DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> rugina logan, dezamagire

Ake
post 26 Aug 2005, 11:25
Post #31

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(costi @ 26 Aug 2005, 10:41)
Grabeste-te ca nu se stie smile.gif
*

Atat timp cat nu-mi cade tavanul in cap si nu ploua in ea nu vad de ce m-as grabi. Motorul merge inca bine si cu tabla ruginita wink.gif .

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 26 Aug 2005, 11:35
Post #32

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

05ACB, dar cum ti-a venit ideea sa dai chederul la o parte? Banuiesc ca ca dac nu-l dadeai, nu observai.

--------------------
x x - x
+
Alecs_TGA
post 26 Aug 2005, 11:43
Post #33

Membru autentic

eheee si eu am niste rugina pe masina!!! la roata din spate chiar pe cant!! s-a curatat vopseaua nu stiu cum draq dar daca nu ii fac astia la service nimik si ma pun sa platesc diract pe la ziar ma duc (amm un prieten si zicea ca e interesant articolul!! ) biggrin.gif

--------------------
Dacia LOGAN Laureate - XXX
BUCURESTI
+
argon
post 26 Aug 2005, 11:44
Post #34

Mesaj semiautomat

eu stiam ca tabla Loganului e romaneasca, si e cea mai ieftina,( deci infecta), produsa de ISPAT SIDEX.
Daca gresesc corectati-ma.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
silverone_82
post 26 Aug 2005, 11:52
Post #35

Membru

moaaaaaaaaaaamaaaaaaaa ce rugina blink.gif sad.gif blink.gif si cand ma gandesc ca eu am comandat tot alba sad.gif moaaaaaaaa sad.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
05acd
post 26 Aug 2005, 11:57
Post #36

Membru incepator

Cum am observat? Pai cel mic se juca prin spate, ma pregateam sa plec cu masina undeva prin statiune, prin eforie si mi-am aruncat ochii din intamplare pe marginea chederului....si surpriza...am crezut prima oara ca e mizerie, dar dupa ce am scos chederul surpriza....nu pot sa spun ce am simtit atunci, ce nervi aveam ......

--------------------
Dacia Logan - ...
+
inconturnabil
post 26 Aug 2005, 12:06
Post #37

Membru

QUOTE(05acd @ 26 Aug 2005, 10:33)
Am sa fac poze, sa va arta cum a fost reparata si am sa le pun cat de curand, oricum mie mi se pare ca a lucrat un copil acolo nu altcineva, cred ca si eu o faceam mai bine,
*

Etapele pentru o reparatie "ca la carte" sunt :
Curatire de rugina ( curatire " mecanica , manuala",etc depinde de dotarea din service)
Curatire chimica de rugina ( se foloseste inhibitor de rugina, agent de pasivizare)
Clatire cu apa
Uscare
Slefuire straturi de baza
Sulfare, degresare
Pe tabla goala ( nevopsita) se face o electrozincare la rece
Clatire cu apa
Aplicarea unei imprimari fosfatante
Aplicare apret bicomponent
Uscare – slefuire
Degresare – stergere
Vopsire
Daca in service nu se respecta aceste etape sigur in viitorul apropiat o sa apara iar rugina.

--------------------
ALFA ROMEO GIULIETTA 2011
+
costi
post 26 Aug 2005, 12:11
Post #38

Membru autentic

Tu glumesti.
Asta-i reteta idela dar cred ca nici Dacia nu parcurge toate etapele astea.
Intrebarea este : poti aplica tot tratamentul asta in service (adica nu-ti trebuie o baie ?)

--------------------
DSN/SLZ
+
dydycom
post 26 Aug 2005, 12:15
Post #39

daca exista vointa, orice se poate

From: Bucharest

masina prezinta urme clare de lovitura...cel putin asa arata vopseaua...sau ceva agent coroziv care a umflat vopseaua...
Tabla e din SLOVACIA....cautati pe forum poate mai gasiti lista de materiale

--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
+
satori
post 26 Aug 2005, 12:18
Post #40

"wherever i may roam"-er

Daca te referi la liniutele acelea din vopsea, asa le am si eu in apropierea ruginii, pe berlina, si nu a fost lovita acolo.

