platina, intrebare...
![]() ![]() ![]() |
platina, intrebare...
SebyAvrig |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 351 Joined: 28 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
VW
Golf
1993 GT 1.8 Prietenii imi bat in geam.Nu-i aud…am termopan
|
|||
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
se simte si la ralanti dar mai putin...in sarcina iti trepideaza masina asemeni subturarii dar mult mai pronuntat...de ce zici ca e prost reglata ?
|
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Daca e prost reglata, se vede de la inceput (la ralanti).
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
asa e...dar predominant se observa in sarcina
![]() |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
platina prost reglata duce la dereglarea unghiului Dwell, dar si a avansului..nu e mai simplu sa o reglezi si sa vezi daca mai face, decat sa intrebi?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SebyAvrig |
![]()
|
pai de cand am duso la service asta toamna,imi tot intrerupe in sarcina(fractiuni de sec,neregulat)...si numa platina o schimbato atunci.carburatoru o fost curatat si schimbat jicloarele...mai de curand.se poate sa fie din bobina de inductie?ca tind sa cred ce e problema de aprindere nu de alimentare...
|
--------------------
VW
Golf
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai ia o platina noua si vezi daca mai face asa.eu recomand sa cumperi o aprindere electronica cu senzor in locul platinei,este mult mai eficienta;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
SebyAvrig |
![]()
|
si se gaseste apridere electronica de cumparat la magazin de dacii?ies scump daca imi pun asa ceva?ca am tot citit pe forum si am vazut ca o lauda lumea...
|
--------------------
VW
Golf
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Una simpla e 30 de ron, Gotronic, Malvina...este topic pentru asta.
Din toamna pana acum e mult, posibil sa se fi uzat pintenul la platina daca a fost pusa noua atunci, si daca e mai proasta, asa se intampla, in cateva luni se uzeaza putin, scade distanta la platini, dupa se stabilizeaza si nu se mai uzeaza asa usor, pentru ca ajunge la o zona mai lata. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
intotdeauna la fiecare schimbare de platina se unge axul delcoului prin picurarea a 2-3 picaturi de ulei de motor .
o aprindere electronica cu senzor in loc de platina costa aprox 81lei.f putin fata de beneficiile aduse;) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
SebyAvrig |
![]()
|
sa mor de nu imi iau...da` unde se gaseste?la magazin de piese de dacii,se gaseste?si ce contine?tot delcou?ii greu de montat,sau tre sa ma duc la service?
|
--------------------
VW
Golf
|
|
born2_hate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 1 July 08 ![]() |
as avea si yo o intrebare e posibil ca de la platina sa se auda bubuituri in carburatoe da fff dese ?
|
--------------------
dacia
1310
1998
- HD 90 MIH
|
|
SGM.MYKE |
![]()
|
![]() Membru cu gargauni la cap Group: Members Posts: 584 Joined: 10 August 05 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic
2001- 2.4-230HP Stiu putin, dar vreau mai mult.
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
intreb aici pt ca pe topicul "aprindere electronica" se vorbeste aproape numai despre aprinderea cu plasma ...
![]() e posibil sa se fi dereglat Gotronicul AT01 si/sau senzorul care inlocuieste platina daca in treapta IV cam la 60 - 70 km/h parca se ineaca (aceeasi chestie in treapta V dar la 80 - 90km/h) ? daca o las la 50 in IV (70 - 75 in V) nu mai face nimic ... cum o mai accelerez putin cum apare problema ... ma gandesc ca e de la aprindere pt ca pe vremea cand aveam platina am mai avut aceeasi problema si un amic.. mecanic ... mi-a rezolvat problema umbland la delco. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Puneti la punct aprinderea clasica si avansul si pe urma treci la aprinderea electronica
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
multumesc ... mi-ai fost de foarte mare ajutor ...
