DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Case cu structura de lemn, Informații, păreri, sfaturi...

little sam
post 10 Aug 2006, 20:18
Post #61

Membru incepator

Group: Members

Salut mclaren06. Intra pe site-ul asta case interesante. Mie personal mi-au placut la nebunie. Ce nu am reusit eu sa gasesc au fost preturile. Sunt si filmulete de prezentare. Bafta la gasit case.

This post has been edited by little sam: 10 Aug 2006, 20:20

--------------------
logan preferance - CT-62-SMA
Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
spooky51
post 11 Aug 2006, 19:30
Post #62

Membru incepator

Singurul dezavantaj este ca vei fi nevoit sa-ti faci o asigurare impotriva incendiilor care te va costa ceva.
In Canada toate casele sint din lemn, neaparat trebuie asigurata contra incendiului.

--------------------
Spaceship X20 - ANDROMEDA4614DD
+
andu911
post 13 Aug 2006, 05:18
Post #63

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Cam la cati bani ajunge o casa cu structura din lemn cu 1 etaj si 4-5 camere ?

--------------------
- - -
+
einstein1984
post 13 Aug 2006, 09:44
Post #64

fan Dacia

From: Bucuresti

Din cate stiam eu, astfel de case rezista pana la 50 de ani. Fata de beton armat care duce pe la vreo 100 de ani. Daca ai boala pe nepoti, e casa perfecta!

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
vis-a-vis
post 13 Aug 2006, 11:37
Post #65

DaciaClubber

Ideea e sa nu lasi nepotilor o casa demodata si plina de "bube" ci sa le lasi o mostenire indeajuns de mare incat sa-si poata permita si ei sa-si construiasca o casa din lemn la nivelul cerintelor de peste 50 de ani wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
andu911
post 13 Aug 2006, 23:53
Post #66

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(einstein1984 @ 13 Aug 2006, 10:44)
Din cate stiam eu, astfel de case rezista pana la 50 de ani. Fata de beton armat care duce pe la vreo 100 de ani. Daca ai boala pe nepoti, e casa perfecta!
*

Am vazut o gramada de case de-astea in Germania si erau mai vechi de 50 ani.

--------------------
- - -
+
jammers
post 14 Aug 2006, 08:14
Post #67

Membru

From: 67

Salut
Acum 5 ani stateam cu chirie intr-o casa construita la 1700, genul cu putre (nu stiu cum se zice, barne de lemn integrate in pereti). Am intrebat-o pe proprietara ce intretinere ii face, si mi-a zis ca o zugraveste din timp in timp si mai inlocuieste ce se mai strica la infrastructura - recte tevi. In orasul unde stau, media de varsta a caselor din centrul istoric e pe undeva pe la 300 de ani, si sunt cateva mii bune.

QUOTE(einstein1984 @ 13 Aug 2006, 09:44)
*

--------------------
Skoda Roomster tdi 2006 - .
+
UVN
post 14 Aug 2006, 09:21
Post #68

- Forza Poli Timisoara -

From: Timisoara

QUOTE(andu911 @ 13 Aug 2006, 06:18)
Cam la cati bani ajunge o casa cu structura din lemn cu 1 etaj si 4-5 camere ?
*

http://www.1001case.ro/Casa%20Roxana__p609...page=2#fulldesc , plus achizitionarea terenului, plus 7-8000 euro utilitatile, planul, cf, etc..., mai pui plata muncitorilor de la firma, 50-60 euro /zi/persoana, si pentru situatii neprevazute mai 3-4000 euro.

--------------------
dacia Logan Kiss FM 14 MPI 2008 - TM...
+
Andy_ACS
post 15 Aug 2006, 13:47
Post #69

Yes, I'm not!

From: Craiova

Dar de case pe structura de metal a auzit cineva ceva? Avantaje, dezavantaje, preturi, link-uri ?

