DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vopseaua se cojeste, doar cu poze/imagini, cazuri concrete!

Como
post 3 Sep 2006, 07:00
Post #331

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

In urma problemelor aratate deja in acest topic si in cel cu rugina la Logan, am primit accept de revopsire partiala in garantie. Masina a intrat in service luni 28 aug., iar vineri seara am fost chemat sa o ridic. Mi s-a parut ciudat ca ma cheama repede, cu o ora inainte de inchiderea service-ului, asa ca m-am prezentat sambata dimineata.

Si iata ce am gasit:
- tablierul de prindere a stergatoarelor de parbriz era vopsit defectuos; se vedeau urmele picaturilor de vopsea cum au curs; pe marginea dinspre motor vopseaua era ciupita deja; m-a intrebat daca chiar conteaza bucatica aia de vopsea lipsa, si l-am intrebat pe inginer daca poate sa garanteze, in scris, ca acolo n-o sa apara rugina; raspunsul lui a fost "nu";
- chederul de la motor a picat pur si simplu, cand am ridicat capota de la motor, iar inginerul s-a repezit sa-l fixeze la loc;
- aripa dreapta spate avea puncte in care vopseaua era putin umflata; am intrebat ce sunt alea, si mi-a spus ca s-a depus praf, probabil;
- toate usile si capotele masinii erau patate cu grasime; iar la soare vopseaua batea in bleu (culoarea originala e verde cameleon); am incercat sa dau la o parte petele cu degetul, dar la un moment dat am renuntat; inginerul mi-a zis ca poate baga masina la spalat imediat, daca vreau;
- iar ca bonus, o zgarietura de 25 de centimetri pe capota motor (zgarietura care nu exista cand am bagat masina in service;

In conditiile date am fost nevoit sa refuz receptia masinii. Imi pare rau ca nu am avut aparat de fotografiat la mine, dar am fost cu prietena, si ea poate confirma cele spuse de mine, daca solicita cineva dovezi.

Am sunat imediat la Vocea Clientului, unde mi s-a spus ca nu ma pot ajuta sambata, ca au inregistrat cele mentionate de mine mai sus, si ca ma vor suna luni la prima ora. Mi-a raspuns o fata, care a ramas blocata in prima faza, iar pe urma a inceput sa-i tremure vocea, cam cum imi tremurau si mie picioarele in fata service-ului.

Urmeaza sa scriu mail la Vocea Clientului si la directorul de calitate de la service, solicitand mutarea imediata a masinii in alt service.

Ei, acum pot sa cer daune in valoare egala cu suma platita pentru achizitionarea masinii, ajustata cu coeficientul de devalorizare pentru vechime, dar fara sa se ia in consideratie daunele facute in service? (Adica un fel de buy-back, dar fara sa ma taxeze pentru problemele de vopsea)

Daca stie cineva un avocat care ma poate ajuta - macar cu un sfat - il rog sa-mi comunice numarul de telefon pe pm (cu acordul tertei persoane, evident). Evident ca sunt dispus sa platesc pentru serviciile avocatului (nu cer acest sfat pe forum in ideea unei gratuitati, dar as dori o persoana dispusa sa ma ajute repede).

This post has been edited by thecagero: 3 Sep 2006, 07:12

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
prody
post 3 Sep 2006, 12:16
Post #332

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Vrei sa-ti petreci viata prin tribunale cu Dacia? Cum sa ceri daune cat valoarea masinii pentru un vopsit necorespunzator?
Cere o vopsire totala intr-un service serios, si, daca este o.k., ridici masina si gata, daca nu esti multumit, o iei de la capat. Cam asta e, nu ai ce sa faci altceva.

This post has been edited by prody: 3 Sep 2006, 12:16

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
argon
post 3 Sep 2006, 13:34
Post #333

Mesaj semiautomat

Nu-i tocmai OK o vopsire totala la o masina veche de un an, eu as merge pana in panzele albe pentru daune(daca s'o putea), e INADMISIBIL asa ceva !