![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
GOTRONIC is the best!!!
malvina sucks!! |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Cipiotul |
![]()
|
QUOTE(Minel @ 30 Sep 2008, 13:28) Pai ce anume ai vrea sa iti spuna , ii cel mai logic lucru , sau tu crezi ca masina se repara prin tastatura .... ![]() ![]() dar n-am zis că "se repară prin tastatură" ca să te citez ... în caz că n-ai citit și postul meu de mai devreme am întrebat dacă e posibil să se fi dereglat aprinderea sau senzorul de-mi face figurile alea ... și-am intrebat ca să știu unde să umblu și ce să repar ... dar se pare ca multora dintre voi le e mai ușor să răspundă "la mișto" decât să dea o indicație unora care nu s-au născut mecanici sau au vrut să invețe altceva ... și nici nu-s neamuri cu nu`ș ce procesor să poată face mai multe lucruri odată ... |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
distanta optima este de 0,4-0,6mm daca intrerupe la o turatie mai mare , o mare probabilitate poate fi si bobina de inductie o testare rapida , poti inlocui acel senzor cu o platina , o reglezi la 0,4 mm si vezi daca mai face figuri , eventual poti trece pe clasic eliminind aprinderea total
![]() This post has been edited by bygy007: 30 Sep 2008, 16:48 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Cipiotul |
![]()
|
deci dacă face aceeași chestie și pe clasic și cu aprinderea tranzistorizată .. problema e de la bobină ?
This post has been edited by Cipiotul: 30 Sep 2008, 16:59 |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
|
Freelancer |
![]()
|
Membru avansat Group: Members Posts: 119 Joined: 24 January 06 ![]() |
Bobina trebuie masurata sa fie in parametrii. Mai poate fi si avansul dereglat.
Sincer ultima componenta pe care as banui-o ca nu isi face treaba ar fi aprinderea Gotronic. |
--------------------
DACIA
1310
1994
- B-05-VYK
|
|
Cipiotul |
![]()
|
pai asta ma interesa si pe mine sa stiu ... daca e aprinderea sau buba e in alta parte ... bobina era in parametri normali cand am montat aprinderea (aprox 1 luna de zile in urma). o voi masura iar si voi trece la faza 2 ... avansul (pe care-l banui si eu ... dar voiam sa ma asigur...)
multumesc celor care-au avut binevointa sa-mi dea un sfat unde sa umblu ... bygy... din ce stiu de la Gotronic distanta e 0,5 - 0,7 This post has been edited by Cipiotul: 30 Sep 2008, 17:47 |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
|
TheKing |
![]()
|
![]() Membru greu de controlat Group: Members Posts: 66 Joined: 20 August 08 From: Sibiu ![]() |
la bujii poate ...
![]() |
--------------------
DACIA
1310 E
1995
- SB-86-LEX Pilot pe d(r)acie! Brum Brum!
ATENTIE! Franez brusc, des si fara motiv! |
|
Cipiotul |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Deci daca montezi platina in locul senzorului dar lasi aprinderea at011 cutiuta rosie in functiune distanta la platina se regleaza cu lera si e de 0.4mm lera se pune intre cele doua contacte ale platini iar pintenul de la pltina trebuie sa stea pe varful camei ( cama avand 4 colturi eglae ).
Daca montezi senzorul distanta se regleaza aducand varful camei spre mijolcul senzorului si introduci lera de 0.7mm intre varful camei si senzor si pozitionezi platina ficxa. Daca ai interuperi la turati mari bobina face figuri oricum verifica si vezi la ce distanta da scanteie alba - albastra optim ar fi 1.2cm -2cm daca e rosie alta bobina. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
eu personal o am la 0,6 am observat ca la aceasta distanta merge cel mai bine
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
sriw |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 21 February 08 ![]() |
Salut,poate ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat.Am o dacie break din '97 si cam de o saptamana imi intrerupe si mie in sarcina.Ideea ca face asa cam de cand s-a racit mai tare afara,dimineata cand plec face ca naiba,ma scutura bine,dupa ce se incalzeste motorul,mai face dar rar.Sa-mi fie platina de bai?Mi se pare curios ca si dupa-masa cand e mai cald afara,chiar de nu e cald motorul, masina merge bine.
Ii multumesc cui va binevoii s-mi raspunda. |
--------------------
dacia break
hhuygyt
1997
- gyuy
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
1. regleaza aprinderea, si ar trebui sa nu mai intrerupa la cald
la rece te scutura...cam normal daca mergi cu motorul rece si fara soc tras.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
sriw |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 21 February 08 ![]() |
O las de fiecare data sa se incalzeasca putin si niciodata nu plec fara soc tras,in asa fel incat sa am un relanti stabil.Cand o accelerez se baga in bot.O sa verific weekendul acesta si aprinderea si alimentarea.Multumesc pentru interventie ,Cristi.
|
--------------------
dacia break
hhuygyt
1997
- gyuy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 19:48 |