DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> scumpire benzina!, 56.000 lei la sfarsitul anului

costi
post 8 Sep 2005, 14:23
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

A aflat dom pres ce se intimpla:
"Presedintele Traian Basescu s-a aratat ingrijorat de majorarea repetata a pretului la combustibil, care a avut loc in aceste zile. Ca urmare, Presedintele Romaniei a cerut Consiliului Concurentei, printr-un comunicat difuzat de Departamentul de Comunicare Publica, sa verifice comportamentul agentilor economici care produc si distribuie carburanti pe piata romaneasca.

Interesant este ca, la o diferenta de citeva minute, Consiliul Concurentei a remis presei un comunicat in care anunta ca a declansat o investigatie tocmai pe piata produselor petroliere din Romania. Contactati de Hotnews.ro, reprezentantii Consiliului Concurentei au declarat ca investigatia lor nu a fost o reactie la cererea presedintelui.

In comunicatul Consiliului Concurentei se spune ca "Investigatia este declansata din oficiu ca urmare a evolutiei comportamentului procesatorilor si distribuitorilor pe piata de retail a carburantilor".
Hotnews

Ce naiba poate face Consiliul Concurentei ? O companie are monopolul pietei (asta este de fapt problema) si vrea sa-si recupereze investitia cit mai repede, profitind de situatia de pe piata internationala.

--------------------
DSN/SLZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vv
post 8 Sep 2005, 14:26
Post #92

dilbert.com

Pai consiliul concurentei poate decreta "compania X are monopol" si poate sa interzica majorarea preturilor. Punct.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
costi
post 8 Sep 2005, 14:37
Post #93

Membru autentic

Nooooo!
Asta nu-i nimic. Oamenii au recuperat 15% din investitie in mai putin de 1 an.
Sa le confiste tot profitul realizat prin majorari nejustificate.
Numai ca vedeti voi, nea Tase/ Tanase ala cu asociatia benzinarilor particulari zice ca contractul de privatizare este dezastruos. Cine stie ce au acceptat PSD-istii in el, ca Dan Ioan Popescu n-a ajuns in fata comisiei de cercetare a averilor degeaba.

This post has been edited by costi: 8 Sep 2005, 14:40

--------------------
DSN/SLZ
+
bomicabomic
post 8 Sep 2005, 14:43
Post #94

Ex-membru DaciaClub

Care monopol bre??? Haideti fiti seriosi. Ca nu e nici un monopol. Autoritatile se pot lega de modul de calculare al pretului, tinind cont de faptul ca 40% din petrol e exploatat din Ro si dat lu' nea Petrom de STAT pe preturi modice.

Daca era o agentie de reglementare a preturilor cum e la gaze sau la curent, da, se putea interveni repede. Dar cum contractul a fost facut, sa nu existe asa ceva....e liberi, fratilor.
De-abia acum si-au dat astia seama ca trebuie infiintat asa ceva..

Si pe linga profiturile astea mari, au recuperat si spaga data lu DIP & co.

This post has been edited by bomicabomic: 8 Sep 2005, 14:46

--------------------
x x - x
+
costi
post 8 Sep 2005, 14:50
Post #95

Membru autentic

Ihi! Cam asa ceva.
Dar n-am inteles faza cu Statul care-i vinde petrol la preturi modice. Care statul? Petrom nu are propriile zacaminte si exploatatii ? Nu l-au luat OMV cu totul?

--------------------
DSN/SLZ
+
bomicabomic
post 8 Sep 2005, 14:55
Post #96

Ex-membru DaciaClub

Pai are, dar le are concesionate de la stat, marea parte, dar daca i-ar lua statul bani grei pe terenurile care le exploateaza sau daca statul ar face o licitatie "hai baieti, veniti toti si mulgeti pamintul, ia sa vezi ce se linistesc apele". Asa daca mulge numai unul, asta e!!

Oricum cel mai valoros teren, detinut de PETROM, e ala cumparat de la Rodica Stanoiu. Are o vina alaaaa......mai ales in locul unde a fost amplasata ca.catoare. biggrin.gif

This post has been edited by bomicabomic: 8 Sep 2005, 15:01

--------------------
x x - x
+
Jack Daniel's
post 9 Sep 2005, 00:06
Post #97

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Am cumparat azi de la OMW cu 36.000 litrul , in timp ce fratele meu a luat de la Shell cu 39.000 litrul . Benzina 95 fara plumb. Care e faza ?

