DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce facultate sa aleg?

bylexus
post 5 Jul 2009, 12:51
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Oradea

Am terminat si eu ieri cu BAC-ul si iata rezultatele:

Notele obtinute:
Romana oral: 9,50
Engleza oral: 10
Romana scris: 8,80
Matematica: 7,05
Biologie: 9,25
Educatie fizica si sport: 9,75

Media de BAC: 9,05!

Acum a sosit vremea sa vad incotro ma indrept mai departe si sunt intre 3 optiuni...

Iata-le

Contabilitate:
Contabilitate și informatică de gestiune; 3 ani

sau

Finanțe: Finanțe și bănci; 3 ani

sau

Administrarea Afacerilor:
Economia comerțului, turismului și serviciilor; 3 ani

Unde credeti ca as avea cele mai multe locuri vacante dupa absolvirea facultatii?Daca lucreaza cineva in domeniu, va rog un sfat....
Multumesc.

-lasand la o parte criza-

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 5 Jul 2009, 12:53
Post #2

Orice alegi din astea 3, după 3 ani nu ai competențe atestate în vreun domeniu. Cu alte cuvinte îți trebuie master.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
ct-03-tvy
post 5 Jul 2009, 12:55
Post #3

ct_010

in ziua de astazi..trebuie sa te pricepi la toate,.ca alfel nu ai facut nici o afacere blush.gif laugh.gif

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 13:03
Post #4

Membru autentic

Am uitat sa mentionez faptul ca in curand voi lucra la BT Asigurari... ma gandeam ca este o prima portita spre o banca desi asigurarile sunt nimic pe langa munca de bancher.
Sa ma iau dupa asta sau e doar o munca obisnuita?

--------------------
+
C a t a l i n
post 5 Jul 2009, 13:04
Post #5

Mai bine te iei cu drumu', și treci granița...

--------------------
- - -
+
yonutz84
post 5 Jul 2009, 13:29
Post #6

never stop thinking...

From: Iasi

Da parca vroiai IT chestii trestii aveai certificari si acu esti agent la bt? maine te vad pe forum "hai cu rca ul neamule". Din tot ce ai zis tu acolo singura care e de viitor e conta (din ce ai enumerat) si crede ma ca stiu ce vb. Am terminat informatica economica si m am lovit in fac si de conta finante banci etc. In perioada asta e jale n banci si greu se ajunge.. salariile nu mai sunt cum erau pe vremuri, am colegi ce lucreaza n banci si nu castiga un rucsac de bani. Iar aia cu turism economie e frectie la picior de lemn.... doar daca ai de gand sa ti deschizi pensiune hotel ajuta in rest nu. Contabilitatea e ok doar daca iti place si stii cu ce se mananca. Nu zic ca nu se invata dar pt mine este inca o enigma. La vremea respectiva m am orientat catre info si nu regret nicio clipa alegerea facuta. Dar sfatul meu este: alege ce ti place sa faci si oricare ar fi alegerea ta sa o faci cu pasiune.

--------------------
Opel Astra 1.6 twinport 2006 - IS-07-XXX
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 13:33
Post #7

Membru autentic

QUOTE(yonutz84 @ 5 Jul 2009, 14:29)
Da parca vroiai IT chestii trestii aveai certificari si acu esti agent la bt? maine te vad pe forum "hai cu rca ul neamule". Din tot ce ai zis tu acolo singura care e de viitor e conta (din ce ai enumerat) si crede ma ca stiu ce vb. Am terminat informatica economica si m am lovit in fac si de conta finante banci etc. In perioada asta e jale n banci si greu se ajunge.. salariile nu mai sunt cum erau pe vremuri, am colegi ce lucreaza n banci si nu castiga un rucsac de bani. Iar aia cu turism economie e frectie la picior de lemn.... doar daca ai de gand sa ti deschizi pensiune hotel ajuta in rest nu. Contabilitatea e ok doar daca iti place si stii cu ce se mananca. Nu zic ca nu se invata dar pt mine este inca o enigma. La vremea respectiva m am orientat catre info si nu regret nicio clipa alegerea facuta. Dar sfatul meu este: alege ce ti place sa faci si oricare ar fi alegerea ta sa o faci cu pasiune.
*

ms pentru parere.Cu informatica nu mai merge treaba... am constat acu' pe final de an ca sunt slab rau.Profesorul nu s-a mai ocupat de noi, fapt pentru care la BAC am dat din Biologie...
Pacat...

