Dacia Logan Vs BMW, Care este mai rentabila ?
![]() ![]() ![]() |
Dacia Logan Vs BMW, Care este mai rentabila ?
romeo.suta |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 30 June 05 ![]() |
Attached File(s) ![]() |
||
--------------------
dacia
1400
- SM-02-CAF
|
|||
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai rabdare sa cauti, ai sa vezi ca a mai fost un topic exact pe tema asta. Poate ne ajuta cel care a initiat acel topic.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Ia-ti dacie.Fie el BMW da are prea multi kilometri la bord si la cat ai sa dai pe piese pe urma tot mai buna o Dacie Logan Noua.Pe urma mai e o chestie daca ai sa vrei sa-ti recuperezi investitia mai usor scoti bani pe o masina din 2005 decat pe una din 1993.Bafta.
|
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Roaga-l pe proprietar sa-ti dea masina o zi si du-te cu ea la munte, pe serpentine. N-o sa mai ai prea mari dubii dupa aia. Eu, daca as fi avut toti banii n-as fi stat pe ganduri: am avut BMW si stiu ce inseamna.
Bafta! |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.182 Joined: 11 February 04 ![]() |
Caroseria Dacia o fi ea negalvanizata dar e garantata 6 ani.
Ia Dacie cu AC daca iti permiti, merita sa fie racoare vara. BMW e mai bun, destept, frumos. Problemele sunt legate de eventualele reparatii care vor fi piperate. Depinde f mult de banii pe care ii ai pe mana. Daca 1000 EUR pt o eventuala reparatie nu te sperie ia BMW. Daca te sperie, ia o Dacie. Aici e de fapt problema: ce masina iti permiti. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
verifica la cat te duce CASCO la bmw sa n-ai surprize
chiar crezi ca mai e valabila faza cu ''e facut in romania'' la logan? daca are ceva, se rezolva pe garantie, la bmw pe banii tai totusi 180.000km e mult si e de ajuns sa-ti pice vreo 2-3 piese in intervalul de timp cat ai fi avut garantie la Logan ca sa regreti alegerea facuta |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Eu la orice masina mi-aa lua acum nu accept sa nu aiba aer conditionat.Din ce am citit in attach-ul tau deduc ca BMW-ul nu are...Totusi nici un Logan la 6500 nu are...Pretul la BMW mi se pare un pic cam mare, cred ca undeva intre 5500 si 6000 ar fi corect.Singiura problema care ar fi la BMW: ce faci cu el iarna?
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Da exact! Iarna o cam tii parcata datorita tractiunii pe spate
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Da mah ....Inapoiatii astia de la BMW inca nu au descoperit avantajele tractiunii fata .
Rusine sa le fie ....nu stiau ca in ROOMania iarna e lunga ... Acum trecand la subiect eu votez pentru Logan . Sincer parca e mai bine cand stii ca tu esti primul care o calca si ca o ai asa cum o pastrezi . |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Parca se ajunsese la un compromis acum ceva vreme. Adica fara alte topic-uri de genul Logan vs. X. Au fost n'spe topic-uri de genul asta si cred ca ar mailipsi Logan vs Yacht sau logan vs elicopter, ca in rest le-am cam vazut pe toate.
Si cam ce solutie ar putea fi data? Ca oricum fiecare are alte standarde si se ghideaza dupa alte principii. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
In mod normal aceste topicuri sunt aiurea din start...cine se gandeste ca poate compara un BMW cu LGN greseste de la inceput...
Insa, prin comparatii virtualul cumparator afla cate ceva, in favoarea uneia/alteia. De ex. poti afla ca BMW are tractiune spate si asta e o problema mai mare iarna sau daca esti sofer incepator etc. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP www.raresion.ro
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Daca nu e o gluma, intrebarea suna cam asa: "Ce sa-mi iau, ca inca nu m-am hotarat? Barca sau avion?"
This post has been edited by Kramer: 8 Jul 2005, 08:03 |
-------------------- |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Ti-ai gasit si tu unde sa intrebi.