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
prody
post 3 Sep 2006, 14:01
Post #334

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Nu poti ma sa obtii asa ceva, in cel mai bun caz fa-i sa-ti dea o masina de-a lor pe perioada in care esti lipsit de masina ta din cauza incompetentei lor, nu vad motive sa ceri o alta masina, la proces pot sa invoce mii de cauze pentru deteriorarea vopselei.

This post has been edited by prody: 3 Sep 2006, 14:02

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Como
post 4 Sep 2006, 07:47
Post #335

Membru autentic

Cred ca m-am exprimat incorect mai sus, cand am spus de daune. Nu vreau daune totale egale cu costul unei masini noi, ci mi-as dori sa-mi rascumpere masina la pretul de piata (adica pretul care considera devalorizarea masinii dupa un an, dar care nu trebuie sa reflecte daunele aduse in service). Adica ei sa-mi dea banii si eu sa le dau masina. Nu vreau nici sa-mi inlocuiasca masina cu una noua. Insa acum service-ul e in oala, nu Dacia.

Un avocat nu inseamna neaparat ca vreau sa-i dau in judecata azi. Dar cred ca stie mai bine legile, poate sa negocieze mai bine, stie ce se poate si ce nu se poate obtine... Cel putin asa sper eu, altfel probabil ca m-am uitat prea mult la Ally McBeal.

This post has been edited by thecagero: 4 Sep 2006, 07:48

--------------------
+
Como
post 7 Sep 2006, 09:54
Post #336

Membru autentic

Si deznodamantul povestii: partile afectate au fost re-re-vopsite, iar masina arata ca scoasa din cutie. Service-ul a gasit puterea sa faca lucrarea ca la carte si in timp record (sub 3 zile, fata de 5 zile cat a stat masina in service saptamana trecuta pentru prima re-vopsire). Dupa ce i-am stresat pe cei de la Vocea Clientului cu telefoane zilnice, am inteles ca Dacia i-a luat putin cam tare pe cei din service.

Initial se vedea foarte urat linia de demarcatie dintre vopseaua noua si vopseaua veche de pe aripa din spate, chit ca linia era mascata sub marginea portierei. Acum nu se mai vede acel "tiv".

Deci, se poate (mai ales ca vorbim de un mare service din Bucuresti, nu de garajul lui nea Vasile din fundul curtii).

This post has been edited by thecagero: 7 Sep 2006, 09:54

--------------------
+
IRONICK
post 7 Sep 2006, 09:58
Post #337

-

From: Romania

Ehee, daca unii ar intelege ca o reclamatie mai "deosebita" la Vocea Clientului mai rezolva din problemele din service . . .

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
crisstian
post 7 Sep 2006, 10:10
Post #338

Membru autentic

From: Bistrita

Bine ca ti-au rezolvat problema pana la urma. Insa iti spun sincer ca mare curaj ai avut sa-ti lasi masina la vopsit pe mana lor.
Iar celor de la Dacia Pitesti le-as sugera, daca se mai intereseaza cum se descurca clientii lor, sa zicem .... la 5 recalmatii ,,beton" justificate din partea clientilor sa le zboare licenta. Atunci sa vezi tu cum s-ar schimba situatia prin ,,super reteau de service-uri DACIA" unde mergi in ,,ceata" si te intorci ,,pe ploaie"........
Service-urile astea de doi bani au noroc ca nu au concurenta insa mare magarie a facut Renault cand s-au hotarat sa utilizeze vechile service-urile Dacia pentru garntii si reparatii masini Logan si culmea mai nou si pentru Renault.
Pe de alta parte se pare ca loganul e o masina ,,loz in plic". O cumperi si pe urma la noroc.....e buna sau rea.....

