo, masinile care sunt scumpe de noi sunt scumpe si second hand. Asta in cazul in care nu sunt date peste cap si refacute din alte doua.

Revizia de 60.000 km la Passat: schimb de ulei, schimb de filtru motorina, ulei, polen, schimb de lichid de frana, plus manopera, a fost 645 lei.

Daca tu schimbi piesa la orice scartaiala, in loc sa vezi care e cu adevarat problema, atunci, dupa cum am dat eu cu ochii de preturile in reprezentanta Dacia, inseamna ca tu arunci banii pe fereastra.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
IRONICK
post 11 Oct 2012, 10:22
Post #116

-

From: Romania

QUOTE(vijelie @ 9 Oct 2012, 20:40)
Pentru 6 mii km pe an cat faci tu cu Loganul scrii cam putin.
Altii fac 6 mii pe luna si tot nu sunt asa de fericiti ca tine.
Oare de ce?
*
De parca nu este evidenta prostitutia.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Sir Andrew
post 11 Oct 2012, 10:30
Post #117

Membru autentic

QUOTE(marksman @ 11 Oct 2012, 10:18)

Daca tu schimbi piesa la orice scartaiala, in loc sa vezi care e cu adevarat problema, atunci, dupa cum am dat eu cu ochii de preturile in reprezentanta Dacia, inseamna ca tu arunci banii pe fereastra.
*

Deocamdata nu a fost nevoie sa schimb ceva...smile.gif. Iti dai seama ca nu ma arunc inainte fara sa stiu ce trebuie schimbat si care ar fi cauza. Dar cum nu prea ma pricep merg si pe mana mecanicului, si mai folosesc si netul sa ma informez eventual. Nu am incotro.

--------------------
+
Marius 77
post 12 Oct 2012, 15:14
Post #118

Membru

Daca ati inceput sa faceti comparatii la cheltuieli de intretinere intre Logan si alte marci, va dau si eu un exemplu din experienta personala. Recent am schimbat un bec ars la farul dreapta fata la un Bmw seria 5 an fabricatie 2005. Am dus masina la reprezentanta Bmw, cu programare desigur, operatiunea de schimbare a becului a durat 1 ora si a necesitat demontare-montare far. Becul nou cumparat de la reprezentanta a costat 700 lei iar manopera 200 lei. Asadar schimbare bec (xenon) ars, in total 900 lei. Cred ca nu mai e nevoie sa spun ca un bec "de firma" pt. Logan costa 40-50 lei si oricine il schimba in 10 minute fara prea mare efort.
La aceeasi masina am cumparat un set (nou) de jante aliaj BBS de 17' si un set (nou) de anvelope. Totul a costat, tineti-va bine ... 7.000 lei. Da, am scris bine, 7.000 lei (70 milioane in lei vechi).
Masina (Bmw-ul) este proprietatea firmei la care lucrez. Atasez si o fotografie cu becul ars, pentru cei mai sceptici.

Attached thumbnail(s)
Bec_BMW_5.jpg ( Size: 57.49k ) Number of downloads: 411

--------------------
+
Avani
post 12 Oct 2012, 15:19
Post #119

Membru autentic

From: Capitala gri

Compari mere cu pere.
N-are treaba becul tau 'de firma' cu un bec de xenon oem.
Cand o pune Dacia xenon pe masinilor lor, atunci sa compari preturile.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Iulikk
post 12 Oct 2012, 15:23
Post #120

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Compara loganu cu.... Șevrolet Aveo, nu cu bemfeu seria 5.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
10 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 22:39
Forum Renault