despre botez, etc..., topic split
![]() ![]() ![]() |
despre botez, etc..., topic split
Iulikk |
![]()
|
||
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
||
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tot aia.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cum ai dedus aia?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
De ce te interesează pe 'mneatale?
Să mă întrebe conu' Dacis dacă e curios. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
"Postul" nu e full-option decat pt. foarte putini din cei care-l tin. Citatul din semnatura mea e cules "in post", privit (postul) cu sfintenie doar ca interdictie de la diverse potoale, restul nu se pune.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Cam de prin asta:
QUOTE(dacis @ 9 Jun 2013, 17:35) I(io, ca aud cu uimire la TV ca mai bine de juma dintre ortodocsi o dau brusc pe sarmale de banane invelite-n frumze de shtevie cand se da startul la post; sunt curios cati dintre ei fac pauza si la alcoale si secs (!); injuraturile se accepta, ca la ortodocsi asa se condimenteaza shtevia) Desigur, nefiind nimic explicit, este foarte probabil că mă înșel si te bănui degeaba, nu? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2013, 20:43) Nu-i foarte probabil, e chiar sigur. Nu-i dispretuiesc nici macar pe cei care postesc in stil cura de slabire condimentata cu sos de-njuraturi. E drept ca nici nu-i apreciez! Fata de cei care tin post autentic am un respect si o admiratie de-a dreptul umile. Iar eu cu cuvintele nu ma prea joc! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Ei, după cum bănuiam, m-am înșelat. Păcatul meu să fie!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2013, 21:44) Da' de ce???? Io am prostul obicei sa judec dupa standarde. Bune, proste, nu asta conteaza. Atata doar ca standardul meu nu sunt eu. Io ma amagesc ca stiu ce si cum trebuie facut. Si cum adesea nici io nu fac, ma taxez. Faptele bune trebuie facute mereu, de postit (post adevarat, nu curade slabire mascata religios, sa ne intelegem!) trebuie postit, la biserica trebuie sa mergi, macar la doua saptamani, minim o luna etc.etc.. Fac io astea. Mneee! Ii bine? Mneee? Sunt eu un ortodox sadea. Statistic, poate da, dar in realitate, fata de ce si cum ar trebui sa fie un adevarat ortodox (cum te banui, macar in linii generale pe tine!) - nici pomeneala. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pina sa dai coltul infiinteaza parintele Luminare departamentul de vinzari indulgente, ca la catolici, si te scoti. Nimeni nu ramine fara bucatica lui de rai.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
N-auzi măi nene că oricum ar fi (după mintea unora) nu contează trăirea? Important e "să-L ai pe Dumnezeu, acolo, undeva..." și gata, te-ai scos? Ba, după alții, nici măcar atât nu trebuie?
QUOTE(corbex @ 11 Jun 2013, 11:51) Cât privește p'asta cu datul colțului, uită-te la ce-a pățit Adi. Nu e bine s-o lași pe "mai încolo". This post has been edited by DragosP: 11 Jun 2013, 11:03 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Eu ma grabesc cit pot, dar El nu ma vrea.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
O prostie mai mare cu greu puteai scoate pe ziua de azi.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
Totusi iarta-l. Prostia nu e pacat.
|
--------------------
*
*
*
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Nene corbex,nu faci a bine,cum se spune..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
A celorlalti nu. Decit pentru ei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(dacis @ 10 Jun 2013, 21:21) Nu-i foarte probabil, e chiar sigur. Nu-i dispretuiesc nici macar pe cei care postesc in stil cura de slabire condimentata cu sos de-njuraturi. E drept ca nici nu-i apreciez! Fata de cei care tin post autentic am un respect si o admiratie de-a dreptul umile. Iar eu cu cuvintele nu ma prea joc! Care-i diferenta dintre post autentic si post in stil cura de slabire? Nu cumva postul a fost "inventat" pt. detoxifiere. Zic asta facand si o legatura cu mulsulmanii, de ce nu mananca porc si mananca oaie, nu cumva ca sa nu sa imbolnaveasca pe rupte. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DragosP |
![]()
|
Probabil prin "post autentic" se referă și la postul sufletesc, prin retinerea de la ganduri, pofte, patimi si fapte rele. Nu numai la regimul alimentar.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ceva de genul ... mai tot anul curvim si din cand in cand sarutam 3 icoane, aprindem o lumanare, dam ceva de pomana ... si gata, ne vedem cu sufletu-n Rai.
Ps. Imi sare rau de tot tandara cand vad ca inanitea marilor sarbatori religioase se trezeste cate o fatuca si o apuca pe ea grija sa stranga cadouri pt. niste copii amarati. Tot anul amaratii aia pot sa moara de foame da' mananca cozonat si portocale 3 zile pe an. This post has been edited by tribunul: 11 Jun 2013, 17:56 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(tribunul @ 11 Jun 2013, 18:54) Ceva de genul ... mai tot anul curvim si din cand in cand sarutam 3 icoane, aprindem o lumanare, dam ceva de pomana ... si gata, ne vedem cu sufletu-n Rai. ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nu ceea ce intra pe gura spurca pe om. Ceea ce iese pe gura spurca pe om. Nu mai stiu in ce capitol scrie treaba asta, dar mie mi-a ramas in minte.
N-am tinut niciodata post alimentar. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 11 Jun 2013, 19:10) ![]() Când spui credincios, te referi la credincios practicant într-o anumită religie (confesiune). Pentru că sunt și credincioși (care cred în Dumnezeu), dar nu sunt practicanți ai ritualurilor vreunei confesiuni. Catolicii, reformații, etc., au alte obiceiuri în ceea ce privește postul. E drept, nu sunt creștini după spusele unora de pe aici ( să fie înțeles, eu nu împărtășesc această părere). Știu că ce spun intră în contradicție cu învățăturile creștin-ortodoxe, însă este o realitate. Și nu doar a mea. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
tribunul |
![]()
|
Fiind in Romania probabil se referea la mormoni.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
corbex |
![]()
|
Ce am inteles eu din normele de aplicare ale invataturilor ortdoxe si crestine (pe deasupra) e ca bautura nu e de dulce. Sa postim, deci!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
E dar o bardaca doua din sangele Domnului..
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
@Tribunul: ce te împiedică să fii tot timpul anului așa cum zici că sunt unii doar în post? Ce te împiedică să faci milostenie tot anul? Sau să "provoci" la milostenie mai des de o dată sau de două ori pe an?
QUOTE(DannyY @ 11 Jun 2013, 19:18) Ai citit tu, e drept, dar contextul vorbelor Mântuitorului era altul (lipsa mâncării, pe câmp, și mai ales lipsa apei pentru a se spăla) nicidecum ăsta de-l sugerezi. Ce bagi în gură te spurcă bine de tot, altfel componenta alimentară a postului n-ar avea nici un haz. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Iulikk |
![]()
|
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:31 |