Altercatie in trafic
![]() ![]() ![]() |
Altercatie in trafic
Tamango |
![]()
|
||
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|||
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Vedeti ca daca vine unul si iti da un picior in masina, nu inseamna ca ai dreptul sa dai peste el, el iti repara paguba, isi ia maxim o amenda administrativa iar tu razboinicul luminii o patesti mult mai rau - pentru ca rahatul de lege (interpretare) spune ca atat timp cat exista ceva intre voi (usa respectiva) nu e legitima aparare, sau apararea bunului etc.
Recent am evitat o altercatie in trafic, nu stiu a cui era vina exact, situatia fiind urmatoarea: la piata Crangasi, este o intersectie str Virtutii si Petre Popovat (care duce spre Constructorilor pe partea cealalta. Pe str Popovat, in momentul in care se face verde cei de pe constructorilor au rosu, cu intermitent dreapta pe Virtutii (sau cel putin asa stiu eu). Eu fac stanga, din fata facea un taximetrist dreapta, intra el pe Virtutii si pe banda 2 si se opreste , se da jos din masina si urla: "ba, tu nu stii ce-i aia prioritate de dreapta?" posibil sa ma fi injurat, nu mai stiu, dar deja blocase intersectia, apoi in punea frane in fata insa tot oprindu-ma pe mine, ii oprea si pe altii in spate, de s-a enervat unul si i-a spalat apoi geamul cu flegma. Poate nu interpretez eu corect legea, dar cine intra pe intermitent a ultimul ce are prioritate intr-o intersectie, iar prioritatea de dreapta nu se mai aplica. Dar poate ma insel si tiganul a avut dreptate. In orice caz, l-am lasat sa se desfasoare, s-a enervat singur, s-a linistit tot singur. Evit sa ma dau jos din masina, nici nu deschid geamul, o singura data era ceva mai grav si am pus mana pe telefon sa sun la 112, insa se linistise intre timp. Asadar, chiar daca am dreptate, injur in gand si trec mai departe, multumindu-ma ca nu a fost mai rau. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cioroiu' ala n-a avut dreptate. Taximetristii-s cei mai cretini cand vine vb. de reguli de circulatie..si tot ei sunt cu muia.
Sub stopu 'ala de intermitent la dreapta exista un cedeaza mic, de obicei...deci... E acelasi lucru daca ar fi avut bretea ptr. dreapta si la capatul bretelei, in mod sigur ar exista un cedeaza ptr. drumul pe care vrea sa se inscrie. El tre' sa cedeze indiferent ca ai facut tu stanga sau ca vin ceilalti de pe directia inainte, trecand prin intersectia aia. Poate gresec, dar eu asa stiu. This post has been edited by Kojak: 18 Apr 2013, 15:54 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
nu te inseli...asa e
|
--------------------
-
-
-
|
|
Babaq139QMB2 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 27 November 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tince1290 @ 18 Apr 2013, 16:55) Aia care , cica e cu legea de la circulatie , a ramas in carte , in traficul rutier suntem toti SPARTAni , si suntem mai multi de 300 , pe bulevarde si strazi , avem nervi multi , ca deh avem cohones , si se mai uita si femeile , de pe strada , plm parca ar pica toate la pat , ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
din 1900 Toamna spre vara-sa
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(SandelBS @ 18 Apr 2013, 16:35) Vedeti ca daca vine unul si iti da un picior in masina, nu inseamna ca ai dreptul sa dai peste el, el iti repara paguba, isi ia maxim o amenda administrativa iar tu razboinicul luminii o patesti mult mai rau - pentru ca rahatul de lege (interpretare) spune ca atat timp cat exista ceva intre voi (usa respectiva) nu e legitima aparare, sau apararea bunului etc. Recent am evitat o altercatie in trafic, nu stiu a cui era vina exact, situatia fiind urmatoarea: la piata Crangasi, este o intersectie str Virtutii si Petre Popovat (care duce spre Constructorilor pe partea cealalta. Pe str Popovat, in momentul in care se face verde cei de pe constructorilor au rosu, cu intermitent dreapta pe Virtutii (sau cel putin asa stiu eu). Eu fac stanga, din fata facea un taximetrist dreapta, intra el pe Virtutii si pe banda 2 si se opreste , se da jos din masina si urla: "ba, tu nu stii ce-i aia prioritate de dreapta?" posibil sa ma fi injurat, nu mai stiu, dar deja blocase intersectia, apoi in punea frane in fata insa tot oprindu-ma pe mine, ii oprea si pe altii in spate, de s-a enervat unul si i-a spalat apoi geamul cu flegma. Poate nu interpretez eu corect legea, dar cine intra pe intermitent a ultimul ce are prioritate intr-o intersectie, iar prioritatea de dreapta nu se mai aplica. Dar poate ma insel si tiganul a avut dreptate. In orice caz, l-am lasat sa se desfasoare, s-a enervat singur, s-a linistit tot singur. Evit sa ma dau jos din masina, nici nu deschid geamul, o singura data era ceva mai grav si am pus mana pe telefon sa sun la 112, insa se linistise intre timp. Asadar, chiar daca am dreptate, injur in gand si trec mai departe, multumindu-ma ca nu a fost mai rau. constructorilor_x_virtutii_x_popovat.JPG ( Size: 182.02k ) Number of downloads: 490 |
--------------------
...