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
ashu
post 9 Sep 2005, 08:04
Post #98

Membru erectil

Pai faza e ca nu mai exista Shell, deci ai visat urat probabil.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
adso
post 9 Sep 2005, 09:32
Post #99

Membru autentic

http://www.gandul.info/2005-09-09/carburan...nu_se_ieftinesc

bai, ce l-a zgarmat in posterior sa iasa cu o explicatie atat de gagistica, si in plus, sa mai ia si suturi de imagine bagandu-se intr-o chestie in care chiar nu fusese inca injurat??

--------------------
Call me Ishmael...
+
costi
post 9 Sep 2005, 09:51
Post #100

Membru autentic

Nu se poate. Asta-i chiar timpit. Nu numai ca nu site pe ce lume traieste dar mai bate si cimpii.
"primul ministru a afirmat că “nu sunt mai mari (prețurile la benzină – n.n.) decât în țările europene, nu vă imaginați acest lucru. Inclusiv puterea de cumpărare nu permite ca aceste prețuri să fie mai mari decât în țările europene”.

Pina acum am incercat sa-i mai gasesc circumstante atenuante dar acum s-a dovedit un cretin sadea.

--------------------
DSN/SLZ
+
algor
post 9 Sep 2005, 13:08
Post #101

Membru

From: iassy

"Nu se poate. Asta-i chiar timpit"
"s-a dovedit un cretin sadea"

Gura pacatosului adevar graieste !! popa.gif

--------------------
LOGAN PREFERANCE - Tico SL
Sa traiti - bine!
+
litza
post 9 Sep 2005, 13:44
Post #102

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Primul creti.., pardon,ministru al tarii chiar e un idiot, ca sa spun pe sleau. Auzi rationament, daca scadem accizele sa scada pretul benzinei/motorinei atunci tot traficul de tranzit ar alimenta la noi si am pierde accize care se incaseaza acum.

Pai sa-mi fie cu iertare, daca scadem sub media UE, tot tranzitul s-ar alimenta la noi si atuncii am incasa niste bani frumosi de la firmele de transport. Dar ar plati si romanul mai putin. Asa nu, las ca dau romanii suficient ca e prosti si e multi, nu vindem benzina/motorina la straini si pretul se duce sky high. 022.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
spooky
post 9 Sep 2005, 14:09
Post #103

Membru incepator

... si presa are tendinta sa faca din tantar armasar... am tot citit auzit ca benzina e acum 1.2 sau 1.22 euro... dint-run simplu calcul matematic deduc ca benzina e 1.05 euro... si in nici un caz nu se refereau la bezina 98/99/100...

cred ca cel mai bun lucru de a lumpta impotriva pretului si impotriva monopolului (ca sa nu aratam cu degetul catre cine a negociat contractul guvern - omv...) sa se produca un boicot... sa boicotam Petrom si OMV... (desi si eu sunt client fidel OMV...)... sa nu mai calcam pe acolo... biggrin.gif

--------------------
Dacia SupeRNova - B-43-PHP
+
litza
post 9 Sep 2005, 14:15
Post #104

Membru autentic

Eu chiar ma gandesc sa-mi bag picioarele in motorina OMV si sa trec pe MOL de import.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
vv
post 9 Sep 2005, 14:30
Post #105

dilbert.com

Exista o statie Lukoil care are benzina buna, Preferabil in zona centrala (universitate-unirii-tineretului-timpuri noi, worst case Mihai Bravu)? Ca parca si de la Rompetrol mi-e tarsa sa alimentez...
Shell-urile sunt mai ok acum, de cand au trecut la MOL? Sau aceeasi Marie cu alta palarie? (ca eu asa banuiesc)

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
litza
post 9 Sep 2005, 14:36
Post #106

