DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Altercatie in trafic

kert
post 16 May 2013, 12:25
Post #151

Group: Moderatori

Group: Members
From: Bucuresti

La dizăl îi dai cu... fum... biggrin.gif

--------------------
dacia Logan/Sandero Stepway 2006 dci/2017 09Tce-EasyR - .
Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tamango
post 16 May 2013, 13:04
Post #152

Biciclist

QUOTE(DannyY @ 16 May 2013, 11:21)
Cand vreunul sta lipit de spatele meu (mai ales pe autostrada), spal parbrizul.
Nu da gres niciodata!
*

Eu pisc putin frana, cat sa se aprinda stopurile ... icon_mrgreen.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
DannyY
post 16 May 2013, 13:23
Post #153

Marele plictisit

Da, dar iei piciorul de pe acceleratie, eu nu. Daca nu reduce el, accelerez eu, ca stiu ca nu mai vede nimic wink.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
4x4
post 16 May 2013, 13:30
Post #154

Übermensch

Eu nu trebuie sa fac nimica, ca nu se tine nimeni de mine pe autostrada. burnrubber.gif

Si nici nu am claxonat pana acuma pe nimeni, chiar daca mergea la nesimtire pe banda de depasit. Semnalizez si astept.
Daca nu se da, vad daca il pot depasi prin dreapta sau pe contrasens. Daca e prea riscant dau flash si astept pana se da, sau pana cand pot depasi pe alta banda.

honk.png

This post has been edited by 4x4: 16 May 2013, 13:31

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
corbex
post 16 May 2013, 13:33
Post #155

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Sculele din imagine sint cu tractiune integrala?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
VladSoare
post 16 May 2013, 13:57
Post #156

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

QUOTE(DannyY @ 16 May 2013, 13:23)
accelerez eu, ca stiu ca nu mai vede nimic wink.gif
*

Adică ai diesel? biggrin.gif tongue.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Merced
post 16 May 2013, 14:46
Post #157

No fear. No limit. No equal.

QUOTE(Tamango @ 16 May 2013, 14:04)
Eu pisc putin frana, cat sa se aprinda stopurile ...  icon_mrgreen.gif
*

QUOTE(DannyY @ 16 May 2013, 14:23)
Da, dar iei piciorul de pe acceleratie, eu nu. Daca nu reduce el, accelerez eu, ca stiu ca nu mai vede nimic wink.gif
*

De ce sa iei picioru', cu stangu' nu mai merge sa pisti frana? unsure.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
UXE
post 16 May 2013, 15:14
Post #158

Modelator

ma voi n-aveti de munca?

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Merced
post 16 May 2013, 15:24
Post #159

Eu n-am. sad.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
vijelie
post 16 May 2013, 15:28
Post #160

membru violet

Ne pregatim de plecare 10412898.gif 053.gif charge.gif gun3.gif post-336-1110552449.gif boxing.gif big_wheel.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Merced
post 16 May 2013, 15:43
Post #161

Vezi pe cine incaieri astazi in trafic. rolleyes.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
Tince1290
post 16 May 2013, 17:03
Post #162

Membru cititor

QUOTE(SandelBS @ 16 May 2013, 10:20)
Un pistol...suna bine. Dar accesul la asa ceva nu e permis la toate tipurile. Cel putin la ala pe care l-as vrea eu.
*

e complicat si daca ai acces...legile de la noi din tara sunt pre imbecile pentru asa ceva...crede-ma ca m-am documentat mult si bine si chiar nu merita bataia de cap

cel mai practic e un pepper spray...sunt foarte ieftine (8-20 lei)...poti sa folosesti unul de 2 ori, poate chiar 3 si efectul tine cateva ore....comanzi de pe net si gata...cauta pe google

QUOTE(Merced @ 16 May 2013, 15:46)
De ce sa iei picioru', cu stangu' nu mai merge sa pisti frana?  unsure.gif
*

o data am avut si eu o idee dinasta creata..eram in oras. Desi eram sigur ca o sa-mi iasa (doar deh, ma jucasem destul nfs ci cmr radmasa.gif si aveam si piciorul fin blush.gif ), precaut, m-am asigurat intai in oglinda....eram in treapta 4, ~60 km/h (nu tocmai turatia forte a motorului), piciorul drept pe acceleratie....am incercat sa apas cat pot de fin..am simtit ca ating frana, dar nu se intampla nimic...cand am inceput sa aplic presiune cauciucurile au inceput sa scartaie, am fost impins in fata de inertie lasandu-ma astfel si mai puternic pe pedala....dupa cativa metri m-am oprit, cu 2 dare negre pe asfalt in urma mea...stateam ca un bizon pe banda 2, cu motorul oprit, incepand incet-incet sa-mi dau seama ce s-a intamplat (chiar am fost socat de rezultat)...