Logan is THE CAR! BMW sucks! Nici macar nu are AC, are doar clima. ![]() Dilema ta e intre 150 CP si 75 CP. Performanta costa. Alegerea e a ta. This post has been edited by litza: 8 Jul 2005, 08:12 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
QUOTE Logan is THE CAR! BMW sucks! Nici macar nu are AC, are doar clima. Scuzele mele,am citit in graba aseara.Acum vad ca are AC.Atunci singurul dezavantaj ar fi doar tractiunea spate si poate inca unul- subiectiv -faptul ca e break ![]() This post has been edited by Doru: 8 Jul 2005, 08:21 |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan_o @ 8 Jul 2005, 00:27) Parca se ajunsese la un compromis acum ceva vreme. Adica fara alte topic-uri de genul Logan vs. X. Au fost n'spe topic-uri de genul asta si cred ca ar mailipsi Logan vs Yacht sau logan vs elicopter, ca in rest le-am cam vazut pe toate. Si cam ce solutie ar putea fi data? Ca oricum fiecare are alte standarde si se ghideaza dupa alte principii. da, ma, dar pana acum toate topic-urile erau "logan vs bmw second" sau "logan vs skida second" etc De data asta omul a cerut un sfat clar: Logan nou vs acest BMW, cu aceste caracteristici, in aceasta stare. Parerea mea e sa iei BMW-ul, daca il cunosti pe proprietar si ai incredere in el. Din ce spui tu, masina e in stare foarte buna de functionare. Eu as recomanda totusi sa te duci cu proprietarul si cu masina la un service si sa se uite si un mecanic care se pricepe la bmw-uri la ea, si sa-si dea cu parerea. Sigur exista service-uri care-ti pot face asemenea verificari (la ford, de exemplu, te costa 50-100 de euro o verificare la un service autorizat). Si inca ceva: peste 2 ani, bmw-ul il vei putea vinde cu cam tot atat (poate pierzi 500-1000E). la Logan vei pierde mult mai mult(masinile se devalorizeaza cel mai mult in primii ani de dupa cumparare) PS: ma, cititi documentul atasat! acolo scrie clar, la avantaje BMW, ca are aer conditionat (si, implicit, logan-ul n-are) |
-------------------- |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Am ajuns s-o vad si p-asta. E plin forumul de umoristi. Dupa Logan vs Pejo 407, unde a iesit invingator Loganu, acum avem si Logan vs BMW, unde iese invingator... cine altul... tot domnu Goe.
Ba nene, va dau astia si prafuri cand ridicati Loganu de la dealer? Ca altfel nu-mi explic starea asta euforica cand vine vorba de THE CAR. Hai si cu topicu Logan vs Maserati, sa stim c-am epuizat subiectu. A, nu, finalul apoteotic va fi "Logan nou vs Maibahu lu nea jiji second hand si busit de el de doua ori". |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Bai oameni buni, lasati-o dracului de treaba. Nu mai deschideti topicuri d-astea, fie ele BMW vs. Mercedes. Nu-si au rostul.
Ca sa cumperi o masina, nu e neaparata nevoie sa le compari intre ele, mai trebuie si altele....pe care noi n-avem de unde sa le stim. Cum ar fi (regula generala): banu' disponibil pentru achizitionare, cit te tin buzunarele pentru intretinerea masinii, ca sa-ti ramina pentru intretinere, haleala, rechizite scolare, telefoane, cablu etc., etc. Ei bine, faceti calculele astea si hotariti. Ca decit sa luati o masina doar s-o vada vecinii si sa aiba pe ce se pune prafu....mai bine RATB direct. Ca asa pe forum cite "bordeie atitea obiceie" (asta-i rima). Off-topic : Eu astept topicul ala : Vorbesc cu 2 femei si nu stiu cu care sa ma insor. Voi ce ziceti? ![]() |
--------------------
x
x
- x
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ashu-le nici nu stii ce aproape de adevar poti fi, tinind cont ca prietenul Bodu e cu ochii pe maibah iar PNA-ul pe sofer;
asa ca trebuie sa fim pregatiti ! ![]() Ia-ti BMW ce naiba stai pe ginduri. Daca era una din tirg te intelegeam, asa insa..... La 180.000 abia si-a facut rodajul. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.533 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mie mi se pare de bun simt intrebarea omului (cititi si doc-ul ca sa vedeti ca s-a documentat totusi omul), dar din pacate a picat intr-un moment nepotrivit, ca sa zic asa
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Cum sa fie de bun simt?
