DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Altercatie in trafic

Tamango
post 17 Apr 2013, 21:08
Post #91

Biciclist

Group: Members
From: Bucuresti

Asta e si mai greu de dovedit wink.gif

This post has been edited by Tamango: 17 Apr 2013, 21:09

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SandelBS
post 18 Apr 2013, 15:35
Post #92

Membru autentic

Vedeti ca daca vine unul si iti da un picior in masina, nu inseamna ca ai dreptul sa dai peste el, el iti repara paguba, isi ia maxim o amenda administrativa iar tu razboinicul luminii o patesti mult mai rau - pentru ca rahatul de lege (interpretare) spune ca atat timp cat exista ceva intre voi (usa respectiva) nu e legitima aparare, sau apararea bunului etc.

Recent am evitat o altercatie in trafic, nu stiu a cui era vina exact, situatia fiind urmatoarea: la piata Crangasi, este o intersectie str Virtutii si Petre Popovat (care duce spre Constructorilor pe partea cealalta. Pe str Popovat, in momentul in care se face verde cei de pe constructorilor au rosu, cu intermitent dreapta pe Virtutii (sau cel putin asa stiu eu). Eu fac stanga, din fata facea un taximetrist dreapta, intra el pe Virtutii si pe banda 2 si se opreste , se da jos din masina si urla: "ba, tu nu stii ce-i aia prioritate de dreapta?" posibil sa ma fi injurat, nu mai stiu, dar deja blocase intersectia, apoi in punea frane in fata insa tot oprindu-ma pe mine, ii oprea si pe altii in spate, de s-a enervat unul si i-a spalat apoi geamul cu flegma.

Poate nu interpretez eu corect legea, dar cine intra pe intermitent a ultimul ce are prioritate intr-o intersectie, iar prioritatea de dreapta nu se mai aplica. Dar poate ma insel si tiganul a avut dreptate.

In orice caz, l-am lasat sa se desfasoare, s-a enervat singur, s-a linistit tot singur. Evit sa ma dau jos din masina, nici nu deschid geamul, o singura data era ceva mai grav si am pus mana pe telefon sa sun la 112, insa se linistise intre timp. Asadar, chiar daca am dreptate, injur in gand si trec mai departe, multumindu-ma ca nu a fost mai rau.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Kojak
post 18 Apr 2013, 15:51
Post #93

Membru autentic

Cioroiu' ala n-a avut dreptate. Taximetristii-s cei mai cretini cand vine vb. de reguli de circulatie..si tot ei sunt cu muia.
Sub stopu 'ala de intermitent la dreapta exista un cedeaza mic, de obicei...deci...
E acelasi lucru daca ar fi avut bretea ptr. dreapta si la capatul bretelei, in mod sigur ar exista un cedeaza ptr. drumul pe care vrea sa se inscrie.
El tre' sa cedeze indiferent ca ai facut tu stanga sau ca vin ceilalti de pe directia inainte, trecand prin intersectia aia.
Poate gresec, dar eu asa stiu.

This post has been edited by Kojak: 18 Apr 2013, 15:54

--------------------
Dacia Logan 2006
+
Tince1290
post 18 Apr 2013, 15:55
Post #94

Membru cititor

nu te inseli...asa e

--------------------
- - -
+
Babaq139QMB2
post 19 Apr 2013, 08:31
Post #95

Membru autentic

QUOTE(Tince1290 @ 18 Apr 2013, 16:55)
nu te inseli...asa e
*

Aia care , cica e cu legea de la circulatie , a ramas in carte , in traficul rutier suntem toti SPARTAni , si suntem mai multi de 300 , pe bulevarde si strazi , avem nervi multi , ca deh avem cohones , si se mai uita si femeile , de pe strada , plm parca ar pica toate la pat , smile.gif ... ce duri sunt astia , or zice alea , sau se apropie ANDROPAUZA smile.gif .

