Sarmizegetusa Regia, A fost cineva de curand?
![]() ![]() ![]() |
Sarmizegetusa Regia, A fost cineva de curand?
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu am ajuns acum 2 ani pana sus cu o ... skoda octavia.
Nu a fost chiar pana sus (pana la 1 km de cetate), insa drumul era practicabil (desi se uitau cetatenii aia de pe acolo la mine si-mi ziceau ca se poate doar cu ARO...) Eu personal am ramas dezamagit de Regia. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
acum 4 ani am fost acolo intr-o excursie. mai mare a fost mirarea celor din ultimul sat (Gradistea parca) cind au vazut sosind in satul lor 2 (doua) autocare. ce e drept ne-am oprit cam la 4 km de cetate si de acolo am luat-o pe jos. am avut si noroc ca nu mai plouase de vreo 2 sapt. si era cit de cit uscat (plus ca i-am pacalit pe soferi ca drumul e bun si o data intrat pe acel drum era cam greu sa dai inapoi sau sa intorci). acum nu cred ca as mai putea urca cu asa ceva pina acolo.
se merita vazuta cetatea insa, si aici intuiesc de ce e dezamagit klaus, pacat ca e lasata total in paragina. nimic nu e pus in valoare cum trebuie acolo. tipic pt. noi. |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce am vezut Micene (construita cu 1000 de ani inaintea sarmisegetuzei) sau mai apropiata Histrie, mi-am dat seama ca Sarmisegetuza a fost ce a fost: o cetate de scaun a unui regat oarecum in urma cu dezvoltarea economica fata de perioada sa.
Plus ca intr-adevar nu e pusa in valoare, iar fabuloasa terasa cu templele de cult este, sa-i zic sa fiu dragut, subdezvoltata. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
klaus |
![]()
|
Nu vreau sa intru in polemica cu adeptii teoriilor legate de Dacia preistorica si istorica, motiv pentru care le recomand sa mearga si sa vada si alte cetati ale lumii antice.
Sa inceapa cu Histria (de ce nu, poate si Sarmisegetusa Ulpia), sa mearga apoi in Grecia si sa vada si acolo ceva cetati contruite cu multe sute de ani inaintea Sarmisegetuzei (in special Micene), dupa care sa mearga sa vada si "Vezuviana" (cu orasele acoperite de eruptia vezuviului), in special Pompeiul, care e aproape un oras in picioare. Si o sa realizeze care era de fapt nivelul de dezvoltare a dacilor. Mi-am dorit 5 ani sa ajung la Sarmisegetusa Regia. Din pacate am ajuns acolo dupa ce am vazut celelalte cetati antice amintite. Si am ramas dezamagit. Atunci am realizat de fapt adevaratul nivel al fabulatiilor cu Dacia mareata... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Dacia a fost si este intradevar mareata!
Faptul ca dpdv arhitectonic nu se ridica la nivelul grecilor nu inseamna ca n-au fost dezvoltati in alte domenii. Si au fost slava Domnului. Oricum, nu e locul potrivit pentru o astfel de discutie. Eu consider ca orice roman ar trebui sa mearga, cel putin o data in viata, la Sarmizegetusa Regia! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mihail75, nu cred ca ati urcat cu autocarul pana la 4 km de cetate.
Eu m-am oprit la 16 km, pentru ca riscam sa se dezmembreze masina. Si cred ca o Dacie goala e mai offroad ca un autocar plin ![]() Sau sa se fi stricat drumu asa tare de arunci? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mihail75 |
![]()
|
nu am nici un interes sa mint. ce e drept nu stiu daca erau fix 4 km, poate erau mai mult cu vreo 2, dar 16 in nici un caz nu am facut in o ora si juma de urcat. precizez ca autocarele erau ikarusuri din acelea rosii si erau inchiriate de la basarabeni.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
mihail75 |
![]()
|
revin si eu dupa un an: postarea lui Brainie (linkul) confirma ca am putut urca pina la 4-5 km de cetate cu autocarele.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
LittleBig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 17 February 07 From: bucuresti ![]() |
eu am fost in 2010. si mi-a placut !
de ce? tocmai pentru ca e salbatic, ca nu s-a amenajat nimic. pentru ca aici ajunge numai cine vrea sa ”vada” istoria. va dati seama cum ar arata cetatea daca ar fi accesibila tuturor celor care vin aici sa faca un gratar si sa asculte manele? va dati seama ce ar ramane daca fiecare ar lua o piatra ca amintire? sau ce ar fi sa vedem numai turisti cu detectoare de metale cautand bratari dacice sau comoara lui Decebal? cred ca cei care au hotarât să nu decoperteze totul au avut eva în cap cand au luat decizia. |
--------------------
reno
clio
symbol/2007
- -
|
|
klaus |
![]()
|
E, cum sa arate, ar arata ca Micene. Adica foarte bine si interesant.
