Case cu structura de lemn, Informații, păreri, sfaturi...
![]() ![]() ![]() |
Case cu structura de lemn, Informații, păreri, sfaturi...
vis-a-vis |
![]()
|
||
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|||
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
vis-a-vis, nu te supara pe mine, dar chiar sunt absolut oribile.
mai putin aia pe care-o salveaza florile... stii cum e, dar daca tot dai un ban, barem faci ceva frumos. This post has been edited by Lolek: 16 Sep 2005, 20:34 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Nu trebe sa respecte proiectul lor tip, poate fi cu totul cum vrei, dupa proiectul tau.
Iar astea pe care le-am atasat eu nu arata chiar rau, nu? Cea galbena (prima), casa pe care am vazut-o/vizitat-o personal, avea acu un an urmatorul desfasurator: Casa este parter și un etaj mansardat și în conformitate cu documentația primită, are o Arie constructivă locuita de 114,3mp la care se adaugă un balcon de 9,1 mp si o logie de 7,2 mp. Rezultă o Arie constructivă de calcul de 122,4 mp și o Arie locuibilă, conform fișei, de 70,91 mp. Materialele propuse sunt în conformitate cu sistemul promovat de SC .. SA și cu oferta existentă pe piața zonală a materialelor de construcții. Lemnul este molid de foarte bună calitate, uscat 18% și tratat cu substanțe ecologice pentru creșterea rezistenței la mucegai, microorganisme și insecte fitofage, precum și la acțiunea accidentală a focului. Pereții vor fi livrați în panouri de structură, cei exteriori având captușeala exterioară din OSB, vata minerală și folia barieră de vapori – montate din atelier. Structura va fi făcută pe mese profesionale, prinderile vor fi făcute cu cuie speciale BeA (Germania) cu suprafața tratată pentru încleștare chimică în lemn. Îmbinările spațiale vor fi dublate de piese metalice din clasa Vormann. Planșeele și structura acoperișului vor fi livrate taiate la dimensiunile de execuție iar restul de componente care constituie stratificația vor fi livrate în saci (vata minerală), suluri (foliile) și pachete (OSB). În calculație au fost cuprinse și piesele metalice de prindere a structurii din lemn de placa de beton armat a fundației. Proiectarea panourilor de structură și calculul de rezistență se vor face prin grija SC , costul acestora fiind inclus în calculație. Pentru obținerea autorizației de construcție și a acordului de urbanism este necesară o proiectare de arhitectură și de instalații – necuprinse în calculația de costuri. Execuția fundației, hidroizolarea acesteia precum și stratificația pardoselii la parter (polistiren + șapă de ciment) nu au facut obiectul calculației și se va face în subantrepriză prin grija clientului. OSB se va procura prin angosiști locali și va avea certificatul de calitate al fabricii producătoare (Kronoply – Polonia). Vata minerală va fi ISOVER sau similar, foliile vor fi BATEC sau JUTAFOL și vor asigura protecția vatei pentru păstrarea caracteristicilor termice prescrise. Calculul termic va fi făcut de SC . Structura componentelor constructive este următoarea : Pereții exteriori (din exterior spre interior) - OSB 12 mm - structura din dulapi grosime 150 mm (45x150 mm) - vata minerală 150 mm - folie barieră de vapori Pereții interiori - structura din dulapi grosime 100 mm - vata minerală 50 mm Planșeul parter/ peste placa de beton - dulapi de lemn tratat special 45x150 mm, ca strat suport pentru panourile de pereți. S-a prevăzut prinderea cu buloane speciale cu expandare (conișpanduri). Stratificația planșeului (hidroizolație, polistiren, șapă de ciment) nu face parte din prezentul proiect. In cazul in care fundatia se va face continua numai sub pereti (deci fara placa din beton armat) se va prevedea un planseu peste fundatie din lemn – cu calculatia valorica aferenta). Planșeul peste parter (de sus în jos) - OSB 18 mm - structura de rezistență 45x200 mm la 400 mm din ax in ax. După calculul de rezistență se va adopta soluția de