morala: nu fiti si voi bizoni ca mine icon_mrgreen.gif ..si nu mai dati sfaturi de genu' nici in gluma, ca nu se stie cine va ia in serios si cine-stie ce pateste...daca face unu' asa ceva pe autostrada poate moare el si inca 20

--------------------
- - -
+
T.rac3Er
post 16 May 2013, 17:12
Post #163

cr8or

si eu am mai incercat frane cu stangul. zici ca e picior de lemn. absolut deloc finete. desi comanda de la creier zice, incer-incet-incet. si o data am facut-o si cu pasagera in dreapta de m-a spurcait de toate alea. icon_mrgreen.gif
nu stiu motivul, dar clar nu era ceva intemeiat, gen creierul: "hai savedem ce se intampla daca..."

stangul e pt ambreiaj la manuala sau stat degeaba la automata icon_mrgreen.gif

daca drumul va permite 2 benzi si unul doarme pe 2 luati cu incredere 1 fara blizturi claxoane sau alte alea.

pe autostrada mi-a fost dat sa vad de nu stiu cate ori incapatanati care voiau sa il mute pe ala de pe 2. ala nu voia. si ei, vijeliosii planetei care pana atunci ii dadeau cu 150 sau mai mult, stau frumos la 100 si il lumineaza pe ala in portbagaj. banda 1 libera.
eu folosesc b1 cand e libera si mereu scap de ghertoi din astia proprietari de autostrada.
si nu, nu se numeste depasire pe dreapta. eu merg de km intregi pe b1 drept nu schimb directii nu fac nimic. ce ar trebui sa ma pun pe b2 si sa il mut pe agarici pe b1 folosidn claxoane si lumini sau intimidare mai agresiva cu masina?

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
VladSoare
post 16 May 2013, 18:57
Post #164

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

La noi e bine, pentru că benzile încă mai sînt considerate drumuri independente și putem merge pe ele cu viteze independente. Încă mai putem depăși un gherțoi din ăsta pe banda întîi. Dar cînd le-o veni ideea să ne alinieze la legislația occidentală (și sigur o să le vină mai devreme sau mai tîrziu), n-o să mai avem soluție.
În Germania și în alte țări cu apă caldă poliția te amendează dacă mergi pe banda întîi mai repede decît ăla de pe banda a doua (sau pe a doua mai repede decît a treia, etc.). Dacă dai de un căpos care merge pe ultima bandă cu optzeci și nu se mută de-acolo nici de-al dracu', atunci ești obligat să stai ca prostul în spatele lui pînă la destinație. rolleyes.gif
Iar dacă-și imaginează cineva că "nemții au bun simț și nu merg niciodată ca melcul pe ultima bandă"... well... wrong! Au și ei adormiții lor, chiar destui, iar tu n-ai voie nici să le dai flash-uri, nici să-i depășești pe o bandă inferioară.
La noi e încă bine. smile.gif

This post has been edited by VladSoare: 16 May 2013, 19:01

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
brutus1789
post 16 May 2013, 19:00
Post #165

Membru autentic

From: Călărași/Slobozia

OK...în Drajna (CL) am parte numai de «bucurii» cu stimabili șoferi de tir. Ei nu înțeleg că este localitate, și nu una foarte lungă, și mai mult de 1 minut nu îl câștigi fie că mergi cu 50-55 km/h fir că mergi cu 90 km/h.
Mi se întâmplă, cred că a III-a sau a IV-a dată - vin în spatele tău la >50cm și stau, sau dau flash-uri sau claxoane....

