Cineva care stie engleza, Alegere cuzineti in functie de vibrochen si biela
![]() ![]() ![]() |
Cineva care stie engleza, Alegere cuzineti in functie de vibrochen si biela
diaconuliviu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|||
kikked |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 21 February 06 ![]() |
Am comandat toti cuzinetii cu litera C, sper ca in setul axial, pe langa semilune sa vina si cei doi semicuzineti ce se monteaza pe arbore central.
|
--------------------
.
.
. Opel Vectra 1.8 - 140cai
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
Despre axial nu am observat nimic in pdf. Daca ai si restul pune aici sa citim si noi. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
kikked |
![]()
|
Setul de cuzineti axiali este format din cei notati in poza cu 2, nu?
This post has been edited by kikked: 10 Feb 2013, 00:55 Attached thumbnail(s) Capture.jpg ( Size: 54.6k ) Number of downloads: 403 |
--------------------
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
Da, aia sunt.
Cred ca trebuie sa masori piesele inainte de a da comanda. Dupa cativa ani de utilizare si cateva zeci sau sute de mii de km ar putea sa nu mai fie in cote, sa fie ovalizati, etc. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
kikked |
![]()
|
Pai eu schimb vibrochenul si toti cuzinetii, ii pun noi. Tu te referi la biele?
|
--------------------
.
.
|
|
kikked |
![]()
|
Alta problema, am primit garnitura de chiuloasa si e mai subtire decat cea originala cu 0.1mm, cea originala avea 1.2mm, cea de acum are 1.1mm. Conteaza?
|
--------------------
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cred ca se mai preseaza cand se strange motorul.
Teoretic ar fi putin mai comprimat motorul. This post has been edited by Merced: 16 Feb 2013, 14:33 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
kikked |
![]()
|
Exact, fiid mai subtire cu 0.1mm, motorul o sa fie un pic mai comprimat. Eu ma temeam sa nu bata pistoanele in supape.
|
--------------------
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Fara sa fiu inginer de specialitate zic: exclus!
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
kikked |
![]()
|
Am alta problema, s-a montat motorul si se aude un scartait groaznic cand se lasa pedala de ambreiaj. Scartaitul se aude din zona ambreiaj-cutie. Daca se calca vreo 5cm pe ambreiaj sau de tot, nu se mai aude nimic. Ce sa fie?
|
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Am luat 2 mm din chiulasa de nova. Dinadins. Am obtinut 11,5 compresie. Toleranta la lovit in supape e ceva mai mare de atit.
Scirtiitul ambreiajului ar putea fi de la rulment. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kikked |
![]()
|
Asa a zis si mecanicul, ca e rulmentul, dar cum s-a stricat stand pe loc? Inainte de a duce masina la reparat, ambreiajul functiona fara zgomote.
|
--------------------
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
Se mai strica lucruri stand, cand ramane masina cu saptamanile la mecanic acasa.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
E o mare greseala sa umbli la ambreiaj si sa nu schimbi rulmentul. Mecanicul e din aia care pune piesele pe jos?
This post has been edited by corbex: 1 Mar 2013, 21:04 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
A, chiar! A avut motoru' dat jos.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bingo.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
Oricum daca era meserias il punea cum trebuie si zgomotul in cel mai rau caz era greu de sesizat. Multi mecanici habar n-au cum se monteaza corect un ambreiaj. In jur de 70% parca.
Si nu o spun eu, o spuneau reprezentantii Valeo la o prezentare axata pe ambreiaje, la care am participat si eu din intamplare(m-a rugat un amic care lucreaza la un importator de piese sa-l insotesc, chermeza fiind prin Brasov). |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Io am nimerit niște bulgari varnaioți pricepuți
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
Aia nu s-au nascut mecanici ca romanu' cu Dacia lui.
![]() Pe de alta parte mi se pare tare nasol sa-ti pice ambreiaju' la "fier" in asa conditii. Cielo-ul maica-mii are vreo 135.000km acum(cu greu, din '95 si pana acum), si tot cu ala original merge. Eu nu observ semne ca si-ar da duhul, cel putin nu discul. Parca aud si eu un pic diferente de zgomot intre ambreiaj calcat si lasat liber, dar foarte slab, si nu merita efortul pentru asa ceva. Tu apucasei sa-l schimbi la Cielo-ul pe care l-ai avut in trecut? This post has been edited by Merced: 1 Mar 2013, 21:26 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kikked |
![]()
|
La mine a fost dat motorul jos integral, cutie, planetare, ambreiaj, tot. Am avut probleme cu motorul, s-au schimbat cuzineti, vibrochen si acum merge bine. In schimb a aparut problema asta cu scartaitul asta groaznic. Daca eliberezi ambreiajul de tot se aude, daca apesi ambreiajul cam 5 cm, scartaitul dispare. In rest, intra bine in viteza si pleaca de pe loc normal.
2 Mar 2013, 17:09: S-a atenuat intre timp scartaitul, poate scap sa dau cutia jos inca o data. In schimb a aparut o bataie la cald, mecanicul zice ca e bataie de tachet. Cica sa pun ulei mai gros ca la cald e ca"apa". Acum am in motor 5w40, el zice sa pun 10w40 si ca se va rezolva cu bataia. This post has been edited by kikked: 2 Mar 2013, 17:09 |
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
Sa regleze tachetii nu i-a trecut prin cap? O oarecare bataie e normala.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kikked |
![]()
|
Tachetii sunt hidraulici. Mi-a confirmat mai inainte ca la rece nu bate si nu vibreaza, doar la cald. Zice sa schimb uleiul actual 5w40 cu 10w40 si se rezolva.
|
--------------------
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
La cald sunt la fel de vascoase uleiurile respective. In general tachetii hidraulici fac galagie pe ger cand folosesti ulei care nu corespunde.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Bataia aia nu are treaba cu uleiul,asta e vrajeala de-a mecanicului.Daca e asa , pune-i valvolina in loc de ulei si o sa mearga pe mute.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
kikked |
![]()
|
Producatorul motorului recomanda 5w30, acum in motor este 5w40, iar mecanicul recomanda 10w40. El spune ca nu o sa mai bata la cald cu 10w40, ca e uleiul mai gros.
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Merced |
![]()
|
Ia baga tu ce recomanda producatorul.
Inainte de rk cu ce ulei a mers? |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kikked |
![]()
|
A mers cu 5w40.
|
--------------------
.
.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(kikked @ 2 Mar 2013, 22:46) acum in motor este 5w40, iar mecanicul recomanda 10w40. El spune ca nu o sa mai bata la cald cu 10w40, ca e uleiul mai gros. ![]() E mai gros la rece (cum zice si Merced), ori tie iti bate la cald, deci n-are treaba uleiul. This post has been edited by maho: 3 Mar 2013, 09:48 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:16 |