execuție. - vata minerală 100 mm Acoperișul (din exterior spre interior) - folie de dispersie vapori - astereală continuă din OSB 15 mm - structura de rezistenșă căpriori-clești 45x220 mm la 600 mm unul de altul. După calculul de rezistență se va adopta soluția de execuție - vata minerală 200 mm - folie barieră de vapori Scara este prevazută din lemn de molid stratificat, în varianta standard. Finisajele exterioare s-au propus in varianta fațadă tencuită pe un strat de polistiren (cunoscută la noi sub denumirea de « Ecoterm »). La interior propunem gips carton aplicat direct pe structura din lemn . Este viabilă si varianta cu finisaje din lambriu din lemn, la exterior și interior. Învelitoarea propusă este din șindrile bituminoase aplicate pe astereală sau țigle ceramice. Ferestrele sunt din lemn stratificat prevazute pentru geam termopan dar costul geamului termopan nu a fost inclus in calcul, ușile exterioare din lemn stratificat iar cele interioare din lemn de brad nestratificat. Evaluările reprezintă costurile ex-works producator, se va adăuga costul transportului componentelor (probabil 2 TIR-uri) și costul biletelor dus-întors cu trenul pentru formatia de montaj, cazare, diurna. Am numit « pachet minim » componentele realizate în atelierele ... și care cuprinde tot ce este structură din lemn, OSB, vată minerală și folii de protecție. Prețuri componente ex-works Suceava Pachetul minim 10270 Euro Scară 880 Lambriu lemn 420 intradosul vizibil al acoperișului Parapete 260 balcon, terasă, verandă Ferestre 3750 Uși exterioare 1080 Uși interioare 440 Proiectare și calcul rezistență 300 panouri, calcul TOTAL 17400 Euro Se adauga TVA Montajul componentelor de mai sus - 1240 Euro (nu s-a inclus masa și cazarea echipei de montaj – 4 muncitori + un șef de formație). Alte componente (materiale, fara montaj) : - fațadă 1790 Euro - învelitoare 1590 Euro - gips-carton 950 Euro - dușumele 550 Euro Se adaugă TVA Materialele cuprinse la « Alte componente » sunt evaluate la prețurile din Suceava și cuprind recapitulațiile de deviz ale Moldsilva. Deci acesta este pretul la care noi le putem oferi, atașate la « pachetul » ce-l urcăm în TIR. Nu cunoaștem preturile locale pentru manoperă la aceste lucrări, cu titlu informativ vă dăm câteva date cu privire la cantitate și manoperă (în Suceava) : - fațada – tencuială pe polistiren (fața văzută neinclusă în calculație, stratul decorativ trebuie ales de client/ arhitectul local) – 180 mp, prețul unitar la manopera calificată 6…8 E/mp - învelitoare – 160 mp suprafață de acoperit. Prețul materialului aproximativ același la țigla ceramica si sindrila bituminoasa (de calitate), pretul manoperei 3…5 E/mp tigla creramică și 2…3 E/mp la șindrile bituminoase - gips-carton standard și rezistent la umiditate pentru băi, suprafața totală (inclusiv pierderile tehnologice) 470 mp, prețul unitar al manoperei 3…5, chiar și 8 E/mp. - Dușumele lemn 32 mm nut-feder produse de Moldsilva, suprafața de acoperit 62 mp, cost manoperă 2…3 E/mp Tipul a carui casa era asta, a avut un cost total, inclusiv mobila, instalatii, centrala (electrica !!! ) si alei, de 50.000 E, la nivelul anului trecut. Fara teren si fosa, ca astea erau deja. Are living si 3 dormitoare, din care 2 maricele; 2 bai. Casa a inceput-o primavara si a terminat-o toamna, in masura in care a recunoscut ca nu s-a tinut, ca avea altele.... This post has been edited by laur: 16 Sep 2005, 20:58 Attached thumbnail(s) DSCN1331.jpg ( Size: 116.08k ) Number of downloads: 951 Malaga_20_2_.jpg ( Size: 65.03k ) Number of downloads: 879 Cluj_201.jpg ( Size: 69.49k ) Number of downloads: 849 Pin_20_1_.jpg ( Size: 71k ) Number of downloads: 866 |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
prima chiar arata a ceva ce mi-as dori si eu.
sigur, ca sa fiu carcotas pana la capat, i-as pune alte garduri ![]() |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Arata chiar bine ! Mai ca m-as baga si eu.