Acum două ore, iese unul de pe A2 și intră pe DN, chiar în spatele meu...și se pune pe flash-uri și claxoane, CHIAR dacă din sens opus nu venea nici draq, și putea să mă depășească și cu 65km/h (era bariera pusă).
Scot mâna pe geam și îi fac semn să depășească...și depășește după vreo 200 de metri, și aia făcuți cu flash-uri+claxoane.
Dar cum mă depășește...la intimidare - eu mergând cât mai pe marginea drumului, și el la maxim 10 cm de oglindă/portieră....atunci am utilizat din belșug semnalul sonor (claxonul), iar fiind plin de draci, în momentul în care DNul s-a lățit la două benzi pe sens, l-am depășit prin dreapta (se «grăbea», acum, cu 70km/h pe banda din stânga), apoi i-am arătat un anumit deget din mâna stângă.

La următorul, dă draq în ea de mașină, și dacă sunt singur în mășină, frână la podea scrie....

..tu-le mama-n c.r.....

--------------------
Bicicletă Pegas 1976 - CL03LFP
+
4x4
post 16 May 2013, 19:09
Post #166

Übermensch

Ai logan?

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
brutus1789
post 16 May 2013, 19:13
Post #167

Membru autentic

aha....

--------------------
+
mumus
post 16 May 2013, 19:19
Post #168

familist :)

From: Brasov

eu zic ca are doar draci, sunt periculos de multi cretini dinastia care te scot din pepeni. Eu am o fetita de 1 an si 5 luni, si trebuie sa incep sa ma abtin cu nervii la volan, ca incepe sa inteleaga tot, si na, nu mai arat nimic, nu mai cobor din masina, dar din injurat nu ma pot opri inca...nu stiu ce sa fac sa fiu calm la volan, mereu zic ca gata, dar tine pana la primul idiot/idioata.

This post has been edited by mumus: 16 May 2013, 19:21

--------------------
Seat Toledo 2014
No more renault
+
Tince1290
post 16 May 2013, 19:22
Post #169

Membru cititor

QUOTE(4x4 @ 16 May 2013, 20:09)
Ai logan?
*

QUOTE(brutus1789 @ 16 May 2013, 20:13)
aha....
*

am auzit ca voua va trebuie un permis special blush.gif

http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-to...n-codul-rutier/

Șoferii de Logan vor da separat examen pentru obținerea permisului auto.

--------------------
- - -
+
4x4
post 16 May 2013, 19:30
Post #170

Übermensch

Keep calm and carry on driving.
Sa fii incitat de un frustrat cu rabufniri violente e una, dar sa fii tu acela care nu se mai poate controla e alta. Si poate duce la situatii periculoase. Iar ca lege generala, nu incerca sa dai lectii la altii, mai ales cand acele persoane conduc tiruri,

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
brutus1789
post 16 May 2013, 19:30
Post #171

Membru autentic

Bre...super tare...am râs foarte bine...
Acum fiind serioși - eu de fel sunt calm, evit să folosesc flash-urile, claxoanele, mai ales semnele....DAR ăla (șoferul de tir) a fost prea nesimțit.

Ție dacă cineva ți-ar «semnala» să mărești viteza, chiar dacă ai deja viteza maximă legală, PLUS că fără nicio problemă te-ar putea depăși oricând, cum te-ai simți?

--------------------
+
corbex
post 16 May 2013, 19:35
Post #172

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Et tu, Brute?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
brutus1789
post 16 May 2013, 19:46
Post #173

Membru autentic

Că tot eram decis pe nește lucruri....

http://www.tare.ro/pacmanplus11/4344143-su...terci-de-un-tir

--------------------
+
SandelBS
post 17 May 2013, 10:08
Post #174

Membru autentic

A mai fost postat acest video si la alta sectiune.

Vad ca ala de care am zis eu nu era singurul care se gandeste cum trebuie sa circuli corect. Pentru unii care si-au cumparat drumuri nationale si autostrazi e perfect normal sa folosesti ce banda vrei tu.

Sa facem totusi o diferenta intre urmatoarele situatii: cel din fata merge pe banda 2 cu 60-70 km/h iar tu mergi cu 90 (viteza legala) si ala din fata merge cu 95 iar tu vrei sa mergi cu 130, in primul caz ti se pare normal sa stai dupa el? Daca nu poti depasi pe banda 1 (sau sa intri pe banda 1) din varii motive (regulamentar nu e bine), stai dupa el ca asa vor muschii lui? Asta n-are permis? De fapt am citit anterior ca sunt persoane care nu stiu cum se circula pe un drum cu mai multe benzi (unde e scrisa obligatia de a merge pe prima banda daca e libera), dar nu ma mira, stiu ca nu suntem obisnuiti sa avem asa ceva in Romania.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
vijelie
post 17 May 2013, 10:17
Post #175

membru violet

Esti la fel de bine informat dpdv legislatie si la fel de prompt cand vezi, de exemplu, cand un pieton trece strada aiurea sau cand cineva arunca chistocul de tigara pe jos?
De curiozitate.