--------------------
+
yonutz84
post 5 Jul 2009, 13:39
Post #8

never stop thinking...

QUOTE(bylexus @ 5 Jul 2009, 13:33)
ms pentru parere.Cu informatica nu mai merge treaba... am constat acu' pe final de an ca sunt slab rau.Profesorul nu s-a mai ocupat de noi, fapt pentru care la BAC am dat din Biologie...
Pacat...
*

Daca iti place nu asta e un impediment!
Dar sa rezum: finante banci toceala la greu... ff mult de invatat teorie. Si cand intri in campul muncii unele lucruri difera total.
Aia cu turismul: materia e ff interesanta, citeam cursurile ca pe o poveste (si tot asa le uitam) dar domeniu de viitor ca slab.
Conta: in al doile seminar m a scos profa la tabla: "ai o scroafa si naste 4 purcei, unul il vinzi, unu il mananci si 2 ii pastrezi. Introdu in contabilitate" Eu: " blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif "... Se mai fac materii ca Bazele de date, proiectarea sist informationale, etc. Are o oarecare leg cu info. Dar repet daca nu stii contabilitate si nu crezi ca ti ar placea sa calculezi zi de zi, nu te baga.

--------------------
Opel Astra 1.6 twinport 2006 - IS-07-XXX
+
ydaniel
post 5 Jul 2009, 13:43
Post #9

Adrenaline junkie!

From: black sea

UPB-fac.transorturi-sectia AR:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
driverx
post 5 Jul 2009, 13:46
Post #10

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(ydaniel @ 5 Jul 2009, 14:43)
UPB-fac.transorturi-sectia AR:)
*

De ce? Ca sa mai fie inca unu care sta 8 ore sa desezene pi**e cracite in CATIA?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 13:58
Post #11

Membru autentic

QUOTE(yonutz84 @ 5 Jul 2009, 14:39)
Daca iti place nu asta e un impediment!
Dar sa rezum: finante banci toceala la greu... ff mult de invatat teorie. Si cand intri in campul muncii unele lucruri difera total.
Aia cu turismul: materia e ff interesanta, citeam cursurile ca pe o poveste (si tot asa le uitam) dar domeniu de viitor ca slab.
Conta: in al doile seminar m a scos profa la tabla: "ai o scroafa si naste 4 purcei, unul il vinzi, unu il mananci si 2 ii pastrezi. Introdu in contabilitate" Eu: " blink.gif blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif "... Se mai fac materii ca Bazele de date, proiectarea sist informationale, etc. Are o oarecare leg cu info. Dar repet daca nu stii contabilitate si nu crezi ca ti ar placea sa calculezi zi de zi, nu te baga.
*

Se cere matematica grea ?

--------------------
+
C a t a l i n
post 5 Jul 2009, 14:01
Post #12

Aiurea... Nu se cere decât taxa anuală de școlarizare...

--------------------
- - -
+
driverx
post 5 Jul 2009, 14:04
Post #13

Ma, ce iti place? Iti place CEVA?

A face o facultate (chit ca acuma dureaza doar 3 ani) in functie de ceea ce merge bine intr-o economie varza precum Romania mi se pare o tampenie crasa.

La sfarsitul anilor 90, tot parintele sau copchilu prost, fara preferinte, fara pasiune in nimic, mergea la Informatica. Cica....era de viitor, salarii babane. Si credeau ca merg si ei la facultate sa joace Quake si Starcraft. Si or vazut ca ii baga la linii de cod, algoritmi, le-au picat meclele de parca il vazusera azi pe Maical Gexon.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
verde57
post 5 Jul 2009, 14:04
Post #14

Membru autentic

From: 3 trancane

Scoala de maistri

--------------------
1300 dacia 1973
sa moara comunistii
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 14:06
Post #15

Membru autentic

Eu va intreb o treaba si voi ma luati peste picior...

