Sa mancam sanatos
![]() ![]() ![]() |
Sa mancam sanatos
kaspersky |
![]()
|
||
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|||
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
daniM: da si da, nu stau in calea fericirii nimanui.
This post has been edited by yhattori: 2 Nov 2012, 21:09 |
--------------------
*
*
*
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
yhattori |
![]()
|
m-ai facut sa sap prin niste cd-uri vechi de zece ani, unele nici nu mai puteau fi citite.
Attached thumbnail(s) trafic_7.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 507 |
--------------------
*
*
*
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Buei omule,io am zis ca poate ai niste poze cu haleala,nu ca nu cred ca n-ai fi fost pe acolo....
![]() This post has been edited by daniM: 2 Nov 2012, 22:13 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
yhattori |
![]()
|
apai asa exhibitionist nu sint, sa fac poze cu mincarea inainte de consum.
am facut si eu cu alea obisnuite, lei, girafe, kilimanjaro, negru care doarme sprijinit in matura, d-astea, ca turistul. |
--------------------
*
*
*
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(yhattori @ 2 Nov 2012, 22:14) Avem si noi ![]() Attached thumbnail(s) av_17618.jpg ( Size: 3.6k ) Number of downloads: 487 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
yhattori |
![]()
|
mos corbex doarme ca delfinu, cu cite o emisfera pe rind, cealalta vegheaza.
|
--------------------
*
*
*
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Dupa modelul anvelopelor si imcarea va fi etichetata!
All supermarkets to adopt 'traffic-light labelling' for nutrition http://www.guardian.co.uk/business/2012/oc...lling-nutrition |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Postul Crăciunului, al doilea ca importanță după postul Paștilor, începe în 14 noiembrie și se încheie în 24 decembrie, în cele 40 de zile, cei care postesc pot mânca doar produse vegetale, fără carne și produse lactate, iar în toate zilele de sâmbătă și duminică au dezlegare la pește. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Din cauza asta vreau sa ma fac catolic.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Markos: greșit.
Postul începe în 15, nu în 14. Iar dezlegare la pește și vin nu e în fiecare sâmbătă și duminică. Ci în fiecare sâmbătă și duminică după Ovidenie. Bine, mai sunt dezlegări la pește în acest post. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Desigur ca stim ce-i aia Ovidenie!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Sigur i-un cuvânt de origine slavă. Dovidenia=la revedere.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Și la voi s-a închis Google?
This post has been edited by DragosP: 14 Nov 2012, 13:43 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu esti non stop, ce mai atata goagle
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
Am gasit!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 14 Nov 2012, 14:18) QUOTE Postul Crăciunului, al doilea ca importanță după postul Paștilor, începe în 14 noiembrie și se încheie în 24 decembrie, în cele 40 de zile, cei care postesc pot mânca doar produse vegetale, fără carne și produse lactate, iar în toate zilele de sâmbătă și duminică au dezlegare la pește. Da' cam uita baietii sa spuna ca asta s-a modificat pe drum, dupa anul 500 (prima mentiune de postul craciunului apare pe la un conciliu de la Macon prin 520 si ceva), si pana atunci 2 erau sarbatorile cele mai importante: pastele si cincizecimea. Asta ca sa nu se creda ca posturile vin pe linie apostolica de la intemeietori... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tovarasii aia intruniti la Macon au decis ca femeia are suflet, deci e clar cam din ce motive faceau foamea si au decis ca se poate numi "post" nefiind ceva rusinos.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ovidenie e cand te vezi cu Ovidiu?
Ca eu il vad aproape zilnic, ca e vecin cu mine! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
vijelie |
![]()
|
Ovidenia, Obrejenia sau Vovidenia, corespunde in Calendarul popular cu celebrarea unei naprasnice divinitati a lupilor, Filipul cel Schiop sau Filipul cel Mare (21 noiembrie). Local, in Bucovina, se credea ca in aceasta zi s-ar fi nascut Domnul Hristos. Sarbatoarea de Ovidenie impreuna cu Filipii de Toamna, Noaptea Strigoilor, Santandrei si Sannicoara (Mos Nicolae) formeaza, in perioada 13 noiembrie - 6 decembrie, un scenariu ritual de innoire a timpului, probabil Anul Nou dacic. In noaptea de Ovidenie, cand se credea ca se deschide Cerul si vorbesc animalele, se priveghea la lumina unei lumanari incolacite o strachina cu apa de leac. Tot atunci se faceau farmece si descantece, se afla ursita, se efectuau observatii si previziuni meteorologice. Pentru copiii morti nebotezati si pentru oamenii inecati si morti fara lumanare li se faceau in aceasta zi praznice si li se imparteau pomeni. Intrucat se credea ca in noaptea de Ovidenie strigoii circulau fara opreliste, se ungeau cu usturoi cercevelele ferestrelor, tocurile usilor, vatra si cuptorul care comunicau, prin horn, cu exteriorul. Pentru protectia vitelor impotriva animalelor salbatice se interzicea orice activitate legata de prelucrarea lanii si pieilor de animale. De la Ovidenie pana la Sangiorz, femeilor le era interzis sa mai spele rufele la rau.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
Erai bun de episcop.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 14 Nov 2012, 15:56) Da' cam uita baietii sa spuna ca asta s-a modificat pe drum, dupa anul 500 (prima mentiune de postul craciunului apare pe la un conciliu de la Macon prin 520 si ceva), si pana atunci 2 erau sarbatorile cele mai importante: pastele si cincizecimea. Asta ca sa nu se creda ca posturile vin pe linie apostolica de la intemeietori... Dar cine a zis coane așa ceva? Și că zici de 'întemeietori': cam care ar fi ăia? This post has been edited by DragosP: 14 Nov 2012, 20:18 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Aia de au scris textul, ca ei au zis "al doilea ca importanta dupa".
Importanta aia e data de niste interese complet pamantesti (alipirea craciunului de saturnalii si de sarbatoarea lui Sol Invictus), mai subtire cu invatatura crestina. Si rectific, prima mentiune de post al craciunului a fost la conciliul de la Macon din 585 (deci aproape 600) cand se spunea de post pana pe 25 decembrie in zilele de luni, miercuri si vineri, nu post permanent (cum e acum). Zic asta pentru ca multa lume traieste cu impresia ca sarbatorile crestine asa sunt de la Iisus incoace, nu ca multe sunt niste inventii pline de interes. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
Acu vreo 3 ani Stefan Banica ne-a urat bine am venit la spectacolul de Craciun, "cea mai mare sarbatoare a crestinatatii", dar am trecut peste faza, baia de sange din filmele de Pasti nu imi inspira nimic festiv.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
@Klaus: tot nu mă prind care-i legătura între 'importanta' și momentul instituirii lui.
Cât despre ceea ce zici tu în legătură cu data sărbătoririi zilei de naștere a Mântuitorului, te rog să cauți (de ex) ce a scris Sf. Ioan Gură de Aur pe această temă. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Probabil ca e singura religie monoteista in care personajele si evenimentele sunt adaugate si mutate in timp, uneori cu sute de ani dupa ce se pretinde ca s-au petrecut.
Totul cu pretentia ca e de inspiratie divina, ce-i drept putin intarziata. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:16 |