Am auzit ca cica in Buc. nu iti dau voie sa faci pe structura de lemn. Se poate evita insa restrictia declarand casa ca sediu de firma ( e din auzite, nu bag mana in foc). |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Mai bag si eu un link aici:
linkul Am de gand cand ajung in Predeal sa trec pe la el sa ma documentez mai mult. Partea cu interzicerea structurii din lemn in Buc ma dezamageste profund dar nu cred ca e reala fiindca pe langa mine se ridica o astfel de constructie P+ 2 etaje pe structura de lemn. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Izolarea fonica se poate realiza numai prin masivitatea zidului (planseului).
Am putea povesti despre capacitatea de izolare fonica a peretilor usori, dar cum asa ceva nu exista, aici inchei subiectul. Ganditi-va putin la Tom si Jerry. Cand mai moare un biet soricel prin pereti, n-are rost sa va spun ce miros va fi in casa. Si atunci ce faci? Darami absolut toti peretii? Pt n-ai de unde sa stii altfel unde e sursa. E ieftin, nu zic, dar pute, scartaie, si (acustic) esti on-line oriunde in casa cu fiecare miscare a ta. This post has been edited by anamana: 18 Sep 2005, 17:41 |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
QUOTE Izolarea fonica se poate realiza numai prin masivitatea zidului (planseului). Nu-i asa. QUOTE E ieftin, nu zic, dar pute, scartaie, si (acustic) esti on-line oriunde in casa cu fiecare miscare a ta. Da cine te pune sa iti faci asa ceva? Exista alternativa: la bloc (igrasie, vecini, gindaci, furnici, manele, etc), sau casa "clasica" - daca ai bani de ea. Casele de lemn sau pe structura usoara (apropo, exista si cu structura de metal - vezi CONDEM) nu sint perfecte, dar sint o alternativa la apartamentele de bloc, mai ales daca detii terenul. This post has been edited by laur: 18 Sep 2005, 09:54 |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Laur:
Ei, acuma spune-o pana la capat ... Mai exista alternativa sa stai in cort, in copac, sau pe banca in parc, invelit cu ziare. Eu cred ca tu n-ai avut experienta sa intri intr-o casa (cladire) cu structura "usoara" si sa simti ce am spus mai sus. E clar ce prefera oricine in locul apartamentului de bloc, dar ... cu ce pret? Am spus doar - ca o casa trebuie sa aiba ziduri, nu galerii pt. soareci. btw: Nu toata lumea aude manele de la vecini si nu toata lumea are fereastra spre ghena. Eu personal stau intr-un bloc de nota 10, si se vede linia orizontului. (nu-i aglomeratie ca in Bucuresti,Cluj, Iasi - recunosc). This post has been edited by anamana: 18 Sep 2005, 17:44 |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
laur |
![]()
|
QUOTE Eu cred ca tu n-ai avut experienta sa intri intr-o casa (cladire) cu structura "usoara" si sa simti ce am spus mai sus. Crezi gresit. Am si vazut, am si stat. Mai omule, fiecare are placeri si pareri....si alege ce ii place. Dar oricum problema zgomotului intr-o astfel de casa (problema care are rezolvare, am zis si cum, am vazut realizat) mi se pare minora, pt. ca sint zgomote facute de familia ta, si nu de vecini/straini, carora nu ai cum sa le zici sa faca liniste ca tu dormi, de ex. la 6 seara.... Iar chestia cu "galerii pt. soareci" e ciudata, zau....vecinii meu au deratizat acu citeva zile (eu nu eram acasa), iar acu au migrat gindacii la mine. Un prieten s-a intilnit cu ditamai sobolanul in baie, venit probabil prin gheul de tevi.... |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
oricum, faza cu minim 150e/mp, cat am gasit eu e de prost gust.
am gasit un nene in MM, care nu are site si care face case de lemn absolut cinstite. in 5000 de euro, mi-a zis ca intra fara probleme o casa cu trei camere (una mai mare si doua mititele), plus bucatarioara si baie - fara temelie - asta in conditiile unui profit onorabil. deci, cam tot ce am vazut pana acum sunt tipi care vor sa se imbogateasca repede. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu as vrea o casuta micuta,cu peretii din lemn , si sa fie undeva pe la munte...........dar nu am vazut nimic ce sa imi placa.Daca incerci sa ii faci izolatie fonica si termica, pretul casei creste foarte mulat in Ro.Mesterii zic ca daca vrei izolatie americana, trebuie sa mai scoti bani din buzunar, pai daca iti pun un pret la casa , nu iti fac si izolatie buna, aaaaaa daca vrei izolatie buna scoti banu' tata....
