Participiu trecut al verbului 'a rage'
![]() ![]() ![]() |
Participiu trecut al verbului 'a rage'
Lolek |
![]()
|
||
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|||
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
A ouat, ouă (cu accent pe ă).
Ca in fraza: Leul răgi si se ouă in pive. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Era vorba de genitiv-dativul plural al substantivului ou
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Lolek, scuze, n-am fost atent: Leule, rage si oua-te!
![]() Sony.... imi amintesti de conjugarea aia interzisa a verbului "etre" din franceza... Je fis, tu fis, il.... ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Daaa...interesant punct de vedere...totusi imi amintesc o povestioara a lui Creanga in care mosneagul in timp ce il cafteste pe cocos ii tipa obsesiv in ureche: ORI TE OU ORI PLECI DE LA CASA MEA! Deci,... se poate.
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
razzu |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
vw
golf
2001
- b-99-hyu Experienta ne invata ca oamenii nu inavta nimic din experienta
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu ai nimerit-o!
![]() ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma ofer io voluntar sa ti le articulez...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
razzu |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
vw
golf
2001
- b-99-hyu Experienta ne invata ca oamenii nu inavta nimic din experienta
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Deja s-a ajuns la a doua pagina si nimeni nu a dat raspunsul corect: Leul a ragait!
![]() |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
Lolek |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Multumesc pe aceasta cale tuturor mintilor ce s-au pus la contributie pentru o intrebare cretina de-a dreptul. Intr-adevar, unii oameni nu au chef de munca...
![]() Si eu inclin sa cred ca nu are participiu trecut....al naibii verb ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
Luka |
![]()
|
QUOTE(paulp @ 19 Sep 2005, 18:54) Luka, nu esti normal, am bagat toata redactia in sedinta pentru verbu tau ![]() Nu are participiu trecut, si nu se poate folosi la participiu trecut. singura solutie e sa-l substantivizezi cu alta forma verbala: Leul si-a manifestat ragetul si apoi l-a mincat pe Luka ca a innebunit ![]() Sa stii ca nu numai redactia ta a intrat in sedinta...vreo 3 firme au intrat pana acum si numai raspunsuri batute in cap ![]() Eu stiu care sunt solutiile alternative (alt timp al verbului, expresii etc), dar eram si eu curios cum e la participiu trecut... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
leul a dat drumul unui raget si s-a dus sa posteze si in alte parti
|
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
e clar ca nu are participiu trecut. mai sunt cazuri (a accede de exemplu).
eu zic sa nu mai despicam firul in patru... "Într-o frumoasă dimineață din luna mai, o elegantă amazoană parcurgea pe o superbă iapă alezană aleiele înflorite ale pădurii Boulogne"... |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Luka |
![]()
|
Si mergand ea asa, s-a intalnit cu un leu care, nervos, a......scos un raget
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu pot sa trag decat o concluzie: nu sunteti oameni. Oceanul creste si urmeaza ne ne inghita pe toti si voua de ce va arde.
![]() |
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
Luka |
![]()
|
Cand ne va inghiti oceanul, o sa inceapa cu Africa si saracul leu, inainte de a fi inghitit de ape, a ...... scos un raget??
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
drakool21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
inainte de a fi inghitit de ape VA RAGI
![]() dupa cum am promis am intrebat-o pe cunostinta mea, profesoara de lb romana...raspunsul a fost "literar nu are participiu trecut...dar conventional se poate folosi forma RAGIT" deci....leul a RAGIT ![]() |
--------------------
Dacia / SEAT
1310 / Ibiza
1999 1,4l carburatie / 2006 1,4l TDi
- B-nn-XXX In Trance We Trust
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca nimeni nu s-a dus la DEX - biblia limbii romane. Exista DEX Online complet, by the way:
http://dexonline.ro/ Gasim: ráge vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. rag, 2 sg. ragi, 3 sg. ráge; conj. prez. 3 sg. și pl. rágă; ger. răgând Mai spune ca "a rage" este verb intranzitiv. Hmm, am o usoara amnezie la termenu' asta... ma poate ajuta cineva? Definitia, tot conform DEX, - "(Despre verbe) A cărui acțiune nu trece direct asupra unui obiect" - nu o prea inteleg... sa aiba vreo legatura cu participiul trecut? |
-------------------- |
|
Lolek |
![]()
|
va rage, nu va ragi...cred.
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Luka |
![]()
|
Pai atunci e bine. Sa mai taca si din gura ca ne-a disperat pe toti.
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
adso |
![]()
|
absolut nici una. intranzitivele sunt verbele care pot prelua complemente directe numai in cazuri absolut exceptionale.
va rage, clar. chestia cu "a ragit"... am dubii maaari de tot. dar, deci, limba, care este, romana, deci... a fost ea, deci, mai siluita de atat... deci. This post has been edited by adso: 20 Sep 2005, 14:07 |
|
|
Luka |
![]()
|
Ma vad nevoit sa spun 'Stop joc'. Concluzia e: e verb intranzitiv si nu merge la participiu trecut. Multumesc, stimata limba romana, voi incerca sa inlocuiesc.
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
Lolek |
![]()
|
adica omul vrea sa zica "dragi moderatori, bagati leul la loc in cusca, pentru ca a... comis ragete destul".
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(drakool21 @ 20 Sep 2005, 15:01) [...] profesoara de lb romana...raspunsul a fost "literar nu are participiu trecut...dar conventional se poate folosi forma RAGIT" deci....leul a RAGIT ![]() Daca facem analogie intre "a rage" si "a trage" (un verb mult mai uzitat), atunci: el trage --- el rage el a tras --- el a ras (sic!) |
-------------------- |
|
Luka |
![]()
|
Pai facem degeaba analogie ca seamana doar la pronuntie....nu sunt verbe de acelasi tip.
Cineva sa omoare leul ala... |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
adso |
![]()
|
o dam din ragete in regrete
![]() |
|
|
Luka |
![]()
|
Macar la regrete merge participiul trecut...
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
kukuruz |
![]()
|
Ca sa impacam si capra si varza:
Leul (si-)a (t)ras un raget ! ![]() semnat: Barbierul din Sevilla |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 21:13 |