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
vijelie
post 15 Aug 2006, 13:49
Post #70

membru violet

Da, e tocmai buna pt hale, depozite si garaje...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
hash
post 15 Aug 2006, 22:56
Post #71

calculatorist

Totusi, despre casele astea de lemn, cariile ce parere au ? Stiti voi, cariii aceia mici si rai, de mananca lemn ! Eu am patit ca mi-am cumparat o canapea (noua) cu lemn cu cariu inglobat, si rodea ala noaptea, ca o mica bormasina, in reprize, il auzeam cand puneam capul jos, nu puteam sa dorm (nu va recomand sa-ncercati senzatia). Am schimbat canapeaua pe garantie (ca sa descopar pe urma ca astalalta avea molii anexate - alta poveste).

--------------------
- - -
+
St
post 15 Aug 2006, 22:59
Post #72

Membru

Pai omu nu vrea sa stea nic in hala, nici in garaj si nici in depozit.

Acum ceva timp am vazut la Tv case cu structura din pilistiren....daca imi aduc aminte bine.Aia ziceau ca tine mai mult ca o casa de caramida blink.gif . Stie cineva mai multe.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
vis-a-vis
post 16 Aug 2006, 06:22
Post #73

DaciaClubber

Lemnul de constructii este tratat, impotriva "daunatorilor" si focului.
Daca aveai canapeaua din astfel de lemn, nu ti-o rodea nimeni... poate doar cainele.

Se fac si case pe structura metalica. (asta e idealul meu de casa)
Pe "scheletul" metalic se aplica finisajele exterioare si interioare, iar intre ele se izoleaza termic cu vata de sticla.

image1.jpg

Casele din polistiren sunt de fapt din beton.
Cu polistirenul respectiv se fac peretii ca un joc de lego, intre placile de polistiren se armeaza cu fier-beton apoi se toarna beton.
Ideea e ca nu mai trebuiesc cofraje pt. turnarea betonului, apoi peretii din beton nu mai trebuiesc izolati termic, avand din start polistiren atat pe dinafara cat si pe dinauntru.

9068_poza.jpg

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
draku
post 16 Aug 2006, 08:10
Post #74

Membru autentic

sistemul cu polistiren se numeste AMVIC
puteti vedea mai multe pe www.amvic.ro

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 1989 - Barkas
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
vijelie
post 16 Aug 2006, 08:18
Post #75

membru violet

Toate casele din beton armat la care s-a acoperit imediat dupa intarire betonul cu tencuiala, polistiren etc. au igrasie. Garantat!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
St
post 16 Aug 2006, 14:53
Post #76

Membru

Pai la aste de ziceam eu polistirenul e pus inainte sa se intareasca betonul biggrin.gif

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
iulian'71
post 18 Mar 2012, 18:12
Post #77

membru uneori batut in cap

Am citit topicul si acum vin si eu cu intrebarea: Locuieste cineva intr-o casa de lemn sau structura din lemn? Intreb fiindca un coleg are o ruda ce locuieste intr-o astfel de casa si acesta ii lauda avantajele termice, cca 400lei la gaz pentru 120mp si luna trecuta in care te credeai la -10gr ca vara pe plaja fata de -25 - -20gr constant si vant.

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet.
+
Merced
post 18 Mar 2012, 18:21
Post #78

No fear. No limit. No equal.

Depinde cat de bine lucrezi la izolatie. In mod normal e mai simplu sa izolezi foarte bine o casa de genul asta. La noi nu prea "se poarta", da' eu unu' daca as avea bani sa-mi fac maine o casa, n-as ezita sa aleg solutia asta. Se construieste mai repede, mai usor, si simtitor mai ieftin. Toata treaba e sa gasesti meseriasi adevarati, si pe la noi in domeniul asta nu sunt atat de multi.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
iulian'71
post 18 Mar 2012, 18:38
Post #79

Cel de care vorbesc are casa construita in urma cu 3-4 ani cu un proiect tip. Au venit cu TIR-urile cu casa la pachet si in 5 zile era la "rosu". Dupa inca 1.5 luni era gata de mutat. Izolatia din pereti este cu vata bazaltica, iar la exterior cu polistiren extrudat de 5 si acoperit cu tencuiala decorativa.
Practic pe mine ma intereseaza doar o mansarda si nu toata casa. Parterul e facut din caramida prin anii'30 si boltari in '87. Casa a fost extinsa in '87 de ai mei si acum ma gandesc sa ii fac consolidare si mansarda. Din ce am inteles firmele care construiesc casele din lemn fac si mansarde la comanda.
Si eu nu vreau sa stau prea mult cu casa descoperita, asa ca varianta cu structura din lemn este cea mai viabila.