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
inconturnabil
post 26 Aug 2005, 12:18
Post #41

Membru

Pentru electrozincare exista un aparat special conceput pentru service ( daca la asta te referi)

--------------------
ALFA ROMEO GIULIETTA 2011
+
MoneyTalks
post 26 Aug 2005, 12:21
Post #42

-

From: Ireland

QUOTE(dydycom @ 26 Aug 2005, 11:15)
masina prezinta urme clare de lovitura...

Eu as zice sa te uiti mai bine, nu se vede nici o urma de lovitura. Daca rugina a aparut sub vopsea, e normal sa arate asa vopseaua.

Stau si ma intreb, pe la inceputul aparitiei Logan-ului, s-au pus niste poze cu toba ruginita. Viitorii posesori au cautat cu tot dinadinsul sa demonstreze ca era doar... vaselina. Oare nu era si aia rugina? blink.gif Sau vreti sa spuneti ca la masina asta e... vaselina? blink.gif

E incredibil cum poate sa rugineasca. Nici Solenza, Nova sau chiar Oltcit nu ruginesc asa de repede ohmy.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
05acd
post 26 Aug 2005, 12:22
Post #43

Membru incepator

Masina nu a fost lovita de mine si nici nu a circulat altcineva cu ea de cand am luat-o. Iar acolo dumnezeu sa ma ierte dar ce sa caut...deci daca a fost ceva asa a venit din fabrica..doar nu eram nebun sa ma apuc sa racai eu vopseaua sa vad daca rugineste?????
Oricum mai repet NU PARE LOVITA .

--------------------
Dacia Logan - ...
+
costi
post 26 Aug 2005, 12:23
Post #44

Membru autentic

au dat vopsea peste rugina
asta explicatie nu este

--------------------
DSN/SLZ
+
vv
post 26 Aug 2005, 12:38
Post #45

dilbert.com

si eu zic, vorba lu' costi, ca au dat vopsea peste rugina, e singura explicatie rezonabila. Auzisem ca la berline mai faceau chestia asta si ca de-aia era recomandabil sa iei vopsea metalizata (cica aia nu o pot da peste rugina ca arata ca draq) - dar am sperat ca la Logan nu mai fac asa ceva sad.gif

@money, noi sa fim sanatosi, tobe ruginite, roti ruginite samd gasesti si la alte masini, aia nu e o problema. NUmai asa, daca vrei neaparat sa o faci o problema.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
argon
post 26 Aug 2005, 12:59
Post #46

Mesaj semiautomat

QUOTE(vv @ 26 Aug 2005, 12:38)
si eu zic, vorba lu' costi, ca au dat vopsea peste rugina, e singura explicatie rezonabila. Auzisem ca la berline mai faceau chestia asta si ca de-aia era recomandabil sa iei vopsea metalizata (cica aia nu o pot da peste rugina ca arata ca draq) - dar am sperat ca la Logan nu mai fac asa ceva sad.gif

@money, noi sa fim sanatosi, tobe ruginite, roti ruginite samd gasesti si la alte masini, aia nu e o problema. NUmai asa, daca vrei neaparat sa o faci o problema.
*

Cum te-ai gandit tu ca nu mai fac asa? romanul tot roman este si nu poti sa-i schimbi mentalitatea...cei ce faceau in trecut berlinele fac acu si Loganul, din pacate la tabla cel putin se lucra cu materiale mult mai proaste calitativ ca la berline.

--------------------
+
nik1965
post 26 Aug 2005, 13:18
Post #47

Membru autentic

Nosol momentul. Imicer scuze pentru primul post di acest topic dar fiind primul post al domnului 05acd si fara sustinere documentata ...
Sper din tot sufletul ca aceste situatii sa nu se generalizeze si sa avem cu totii "noroc de nesansa" ca sa zic asa.
Mai mult ca sigur ca acolo a fost o pata de rugina nedecapata inainte de vopsire.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
costi
post 26 Aug 2005, 13:23
Post #48

Membru autentic

Eu cred ca daca se generalizeaza problema ruginirii putem s-o consideram mai serioasa decit testul elanului sau "descaltarea".
Daca pe alea nu le faci una doua, vorba lui nea' Stroe, asta cu rugina o ai vrei nu vrei.