--------------------
Dacia 1310 din 1900 Toamna spre vara-sa
+
george_scala_2004
post 19 Apr 2013, 09:31
Post #96

Membru autentic

QUOTE(SandelBS @ 18 Apr 2013, 16:35)
Vedeti ca daca vine unul si iti da un picior in masina, nu inseamna ca ai dreptul sa dai peste el,  el iti repara paguba, isi ia maxim o amenda administrativa iar tu razboinicul luminii o patesti mult mai rau - pentru ca rahatul de lege (interpretare) spune ca atat timp cat exista ceva intre voi (usa respectiva) nu e legitima aparare, sau apararea bunului etc.

Recent am evitat o altercatie in trafic, nu stiu a cui era vina exact, situatia fiind urmatoarea: la piata Crangasi, este o intersectie str Virtutii si Petre Popovat (care duce spre Constructorilor pe partea cealalta. Pe str Popovat, in momentul in care se face verde cei de pe constructorilor au rosu, cu intermitent dreapta pe Virtutii (sau cel putin asa stiu eu). Eu fac stanga, din fata facea un taximetrist dreapta, intra el pe Virtutii si pe banda 2 si se opreste , se da jos din masina si urla: "ba, tu nu stii ce-i aia prioritate de dreapta?" posibil sa ma fi injurat, nu mai stiu, dar deja blocase intersectia, apoi in punea frane in fata insa tot oprindu-ma pe mine, ii oprea si pe altii in spate, de s-a enervat unul si i-a spalat apoi geamul cu flegma.

Poate nu interpretez eu corect legea, dar cine intra pe intermitent a ultimul ce are prioritate intr-o intersectie, iar prioritatea de dreapta nu se mai aplica. Dar poate ma insel si tiganul a avut dreptate.

In orice caz, l-am lasat sa se desfasoare, s-a enervat singur, s-a linistit tot singur. Evit sa ma dau jos din masina, nici nu deschid geamul, o singura data era ceva mai grav si am pus mana pe telefon sa sun la 112, insa se linistise intre timp. Asadar, chiar daca am dreptate, injur in gand si trec mai departe, multumindu-ma ca nu a fost mai rau.
*

constructorilor_x_virtutii_x_popovat.JPG ( Size: 182.02k ) Number of downloads: 490

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 19 Apr 2013, 10:17
Post #97

步步

Group: Moderatori

Art. 59 din OUG:
(4) Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-si continua drumul in directia indicata de sageata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu conditia acordarii prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor care au drept de circulatie

NB: dreptul de circulatie e diferit de dreptul de prioritate. Cei cu semafor intermitent trebuie sa acorde prioritate tuturor vehiculelor sau pietonilor care nu au semafor pe rosu si deci pot trece.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Kojak
post 19 Apr 2013, 10:23
Post #98

Membru autentic

QUOTE(Babaq139QMB2 @ 19 Apr 2013, 09:31)
Aia care  , cica e cu legea de la circulatie , a ramas in carte , in traficul rutier suntem toti SPARTAni , si suntem mai multi de 300 , pe bulevarde si strazi , avem nervi multi , ca deh avem cohones , si se mai uita si femeile , de pe strada , plm parca ar pica toate la pat , smile.gif ...  ce duri sunt astia , or zice alea , sau se apropie ANDROPAUZA smile.gif .
*

radmasa.gif
Cu ce te-ai injectat bo$$?

This post has been edited by Kojak: 19 Apr 2013, 10:23

--------------------
Dacia Logan 2006
+
marksman
post 19 Apr 2013, 10:29
Post #99

Post mortem nihil est

From: sat

Nu stiu ce si-o fi turnat in vena, da' vreau si io.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
DannyY
post 19 Apr 2013, 13:55
Post #100

Marele plictisit

QUOTE(Kojak @ 18 Apr 2013, 16:51)
Sub stopu 'ala de intermitent la dreapta exista un cedeaza mic, de obicei...deci...
................
El tre' sa cedeze indiferent ca ai facut tu stanga sau ca vin ceilalti de pe directia inainte, trecand prin intersectia aia.
Poate gresec, dar eu asa stiu.
*

Depinde...
Daca erati pe aceeasi directie, pe sensuri opuse, nu e posibil ca ambii sa aveti verde pe semaforul principal? In care caz cel care vireaza la stanga (tu) acorda prioritate celui cu care se intersecteaza.