This post has been edited by iulian'71: 18 Mar 2012, 18:40

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Grabeste-te incet.
+
dacis
post 18 Mar 2012, 19:53
Post #80

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(iulian'71 @ 18 Mar 2012, 19:12)
Intreb fiindca un coleg are o ruda ce locuieste intr-o astfel de casa si acesta ii lauda avantajele termice, cca 400lei la gaz pentru 120mp si luna trecuta in care te credeai la -10gr ca vara pe plaja fata de -25 - -20gr constant si vant.
*

Caramida si beton, +170 mp, P+E, jumatate incalziti la 20-21C, jumatate la 14-16C, gaz, 360 lei in decembrie, 310 in ianuarie si 390 in februarie. Concluzia: costurile cu incalzirea sunt dependente mai ales de izolatie. In cazul dat: polistiren extrudat de 5 sub placa parter, expandat de 10 la exterior; peste etaj: 20 cm, vata minerala. Geamurile: tripan de 40 mm.

QUOTE(iulian'71 @ 18 Mar 2012, 19:38)
Practic pe mine ma intereseaza doar o mansarda si nu toata casa. Parterul e facut din caramida prin anii'30 si boltari in '87. Casa a fost extinsa in '87 de ai mei si acum ma gandesc sa ii fac consolidare si mansarda.
*

Cere sfatul unui inginer structurist. Daca structura data tine, si eu tot la o mansarda de lemn te sfatuiesc sa te gandesti, ca e mai usoara. Pentru cine construieste de la pamant, o casa de caramida, fier si betoane facuta ca la carte este azi mai ieftina decat una de lemn bine facuta.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
iulian'71
post 18 Mar 2012, 20:42
Post #81

Ca imbunatatiri la structura ar trebui sa fac subzidiri la colturi si imbinari peretilor in zona veche, precum si niste stalpi , apoi sa fac o centura noua peste cea existenta in partea mai noua a casei si care sa continue peste cea veche. vreau sa mai ridic si nivelul in casa cu cca. 20cm, aceasta operatie incluzand si izolarea la nivelul solului. Cu ing. constructor nu prea am ce face eu avand cam toate cartile in domeniu posibile mostenite de la raposatul meu socru, iar eu sunt intamplator tot inginer dar de aviatie.
Iti multumesc pentru sfaturi si confirmarea costurilor scazute pentru incalzire.

--------------------
Grabeste-te incet.
+
david79
post 18 Mar 2012, 21:06
Post #82

Membru autentic

daca tot faci subzidiri incearca sa izolezi chiar si fundatia, cu tot cu soclu, cu polistiren extrudat. daca nu 10, minim 5 cm. poti lucra o zona de 1,5 m apoi urmatoarea o faci in etapa 2, iar o zona de 1,5 m, tot asa.... . sub placa parter nu mai poti interveni, ar fi fost bine sa aibe un 15 cm de extrudat. dar poti sa pui in schimb la interior, deasupra placii daca tot umblii la toata casa. mansarda la partea superioara, intre capriori iarasi trebuie f bine izoltata, cu vata imbracata in saci ( o termina umezeala in ctiva ani ). o casa pierde 75 % din energie prin placa pe sol/subsol si manasarda/ultimul planseu. ca pui 5 sau 10 cm de expandat pe peretii laterali nu are chiar asa mare importanta fata de ce am zis mai sus.

iar cel mai important este izolarea infiltratiilor, ( tamplarie proasta - contact cu exteriorul )

This post has been edited by david79: 18 Mar 2012, 21:08

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
Merced
post 18 Mar 2012, 21:07
Post #83

No fear. No limit. No equal.

