Anul viitor imi schimb masina, ce sa-mi iau?
![]() ![]() ![]() |
Anul viitor imi schimb masina, ce sa-mi iau?
dras |
![]()
|
||
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ia-ti un matiz sedan.
Ma innebunesc dupa topicuri din asta: Eu nu sunt capabil sa-mi aleg un produs, nu am discernamant suficient. Zice-ti-mi voi ce sa iau, ca-i pe banii mei, dar ma incred in voi, cei pe care nici nu-i cunosc, ca aveti gusturi elevate. Sau ia-ti un ferrari SH de prin 1980...Sedan, evident... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
GOLF 5, LAGUNA ASTA NOU ACUM, PEUGEOT 407, TOYOTA AVENSIS, CEVA FORD
Mai sunt??? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
horiajam |
![]() ![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dras @ 29 Sep 2005, 12:38) PS: nu vreau sfaturi de genul: Ia-ti masina X. Vreau ceva de genul: Ia-ti masina X pentru ca ... (motor, fiabilitate, confort, service, etc). Klaus nu i-ai raspuns bine omului ![]() Trebuia : ia-ti Matiz sedan PENTRU CA O SA CONSUME PUTIN ![]() ia-ti Ferrari sedan PENTRU CA O SA TRAGA BINE, ALT CONFORT ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
kitrosilor
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
horiajam |
![]() ![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
SfNeo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 4 September 05 ![]() |
Skoda Octavia II, Renault Megan Estate mai ieftina ca skoda cu aceleas dotari , Laguna II da e mai scumpa...
Attached thumbnail(s) meganestate.jpg ( Size: 68.68k ) Number of downloads: 40 interiorsedan2.jpg ( Size: 94.61k ) Number of downloads: 41 megansedaninterior.jpg ( Size: 90.06k ) Number of downloads: 52 |
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureat 1.6MPI
- BcxxNEO Cei mai mari hoti din orice tara sunt in guverne!
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mama da ce v-ati grabi sa dati cu gioaga ...
Eu cam stiu ce vreu sa-mi iau, da ma intereseaza ce ati luat voi cu 17.000 de euro. Matizul e mai ieftin (si eu n-am vazut sedan) iar Ferrari e prea scump asa ca ies din calcul ![]() So, daca n-aveti chef sa va dati cu parerea, raman la Logan ![]() |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Sa vedem cat mai continuati asa....cate un warn la fiecare ar merge?
Parerea mea. In afara ca te-ai laudat fain ca la anu iei masina, cred e mai potrivit la anul sa vezi ce masini ai de ales, din alea, ce oferte sunt, etc. Si klaus avea dreptate. Tu stii (desi tare ma intreb daca e asa) ce vrei. Vrei consum mic, vrei spatiu, vrei dinamism, vrei design, vrei fite? Lista ar putea continua. Lumea poate enumera ce masini sunt, dar cu putina straduinta afli tu singur care is masinile care se incadreaza in limita ta. Si poate vei afla mai multe daca faci tu studiul asta, decat de la niste raspunsuri aruncate la stou de la diversi useri dornici de warn. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.706 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Parerea mea: un Peugeot 407 (pacat ca nu se mai fabrica 406, e superb) sau o Skoda Octavia. Sunt masini "serioase", nu ca Daciile.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
dras |
![]()
|
QUOTE(horiajam @ 29 Sep 2005, 12:56) dar cum sa nu fim asa daca au fost zeci de astfel de topicuri .. plus ca e cam ciudat sa iti zica altu ce masina sa iti iei ... iti cumperi masina care iti place .. ![]() mai sti, poate imi iau masina cere nu-mi place mie, ci tie? Who knows?!? Faza e ca vreau sa beneficez de eventuala analiza intre marci pe care o face fiecare din noi cind cumpara o masina. Evident ca o sa-mi iau ce-mi place ca doar eu o platesc, da nu mi-ar strica niste sfaturi. N-aveti chef sau va enerveaza topicul atunci se poate inchide si gata. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Octavia. Acum, ca diesel sau benzina tu decizi.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Bre, daca ai 17.000 disponibili si vrei sa-i bagi intr-o masina si nu stii ce sa iei, nu meriti banii aia