...
...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Art. 59 din OUG:
QUOTE (4) Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul in directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie NB: dreptul de circulatie e diferit de dreptul de prioritate. Cei cu semafor intermitent trebuie sa acorde prioritate tuturor vehiculelor sau pietonilor care nu au semafor pe rosu si deci pot trece. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Babaq139QMB2 @ 19 Apr 2013, 09:31) Aia care , cica e cu legea de la circulatie , a ramas in carte , in traficul rutier suntem toti SPARTAni , si suntem mai multi de 300 , pe bulevarde si strazi , avem nervi multi , ca deh avem cohones , si se mai uita si femeile , de pe strada , plm parca ar pica toate la pat , ![]() ![]() ![]() Cu ce te-ai injectat bo$$? This post has been edited by Kojak: 19 Apr 2013, 10:23 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Nu stiu ce si-o fi turnat in vena, da' vreau si io.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(Kojak @ 18 Apr 2013, 16:51) Sub stopu 'ala de intermitent la dreapta exista un cedeaza mic, de obicei...deci... ................ El tre' sa cedeze indiferent ca ai facut tu stanga sau ca vin ceilalti de pe directia inainte, trecand prin intersectia aia. Poate gresec, dar eu asa stiu. Depinde... Daca erati pe aceeasi directie, pe sensuri opuse, nu e posibil ca ambii sa aveti verde pe semaforul principal? In care caz cel care vireaza la stanga (tu) acorda prioritate celui cu care se intersecteaza. Daca aveai verde cu semn aditional pentru stanga, atunci ai tu dreptate. Dar daca verdele era pentru "toate directiile", ma tem ca n-ai. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
SandelBS |
![]()
|
Nu, in intersectia aia e asa cum am relatat mai sus. Nu au verde in acelasi timp si Constructorilor si Popovat pentru ca s-ar aglomera intersectia aia foarte mult si ar bloca si tramvaiul. Probabil nu ai trecut p-acolo.
Iti poti da seama usor ca ala trece pe intermitent cand cei care vor sa mearga inainte sunt opriti la semafor. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Kojak |
![]()
|
Deci e cum am zis io.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
SandelBS |
![]()
|
Azi dimineata am avut o altercatie in trafic, mai precis, "fac greseala" de a claxona pe unul care mergea cu 70 pe banda 2 pe un drum cu 2 benzi (nu vroia sa mearga pe 1 desi era acelasi asfalt), il depasesc pe dreapta, ma depaseste imi pune frana , opreste, se da jos , m-am gandit sa dau peste el in prima faza, dar am zis mai bine nu.
