Golanul meu, Surpriza placuta.
![]() ![]() |
Golanul meu, Surpriza placuta.
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Leule....cand te caci in masina unora sa te astepti ca si ei sa ti-o cace...ca doar tu nu oi fi vreun buric...sau poate esti...Te simti king of the hill la volanul unui Passat, tipic romaneste. Nivi nu vreau sa ma gandesc daca ai conduce vreun Porsche ce atitudine ai avea. Conduc un Touran in familie, si o Jetta de servici, si crede-ma ca stiu ce inseamna intretinerea lor. Pana cand veniturile nu imi mai cresc, raman la Logan. Eu ma mai si plimb, nu o tin in fata blocului.
This post has been edited by Sir Andrew: 21 Oct 2012, 12:01 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(l@u @ 21 Oct 2012, 11:24) Ce sa fac, asa era configurata, "sehaj ca noua", a fost masina de showroom. Singura chestie care ma retine sa-i montez incalzirea OEM in scaune e ca stiu cat de mult am lucrat la scaunele de Logan ca sa iasa ca din fabrica. Am vazut si ce inseamna sa desfaci un scaun de B6, care in plus e si cu airbag, si nu prea am curaj sa ma apuc. QUOTE(Sir Andrew @ 21 Oct 2012, 11:58) Nu esti singurul care se plimba, nu esti singurul care si-a luat masina noua si ieftina, nu esti detinatorul adevarului absolut. Masinile, noi sau second-hand, sunt o loterie. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Marius 77 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 30 September 12 ![]() |
QUOTE(l@u @ 19 Oct 2012, 19:56) Pana la Passat ....va rog !!! aici e topic de logan nu de masini ! Cei care gandesc, vorbesc, au o parere in general atat de "buna" despre masinile romanesti, procedeaza din pacate la fel cand pleaca peste hotare si vorbesc despre tara lor. Iar daca nu cunosc o limba straina si nu se pot exprima, folosesc gesturile, isi arata cotul, diferite degete, sint inventivi, adevarati patrioti. PS: nu este de ajuns ca ne calca Europa in picioare, mai trebuie sa ne calcam si intre noi, si sa denigram tot ce este romanesc. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Prestige 1.6 16V
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In afara de service, ce e romanesc la Logan ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Marius 77 @ 21 Oct 2012, 19:33) Cei care gandesc, vorbesc, au o parere in general atat de "buna" despre masinile romanesti, procedeaza din pacate la fel cand pleaca peste hotare si vorbesc despre tara lor. Iar daca nu cunosc o limba straina si nu se pot exprima, folosesc gesturile, isi arata cotul, diferite degete, sint inventivi, adevarati patrioti. Dacia nu e romaneasca si a fost numai in perioada comunista. Si sincer sa fiu, putini straini ne vad ca pe un popor cinstit. Majoritatea ne confunda cu tiganii. QUOTE(Marius 77 @ 21 Oct 2012, 19:33) PS: nu este de ajuns ca ne calca Europa in picioare, mai trebuie sa ne calcam si intre noi, si sa denigram tot ce este romanesc. Lasa, ca renumele in Europa tot romanii (si tiganii) si l-au facut. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Marius 77 |
![]()
|
Dacia este o marca romaneasca. Poate voi stiti altfel. Poate va ganditi si la Skoda ca e nemteasca. Nu conteaza ce fac francezii, Dacia a fost, este, si va ramane o marca romaneasca.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Prestige 1.6 16V
|
|
marksman |
![]()
|
Prietene, las-o moarta cu nationalismul asta de doi lei. Dacia a fost un Renault produs sub licenta.
