scumpire benzina!, 56.000 lei la sfarsitul anului
![]() ![]() ![]() |
scumpire benzina!, 56.000 lei la sfarsitul anului
bomicabomic |
![]()
|
||
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
x
x
- x
|
|||
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Toata lumea castiga la faza asta numai noi pierdem, ca de obicei: Basescu, care intervine in forta?!: ia sa vedem noi ce si cum e cu scumpirea asta..., castiga electorat (ce bun e Domnu Presedinte, cum ne poarta el de grija! pupa-ia-s chelia!. OMV in astea cateva zile de scumpire o dat un tun serios, sa aiba bani de prime pt directorii de consiliu, si sa poata raporta beneficii ametitoare la finele anului, sau sa poata mentine pretul benzinei in Austria la cel mai scazut nivel din Europa... sau cum vreti voi!
Poate or si fost intelesi fratii austrieci cu fratii basesti... Nu stiu! Ce stiu sigur! Ma doare sufletul si bugetul familial cand vad cat ma costa sa bag si io 3 l de benzina in loganta. La volan port sandale, sa n-am talpa grea, sa consume mult. In ritmul asta o sa conduc descult! ...de Zaharia Stancu! Mama lor de hoti! This post has been edited by sinaxis: 9 Sep 2005, 21:30 |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
|
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Nu-i bai, si la 60000 soselele vor fi pline. Macar intra mai multi bani la buget
![]() |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Voi ati vazut vineri seara pe OTV un anume deputat sau senator Pavelescu ce spunea (ca eu sincer cred ca am facut icter) ?
1. contractul statul roman-OMV prevede ca pt. fiecare tona de petrol extrasa din pamantul romanesc (nu sunt genul Vadim sau Becali dar prin constitutie ceea ce este in solul romanesc apartine statului si nu unor nemernici de ministri) statul roman incaseaza 7 sau 10 $ , n-am fost prea atent . 2. pe piata mondiala tona de petrol este cca. 5-600 $ sau ceva de genul (sau poate 3-400 $ nu stiu sigur) . Ceea ce este evident pana aici este faptul ca OMV-ul incaseaza diferenta dintre ceea ce da statului roman si cotatia petrolului pe piata internationala . 3. pretul carburantului la pompa se compune din : pretul de extragere de la rafinarie + cheltuielile cu transportul pana la pompa + accizele datorate statului + o taxa de 1 cent . Deci la noi accizele inseamna aprox. 220 Euro sau 270 Euro pt. 1000 litri carburant (ca iar n-am fost atent) iar pretul bezinei era cca. 1.1 Euro . Si acum sa comparam cu Germania : accize 5-600 Euro pt. 1000 litri carburant si pretul benzinei : 1.17 Euro . Concluziile le trageti voi . 4 . cica se stipuleaza in contract faptul ca statul roman va da OMV-ului 50 mil Euro pe an in urmatorii 12 ani pt. ecologizarea campurilor petroliere , adica ii va da inapoi 600 mil. Euro , ceea ce reprezinta exact prima transa achitata de OMV statului roman . Ca a doua transa cica nu o mai da statului ci o foloseste pt. marirea capitalului sau ceva de genul Si erau mai multe dar nu mi le mai amintesc asa bine . Cert este ca m-am imbolnavit de ciuda si cred ca am devenit extremist (de genul ca as impusca pe cei care au semnat acest contract , in speta pe DIP, Bombo &co. ca prea au facut aia mare pe spatele nostru) De aceea cred ca scumpirile de genul 56 000 lei / l inseamna ca statul roman trebuie sa aduca accizele la nivelul UE dar nenorocitii astia de benzinari sa-si pastreze profitul . A , si a mai dat un exemplu despre profitul societatilor petroliere din Europa : la toate societatile petroliere europene profitul nu depaseste 5% , pe cand la noi 25% este considerat profit mediu . ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
SfNeo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 4 September 05 ![]() |
Eu am toata inregistrare ...as pune-o da ocupa ceva Gb...
|
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureat 1.6MPI
- BcxxNEO Cei mai mari hoti din orice tara sunt in guverne!
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Totusi acum cateva zile au spus la stiri ca cei din OPEC au declarat ca pretul barilului de petrol este crescut artificial si este exagerat si ca in curand acesta va scadea pentru ca a fost depasita o posibila criza energetica. Si oricum pretul actual este de 64 de dolari barilu.Deci pretul benzinei de la noi nu prea se mai justifica.Benzina care iese pe poarta refinariei e 1.6025 litru la care se adauga taxe de rafinari si accize si taxa de 1cent.