Am dat inapoi, insa tot a reusit sa imi dea un picior in usa (care e oricum avariata de la accident) si am plecat, am sunat totusi la 112 si mi-a zis ca pot depune plangere in nu stiu cate zile si ca e monitorizat in trafic (n-am inteles care e faza cu asta). Ce m-a suprins e ca a observat ca am sunat si a plecat rapid, probabil si-o fi dat seama ca nu-i a bine. Pe moment evident ca iti vin 16000 de ganduri (in niciun caz unul cu daca ma dadeam jos praf il faceam) despre ce vrei sa ii faci sau i-ai fi facut, dar m-am linistit si am mers mai departe. Acum la politie nu stiu ce-as putea rezolva, am martor in masina insa n-am chef de drumuri si eventual alte belele (naiba stie ce-o mai fi si ala). Mai aveam o optiune (ca tot am avariata masina) sa i-o zgarii si pe a lui si sa ii fac de petrecanie, dar la fel, cine stie ce belele mai mai asteptau dupa. Asa ca, am zis ca ramane asa, nu ma mai duc la Politie aiurea sa ii mai deranjez si p-aia degeaba, ca oricum nu rezolv nimic. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De fapt, tu ai provocat o altercatie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
de fapt amandoi sunt de vina...dar vina celuilalt e mai mare...legea spune ca trebuie sa mergi pe banda 1 daca e libera, indiferent de viteza...plus ca el s-a dat jos din masina si te-a amenintat (fizic)....tu esti de vina ca ai mers prea repede, ai claxonat fara motiv
nu te cunosc dar eu in foarte putinele dati cand am fost depasit pe dreapta de catre un grabit (pentru ca pe banda 1 erau cratere, de exemplu), am primit inainte blitz-uri, claxoane + pachetul de injuraturi si semne obscene in timpul sau dupa depasire... eventual poti spune povestea concreta (mai exact ce i-ai mai dat pe langa claxon), ca nu cred ca s-a obosit sa se dea jos la tine doar pentru ca l-a depasit pe dreapta |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Niciodata nu am inteles de ce un om care pretinde ca se grabeste face totusi niste gesturi care sa il intarzie.
Despre pagube nu mai zic, bine ca fost doar o bucata de tabla. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In oras poti depasi pe toate partile.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Civilizat ar fi sa dai semnal ca vrei sa-l depasesti si sa astepti frumusel sa retraga pe dreapta.
Mitocaneste ie sa te repezi in clancson. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
SandelBS |
![]()
|
Nu era bine sa il depasesc pe dreapta (nu eram in oras). Am asteptat sa se dea (fara flas-uri si claxon - asta a fost in ultima faza), dar nu s-a sinchisit.
Cand l-am depasit pe partea dreapta, a accelerat, probabil sa imi faca in ciuda, in fata intrase cineva de pe drum fara prioritate si eu m-am dus pe banda 2 (cum era de fapt si rezultatul depasirii), insa asta a crezut ca i-am taiat fata (banuiesc ca asta i s-a activat in cap) ca razbunare ca nu s-a dat la o parte. Adevarat, ma grabeam, mergeam cu 219 km/h si asta nu se dadea din calea bolidului meu. Ce credeati, ca i-am aratat curu in timp ce il depaseam? Vijelie, sa inteleg ca eu am provocat, celalalt a fost in legitima aparare. This post has been edited by SandelBS: 15 May 2013, 14:21 |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Săndele, nu crezi că ai cam multe "belele" în ultima vreme?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
E baiatu' cu doamna judecator?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
Auzi, daca tu te-ai pus in fata lui, pe banda 2, cum te-a depasit pe urma ca sa te opreasca ?
Deja observ ca era distractie mare pe un drum relativ liber, cu 2 benzi functionale. @DragosP Macar e sincer, desi "detaliile" apar mai tarziu. This post has been edited by vijelie: 15 May 2013, 14:26 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Sa pun schita evenimentului?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vijelie |
![]()
|
Sandel, "legitima aparare" presupune un atac.
Tu doar ai poluat fonic zona si ai trezit mitocanul dintr-o persoana aflata la volan. Relax. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
SandelBS |
![]()
|
Oare cum putea sa ma depaseasca? Pe partea dreapta evident si apoi m-a oprit pt ca mergea in zig-zag si nu ma lasa sa il depasesc.
Am inteles ideea, eu am fost cel vinovat! Daca ma omora, ala era erou national, iar eu un bizon in trafic de care lumea era multumita ca a scapat. Markos, sunt curios de schita (am vazut-o pe cea dedicata lui Fitze). |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Am mai avut si eu parte de grabiti din astia. Puteau linistiti sa treaca prin dreapta, dar na... au ales sa ma depaseasca si in plus sa puna frana ca sa coboare la mine.
Pe unii era sa-i spulbere camionul care venea din spate. Pe altii era sa-i spulber eu, ca m-am speriat si n-am nimerit marsarierul. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
vijelie |
![]()
|
Legal vorbind, el era vinovat ca mergea prea agale fara motiv iar tu ca ai claxonat fara motiv.
Dar cum in fiecare din noi zace cate un militian respins la proba psihologica, lucrurile au degenerat spre ce zici tu. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Grecule: el e.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
Nu stiu, de-aia nu claxonez si imi vad de drum.
This post has been edited by vijelie: 15 May 2013, 14:43 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 02:16 |