Membru autentic

Eu mergeam pe LukOil o vreme, nu am avut probleme. Dar se facuse iunie-iulie si pe statiile lor de motorina inca era afisul Motorina -20 grade C huh.gif Atunci ma gandesc ca daca aceeasi grija o au si cand trebuie sa bage aditivi dec-ian-feb ... mai bine sa nu aflu.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
rtulea
post 9 Sep 2005, 14:42
Post #107

Membru autentic

From: Ploiesti (Alba-Iulia)

Bai, imi vine sa urlu si sa-i iau de gat pe toti politicienii asti f#&^#@~*e muma ca pe ei nu-i doare capul ca benzina este cat este ca ei schimba masinile la senat si au cota de benzina, parca 1000L pe luna. Ce sa-i intereseze pe ei ca eu ma omor sa bag benzina de 250RON pe luna si ca merg ca pe ace sa nu consum daca Tov base si Tov calin se plimba pe banii mei.
Eu as lua un coicanel, din acela de plastic cum erau pe vremea lui ceasca de faceau sunete cand loveai, si i-as bate pe toti in "ouale" lu' nastase&co.

--------------------
Dacia Logan sept 2006, Laureate 1,6 - PH-78-UTU
Do not try to forget your past, IT made you what you are!
+
adrloc
post 9 Sep 2005, 14:55
Post #108

Membru

nu mai spuneti atata de benzine diferite. eu ma ocup cu aprov de combustibil la servici. pentru locomotive si sageti albastre. cand aduceam motorina de la omv era incarcata de la rompetrol. si acum aduc de la rompetrol si tot aia e. cei de la rompetrol alimenteaza benzinariile mol agip rompetrol. o alta benzina e cea de la petrom care o gasim si la omv. mai e benzina lukoil care e adusa de la ploiesti si cateodata de la rompetrol si benzina de rafo onesti.

--------------------
dacia logan 1.4 mpi preference - B 43 ***
+
ovidiusoft
post 9 Sep 2005, 16:33
Post #109

Membru de sub patura

Esential

Ultima ora
Petrom ieftineste benzina

Potrivit comunicatului companiei Petrom incepand de sambata, 10 septembrie, pretul carburantilor comercializati in statiile proprii se va diminua cu pana la 10 bani pe litru, in cazul benzinelor si cu maxim noua bani pentru motorine.

Pretul unui litru de benzina ECO Premium va fi de 3,63 lei, cu noua bani mai putin decat in prezent. Aceeasi modificare va fi operata si pentru benzina Premium fara plumb, al carei pret va ajunge la 3,6 lei.
Pentru sortimentul Top Premium 99+ va fi realizata o reducere de 10 bani pe litru, pana la valoarea de 3,93 de lei.

Motorina Super Euro Diesel va fi mai ieftina cu sapte bani pe litru si va avea un pret de 3,33 de lei, iar Euro Diesel va fi comercializata la 3,23 de lei, cu noua bani mai putin decat in prezent.

Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor. Statiile Petrom aplica preturi diferentiate in functie de conditiile locale de piata si de mediul concurential.

http://www.hotnews.ro/articol_31528-Petrom...ste-benzina.htm

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
costi
post 9 Sep 2005, 16:40
Post #110

Membru autentic

Mda ... ce sa spu, au revenit la pretul de acum o saptamina.
Nu inteleg insa cum vine treaba cu "statiile Petrom aplica preturi diferentiate in functie de conditiile locale de piata si de mediul concurential".
Ar insemna ca pe Virtutii unde sint 5 statii pe 500 de metri (pe bune): un Lukoil, un Shell si vis-a-vis Fix Oil, Rompetrol si Petrom sa fie cele mai mici preturi din tara.
Mai degraba miroase a propozitie menita sa inchida gura consiliului concurentei.