This post has been edited by crisstian: 7 Sep 2006, 10:15

--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
+
constructorul99
post 12 Sep 2006, 17:46
Post #339

Membru autentic

la loganul meu un albastru marin mai nou pe linga doua puncte de rugina aparute unul la marginea aripii spate(care sa zic este cauzat de pietre),si unul care a aparut la portiera fata dreapta putin in dosul chederului de la partea inferioara a geamului(aici e vina lor ,ori neglijenta n a fost tratata corespunzator zona respectiva),mi au aparut puncte mici care la suprafata aveau ceva de consistenta si culoare ruginii.initial credeam ca e de la pasari sau diverse din aer.am incercat sa sterg si...surpriza apar in urma puncte putin mai mari decit virful unui ac care provin, cred eu de la interior la exterior.interesant nu garantia dacia!ce e de facut!astept un raspuns avizat va rog!e posibil sa avanseze in timp?loganul meu are doar 11 luni.

--------------------
DACIA LOGAN preference 1.6 - IS 78 XXX
membru iesean
+
C@talin
post 12 Sep 2006, 17:56
Post #340

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

nustu daca e bine unde scriu da sfat mare,stergeti repede urmele de gainat ,ca se dece vopseua ,eu am patit pe plafon a sarit, acum e alb .bine si eu am lasat gainatul ala de 1 saptamana acolo.

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
constructorul99
post 12 Sep 2006, 18:09
Post #341

Membru autentic

nu este vorba de alb e vorba de roscat de rugina

--------------------
membru iesean
+
C@talin
post 12 Sep 2006, 18:16
Post #342

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

a mea e rosie si se vede stratul ala alb de grund acuma

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
constructorul99
post 12 Sep 2006, 18:27
Post #343

Membru autentic

unde se vede si de ce?

--------------------
membru iesean
+
Codrin
post 12 Sep 2006, 18:44
Post #344

Membru autentic

recapitulam:

QUOTE(salutcatalin2002)
nustu daca e bine unde scriu da sfat mare,stergeti repede urmele de gainat ,ca se dece vopseua ,eu am patit pe plafon a sarit, acum e alb .bine si eu am lasat gainatul ala de 1 saptamana acolo.

@salutcatalin2002: RTFM

@constructorul99: vezi aici daca gasesti ceva interesant.

This post has been edited by Codrin: 12 Sep 2006, 18:46

--------------------
Mazda . .
+
e.so!id
post 12 Sep 2006, 19:14
Post #345

Membru autentic

From: Roman City

Urmaresc discutia pe topicul asta de ceva vreme... Fratilor, cati dintre voi aveti pregatire juridica si puteti sa faceti afirmatii de genu "nu-i da in judecata", "nu iti da nimeni daune", "ani de zile prin tribunale" , "nu ti se rascumpara masina", etc. ???????

Din fericire eu la masina nu am nici un fel de problema cu vopseaua ( cu excetia catorva pete de "parafina" care au disparut treptat), dar daca aveam, va demonstram contrariul: o persoana diligenta si de buna credinta nu se poate sa ramana cu "buza umflata" !!!

am editat pt a completa cu "???????"

This post has been edited by e.so!id: 12 Sep 2006, 19:50

--------------------
Logan Laureate 1.6 mpi 2005 Laureate - NT - 45 - BOG
Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
+
klaus
post 12 Sep 2006, 19:26
Post #346

步步

Group: Moderatori

QUOTE(e.so!id @ 12 Sep 2006, 20:14)
Urmaresc discutia pe topicul asta de ceva vreme... Fratilor, cati dintre voi aveti pregatire juridica si puteti sa faceti afirmatii de genu "nu-i da in judecata", "nu iti da nimeni daune", "ani de zile prin tribunale" , "nu ti se rascumpara masina", etc.
*
Asta este o intrebare sau o afirmatie?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
constructorul99
post 12 Sep 2006, 19:32
Post #347

Membru autentic

d-le klaus vreau un sfat de la dumneata nu o retorica!!!