--------------------
DSN/SLZ
+
ValentinnoRossi2005
post 26 Aug 2005, 13:28
Post #49

Membru incepator

cred ca oamenii acestia au ramas cu sechele de la fostele berline unde pe fiecare zi vedeai o pata noua, un alt punct de rugina tongue.gif ( nu ca la mine ar fi fost altfel laugh.gif ) NO OFFENCE excl.gif

--------------------
* * *
The DOCTOR
+
argon
post 26 Aug 2005, 13:30
Post #50

Mesaj semiautomat

QUOTE(costi @ 26 Aug 2005, 13:23)
Eu cred ca daca se generalizeaza problema ruginirii putem s-o consideram mai serioasa decit testul elanului sau "descaltarea".
Daca pe alea nu le faci una doua, vorba lui nea' Stroe, asta cu rugina o ai vrei nu vrei.
*

Normal, testul elanului e ceva nesimnificativ, dar rugina o sa fie (daca nu e deja) un adevarat flagel pentru Logan.
A spus cineva aici ca tabla e din Slovacia...sa vina cu linkuri, adica dovezi..eu sustin in continuare ca e tabla de SIdex..ma documentez si vin cu dovezi, dar asta nu are importanta..Sidex face si tabla buna, dar e mai scumpa, Automobila Dacia o cumpara pe cea mai ieftina, si netratata in nici un fel..a se vedea ca nici vopseaua nu adera la ea.
Multa lume da vina pe vopsea..nu cred ca e vopseaua de vina..acea vopsea (eventual in strat mai gros) pe o tabla de calitate ar fi mult mai rezistenta.

QUOTE(ValentinnoRossi2005 @ 26 Aug 2005, 13:28)
cred ca oamenii acestia au ramas cu sechele de la fostele berline unde pe fiecare zi vedeai o pata noua, un alt punct de rugina  tongue.gif  ( nu ca la mine ar fi fost altfel  laugh.gif  ) NO OFFENCE  excl.gif
*

Te invit sa-mi vezi berlina care are 8 ani, sa vad daca imi gasesti pe ea un punct de rugina...chiar vorbesc pe bune...

--------------------
+
ValentinnoRossi2005
post 26 Aug 2005, 13:46
Post #51

Membru incepator

QUOTE(tragedy @ 26 Aug 2005, 13:31)
Te invit sa-mi vezi berlina care are 8 ani, sa vad daca imi gasesti pe ea un punct de rugina...chiar vorbesc pe bune...
*

TE CRED PE CUVANT happy.gif
berlina mea e din `82 sau `83 cu caroseria schimbata in `94 ...dc am schimbat-o ?...BINGO!!! >> RUGINA .....dar prin cate a trecut saraca ....numai GOD stie
apropo recent i-am schimbat aripile + in podea fata & spate gauri ( o sa ajung ca in familia FLINSTONES cu picioarele pe jos ) dc ? ...exact RUGINA ...si daca vrei detalii masina a fost vopsita, paravopsita, antifonata, paraantifonata ...si tot degeaba
probabil ca tu ai tinut-o ca-n palma tongue.gif adik probabil ai avut-o in garaj undeva ( bv tie )

sper ca la logan sa nu fie vb de asa ceva .....altfel o sa apara in EVZ o noua stire : " uzina DACIA - RENAULT A FOST cea mai mare din sud-estul europei " tongue.gif

--------------------
* * *
The DOCTOR
+
bomicabomic
post 26 Aug 2005, 13:56
Post #52

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(tragedy @ 26 Aug 2005, 14:30)
A spus cineva aici ca tabla e din Slovacia...sa vina cu linkuri, adica dovezi..eu
*

E din Slovacia . Sursa, DG, Automobile Dacia SA.

--------------------
x x - x
+
nik1965
post 26 Aug 2005, 14:10
Post #53

Membru autentic

Oare SIDEX nu o avea ceva exporturi prin Slovacia?

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
kinder74
post 26 Aug 2005, 14:26
Post #54

Membru

QUOTE(tragedy @ 26 Aug 2005, 12:59)
Cum te-ai gandit tu ca nu mai fac asa? romanul tot roman este si nu poti sa-i schimbi mentalitatea...cei ce faceau in trecut berlinele fac acu si Loganul, din pacate la tabla cel putin se lucra cu materiale mult mai proaste calitativ ca la berline.