--------------------
DSN/SLZ
+
Slider
post 9 Sep 2005, 16:58
Post #111

Membru autentic

From: Cernavoda

Mda...insemna ca la mine aici....cum numai Petromul are statii....nexam mediu concurential...in concluzie pretul ramine neschimbat blink.gif mad.gif

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
Sony
post 9 Sep 2005, 18:02
Post #112

Membru autentic

From: Ban Land

Se pare ca Petrom a coborat pretul benzinei!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Valentine
post 9 Sep 2005, 18:19
Post #113

Old Timer

From: California

QUOTE(costi @ 9 Sep 2005, 17:40)
Mda ... ce sa spu, au revenit la pretul de acum o saptamina.
*

Pai da, au dat baietii un mic tun si acuma, dupa ce au facut plinu, mai dau si la populatie o sansa ... sleep.gif dry.gif

Noroc cu Basescu ca ii mai trage de obraz smile.gif

This post has been edited by Valentine: 9 Sep 2005, 18:19

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
ashu
post 9 Sep 2005, 18:45
Post #114

Membru erectil

QUOTE(litza @ 9 Sep 2005, 13:44)
Primul  creti.., pardon,ministru al tarii chiar e un idiot, ca sa spun pe sleau. Auzi rationament, daca scadem accizele sa scada pretul benzinei/motorinei atunci tot traficul de tranzit ar alimenta la noi si am pierde accize care se incaseaza acum.

Pai sa-mi fie cu iertare, daca scadem sub media UE, tot tranzitul s-ar alimenta la noi si atuncii am incasa niste bani frumosi de la firmele de transport. Dar ar plati si romanul mai putin. Asa nu, las ca dau romanii suficient ca e prosti si e multi, nu vindem benzina/motorina la straini si pretul se duce sky high.  022.gif
*

Fix aceeasi nedumerire o am si eu. M-a lasat masca declaratia lui. Ce drecu de lobotomie o fi servit inainte de a scoate asemenea ineptie, nu-mi explic.
Auzi tu, mai bine vindem putin si scump, decat mult si ieftin. Ca sa moara si acciza vecinului, ce mama masii.

--------------------
+
Ake
post 9 Sep 2005, 19:41
Post #115

Morderator

Group: Moderatori

probabil se gandea la reducerea evazionistelor de pe centura.

oricum ai da-o, rationamentul lui e complet cretin, pur si simplu cred ca s-a scapat cu stropi.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
bomicabomic
post 9 Sep 2005, 20:06
Post #116

Ex-membru DaciaClub

Mai, eu zic ca declaratia asta face parte din meciul cu Base.
Se pare ca fara acceptul reprezentantilor guvernului, care au drept de veto in CA , Petrom nu ar putea misca nimic din ceea ce se cheama pret.
Bun, mergem mai departe...aia din CA sunt condusi de Seres-->Voiculescu-->care a facut o afacere buna cu actiunile Rompetrol. Mai departe, "le premier" este pretenul lu Patriciu, care Patriciu in conditiile actuale, o cam lua in freza, deoarece rafineaza petrol din import si deci trebuie sa-si alinieze preturile dupa cum cinta Bursa.
ASa ca au fost de acord cu preturile PETROM, la nivelurile Rompetrol si s-au gindit ca poate nu se prinde nimeni.
Numai ca....Marinarul...a fost pe faza....
Parerea mea, poate proasta, dar prea s-au schimbat treburile dupa interventia lu Base. Pina si aia de la Consiliul Concurentei, culmea, s-au autosesizat.

--------------------
x x - x
+
ashu
post 9 Sep 2005, 20:10
Post #117

Membru erectil

Ok bomica, insa el vorbea de o eventuala micsorare a accizelor, nu de alinierea pretului de catre Petrom. Lucru mai mult decat necesar, in opinia mea. Iar asta il afecta la fel si pe Patriciu. Sincer, tot nu vad motivul pentru care refuza sa faca asta.

--------------------
+
adso
post 9 Sep 2005, 20:11
Post #118

Membru autentic

QUOTE(bomicabomic @ 9 Sep 2005, 20:06)
Mai, eu zic ca declaratia asta face parte din meciul cu Base.
*

meci, meci, da' cum crede el ca il castiga cand tampaniile asta cumulate duc la sinucidere politica? blink.gif

--------------------
Call me Ishmael...
+
costi
post 9 Sep 2005, 20:16
Post #119

Membru autentic

Sinuciderea unui cadavru politic?
Neahhhhh !

--------------------
DSN/SLZ
+
adso
post 9 Sep 2005, 20:24
Post #120

Membru autentic

mamaaa, cata lipsa de compasiune mai costi... insensibilule! 04.gif

--------------------
Call me Ishmael...
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 17:03
Forum Renault