--------------------
membru iesean
+
klaus
post 12 Sep 2006, 19:34
Post #348

步步

QUOTE(constructorul99 @ 12 Sep 2006, 20:32)
d-le klaus vreau un sfat de la dumneata nu o retorica!!!
*

Ha? blink.gif

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
e.so!id
post 12 Sep 2006, 19:53
Post #349

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 12 Sep 2006, 18:26)
Asta este o intrebare sau o afirmatie?
*

Primul alineat intrebare, al doilea alineat afirmatie.

--------------------
+
klaus
post 13 Sep 2006, 08:53
Post #350

步步

Pai sa pun si eu o intrebare, ca jidanu: in cate procese ai fost tu, e.so!id, si le-ai si castigat, intr-un termen mai scurt de 2 ani (asta ca sa nu zic 4 ani), pana a devenit decizia definitiva?

--------------------
+
e.so!id
post 13 Sep 2006, 09:15
Post #351

Membru autentic

Conteaza cate procese le-am terminat mai devreme de 2 sau 4 ani? De dragul discutiei.. pot sa dureze si 5-6 ani atata vreme cat ceea ce se intampla in cadrul porcesului este legal. Atentie, am zis LEGAL si nu MORAL sau DE BUN SIMT. Toate procesele sunt desfasurate dupa o anumita lege (cod civil, cod procedura civila, etc.) iar daca respectiva este legea care se aplica in momentul respectiv, conduita noastra trebuie sa se conformeze legii respective.
Imi pare rau sa spun asta, nu eu am facut legile, bune rele sunt ale noastre, dar daca ai dreptatea in mana, am toata convingerea ca vei avea castig in cauza respctiva.
De asemenea imi permit sa sfatuiesc utilizatorii acestui forum care au anumite probleme cu o masina noua ( este inadmisibil acest lucru dupa parerea mea) sa nu se lase influentati de anumite posturi ale altora care nu stiu decat " nu-i da in judecata", nu ai o sansa" etc.

--------------------
+
Como
post 13 Sep 2006, 09:24
Post #352

Membru autentic

Dar exista si legi care indica in mod clar responsabilitatea producatorului. Crezi ca daca vopseaua incepe sa se exfolieze si tu te duci direct la tribunal, ai sanse sa obtii ceva? Ma indoiesc; intai trebuie sa te duci la service, sa faci constatare, sa astepti solutia producatorului, sa o contesti (daca ai argumente) etc. Numai in cazul in care producatorul refuza sa se supuna legii protectiei consumatorului poti apela la justitie, altfel n-ai nici o sansa la tribunal.

La mine a inceput sa se exfolieze si plafonul; culmea e ca am observat asta dupa ce masina a stat 10 zile in service. Cum deja am capatat niste intepaturi de toata frumusetea prin cavitatea toracica dupa certurile cu service-ul, am tras deja concluzia ca asta trebuie sa-mi fie invatatura de minte sa mai cumpar "chinezarii" din astea, cica masini de buget. Daca nu m-as chinui sa strang avans pentru apartament as vinde masina chiar azi, indiferent de pret. In momentul cand am cumparat-o chiar nu aveam alte optiuni, insa data viitoare o sa-mi iau o masina non-reno, chiar daca o sa fie 207 sau yaris, si chiar daca o sa stau cu valiza in brate la volan (si chiar daca o sa aud comentarii de genul 'ia uite bai pe ala cu yarisu, ce l-am facut cu loganu' meu de 104 cp, bai fraiere').

This post has been edited by thecagero: 13 Sep 2006, 09:30

--------------------
+
klaus
post 13 Sep 2006, 10:23
Post #353

步步

e.so!id, in primul rand nu zice nimeni ca nu ai nici o sansa. Insa o victorie "a la Pirus", sau chiar o "victorie" in pierdere (costuri de timp, bani, nervi) sunt mult mai putin dorite unei rezolvari mai amiabile, prin intermediul altora, mai puternici, care si sunt platiti sa faca asta (cum e ANPC-ul de ex), sau care cu asta se ocupa (alte ONG-uri de protectie a consumatorilor).