Inovatiile de la Dacia au fost utilitarele si Dacia sport. Nova a fost singura chestie scremuta de proiectantii romani, cu inspiratie pejo 305(?). N-a fost vina lor, ci a sistemului de atunci. Dar e de apreciat ca au facut asta, insa in prea mult timp, rezultand o masina depasita moral. Injectia electronica era Star Trek pentru Dacia de atunci. Aia mecanica o vedeai la avioane, cel mult. Cei de la ARO au fost mai creativi, singura copie fiind IMS-ul, dupa celebrul GAZ, si care dupa ce s-a produs seria 24x, nu a mai fost fabricat. Asta spre deosebire de Dacia, care 25 de ani a produs acelasi autoturism. Si mie imi place Dacia, am avut Logan, a fost extraordinar, il conduc si acum cu placere cand am ocazia, dar deja Renault exagereaza cu preturile pentru ceea ce este o masina low cost dpdv al solutiilor tehnice. Skoda s-a dus la nemti, Dacia s-a dus la francezi. Afla ca atat VW cat si Renault au cumparat si marca odata cu fabricile. Deci azi Skoda e o marca a VW Gruppe, iar Dacia e o marca a Groupe Renault. Produ tu o masina pe nume Dacia, sau Skoda, sa vedem cine te da in judecata: poporul roman/ceh, sau Renault/VW? This post has been edited by marksman: 21 Oct 2012, 22:01 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Marius 77 |
![]()
|
Prietene, cu nationalismul nu am sa o las niciodata moarta pentru ca sint roman, iar daca tu il numesti de doi lei inseamna ca faci parte din categoria celor despre care am scris in postul de mai sus, sau, esti vreun tuciuriu de la Abu Dhabi cum ti-ai scris la avatar. De doi lei sint argumentele tale. Indiferent cine si ce a cumparat, Dacia ramane un producator de automobile romanesti. De exemplu, daca un club de fotbal romanesc este cumparat de un investitor strain, care investeste bani, aduce un antrenor strain, cumpara jucatori straini, acel club de fotbal nu mai este romanesc ? Acel club de fotbal nu mai reprezinta Romania ? Dacia nu mai reprezinta Romania ?
Si nu te mai balona asa cand citesti un post, ia un laxativ si stai departe de forum, sa nu apara pistrui pe topic. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Prestige 1.6 16V
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(Marius 77 @ 21 Oct 2012, 23:38) Prietene, cu nationalismul nu am sa o las niciodata moarta pentru ca sint roman, iar daca tu il numesti de doi lei inseamna ca faci parte din categoria celor despre care am scris in postul de mai sus, sau, esti vreun tuciuriu de la Abu Dhabi cum ti-ai scris la avatar. De doi lei sint argumentele tale. Indiferent cine si ce a cumparat, Dacia ramane un producator de automobile romanesti. De exemplu, daca un club de fotbal romanesc este cumparat de un investitor strain, care investeste bani, aduce un antrenor strain, cumpara jucatori straini, acel club de fotbal nu mai este romanesc ? Acel club de fotbal nu mai reprezinta Romania ? Dacia nu mai reprezinta Romania ? Si nu te mai balona asa cand citesti un post, ia un laxativ si stai departe de forum, sa nu apara pistrui pe topic. De la un nationalism bine fundamentat pana la sofisme de doi lei e o diferenta. Comparatia cu un club de forbal e deplasata, investitorul ala care vine la un club de fotbal cumpara dreptul de a folosi numele. Cand ala pleaca si vine altul, sau lasa finantarea in mana bugetului local, ala nu pleaca cu numele. Echipa aia isi pastreaza numele si reprezinta orasul/tara in care se aflta. Daca VW sau Renault inchid sau muta fabricile locale, pot sa produca marca respectiva in orice punct de pe glob, cum e acum cu Dacia in Maroc. Tu nu esti in stare sa intelegi ce citesti, nu faci diferenta intre proprietate si drept de folosinta, intre originea si proprietatea unei marci, intre trecut si prezent. Dacia este o marca a grupului Renault, asa scrie si in pliantele lor. Fiind o marca a lor, pe care au cumparat-o de la statul roman, pot sa o produca si in Togo, cu vanzare exclusiv in Coreea de Nord. Asta inseamna ca Dacia este o marca togoleza sau nord-coreeana? Ca numele e romanesc, e alta treaba. Proprietarul e Renault. Si bai marlanule, vezi ca eu nu te-am facut nicicum! Tuciuriu esti tu, ca mai nou vad ca rRomania le apartine. Mai iesi din tara, sa vezi ce imagine au romanii pe afara, si dupa aia vorbeste! Pana acum n-ai adus nicun argument, ai aruncat numai vorbe goale iar cand ai ramas si fara cuvinte ai inceput sa arunci cu kkt. Penibil! Vezi ca aici in Abu Dhabi si in Dubai, spre deosebire de Romania se munceste, nu merge cu smecheria si cu "merge si asa". Nu exista "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc" si nationalismul are baze solide: petrol, gaze, constructii, turism, afaceri. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"cu nationalismul nu am sa o las niciodata moarta pentru ca sint roman"
Foarte bine, mai cumpara-ti un Logan, de ce te certi cu lumea? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
l@u |
![]()
|
Oare cati bani raman in tara dupa achizitionarea unui logan?