--------------------
+
SandelBS
post 17 May 2013, 11:17
Post #176

Membru autentic

Nu prea ma prind de idee, dar sa zicem. Situatiile date de tine sunt diferite (ca natura bineinteles) si ca urmari. Ar urma totusi si intrebari de genul daca reactionez la fel daca vad ca la constructia unui bloc se face fundatie de 2 m in loc de 2,01 m?

La rutiera cred ca trebuie sa fii informat (nu ma refer aici sa stii pe derost codul si cu articole), in conditiile in care iei permisul pe bune. tu nu crezi la fel?

La pietoni imi vine sa dau peste ei cateodata, desi legea spune ca daca traverseaza prin spatiu nepermis poarta intreaga vina in caz de ceva, in realitate insa, asta nu inseamna ca daca ai boala pe unul si il urmaresti, cum il prinzi pe picior gresit dai cu masina peste el (intre noi fie vorba, asta e si solutia cu urmarile cele mai usoare daca vrei sa te tina minte cineva - destul de greu iei inchisoare cu executare) sau mergi cu 250 prin localitate si dai peste cineva. A fost si o speta asemanatoare, si e destul de greu pt politie sa demonstreze ca a fost ceva cu intentie si nu accident de masina (fara intentie).

La tigari nu comentez.

This post has been edited by SandelBS: 17 May 2013, 11:17

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
cread
post 17 May 2013, 18:17
Post #177

Membru autentic

QUOTE(ealex @ 9 Apr 2013, 20:29)
a coborat din masina, mi-a deschis portiera

In momentul asta ai tragi un glont in cap , intr-o tara cu apa calda, la noi puteai sa iesi sa-l tavalesti putin. Ori raportul de forta nu-ti era favorabil , ori esti extrem , extrem de calm , lucru pe care l-as admira cel mai mult . Pana acum la mine la masina n-a venit nimeni , decat militieni cu amenzi , iar eu am coborat doar odata, pentru ca in anumite situatii devin un pachet de nervi , fara sa plec de langa masina, si am invitat niste neni la taclale , da' degeaba. Sustin liberalizarea accesului la arme scurte letale, pentru cei care doresc, cu niste minime conditii , test psiho pe bune ,minim 21 de ani, minim liceul , si cazier curat , fara fapte prescrise. Numa' bine si drumuri line .

--------------------
renault Megane 2 Grandtour . 2004 1,5 dci 80cp
+
vijelie
post 17 May 2013, 18:34
Post #178

membru violet

Si dupa ce respectivul cade cu creierii imprastiati, ramai cu un pistol in mana si un cadavru la picioare. Ramane sa explici toata viata de ce ai ucis un om care a pus mana pe portiera masinii tale.
In tarile cu apa calda se numeste "omor calificat" si nu scapi nici daca mortul avea si el o arma in buzunar.
Sigur ca filmele sunt misto dar nici 10-15 ani la mititica nu-s de colea.

--------------------
+
cread
post 17 May 2013, 18:45
Post #179

Membru autentic

Cred ca orice om normal poate distinge intre unul care pune mana pe portiera decis sa te renoveze si un alt caz , nu intru in polemica , fiecare face ce poate si raspunde pentru ce face . Intr-adevar filmele sunt misto , viata nu intotdeauna.

--------------------
renault Megane 2 Grandtour . 2004 1,5 dci 80cp
+
vijelie
post 17 May 2013, 19:06
Post #180

membru violet

Ai vazut des faze d-astea cu impuscat in cap prin tarile cu apa calda ?
Eu pe unde am umblat am observat ca cine merge mai incet e fie ocolit fie ajutat sa se orienteze, nici vorba de claxonat sau de impuscaturi.

--------------------
+
7 Pages « < 4 5 6 7 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 07:36
Forum Renault