Insa eu personal te astept cu sfaturi utile dupa ce vei castiga primul tau proces. Dupa ce iti vei face balanta cheltuieli / rezultat.
Iti recomand intre timp sa mai mergi prin salile de judecata (ca tot se da drumul la tribunalul mare), ca o sa vezi ca nu e chiar cum scrie in codurile alea de le-ai enuntat... Si sa numeri termenele de judecata din dosare... Si sa vezi la ce intervale au fost date. Si sa vezi ce inseamna o expertiza tehnica facuta cu picioarele, la care trebuie sa faci contraexpertiza... Sau la care nu mai poti face nimic...
Teoria suna bine, practica ne omoara insa.

--------------------
+
e.so!id
post 13 Sep 2006, 10:57
Post #354

Membru autentic

Voi fi cat se poate de sincer. Am tot urmarit discutia de pe forumul asta si am vazut destule cazuri de oameni care au de suferit de pe urma alegerii facute si anume aceea de a conduce un logan. Nu stiu, cred, picatura care a umplut paharul a fost "thecargo". Am considerat ca este revoltator ca unei masini noi (care presupun ca a fost cumparata cu anumite sacrificii, cum de altfel cred ca au facut / fac si cea mai mare parte dintre posesorii de logan) sa i se desprinda vopseaua de pe ea. Cu tristete constat ca nici macar "thecargo" nu mai crede in sansa lui, a fortiori nu vad de ce sa mai zbat eu sa conving lumea ca se poate, ca ei au anumite drepturi, dar in cele din urma, bun sau rau, acesta este sitemul legislativ caruia trebuie sa ne conformam.

In alta ordine de idei am tot respectul pentru "klaus", pentru ca face dovada ca pe langa solutiile tehnice pe care le recomanda unora, este si un om citit ( judecata lui Pirus).

Eu nu voi mai face nici o postare legata de problema actionarii in justitie pentru respectarea anumitor drepturi. Recomand ce au probleme cu masina sa ceara sfaturi unor persoane avizate, de preferinta niste avocati de calibru.

--------------------
+
alinakes
post 13 Sep 2006, 11:00
Post #355

X

From: X

Sau sa te lupti cu armata de avocati ai producatorului care vor gasi absolut orice chichita sa tergiverseze lucrurile , mai ales daca se stie ca sunt sanse ca producatorul sa piarda procesul !

Daca ai o masina luata in rate si te mai chinui si cu alte cheltuieli de intretinere a familiei sa imi zici mie ce chef ai sa cheltui bani aiurea cand te poti multumi cu un mic compromis !

Probleme cu vopseaua , no problem , ai casco si poti face cumva sa iasa ca dauna de vandalism , etc.

Se mai poate aplica si pe la alte defecte !

Tu ai o viziune foarte optimista asupra vietii in Romania sau te-ai inspirat un pic prea mult din filmele americane ! De acord ca la aia se poate cam orice , ca doar d'aia traiesc in cea mai minunata tara din lume ( asa zic ei ) , dar deocamdata traim aici , in Romania !

--------------------
X X X - X
+
eudin_umarian
post 13 Sep 2006, 11:20
Post #356

.........

From: constanta

QUOTE(alinakes @ 13 Sep 2006, 12:00)
Tu ai o viziune foarte optimista asupra vietii in Romania sau te-ai inspirat un pic prea mult din filmele americane ! De acord ca la aia se poate cam orice , ca doar d'aia traiesc in cea mai minunata tara din lume ( asa zic ei ) , dar deocamdata traim aici , in Romania !
*

din pacate sunt prea putini romani ce au "viziunea" lui, datorita acestei conceptii de a face "mici" compromisuri nu vom avea nicodata "cea mai minunata tara", lasandu-ne calcati in picioare de oricine doreste...
de cand a luat nastere, acesta natie(roman) nu a indraznit sa aibe o verticalitate a ei, ci doar de a slujii altora...