|
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
IN ROMANIA si ma refer strict la ROMANIA, benzina a crescut din cauza a 3 mari motive:
1. A scazut euro, deci au intrat mai putini bani la stat prin accize si anume se plateau X euro/ tona, acum se platesc tot X euro/ tona, dar insumand mai putini lei. Vina apartine BNR 2. Draga fosta conducere PSD, a facut niste statistici si cercetari ( false) din care rezulta ca Romania nu are resurse de titei, desi are...motiv pentru care statul roman s-a declarat importator de petrol, desi nu ar fi fost nevoie. Vinovat Guvernul Nastase. 3. Petrom a marit pretul fara motiv, de mai multe ori, ca si acum...pe langa scumpirea datorata cresterii pretului unui baril din cauza crizei din US, mai adauga si ei ceva la acea marire. This post has been edited by andu911: 12 Sep 2005, 14:37 |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Aia cu vina BNR... Eu nu prea am inteles-o...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
E interesant cum la noi 3 motive sunt mai importante:
1. cresterea pretului petrolului 2. cresterea euro 3. scaderea euro |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() Laser frate! Cea mai buna explicatie! andu: - accizele sunt in euro, valoarea lor nu s-a modificat recent - euro e mai mic -> accize mai mici - cand BNR cumpara euro, valoarea lui CRESTE nu scade. Ca altfel, BNR ar tipari lei si ar cumpara toti euroii pe care i-au scos aia de la BCE, am avea bani berechet. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(vv @ 12 Sep 2005, 14:45) - accizele sunt in euro, valoarea lor nu s-a modificat recent - euro e mai mic -> accize mai mici - cand BNR cumpara euro, valoarea lui CRESTE nu scade. Ca altfel, BNR ar tipari lei si ar cumpara toti euroii pe care i-au scos aia de la BCE, am avea bani berechet. Teoretic ai dreptate, dar de cate ori ai vazut tu ca s-a ieftinit benzina cand a scazut euro ? Normal trebuia sa fie mai ieftina decat anul trecut cand era euro 41.000. Chiar daca nu-ti vine sa crezi, sa stii ca bnr a cumparat in iarna euro pe care i-a vandut dupa cum si-a dorit si iar teoretic ai dreptate...dar dupa cum vezi...din iarna pana in vara au facut euro sa scada cu 15 %...au obligat si alte banci sa duca aceeasi politica de devalorizare a euro, in ultimile luni cele mai multe tranzactii din romania au fost in lei... |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pss... aia cu BNR/euro/vandut/cumparat/creste pretul la benzina... ma las pagubas ca discutia contine deja extraordinar de multe elucubratii economice.
Da' as avea o intrebare... Pretul petrolului a crescut (cand a crescut...) pe pietele internationale la cotatiile spot sau forward? ca sa stim cine pe cine si cand impinge la deal... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
forward dar info venea de la ziaristii romani asa ca........ o fi spot
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
A innebunit PETROM:
"Din aceasta noapte un litru de benzina va cfi mai ieftin cu 800 de lei vechi. Este a doua ieftinire in mai putin de o saptamana dupa ce Petrom majorase pretul carburantilor in doua randuri, acum doua saptamani. Nici concurenta de pe piata interna si nici cresterea pretul petrolului pe piata internationala nu justifica scaderile si cresterile pretului benzinei facute de Petrom a declarat analistul economic Ionut Popescu pentru Radio Total. Un litru de benzina ECO Premium va costa 3,55 de lei Unul de Premium fara plumb va fi comercializat cu 3,52 de lei. Top Premium 99+ va costa 3,85 de lei. Preturile motorinei si autogazului vor fi ramane neschimbate" Presimt mari probleme din partea austriecilor in viitor. Oricum sint slabi de "virtute" dat fiind si reducerea de 1 Eurocent facuta in Austria, la amenintarea ca altfel li se va majora impozitul pe profit. This post has been edited by costi: 13 Sep 2005, 17:55 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 12 Sep 2005, 14:58) Teoretic ai dreptate, dar de cate ori ai vazut tu ca s-a ieftinit benzina cand a scazut euro ? Normal trebuia sa fie mai ieftina decat anul trecut cand era euro 41.000. Chiar daca nu-ti vine sa crezi, sa stii ca bnr a cumparat in iarna euro pe care i-a vandut dupa cum si-a dorit si iar teoretic ai dreptate...dar dupa cum vezi...din iarna pana in vara au facut euro sa scada cu 15 %...au obligat si alte banci sa duca aceeasi politica de devalorizare a euro, in ultimile luni cele mai multe tranzactii din romania au fost in lei... Stai linistit ca are dreptate si practic. Sti tu ceva da numai niste bucatele. In primul rind nu o sa scada cusrul cind cumpara BNR orice valuta niciodata/never-ever. Nu BNR a facut euro sa scada ci evolutia economiei romanesti (in masura mai mica) si evolutia pe pietele internationale a euro fata de dolar. Cauta putin si te lamuresti repede. Ba dimpotriva, daca BNR nu cumpara euro in draci (a ajuns rezerva la vreo 14-15 miliarde de euro, plus cam 900 mil - 1 mld in aur) aveai acum un curs de 3,3 RON/EUR. In al doilea rind, au mai avut loc scaderi ale pretului benzinei cind a fost recalculata acciza da nu le-ai simtit ca de multe ori s-au suprapus si/sau compensat cu cresteri generate de scumpiri ale pretului titeiului. BTW, acciza se recalculeaza trimestrial, asta insemnind ca daca azi scade EUR cu 0.1 RON nu o sa scada pretul benzinei in aceeasi zi ci, daca trendul se mentine, peste 3 luni. This post has been edited by dras: 14 Sep 2005, 15:05 |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ia auziti cica de ce scad astia pretu benzinei. Dupa judecata mea, din cele de mai jos, poate pt ca au fost speriati ca se dau la iveala contractele paguboase prin care pacalesc bugetul statului roman...
http://www.stiri24.ro/article.php?id=118466 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Nope, pretul benzinei scade si in vest. In Austria a ajuns sub 1 euro. Motorina super e cam cu 7 centi mai scumpa ca benzina super.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 11:35 |