<span class='edit'>5 Jul 2009, 15:08:</span>
M-am mai gandit la inca una Facultatea de Inginerie Manageriala si Tehnologica pe Domeniul: Mecatronica si Robotica
- Roboti industiali

De aici ma tem ca ajung pe santier sad.gif

Ma tem ca daca ma duc cu profil real la Facultatea de Inginerie Manageriala si Tehnologica e un pas inapoi... pare a fi o facultate mai mult pentru cei care au terminat profesionala.. nu?

This post has been edited by bylexus: 5 Jul 2009, 14:13

--------------------
+
driverx
post 5 Jul 2009, 14:18
Post #16

Ba, tu zici ca noi te luam la misto. Tu nu vezi ca tu te iei la misto? Tu faci misto de tine. Te uiti uiti unde e o facultate si specializarea ca ranking social? WTF?

Am intrebat foarte serios.....CE iti place? Iti place ceva? In afara de bautura, femei si floci nesimtiti...

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 14:21
Post #17

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 5 Jul 2009, 15:18)
Ba, tu zici ca noi te luam la misto. Tu nu vezi ca tu te iei la misto? Tu faci misto de tine. Te uiti uiti unde e o facultate si specializarea ca ranking social? WTF?

Am intrebat foarte serios.....CE iti place? Iti place ceva? In afara de bautura, femei si floci nesimtiti...
*

Ma intereseaza cartea de vizita.Nu m-am nascut cu sublerul in mana sau cel putin inca nu-l vad.

--------------------
+
driverx
post 5 Jul 2009, 14:22
Post #18

Ma, cand o sa poti raspunde ca lumea la intrebarea mea, poate o sa te ajuti sa alegi o facultate...

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 14:24
Post #19

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 5 Jul 2009, 15:22)
Ma, cand o sa poti raspunde ca lumea la intrebarea mea, poate o sa te ajuti sa alegi o facultate...
*

Nu merita efortul de a-mi ridica ochii in cap pentru tine, sa gandesc.Sunt persoane cu bun simt aici.

This post has been edited by bylexus: 5 Jul 2009, 14:24

--------------------
+
C@talin
post 5 Jul 2009, 14:25
Post #20

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

drivere si porma il ajuti sa-si ia si masina cu relantii mare biggrin.gif
bylexuse da ce mai vrei fac ,nai vazut ca daca ai carte ai parte de saracie icon_mrgreen.gif

This post has been edited by C@talin: 5 Jul 2009, 14:26

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
driverx
post 5 Jul 2009, 14:26
Post #21

QUOTE(bylexus @ 5 Jul 2009, 15:24)
Nu merita efortul de a-mi ridica ochii in cap pentru tine, sa gandesc.Sunt persoane cu bun simt aici.
*

TIE trebuie sa iti raspunzi la intrebarea aia. NU mie. Dar noah, daca asa punem problemele, ce mai pot zice....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
bmwh548
post 5 Jul 2009, 14:30
Post #22

Membru cu insomnii

driverx ti-a adresat o intrebare mai mult decat justificata. Ce vrei de la noi? Sa te sfatuim sa te duci la o facultate pe care o s-o faci in sila, vei blestema ziua in care ai depus dosarul acolo si apoi cand vei iesi pe un post vei blestema profesia respectiva pentru tot restul vietii? Gandeste-te bine ce iti place sa faci, la ce te pricepi si apoi du-te cu dosarul la inscriere. Sau stai un an acasa, te gandesti bine la ce vrei si lucrezi tot timpul asta.

This post has been edited by bmwh548: 5 Jul 2009, 14:30

--------------------
- - - - -
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 14:31
Post #23

Membru autentic

Pana la urma tintesc spre contabilitate.Imi place lucrul cu banii si cunosc pe cineva care e contabil de vreo 5 ani si cred ca ma va ajuta.Nu am alte optiuni mai viabile.

5 Jul 2009, 15:32:
QUOTE(bmwh548 @ 5 Jul 2009, 15:30)
driverx ti-a adresat o intrebare mai mult decat justificata. Ce vrei de la noi? Sa te sfatuim sa te duci la o facultate pe care o s-o faci in sila, vei blestema ziua in care ai depus dosarul acolo si apoi cand vei iesi pe un post vei blestema profesia respectiva pentru tot restul vietii? Gandeste-te bine ce iti place sa faci, la ce te pricepi si apoi du-te cu dosarul la inscriere. Sau stai un an acasa, te gandesti bine la ce vrei si lucrezi tot timpul asta.
*

Lasa ca nu s-a adresat asa frumos precum interpretezi tu!
"CE iti place? Iti place ceva? In afara de bautura, femei si floci nesimtiti..."