1) Sunt doua masini complet diferite, una noua, alta SH (de aici se trag chestiile deja discutate cu garantia) 2) Sunt doua masini complet diferite, una nervoasa buna pentru adrenalina, una pentru ati face treaba cu ea.....oare el stie ce vrea din cele doua categorii 3) Sunt doua masini cu intretinere complet diferita. Daca mai punem in calcul si garantia Loganului, chiar nu mai avem ce discuta pe aceasta tema. 4) Care sunt veniturile lunare, si de ce rezerve dispune in caz ca crapa BMW. Ca daca nu exista nici una din ele, ci doar are x mii euro acuma in buzunar, atunci e clar cat mult e judecata treaba. 5) Cat vrea sa tina aceasta masina. BMW peste x ani si cu inca enspe mii km la bord va pierde mult din valoare. lista ar putea continua. Nu vad nimic OK in toata problema asta. E aproape la fel de stupid ca topicul "Vorbesc cu 2 femei si nu stiu cu care sa ma insor. Voi ce ziceti? " asteptat de bomicabomic |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Off-topic
Ov, de acord cu tine, intrebarea e de bun simt, omul de buna credinta, n-am zis asta, dar din cauza celor scrise de mine mai sus, noi nu putem sa-i dam raspunsul. Mai adaugam si momentul nepotrivit, cu Loganul si uite ca iese un talmes-balmes. Aaaa si am uitat mai sus sa precizez ca si parerea sotiei (in eventualitatea, ca este casatorit) conteaza foarte mult, mult mai mult decit 1000 de pareri pe forum. Va mai aduceti, topicul ala "Cum imi conving mujerul...." Eu de aceea zic ca astfel de topicuri nu sunt binevenite, deoarece nu rezolva mare lucru.....plus ca daca mai e si Logan, se mai nasc si flameuri. Si daca este sa particularizam pe fiecare tip de masina, vom avea combinari de "n" luate cite" k", topicuri. Si pina la urma, daca tinem cont de topicurile lui AND, care ne-a tot chestionat cu o gramada de topicuri, masini, versiuni etc. si care pina la urma si-a luat LOGAN, fara sa lase o clipa aceasta impresie, ajungeti la vorbele mele. Scuze de acest off-topic lung si plicticos. This post has been edited by bomicabomic: 8 Jul 2005, 11:26 |
--------------------
x
x
- x
|
|
RABADU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 June 05 ![]() |
Eu ced ca suna cam asa :
,,Ce sa fac ? Sa ma insor sau nu ? Insoara-te , ce , numai tu sa fii fericit " ! Acuma serios alegerea e a lui . Ca nu poti sa compari cele doua masini e adevarat.Poti insa sa compari cheltuielile de intretinere la ele ( carburant , revizii ,reparatii , casco ,etc). |
--------------------
DACIA
LOGAN PREFERANCE 1.4
- MM05XXX ,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Parere personala !Ia BMWul , dupa ceva ani nu pierzi aceeasi bani ca la Logan nou in cazul revanzarii !Asta una !Appoi daca stii proprietarul si stii cum a mers cu ea ...go ahead !Masina straina e altceva , no ofence pt posesorii de Dacii !
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Bun daca cele 2 masini nu pot fi comparate cea ce mi se pare corect hai sa ajutam omul altfel.Totusi e vorba de o masina noua din 2005 si una veche de 12 ani fie el BMW tot o sa aiba o gramada de cheltuieli la el.Prin urmare tot mai bine o masina noua.Ce ofera BMW ala in plus inafara de cativa cai putere si bani dati la greu pentru performanta?
![]() |
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
driverx |
![]()
|
comfort, fițe.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
romeo.suta |
![]()
|
Mersi baieti de parerile voastre pro si contra
![]() Sincer 60 % sunt pentru Logan , deocamdata ![]() |
--------------------
dacia
1400
- SM-02-CAF
|
|
romeo.suta |
![]()
|
Abu din cate am inteles esti fost proprietar BMW , imi poti spune si mie ca are piese se duc de obicei , cam la ce sa ma astept si de ce ai renuntat la masina
![]() This post has been edited by romeo.suta: 8 Jul 2005, 13:01 |
--------------------
dacia
1400
- SM-02-CAF
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan20020 @ 8 Jul 2005, 11:44) Daca pui o astfel de intrebare e clar ca nu te-ai urcat niciodata intr-unul. E altceva, e ca si cum ai intreba ce ofera mai mult un apartament la bloc nou fata de o vila mai veche. Si nu mai bagati mai fratilor vechea placa cu stricatu, cu cat costa un schimb de placute, etc. Or fi ele mai scumpe, dar le schimbi la 50.000 de km, nu la 10.000. Iar de stricat, orice in viata e o loterie, totusi daca ai grija de ea e greu sa te lase un BMW. Si daca chiar se strica, nu scrie nicaieri ca tre sa te duci la reprezentanta sa platesti preturi europene. Te duci la un servis normal, piesele daca sunt scumpe pot fi luate de la dezasamblari, nu e nici dracu chiar atat de negru. Deci sfat clar, BMW, fara doar si poate. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Romeo daca te incalzeste cu ceva, placutele la Logal sint in prezent vreun milion si inainte si dupa garantie (sint consumabile)
Si le schimbi la 10.000 pe cind la BMW le schimbi la 50.000. Pina la coada iesi mai ieftin cu BMW-ul |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th September 2025 - 03:17 |