DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum fac conexiunea intre doua pc-uri, cu cablu utp sertizat crossover

marksman
post 30 Aug 2005, 21:27
Post #31

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

QUOTE(Liviu M @ 30 Aug 2005, 17:28)
Si dupa ce dezactiveaza firewall-ul si activeaza contul guest o sa vina si o deschida un nou topic "Mi se ... calculatorul din tz in tz minute". smile.gif. (se inlocuiesc cele 3 puncte cu diverse "fenomene": blocheaza, restarteaza, etc.).
*

Daca-l foloseste pentru ca sa iese in internet, da, asa e (in caz ca nu "paroleaza" contul guest). Eu nu am avut problema asta intr-un LAN fara iesire in internet, asa ca puteam sa folosesc linistit contul guest fara parola.
Revenind la subiect, daca calculatoarele nu raspund la ping inseamna ca fie e firewalul activat, fie e o problema hardware (cablu, mufe, placi de retea)

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
wizard
post 30 Aug 2005, 21:57
Post #32

Membru incepator

fara suparare.. voi cam bateti apa in piua

in primul rand din ce am citit "ambele se vad, statia 2 sa zicem nu poate accesa statia 1.."

1. verifica sa nu ai cont cu aceeasi parola pe ambele calculatoare (specific xp) sau daca ai pe unul din ele win2000 trebuie sa ai acelasi cont pe ambele.

2. ERORILE HARD LEGATE DE CONECTICA SUNT EXCLUSE dragii mei. comunicatia pe mediu UTP se realizeaza prin protocol CSMA/CD. daca o statie emite in retea celelalte se afla pe WAIT mai pe romaneste pentru a se evita "coliziunile". protocolul pentru crossover difera prin faptul ca SE REALIZEAZA UN HANDSHAKE LA FULL DUPLEX (setarea implicita a placilor de retea). deci si placile sunt bune.

3. activeaza contul guest si restarteaza sistemul

4. parerea mea: intra pe statia care nu poate accesa sharing-ul celeilalte, in mod safe cu networking si dai un ping pe adresa celeilalte (neaparat sa fii pe cont de administrator). ulterior chiar daca iti merg ping-urile fa refresh pe bufferii placii (celebrul repair din proprietatile conexiunii).

se intampla sa gasesti si placi care functioneaza pe semi-duplex din pacate. sper sa nu ai tu ghinionul asta. dar asta e o alta poveste...

chestiile gen "clasa de ip si serve DNS nu isi au rostul... se lucreaza la nivel de IP nu de domain name". amicul nostru trebuie sa urmareasca chiar si pe autoasignare a ip-ului rezolvarea WINS (asocierea adresei fizice ip cu nume de identificare - specific windows)

--------------------
dacia LOGAN Laur - B-48-DER
Incercand sa afli cat mai multe despre cat mai putin vei ajunge sa stii totul despre nimic...
+
marksman
post 30 Aug 2005, 22:05
Post #33

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(TheSaiLor @ 30 Aug 2005, 15:06)
Nu raspunde la ping. E fara hub/switch. E sertizat crossover.

pe unul dintre pc-uri vede in retea al doilea pc dar nu poate sa il acceseze.
*

1. Nu raspunde la ping, dar se vad in retea. Ciudat. Sa fie oare firewall-ul ?
2. Activeaza contul guest, dupa care fa cum am zis si in primul meu post in acest topic. Windows-ul pune "Guest" la "Deny access to this computer from the network" in mod implicit.
Vezi daca ai instalat si activat File and printer sharing for Microsoft Network

Incearca sa fortezi legatura la 10 Mbps pe ambele placi. Din nu stiu ce motiv conexiunea pe care o aveam eu nu mergea la mai mult, cu toate ca ambele placi erau de 10/100 Mbps full duplex (3Com ca sa fiu mai exact). Desi conexiunea era indicata ca fiind la 100 Mbps si activa, PCurile nu se vedeau.

This post has been edited by Illusi0n: 30 Aug 2005, 22:09

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 06:42
Forum Renault