QUOTE(dacis @ 18 Mar 2012, 19:53)
Pentru cine construieste de la pamant, o casa de caramida, fier si betoane facuta ca la carte este azi mai ieftina decat una de lemn bine facuta.
*

N-as baga mana in foc pentru afirmatia asta.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
iulian'71
post 18 Mar 2012, 21:35
Post #84

@david79. Am de gand sa scot trotuarul de langa casa si da fac izolatia minim 1/2m in jos. Sub planseu tot extrudat voi pune. Imi aduc aminte ca in copilarie ma jucam prin santiere si langa blocul unde am stat in Focsani s-a construit prin '83 unul nou in care s-a folosit la greu polistirenul. De altfel si in blocul in care stau acum, atunci cand am inlocuit tamplaria am descoperit ca placa de la fatada avea in interior 5cm de vata minerala. Eu am apartamenrul pe nord, cei de pe sud nu au decat beton si BCA. Blocul e din 1977.

--------------------
Grabeste-te incet.
+
dacis
post 18 Mar 2012, 21:49
Post #85

Membru autentic

QUOTE(Merced @ 18 Mar 2012, 22:07)
N-as baga mana in foc pentru afirmatia asta.
*

Eu da. Daca vorbim de o casa de lemn bine facuta, atunci materialul e greu de pregatit si, in consecinta extrem de scump. Gandeste-te ca 1 mc de caramida de buna calitate este 200-250 de lei, iar 1 mc de lemn pregatit ca la carte este 1200-1500. Nu mai vorbesc ca meseriasii buni in lemn sunt mai scumpi si, mai ales, mult mai rari decat cei in zidarie.

--------------------
dacis
+
iulian'71
post 18 Mar 2012, 21:56
Post #86

Casa nu o faci din busteni ci din grinzi, dulapi, scanduri, sipci si OSB.

--------------------
Grabeste-te incet.
+
dacis
post 19 Mar 2012, 06:16
Post #87

Membru autentic

Tocmai de aceea materialul este scump, ca nu e vorba sa iti faci o casa de vacanta din busteni. Ca asa ar fi mai ieftin. Grizile gata uscate si tratate corect se gasesc al naibii de greu si sunt si extrem de scumpe.

Cateva avertismente:
1) sper ca te gandesti si la un proiect cu un calcul riguros al rezistentei constructiei existente si a mansardei pe care vrei sa o construiesti;
2) da de pe acum comanda de lemn, taie-l, apoi usuca-l in uscator, dupa care, daca ai timp, lasa-l in aer liber sa isi echilibreze umiditatea cu cea a mediului; ideal ar fi ca la 1 mai sa fi aranjat deja stivele de lemne scoase din uscator la aer si sa le poti lasa pana in august, septembrie
3) ma refer la material lemnos autohton, din brad ori alte rasinoase; aici intreaba un meserias cu experienta la lucrul in lemn; din cate stiu cu cat lemnul este taiat de la altitudine mai mare, cu atat este mai rezistent
4) gasesti detalii precise si experiente concrete despre ce si cum se poate mansarda o casa pe misiuneacasa si pe s...pedia

--------------------
dacis
+
george_scala_2004
post 19 Mar 2012, 11:52
Post #88

Membru autentic

www.borzont.ro wink.gif

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
klaus
post 19 Mar 2012, 11:59
Post #89

步步

Group: Moderatori

QUOTE(david79 @ 18 Mar 2012, 21:06)
daca tot faci subzidiri incearca sa izolezi chiar si fundatia, cu tot cu soclu, cu polistiren extrudat. daca nu 10, minim 5 cm. poti lucra o zona de 1,5 m apoi urmatoarea o faci in etapa 2, iar o zona de 1,5 m, tot asa.... . sub placa parter nu mai poti interveni, ar fi fost bine sa aibe un 15 cm de extrudat.
*

1. De ce sa izoleze fundatia cu extrdudat? Contra umezelii? Nu sunt alte optiuni mai ieftine pentru asa ceva? Sau ca izolare termica? daca nu are beci, de ce sa izoleze termic fundatia?

QUOTE(dacis @ 18 Mar 2012, 21:49)
Gandeste-te ca 1 mc de caramida de buna calitate este 200-250 de lei, iar 1 mc de lemn pregatit ca la carte este 1200-1500.
*

Da' nici lemnul nu se puna precum caramida. Din mc ala de lemn eu zic ca faci mai mult decat din 7 mc de caramida.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
b76bgaarh
post 19 Mar 2012, 12:49
Post #90

Membru autentic

Klaus conform noilor normative trebuie sa izolezi termic si fundatiile, pe langa placile peste pamant.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 02:19
Forum Renault