Daca aveai verde cu semn aditional pentru stanga, atunci ai tu dreptate. Dar daca verdele era pentru "toate directiile", ma tem ca n-ai.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
SandelBS
post 19 Apr 2013, 15:09
Post #101

Membru autentic

Nu, in intersectia aia e asa cum am relatat mai sus. Nu au verde in acelasi timp si Constructorilor si Popovat pentru ca s-ar aglomera intersectia aia foarte mult si ar bloca si tramvaiul. Probabil nu ai trecut p-acolo.
Iti poti da seama usor ca ala trece pe intermitent cand cei care vor sa mearga inainte sunt opriti la semafor.

--------------------
+
Kojak
post 19 Apr 2013, 16:15
Post #102

Membru autentic

Deci e cum am zis io.

--------------------
Dacia Logan 2006
+
SandelBS
post 15 May 2013, 13:28
Post #103

Membru autentic

Azi dimineata am avut o altercatie in trafic, mai precis, "fac greseala" de a claxona pe unul care mergea cu 70 pe banda 2 pe un drum cu 2 benzi (nu vroia sa mearga pe 1 desi era acelasi asfalt), il depasesc pe dreapta, ma depaseste imi pune frana , opreste, se da jos , m-am gandit sa dau peste el in prima faza, dar am zis mai bine nu.

Am dat inapoi, insa tot a reusit sa imi dea un picior in usa (care e oricum avariata de la accident) si am plecat, am sunat totusi la 112 si mi-a zis ca pot depune plangere in nu stiu cate zile si ca e monitorizat in trafic (n-am inteles care e faza cu asta). Ce m-a suprins e ca a observat ca am sunat si a plecat rapid, probabil si-o fi dat seama ca nu-i a bine.

Pe moment evident ca iti vin 16000 de ganduri (in niciun caz unul cu daca ma dadeam jos praf il faceam) despre ce vrei sa ii faci sau i-ai fi facut, dar m-am linistit si am mers mai departe. Acum la politie nu stiu ce-as putea rezolva, am martor in masina insa n-am chef de drumuri si eventual alte belele (naiba stie ce-o mai fi si ala).

Mai aveam o optiune (ca tot am avariata masina) sa i-o zgarii si pe a lui si sa ii fac de petrecanie, dar la fel, cine stie ce belele mai mai asteptau dupa.

Asa ca, am zis ca ramane asa, nu ma mai duc la Politie aiurea sa ii mai deranjez si p-aia degeaba, ca oricum nu rezolv nimic.

--------------------
+
vijelie
post 15 May 2013, 13:30
Post #104

membru violet

De fapt, tu ai provocat o altercatie.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Tince1290
post 15 May 2013, 13:57
Post #105

Membru cititor

de fapt amandoi sunt de vina...dar vina celuilalt e mai mare...legea spune ca trebuie sa mergi pe banda 1 daca e libera, indiferent de viteza...plus ca el s-a dat jos din masina si te-a amenintat (fizic)....tu esti de vina ca ai mers prea repede, ai claxonat fara motiv

nu te cunosc dar eu in foarte putinele dati cand am fost depasit pe dreapta de catre un grabit (pentru ca pe banda 1 erau cratere, de exemplu), am primit inainte blitz-uri, claxoane + pachetul de injuraturi si semne obscene in timpul sau dupa depasire...

eventual poti spune povestea concreta (mai exact ce i-ai mai dat pe langa claxon), ca nu cred ca s-a obosit sa se dea jos la tine doar pentru ca l-a depasit pe dreapta

--------------------
- - -
+
vijelie
post 15 May 2013, 14:06
Post #106

membru violet

Niciodata nu am inteles de ce un om care pretinde ca se grabeste face totusi niste gesturi care sa il intarzie.
Despre pagube nu mai zic, bine ca fost doar o bucata de tabla.

--------------------
+
corbex
post 15 May 2013, 14:08
Post #107

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

In oras poti depasi pe toate partile.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tribunul
post 15 May 2013, 14:16
Post #108

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Civilizat ar fi sa dai semnal ca vrei sa-l depasesti si sa astepti frumusel sa retraga pe dreapta.