This post has been edited by eudin_umarian: 13 Sep 2006, 11:22

--------------------
iadacia Logan 1.5 dCi 2006 Ambition - ? 00 ???
stiu ca nu stiu nimic!
+
klaus
post 13 Sep 2006, 12:29
Post #357

步步

Pentru cei cu priviri optimiste eu am o singura recomandare: mergeti in tribunal si vedeti cum se desfasoara procesele in Romania. Dar sa vedeti pe viu. Sa va uitati intr-un dosar, sa stati sa ascultati istorice de dosar si altele din categorie. Sa analizati niste expertize tehnice din dosare...
Dar sa mergeti sa le vedeti voi cu ochii vostrii.

Eu nu pun la indoiala posibilitatea castigarii unor procese, eu am dubii, din prisma experientelor mele cu justitia romana si cu avocatii, asupra perioadei de timp in care acele procese s-ar castiga si asupra eficientei economice a unor astfel de procese, cand exista metode mai eficiente pentru rezolvarea problemelor, cu costuri mult mai mici. Inclusiv dpdv psihic (mai putini nervi).

Insa ii sfatuiesc pe TOTI cei care pun la indoiala vorbele mele, sau care cred ca treburile stau altfel, sa purceada la procese. Or sa vada acolo care e diferenta intre ce au vazut ei prin filme si realitatea din justitia romana. Si or sa inteleaga atunci de ce am eu convingerea ca nu au mai prestat la viata lor un proces adevarat (alea de amenzi de circulatie sunt vax albina crema puca).

--------------------
+
Kramer
post 13 Sep 2006, 13:30
Post #358

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(alinakes @ 13 Sep 2006, 14:00)
Sau sa te lupti cu armata de avocati ai producatorului care vor gasi absolut orice chichita sa tergiverseze lucrurile , mai ales daca se stie ca sunt sanse ca producatorul sa piarda procesul !
*

Hai sa ma bag si eu off topic, daca tot am warn = 0 smile.gif
Nu Dacia e firma care a platit unui Gigel care a inventat apa calda (a indoit putin portbagajul la Dacia 1300) o caruta da bani?

Daca ciocanarii care fac masinile sunt de doi lei, de ce am pleca de la prezumtia ca avocenzuratii lor ar fi mai breji?

--------------------
+
klaus
post 13 Sep 2006, 13:35
Post #359

步步

Aia cu eleronul e alta treaba si nu o viza pe dacia direct, pentru ca banii ii platea .... statul. Si anume noi. Nu dacia.
D-aia a si fost apararea atat de buna, ca a facut-o ... statul, nu dacia
Plus ca acolo, ca sa nu intru in amanunte, au fost niste smenuri grupa mare pe la judecatorie si tribunal...

--------------------
+
e.so!id
post 13 Sep 2006, 13:37
Post #360

Membru autentic

"alinakes" te asigur ca nu fac nici ce-a mai mica confuzie intre sistemul nostru de justitie si cel american. Eu am convingerea ca nu am facut decat aprecieri pertinente.

Din pacate trebuie sa ii dau dreptate lui "eudin_umarian" in ceea ce a postat. Datorita felului nostru de a gandi, a verticalitatii noastre, traim asa de prost in Romania.

"Klaus" intr-un anume fel se desfoara un proces in dreptul administrativ, de exemplu procesele cu contraventii, si altfel stau lucrurile in ramura dreptului civil. Eu nu zic ca de la orice defectiune minora a masinii trebuie data Dacia in judecata ( si mie mi s-a rupt teul de plastic care cupleaza furtunurile ce duc apa la jiglatoare, dar nu am ajuns INCA sa cer sa mi le inlocuiasca cineva pe garantie), dar cand omul face sacrificii sa isi cumpere o masina, si apoi i se cojeste vopseaua... da-mi voie sa cred ca cineva abuzeaza de acel cumparator.

Si ca o ultima constatere.... observ ca se deviaza de la titlul topicului... discutia a deviat de la vopsea la justitie... LASATI LUMEA SA ISI PLANGA DE MILA CA LE SARE VOPSEAUA DE PE MASINA :|

--------------------
+
22 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 22:39
Forum Renault