Ca tot sustine nationalistul ca este marca romaneasca ! |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 21 Oct 2012, 11:20) pai e normal doar sunt clase diferite. da romanu de rand ca sa se ajunga trebuie sa isi cumpere masina mare cu bani putini, sh din germania, folosita decat pe autostrada de un batranel, etc. in afara faptului ca se kaka pe el cu masina lui sh, trebuie sa mai faca si galagie, in trafic, pe forum, ca ce masina bengoasa are el si restul e de kkt. ps aia mai saraci au reno sh. pps aia cei mai saraci au masini noi. 22 Oct 2012, 10:50: QUOTE(l@u @ 21 Oct 2012, 11:20) limbajul este in concordanta cu masina pe care o conduci. This post has been edited by b76bgaarh: 22 Oct 2012, 10:50 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Asta e de pus in rama, bravo.
Eu sincer chiar sunt sarac, de aia mi-am luat masina noua. This post has been edited by Sir Andrew: 22 Oct 2012, 10:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai, cati ti-au zis pana acum? ai luat dacia, ce naspa trebuia sa iei passat sh adus din germania, amaratule.
sa vezi cum e cand iei reno nou. uitasem, daca e in rate sau in leasing esti si mai varza. ps. sa te bucuri de masina, nu trebuie sa te intereseze parerea celorlati cand e vorba de bani tai. This post has been edited by b76bgaarh: 22 Oct 2012, 10:58 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
Eu nu am zis la nimeni cand mi-am luat masina. Toti prietenii mei erau mirati ca mi-am luat Dacie. Mi s-au spus multe, insa am noroc ca am picioarele infipte bine in realitate.
Cand veniturile familiei vor sari de 60 - 70 mil lunar, o sa ma gandesc la o masina mai scumpa. Pana atunci de ce sa-mi complic viata, ma bucur de ea, asta este cel mai important. This post has been edited by Sir Andrew: 22 Oct 2012, 10:58 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
eu stiu ce am iar tu stii sa iti arati stilul corelat cu masina.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
alexandru_slava |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 3 September 12 ![]() |
Fara sa jignesc pe nimeni dar nu imi prea vine sa cred ca se compara pe aici Loganul cu Passatul. Parerea mea este ca un Passat sh este oricum peste la aproape toate capitolele fata de logan. Dar este sh. Iar masina sh de genul acesta passat, audi a4, bmw seria 3 si altele este clar greu de intretinut. Si aici trebuie de specificat faptul ca nu reviziile periodice sunt neaparat mai scumpe fata de reviziile periodice ale loganului (oricum sunt mai scumpe dar sa zicem ca nu atata de mult) ci faptul ca fiind masina sh automat la un moment dat iti va cere masinuta o piesa care nu face parte din reviziile periodice ale masinii, piesa care costa foarte mult.
Dau exemplu: Am un coleg la munca care intamplator acuma 6 luni de zile si-a cumparat Passat din 2009 de la un cunoscut. Stia foarte bine masina, stia cum a fost intretinuta, stia ca nu a fost lovita, ca sunt kilometri reali, stia tot despre masina. Cand a cumparat-o chiar eu i-am zis mai frate de ce nu ti-ai luat masina noua. Nu neaparat logan dar ceva pe la 13, 14 mii de euro. A dat pe masina 11 mii de euro cash. Putea sa mai ia un credit de 2, 3, 4 mii de euro si isi lua o masina noua chiar bunicica. Nu domne Passat sa ne dam mari. Masina merge impecabil, am mers cu el in masina ce mai frumos nici nu exista termen de comparatie fata de Logan. E dupa 4 luni de mers s-a stricat masina. Nu grav. Nu stiu ce piesa trebuia inlocuita dar atentie piesa care costa 28 de milioane. A inlocuit-o si a doua zi a bagat-o la vanzare. Atentie a bagat-o la vanzare nu pentru ca masina era proasta. As cumpara-o eu pentru ca intradevar este impecabil intretinuta. Dar daca el la salariul lui de 2400 de ron pe luna a dat pe o piesa 2800 ron atunci ce sa mai zic. Era normal masina a ajuns la o varsta si avea nevoie de acea piesa. Pentru buzunarul lui era mult. Mi-a zis omul ca ii pare rau ca o vinde dar daca mai pica ceva la ea nu mai are bani. Nu poate sa o intretina. Cam asta e. Daca era Passat nou era in garantie eventual chiar daca nu era in garantie nu avea atatia kilometri si nu ii pica acea piesa. Asa ca uite eu am Logan si va spun eu e buna masina dar tot un Passat sau altceva mi-ar placea sa am dar nu am deocamdata bani sa o intretin. Am luat loganul ca e noua si am garantie 3 ani si ca are reviziile ieftine comparativ cu alte marci. Sunt sigur ca nu o sa am batai de cap timp de 3 sau 5 ani de zile cu masina. Iar daca se strica ceva mai grav macar stiu ca am garantie si nu trebuie sa bag adanc mana in buzunar. Asa ca oriti-va si nu mai comparati Logan cu masini premium gen Passat. E bun Passatul dar nou sau sh daca ai ceva mai multi bani pentru ca sigur va pica ceva mai important pe la el si atunci tinete bine. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.6 16v / 2012
- ct-31-anf
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 22 Oct 2012, 10:24) Daca francezul plateste toate taxele la zi (teveaul si impozite pe salarii ar fi mai mari), e foarte bine. Impozitul pe profit e o suma mult mai mica, nici nu se compara. In plus, francezul a investit niste bani in fabrica, iar sumele alea se amortizeaza. Miram-as sa scoata profit curat atat de repede. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
I-a montat cineva. La Logan nu e chiar mare smecherie.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
http://www.tutorialexxx/2010/04/tutor...-in-scaune.html
LE: forumul asta are alergie la Logan. ![]() This post has been edited by cdadan: 22 Oct 2012, 12:35 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marksman |
![]()
|
Ce e deranjant in discutia asta e faptul ca daca cineva si-a luat Passat sh, e, vorba unui citat, musai cocalar sarac. Daca isi ia cineva o masina noua, mai ieftina, automat a facut cea mai buna alegere. Masina e o loterie, indiferent ca e noua sau sh.