Pot spune ca berlina mea de acum 8 ani nu are asa multa rugina ca Loganul de 9 luni sad.gif
Da..a ruginit pe alocuri si Loganul, dar degeaba ma plang aici ca nu rezolv nimic.
*

Cum mai ? si tu ai rugina pe logan ?

--------------------
LOGAN 1.4 LAUR - B-25-MYB
+
argon
post 26 Aug 2005, 15:24
Post #55

Mesaj semiautomat

din pacate da, dar deocamdata nu multa.
La praguri, pe laterale in jurul rotilor, mici puncte..unde au sarit pitricele s-a ciobit vopseaua si a ruginit locul(mici pete, sa nu credeti ca e diati rugina), dar zic eu nu e normal la o masina de nici un an...solutia e sa nu va mai bateti capul cu maruntisuri dinastea..numai va enervati degeaba.
Ce am observat eu la e ca in unele locuri vopseaua e mai subtire si in unele e mai groasa..pe capota de exemplu cred ca e mai groasa, nu e nici o probleme, dar la praguri unde trebuia sa fie mai groasa e mai subtire blink.gif

--------------------
+
lungan
post 26 Aug 2005, 15:24
Post #56

Membru autentic

From: Focsani

Ma apuca groaza. Atat. sad.gif .

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
florindu
post 26 Aug 2005, 15:25
Post #57

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

Din modul in care arata rugina aia pare destul de veche, de vreme ce a patruns in profunzimea foii de tabla. E posibil ca elementul de caroserie sa fi fost fabricat mai demult, a stat pe stoc prin cine stie ce magazie, tabla s-a oxidat si s-a insinuat rugina. Probabil la vopsire deja era instalata rugina, ochiul "obosit" al lui nea Gheorghe de la vopsitori nu a vazut si ... iaca beleaua!
Iar garantia acordata pentru tabla acopera doar perforarea (chiar si la masinile mai destepte), nu si rugina de suprafata.

Pe de alta parte, rugina apare foarte usor si repede in locurile unde apa si praful depus formeaza un melanj foarte coroziv: pe jgheaburile de evacuare a apei, la imbinarea aripilor (unde se monteaza aparatorile de plastic), in jurul articulatiilor de la capota motor (unde stau frunzele, praful si apa), etc.

Si la mine, la DSN am patit exact acelasi lucru, nu-mi aduc aminte cat de repede, dar oricum inainte de un an.

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
kinder74
post 26 Aug 2005, 15:34
Post #58

Membru

QUOTE(tragedy @ 26 Aug 2005, 15:24)
din pacate da, dar deocamdata nu multa.
La praguri, pe laterale in jurul rotilor, mici puncte..unde au sarit pitricele s-a ciobit vopseaua si a ruginit locul(mici pete, sa nu credeti ca e diati rugina) blink.gif
*

asta-i cu totul altceva....

--------------------
+
argon
post 26 Aug 2005, 16:04
Post #59

Mesaj semiautomat

QUOTE(kinder74 @ 26 Aug 2005, 15:34)
asta-i cu totul altceva....
*

o fi cu totul altceva, dar nu cred ca e normal sa se intample...la vechiile Dacii ce le-am avut (1310) nu se intampla asa ceva ..vopseaua era vopsea..un start sanatos, care su se ciobeste la prima pietricica primita...

--------------------
+
kinder74
post 26 Aug 2005, 16:12
Post #60

Membru

QUOTE(tragedy @ 26 Aug 2005, 16:04)
o fi cu totul altceva, dar nu cred ca e normal sa se intample...la vechiile Dacii ce le-am avut (1310) nu se intampla asa ceva ..vopseaua era vopsea..un start sanatos, care su se ciobeste la prima pietricica primita...
*

si asta e tot altceva....

Cam peste tot unde sare vopseaua (din diverse motive) si o lasi asa rugineste....
Vopseaua e intradevar subtire...

Colegului de forum i-a ruginit in cu totul alt mod si din cu totul alte conditii...
Deja ma uit la Logan cu alti ochi...pacat...eu chiar credeam sa ne revenim...pacat

--------------------
+
18 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 11:06
Forum Renault