![]() Off topic, un amic isi face casa, din caramida, beton...., etc., a lipsit o perioada de pe santier(zicea ca aprox. o sapt.) si cand sa dus a vazut in sufragerie o ditamai barna , uimit sa uitat pe planul casei, a ragnit la aia(mesteri de altfel) sa ii dea barna jos, PENTRU CA NU ESTE IN PLANUL CASEI.... ![]() ![]() ![]() Probelma este unde gasesti si oameni care muncesc si se tin de treaba, pentru ati face casa visurilor?? |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adso @ 19 Sep 2005, 10:57) oricum, faza cu minim 150e/mp, cat am gasit eu e de prost gust. am gasit un nene in MM, care nu are site si care face case de lemn absolut cinstite. in 5000 de euro, mi-a zis ca intra fara probleme o casa cu trei camere (una mai mare si doua mititele), plus bucatarioara si baie - fara temelie - asta in conditiile unui profit onorabil. deci, cam tot ce am vazut pana acum sunt tipi care vor sa se imbogateasca repede. Cum naibii la 5 mii de euro o casa mai? ![]() Pai daca e pe asa vreau si eu 5 ca sa le vand pe urma cu 225 000! ![]() |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
adso |
![]()
|
pe bune: la banii astia:
"living" de 15-16 mp doua dormitoare de 9-10 mp. chicineta si baie excelent pentru o casa de vacanta. fara temelie, transport si... teren ![]() aranjez sa iti vanda 5? |
|
|
laur |
![]()
|
QUOTE am gasit un nene in MM, care nu are site si care face case de lemn absolut cinstite. in 5000 de euro, mi-a zis ca intra fara probleme o casa cu trei camere (una mai mare si doua mititele), plus bucatarioara si baie - fara temelie - asta in conditiile unui profit onorabil. Adica manopera intra in banii astia? Ca materialele&prelucratul lemnului sigur nu ! Intreaba-l citi mc de lemn intra, intereseaza-te cit e mc de lemn prelucrat si mai vorbim! |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
adso |
![]()
|
ce sa vorbim? faci si tu case de lemn? imi faci o oferta?
|
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Bre...si eu ma interesez de subiect ca am de gand sa scap de vecinii de la bloc...sa ridic o cocioaba si io. Deci am dat cu ochii dupa asa ceva, mai ales ca in zona mea se construiesc niste case d-astea si le urmaresc zilnic...cateva is de groaza, ce mai! Bre, care treceti prin Simeria spre Deva, la curba spre dreapta dupa OMV, incetiniti si aruncatii ochii in stanga si vedeti o casa faina, facuta ca la carte. Am un amic tamplar bun si m-am mai consultat cu el despre casele astea, mai ales ca a lucrat in zona TM unde s-au facut multe. Marea problema la panourile alea si lemnul folosit stiti care e? In tarile cu traditie in asa ceva, pentru tratamentele de ignifugare, anticarie, antigripal, pojar sau ce dreacu' or mai fi, materialele se scufunda in bai cu solutii d'astea...la noi majoritatea am vazut ca le trateaza cu pensula
![]() ![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
adso |
![]()
|
la casa de la conac, eu am tratat lemnaria din pod/mansarda cu o chestie antifungica si ignifuga facuta la policolor, cu pensula.
dupa asta, am dat cu ulei mineral nears, ca sa isi pastreze culoarea frumoasa. spanacul ingnifug e dat in 8(opt) straturi, cu bidineaua, de subsemnatul. un dulap de lemn, identic cu cele folosite, tratat la fel, de proba, si sectionat, arata bine (in sensul ca spanacul ala parea ca penetrase cam 1 cm lemnul si cristalizase. nici nu a ars bine - mai mult s-a afumat (desi am avut dubii, pentru ca avea si ceva ulei). dupa chestia asta le-am lacuit. arata foarte bine, si au trecut 8 ani deja. repet tratamentul cu lac o data la doi ani, cand deja incepe sa se cojeasca de pe lemnaria exterioara. @Lexy, individul vine in bucuresti cam intr-o luna, la hramul unei biserici de lemn pe care a ridicat-o. vorbesc atunci cu el (si eu vreau sa ridic una mititica) si daca te intereseaza, te pun in legatura cu omul. |
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Acum am si eu o intrebare: cat costa toate tratamentele astea de trebuie aplicate pe lemn, intr-o perioada de, sa zicem, 25 ani? (perioada unui credit ipotecar...).