Mitocaneste ie sa te repezi in clancson.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
SandelBS
post 15 May 2013, 14:20
Post #109

Membru autentic

Nu era bine sa il depasesc pe dreapta (nu eram in oras). Am asteptat sa se dea (fara flas-uri si claxon - asta a fost in ultima faza), dar nu s-a sinchisit.

Cand l-am depasit pe partea dreapta, a accelerat, probabil sa imi faca in ciuda, in fata intrase cineva de pe drum fara prioritate si eu m-am dus pe banda 2 (cum era de fapt si rezultatul depasirii), insa asta a crezut ca i-am taiat fata (banuiesc ca asta i s-a activat in cap) ca razbunare ca nu s-a dat la o parte.

Adevarat, ma grabeam, mergeam cu 219 km/h si asta nu se dadea din calea bolidului meu.

Ce credeati, ca i-am aratat curu in timp ce il depaseam?

Vijelie, sa inteleg ca eu am provocat, celalalt a fost in legitima aparare.

This post has been edited by SandelBS: 15 May 2013, 14:21

--------------------
+
DragosP
post 15 May 2013, 14:24
Post #110

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Săndele, nu crezi că ai cam multe "belele" în ultima vreme? nedumerire.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Markos
post 15 May 2013, 14:25
Post #111

fost programator

From: Scursurești Vale

E baiatu' cu doamna judecator?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vijelie
post 15 May 2013, 14:26
Post #112

membru violet

Auzi, daca tu te-ai pus in fata lui, pe banda 2, cum te-a depasit pe urma ca sa te opreasca ?
Deja observ ca era distractie mare pe un drum relativ liber, cu 2 benzi functionale.

@DragosP
Macar e sincer, desi "detaliile" apar mai tarziu.

This post has been edited by vijelie: 15 May 2013, 14:26

--------------------
+
Markos
post 15 May 2013, 14:27
Post #113

fost programator

From: Scursurești Vale

Sa pun schita evenimentului?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vijelie
post 15 May 2013, 14:30
Post #114

membru violet

Sandel, "legitima aparare" presupune un atac.
Tu doar ai poluat fonic zona si ai trezit mitocanul dintr-o persoana aflata la volan.
Relax.

--------------------
+
SandelBS
post 15 May 2013, 14:33
Post #115

Membru autentic

Oare cum putea sa ma depaseasca? Pe partea dreapta evident si apoi m-a oprit pt ca mergea in zig-zag si nu ma lasa sa il depasesc.

Am inteles ideea, eu am fost cel vinovat! Daca ma omora, ala era erou national, iar eu un bizon in trafic de care lumea era multumita ca a scapat.

Markos, sunt curios de schita (am vazut-o pe cea dedicata lui Fitze).

--------------------
+
marksman
post 15 May 2013, 14:36
Post #116

Post mortem nihil est

From: sat

Am mai avut si eu parte de grabiti din astia. Puteau linistiti sa treaca prin dreapta, dar na... au ales sa ma depaseasca si in plus sa puna frana ca sa coboare la mine.

Pe unii era sa-i spulbere camionul care venea din spate. Pe altii era sa-i spulber eu, ca m-am speriat si n-am nimerit marsarierul.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
vijelie
post 15 May 2013, 14:38
Post #117

membru violet

Legal vorbind, el era vinovat ca mergea prea agale fara motiv iar tu ca ai claxonat fara motiv.
Dar cum in fiecare din noi zace cate un militian respins la proba psihologica, lucrurile au degenerat spre ce zici tu.

--------------------
+
DragosP
post 15 May 2013, 14:40
Post #118

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

@Grecule: el e.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
tribunul
post 15 May 2013, 14:41
Post #119

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(vijelie @ 15 May 2013, 15:38)
Legal vorbind, el era vinovat ca mergea prea agale fara motiv.
*

Cam care-i indicatorul rutier care reglementeaza "mersul agale"? cu sau fara motiv.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
vijelie
post 15 May 2013, 14:43
Post #120

membru violet

Nu stiu, de-aia nu claxonez si imi vad de drum.

This post has been edited by vijelie: 15 May 2013, 14:43

--------------------
+
7 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 02:16
Forum Renault