Nu stiu prin ce site-uri arheologice ai fost in care facea lumea gratar si asculta manele. Si imi dau seama cum ar fi sa ia fiecare cate o piatra. Ar veni toti cu liza, ca sa iei o piatra de o tona in carca ar fi cam dificil. Sa vezi numai turisti cu detectoare? Pai ... asa sunt acum. Ca d-aia sa umplut piata internationala de monezi dacice, ca le-a descoperit cineva. Si sigur nu au fost arheologii. Si cei care au luat decizia sa nu decoperteze au avut intr-adevar ceva in cap: lipsa de fonduri. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
andidani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 15 April 09 From: Slatina ![]() |
Am fost acolo in august. Drumul e forestier circa 18 km dar am putut sa urc pana la intrarea in cetate. E un loc de vazut pentru cei care apreciaza trecutul. Nu e nimic de genul castele, catedrale etc e cu totul altceva. Pasionatii vor uita drumul cand vor ajunge la cetete. E ceva magic in acel loc, te face sa vezi lumea cu alti ochi. Cu doar cate ore inainte fusesem la Sarmisegetuza lui Traian. E adevarat ca arata puterea Romei dar nu ma impresionat cu nimic, tot cepot spune despre ea: ruine antice si cam atat. In acelasi timp despre Regia spun atat:: MAGIC. E ceva de genul Stonehenge, nu poti explica ce simti sau ce a fost cu adevarat, am ramas impresionat. Merita efortul de a parcurge cei 18 km care la intoarcere par mai putini. Sfatul meu e sa ajungeti dupa amiaza taeziu cand e mult mai liniste.
|
--------------------
Hyundai/Rockrider
i30 CW/6.3 imbunatatit
2008/2010 http://prinromaniasinunumai.blogspot.ro/
|
|
klaus |
![]()
|
niste poze cu acest loc magic nu ai facut?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
andidani |
![]()
|
acum si pozele
This post has been edited by andidani: 21 Nov 2011, 20:12 Attached thumbnail(s) DSCF3220.JPG ( Size: 586.24k ) Number of downloads: 985 DSCF3211.JPG ( Size: 750.97k ) Number of downloads: 971 DSCF3222.JPG ( Size: 883.64k ) Number of downloads: 969 DSCF3223.JPG ( Size: 827.44k ) Number of downloads: 926 DSCF3241.JPG ( Size: 774.04k ) Number of downloads: 333 DSCF3242.JPG ( Size: 761.84k ) Number of downloads: 293 DSCF3249.JPG ( Size: 747.58k ) Number of downloads: 872 DSCF3258.JPG ( Size: 690.13k ) Number of downloads: 288 |
--------------------
Hyundai/Rockrider
i30 CW/6.3 imbunatatit
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Cum mai este drumul de la Costesti pona la Sarmisegetuza? A fost cineva de curand?
Vreau sa fac o escapada dupa data de 20. |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
e-SORIN |
![]()
|
![]() dCi inside Group: Members Posts: 492 Joined: 17 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am fost eu luna trecuta. Este groaznic drumul. Dupa 40 min. de mers nu ajunsesem nici macar la jumate, asa ca m-am intors
![]() Am vazut doar 3 masini pe drumul ala: un crossover, un offroad si o masina de serviciu dupa cum mergea cu ea. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan 1.5 dCi ~100 CP
2006 Privilege
- B 89 XBM Lower suspension, 17" TSW wheels, parktronic, heated seats, tinted windows ...