Pentru o comparatie intre costurile initiale constructie caramida+costuri ulterioare constructie caramida fata de costuri initiale constructie lemn+costuri ulterioare constructie lemn. Cred ca aceste costuri incep sa se cam egalizeze. Parerea mea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adso |
![]()
|
klaus, ignifugarea se face doar o data, la inceput. pe urma, chiar nu vad cum ai mai putea sa o faci.
lacul / vopseaua nu costa enorm. oricum, parerea mea este ca tencuire exterioara + var (pe care trebuie sa il dai macar o data la 5 ani, ca sa arate frumos) te duc mai mult decat lacuirea timp de 25 de ani. eu unul fac tratamentele astea de placere, imi aleg zile cu vreme frumoasa, nu foarte cald... berica la rece ![]() in ceea ce priveste materialele de constructie, cred cu tarie ca pentru o casa de lemn sunt semnificativ mai ieftine decat la una din zidarie (asta numai daca nu alegi solutii absolut cretine, cum ar fi boltarii sau mai stiu eu ce). pe de alta parte, eu m-am orientat spre casa de lemn exclusiv pentru o cabanuta de vacanta (care nu exista inca). in rest, caramida (material exceptional pentru o casa). This post has been edited by adso: 20 Sep 2005, 09:08 |
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Intre Barlad si Vaslui poate fi vazuta o "casuta" cu structura din lemn, care, din afara, joaca pe la 200mp locuibili, cu parter si etaj, si care apartine unui om de afaceri foarte cunoscut. Si care nu cred ca nu-si permitea o casa din orice alt material de constructii....
Cred ca un alt avantaj, deloc de neglijat (in afara de durata de executie redusa si pretul mai bun), este posibilitatea de a locui intr-o locuinta ecologica, fara emisiile de diverse tipuri ale materialelor de constructie asa-zis conventionale (beton, BCA, etc). Ca sa nu mai vorbesc de confortul termic superior ale lemnului. Iar daca arhitectul poate conserva si integra lemnul in interiorul casei, senzatia de caldura si confort vizual nu se compara cu nimic. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
laur |
![]()
|
QUOTE cat costa toate tratamentele astea de trebuie aplicate pe lemn, intr-o perioada de, sa zicem, 25 ani? (perioada unui credit ipotecar...). Pai depinde de sistemul constructiv/finisaje. Pt. ca exista varianta in care casa are rigips la int. si tencuiala la exterior (folosita in general la resedinte permanente), si atunci e exact ca la cele clasice. Cum exista si varianta finisajelor de lemn la o casa construita in sistemul "clasic". |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
Eagles |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 3 August 05 From: Floreasca, București ![]() |
QUOTE(paulp @ 15 Sep 2005, 17:13) Pentru casele din lemn am tot respectul, sint solide, si daca sint bine facute, tin o viata si-nca una, dar ghidusiile astea importate de la americani, la care la prima rafala de vint mai puternica ramin doar cu beciul, multam, dar sa si le tina ei in Florida lor acolo, ca are si Katrina ce face ![]() QUOTE(Ake @ 15 Sep 2005, 17:21) Vedeti ca discutati de chestii complet diferite: intre case de lemn (asa in general) si quasi-teapa case cu structura de lemn de la TV e oaresce diferenta. Case de lemn bune se fac in toata lumea, arata superb, ecologice, si in unele circumstante sunt chiar mai rezistente decat cele din zidarie (din cauza elasticitatii) Casele care se vand la noi la pret de supermarket, sunt exact cum spunea Paulp mai sus. Ba mai mult, la noi se foloseste lemn de doi bani, uscat maxim cateva luni. (Un exemplu de teapa luata de unul in Anglia cu astfel de casa a fost chiar aseara pe Discovery Travel). As fi de acord cu o astfel de casa daca as putea gasi lemn foarte bun, insa m-am interesat la cateva cunostinte care lucreaza in industria lemnului, si mi-au spus ca din cauza exporturilor masive, la noi nu se mai gaseste lemn uscat decat la niste preturi fabuloase. O alta varianta ar fi lemnul stratificat, dar si aici ajungi la preturi mai mari decat cu zidarie clasica. In concluzie, alegerea depinde de tine, si de cum crezi ca oferta se muleaza pe necesitatile tale. E posibil ca