This post has been edited by bylexus: 5 Jul 2009, 14:32

--------------------
+
C a t a l i n
post 5 Jul 2009, 14:34
Post #24

Să nu cumva să lucrezi doar cu cifre, în loc de bani...

--------------------
- - -
+
logan1.5dci
post 5 Jul 2009, 14:36
Post #25

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Salut colegii, ce mai faceti? Distractie placuta. smile.gif

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
slider2
post 5 Jul 2009, 14:38
Post #26

doar membru si atat

QUOTE(yonutz84 @ 5 Jul 2009, 13:39)

*

foarte adevarat. ti-o spune un student la ase finante, asigurari, banci si burse de valori. (asa se numeste oficial, se prescurteaza fabbv, si colocvial i se spue finante banci).
sa nu te puna necuratul sa faci ceva din cadrul aseului, decat daca vrei sa tocesti ca lumea, sa albesti un pic prematur...

fostul coleg de banca din liceu a facut contabilitate, tot la ase. acelasi shit ca si la finante, doar ca el stie mai mult conta ca mine, iar eu stiu mai multe chestii legate de banci si finante.

This post has been edited by slider2: 5 Jul 2009, 14:40

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
bmwh548
post 5 Jul 2009, 14:39
Post #27

Membru cu insomnii

Avand in vedere istoricul de pe forum si faptul ca te-a intrebat de cateva ori la rand acelasi lucru si tu raspundeai intr-un mod care nu avea nici-o legatura cu ideea intrebarii cam ce ai fi vrut?

--------------------
- - - - -
+
bylexus
post 5 Jul 2009, 14:42
Post #28

Membru autentic

QUOTE(slider2 @ 5 Jul 2009, 15:38)
foarte adevarat. ti-o spune un student la ase finante, asigurari, banci si burse de valori. (asa se numeste oficial, se prescurteaza fabbv, si colocvial i se spue finante banci).
sa nu te puna necuratul sa faci ceva din cadrul aseului, decat daca vrei sa tocesti ca lumea, sa albesti un pic prematur...

fostul coleg de banca din liceu a facut contabilitate, tot la ase. acelasi shit ca si la finante, doar ca el stie mai mult conta ca mine, iar eu stiu mai multe chestii legate de banci si finante.
*

Si dintre finante si conta care ar fi mai buna ? Este vreuna dintre cele doua care inglobeaza ceva si din cealalta?

--------------------
+
driverx
post 5 Jul 2009, 14:54
Post #29

Ce intelegi tu prin bun? Acuma fara suparare, ori ne iei la misto aici, ori esti putin cam in plop, iar plopul in aer. Ma tem ca nu stii ce vrei, ce iti place, cum te vezi in X ani, pentru ca nu te vezi nicicum.

Aproape ca as incepe sa sustin idea sa nu dai acum, anul asta la facultate.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Marius97fer
post 5 Jul 2009, 16:02
Post #30

Membru cu IQ :)

Eu daca m-as intoarce in timp nu as mai face marketing, desi acum ma ajuta foarte mult in ceea ce fac. Daca ma uit bine in piata, mai degraba ma faceam inginer agronom, sau vre-un shit din asta daca vroiam sa fac ceva "ce se cere".

Insa merg pe ideea ca trebuie sa faci ceea ce iti place, asta e foarte important, pentru ca e posibil ca peste cativa ani sistemul asta bancar sa sufere modificari, sau cum vedeam eu prin '95 oamenii din banci, full de bani... si azi de fapt o iei foarte de jos si e foarte greu sa ajungi sus.

Oricum nu o sa alegi ceea ce iti place, ca o sa fie destui pe langa tine, (si nu ma refer la cei de pe forum, pentru ca ei, ca si tine, se plictisesc, si iti raspund asisderea), ma refer la cei din familie, "fa mama conta, ca uite ce bine castiga tanti X..." fa ceea ce iti place... asa nu vei regreta niciodata...parerea mea.

Noi sa fim sanatosi. smile.gif

This post has been edited by Marius97fer: 5 Jul 2009, 16:03

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
10 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 15:30
Forum Renault