|
|
andidani |
![]()
|
Intradevar, eu am facut mai mult de o ora, dar a meritat, am urcat cu un Hyundai Accent si nu am avut probleme. Daca vrei sa faci raliu este alta discutie. |
--------------------
Hyundai/Rockrider
i30 CW/6.3 imbunatatit
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
13.08.2012
Orastie – Costesi , drum OK, pe asfalt. Iesirea din Costesti, spre Gradistea de Munte. 01.JPG ( Size: 414.3k ) Number of downloads: 132 Cateva sute de metri mai sus se termina asfaltul si incepe drumul forestier. Pana la Gradistea de Munte este OK, se poate merge linisti in treapta a II-a. Sau cel putin asa am io asa am mers. Cu masina din semnatura, cu doua biciclete deasupra. Chiar am vazut pe bucata asta niste utlilaje (un autogreder si un cilindru comparctor) la lucru In Gradistea de Munte, am lasat masina si am continuat alergarea pe biciclete. Drumul forestier este la bun in continuare. 02.JPG ( Size: 457.28k ) Number of downloads: 137 03.JPG ( Size: 408.2k ) Number of downloads: 109 Cu vreo 5 km (desi pe indicator scrie 4 km) inainte de Sarmizegetusa Regia apare o bifurcatie. Drumul spre cetate continua in stanga. Oricum, toate bifurcatiile sunt semnalizate, n-ai cum sa te ratacesti. 04.JPG ( Size: 409.46k ) Number of downloads: 109 Dupa bifurcatie, drumul se ingusteaza, insa ramane bun. 05.JPG ( Size: 452.03k ) Number of downloads: 115 Podurile sunt asfaltate. 06.JPG ( Size: 451.31k ) Number of downloads: 112 La un moment dat chiar drumul este asflatat, insa doar vreo 2-300 de metri. Sunt doua astfel de bucati. 07.JPG ( Size: 447.66k ) Number of downloads: 122 Dupa asfalt, drumul forestier ramane bun. 08.JPG ( Size: 418.71k ) Number of downloads: 111 Curba la 180 de grade. 09.JPG ( Size: 380.95k ) Number of downloads: 120 In curba este un indicator care anunta ca mai sunt 2 km pana la cetate. De fapt, din curba mai sunt 900 de metri pana la cetate. Sau cel putin atat mi-a aratat ciclocomputerul. Inainte si dupa curba sunt niste denivelari, insa cu putina rabdare si atentie, cred ca se trece fara probleme. 10.JPG ( Size: 455.67k ) Number of downloads: 142 Drumul continua sa urce. 11.JPG ( Size: 460.22k ) Number of downloads: 122 Inca o curba la 180 de grade. 12.JPG ( Size: 457.42k ) Number of downloads: 117 Iesirea din curba. 13.JPG ( Size: 452.52k ) Number of downloads: 109 Apoi, 200 de meti mai sus este parcarea cetatii. Parcare in care am gasit un Ford Mondeo si cu Citroen C5. 14.JPG ( Size: 200.09k ) Number of downloads: 137 De fapt ne-au prafuit putin cand au trecut pe langa noi, pe ultima bucata de drum, semn ca nu mergeau chiar foarte incet. Altfel spus, daca cele doua masina au ajuns la cetate, cred ca aproape orice masina poate ajunge. Asadar, dupa minte mea drumul este OK, cu conditia sa existe putina rabdare. Este posibil ca la statea drumului sa fi contrbuit si faptul ca in zona nu a plouat de foarte mult timp. O mamaita din Gradistea chiar ne-a spus ca a vazut capre negre care coboara pana langa sat ca sa bea apa. Pentru ca izvoarele din munte au secat. Ne-a mai spus ca de foarte multi ani nu a mai vazut capre negre care sa coboare dupa apa. Voi reveni cu cateva vorbe despre cetate. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Am fost si eu acum cateva zile, este exact cum a descris Gibonu. La cetate erau arheologi, care-si facusera tabara langa incinta sacra.
Alte detalii, poate ajuta pe cineva: Costesti Cetatuie - se merge din Costesti pe un drum de tara, ingust dar practicabil. Noi am vrut sa ne plimbam si am lasat masina la baza, dar se mai poate urca pana aproape de varf. Blidaru - exclusiv carare (drumul de langa nu ajunge la cetate), drum prin padure, foarte frumos, atentie sa nu pierdeti marcajul. Piatra Rosie - drum forestier, semnalizat (e o bifurcatie, drumul principal merge spre Cioclovina), destul de ingust. Cred ca se poate urca si cu masina, noi am preferat o plimbare pana sus. Daca tot sunteti in zona, merita sa mergeti si la cetatea Colt. Traseul este marcat, relativ usor iar privelistea - fantastica. This post has been edited by BlaueCorsa: 16 Sep 2012, 14:44 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
c6t9 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 September 12 ![]() |
Cine ajunge în zonă merită să facă un drum și la castel la Hunedoara și la cetate la Deva.
|
--------------------
Renault
Clio
Symbol 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 14:06 |