o casa ieftina, care se construieste rapid si fara prea mari batai de cap sa te faca sa treci cu vederea calitatea mai proasta si faptul ca vei avea mai mult de cheltuit cu ea in timp. E cam ca in discutia cu Loganu vs SH. ![]() Nu stiu cate uragane ati vazut voi prin Romania ca eu nu am vazut nici unul. Daca, doamne fereste ar veni unul pe la noi Bucurestiul ar arata mult mai rau decat dupa cutremurul din '77 sau decat New Orleans dupa Katrina. Americanii locuiesc de o gramada de anii in case de lemn si nu se plang! Pe undeva e aceeasi idee ca in Japonia medievala unde casele erau facute din hartie: daca se darama la cutrmur, uragan etc. e mult mai usor sa faci alta! Si daca esti baiat destept iti faci o asigurare fara franciza ![]() In alta ordine de idei eu am schimbat sindrila la casa de la tara si ca sa fiu sigur ca lemnul e uscat bine am cumparat bustenii i-am pus in curte si i-am lasat acolo 1 an si vara trecuta am chemat meseriasul cu masinaria de facut sindrila si mi-a facut-o pe loc. Am facut mai multa decat imi trebuia deoarece am fiert-o in ulei ars si am lasat-o sa se usuce si in urma procedeului unele sindrile au mai crapat! |
--------------------
Dacia
Albastru Marin
2005 - Logan Laureate 1.6
- B 16 xxx
|
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
Pe net am gasit multe oferte de case cu structura din lemn (model american, canadian), care ofera o multitudine de avantaje, incepand de la pret...etc. Suna cam asa:
Majoritatea caselor particulare de pe continentul nord american au structura de rezistenta din lemn. Stilul lor constructiv imbina solutii simple si moderne, care le confera numeroase avantaje fata de casele din caramida sau cele din lemn masiv. Alegerea acestui stil constructiv in SUA si Canada se bazeaza pe un volum foarte mare de cercetari efectuate asupra rezistentei, confortului termic, sanatatii si protectiei mediului. Rezistenta la seisme de peste 8,5 grade Richter. Cheluieli energetice reduse. Excelent confort termic indiferent de climat. Umiditate interioara optima. Preturi avantajoase. Timp de executie foarte redus. Renovari si remodelari facile. Case ecologice si foarte sanatoase Sunt firme care construiesc si la noi. Dupa calculele mele un teren de 250 mp 18.000 euro+casa cu structura din lemn 25-30.000 euro+ utilitati, proiect, CF 6-7.000 euro dau cam 50.000 rotunjit. Doresc pareri, impresii, sfaturi de la cei care au stat, stau, au vazut o astfel de casa . Multumesc anticipat ! |
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca inginer constructor ce sunt, te sfatuiesc sa fii mai prudent cand cineva iti promite protectie antiseismica la 8.5 Richter la o structura din lemn. Oricum, dupa un astfel de cutremur, ma indoiesc ca mai gasesti multe cladiri in picioare, fereasca D-zeu!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(vijelie @ 10 Aug 2006, 15:08) Corect, am copiat de pe un site, dar cum multa lume nu se vede locuind intr-o astfel de casa, alta decat din caramida, nici eu nu prea ma vad ![]() |
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
UVN |
![]()
|
Despre genul acesta de casa ce spuneti ???
http://www.1001case.ro/Casa%20Roxana__p609...page=2#fulldesc |
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Rigipsu' si vata nu au nici o treaba cu structura de rezistenta a casei, indiferent ca e metal, lemn sau beton armat.
De rezistat, rezista 10 ani fara mari cheltuieli de intretinere, dar 30 e cam exagerat de mult. Totusi, lemnul nu e beton armat... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Sunt extraordinare! Nu degeaba vezi totul culcat la pamant dupa un uragan la americani. Nu zic ca ar fi cazul de astfel de fenomene in Romania, dar nu sunt prea increzator in rezistenta acestor case. De departe arata frumos, dar daca le iei la puricat si incepi sa fii atent la detalii iti scade treptat si entuziasmul.
Si eu sunt in sitatia de a avea nevoie de o casa, apartament , orice, si studiez toate optiunile. Aceasta din pacate a picat , desi la inceput mi se parea solutia potrivita la problema mea. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:32 |