Sunt cazuri si cazuri, si ideea de baza nu e comparatia intre Passat si Logan, ci faptul ca acum, Loganul a depasit conditiaa de masina low cost dpdv al pretului de vanzare. La banii aatia ai si alte optiuni, la TCO sensibil egal. 22 Oct 2012, 13:00: QUOTE(Markos @ 22 Oct 2012, 12:32) Oricand scade temperatura sub 13 grade Celsius. Am facut si tutorial de montare, dar l-am sters, ca nu merita sa dai informatii pe forumul asta, ca imediat sar unii cu replici "inteligente". This post has been edited by marksman: 22 Oct 2012, 13:00 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
alexandru_slava |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 3 September 12 ![]() |
Sunt perfect de acord cu faptul ca achizitionarea unei masini este o mare loterie. Chiar daca este si noua.
Insa uite nu sunt de acord cu faptul ca la banii acestia (10.000 de euro) poti sa iei altceva. Eu cand mi-am luat Logan nu a fost asta optiunea mea principala dar la 10.000 de euro nu exista altceva. Si daca imi spune cineva ce masina noua cu 10.000 de euro as putea lua in afara de logan si sa aibe si dotarile pe care le are loganul atunci eu imi vand masina si iau alta. Eu am cautat si nu am gasit. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.6 16v / 2012
- ct-31-anf
|
|
l@u |
![]()
|
Toata lumea are dreptate,mai putin ala de ma face cocalar(indirect) dar eu nu ma supar cand afirmatia vine de la el(prietenii stiu de ce).
Calculul e simplu: Un Logan nou dotat cred ca este in jurul a 10.000 euro(nu sunt la curent cu preturile dar fac o estimare) Un Passat cum e al meu cred ca este cam 5-6.000 euro(estimare).Din diferenta aia de cateva mii de euro ii schimbi toata puntea fatza,turbina si volanta caci cam astea sunt reperele buba la ele si mai faci si un concediu bun cu toate cheltuielile aferente , ca sa nu mai spunem ca treci la alta clasa de masina(de cocalar) care nu se poate compara cu un Logan chiar daca este nou. Sa zicem ca acum am ajuns la o valoare comuna,ce a-ti alege? PS: am avut Logan nou si stiu ce poate si am preferat sa il vand cand a iesit din garantie ,am luat 6500 euro pe el,iar cu banii acestia mi-am luat Passat-ul(a fost masina mea de firma),i-am schimbat turbina,puntea fatza,amortizoarele si volanta,basca 2 seturi de cauciucuri noi.Se poate ca in viitor sa mai pice ceva dar se poate ca si la Logan sa mai pice ceva ca amandoua sunt fieroaice.Concluzia va apartine. This post has been edited by l@u: 22 Oct 2012, 13:14 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(cdadan @ 22 Oct 2012, 13:21) Daca francezul plateste toate taxele la zi (teveaul si impozite pe salarii ar fi mai mari), e foarte bine. Impozitul pe profit e o suma mult mai mica, nici nu se compara. In plus, francezul a investit niste bani in fabrica, iar sumele alea se amortizeaza. Miram-as sa scoata profit curat atat de repede. Nici nu ai idee cat de mult sustine Dacia pierderile Renault din alte parti. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:45 |