![]() Daca stii ce vrei sa cumperi si vrei asa, de chichi, sa cunosti parerile pur subiective ale userilor, e aiurea total discutia.Cu ce te ajuta?Pune mana pe revistele de specialitate, nu una, mai multe si citeste acolo. Autorii articololor sunt mai bine documentati decat majoritatea celor care posteaza aici, parerea mea...cati nu sant care-si dau cu parerea despre o marca fara sa aibe habar? By the way, chiar as vrea sa te vad la anul, in ce iti plimbi fizicul ! ![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
La banii aia as oscila intre Toyota Corolla sau noul Ford Focus sau Opel Astra H.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
QUOTE(dacicuss @ 29 Sep 2005, 13:23) Pune mana pe revistele de specialitate, nu una, mai multe si citeste acolo. Autorii articololor sunt mai bine documentati decat majoritatea celor care posteaza aici, parerea mea...cati nu sant care-si dau cu parerea despre o marca fara sa aibe habar? By the way, chiar as vrea sa te vad la anul, in ce iti plimbi fizicul ! ![]() Asta era o gluma nu ? ![]() |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
cryo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 14 September 05 From: Iasi ![]() |
unu la mana, @klaus: ca si mine, omul doreste doar parerea altora, sustinuta de argumente. Nu inseamna ca isi va lua masina pe care i-o spun eu sau tu. Imi pari un tip inteligent, asa ca sunt absolut sigur ca iti dai seama ce vreau sa spun. De cand am cerut parerea altora (nu doar aici), am aflat multe lucruri bune, dar mai ales rele, care mi-au schimbat felul in care priveam o masina sau alta. Nu asta inseamna a te informa inainte de a cumpara?
doi la mana: faptul ca spun ca intentionez sa-mi iau o masina nu inseamna ca ma laud ca am bani si o duc bine (si eventual ca-mi mor dusmanii), si ca le dau cu tifla celor care nu au. si trei la mana: peugeot 407 varianta de baza (design super, motoare cica bune), Megane II (pret mic, la banii aia o iei full option, consum mic, fiabilitate discutata si discutabila), Skoda Octavia II (masina buna, putin mai scumpa decat la prima vedere), Ford Mondeo (etalonul pentru clasa medie).... La multe din masinile din clasa asta am facut si drivetest, asa ca daca te intereseaza una anume pot sa-ti spun si ce impresie mi-a lasat. Bineinteles, asta nu te scuteste pe tine de prospectarea pietei ![]() Un mic edit referitor la reviste: articolele din imensa majoritate a revistelor romanesti (si nu numai) sunt puternic influentate de spatiul publicitar cumparat de anumite firme in revistele respective. Daca vei vedea un poster mare cu Skoda Octavia (doar un exemplu) intr-o revista, sa nu te miri daca in review-ul masinii , e prezentata ca fiind cel mai bun lucru de la painea feliata incoace.... Eu personal prefer articolele care critica o anumita masina, si le elimin rapid pe cele care o ridica in slavi. Lucrurile bune mi le spun cei de la vanzari. Eu trebuie sa le aflu pe cele rele. This post has been edited by cryo: 29 Sep 2005, 14:29 |
--------------------
Honda
Accord
2.0i LS 2005
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
la banii astia iti iei un kit de elicopter "sedan" macar scapi de radar si semafoare....
ar mai fi si un scuter "sedan" nu spui' marca ca da Ralu' in noi.... in rest multe succese si evita soselele! ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dras @ 29 Sep 2005, 13:38) M-am hotarat ca anul viitor pe vremea asta sa-mi schimb masina. Vreau sfaturi argumentate pentru o masina noua, sedan, de maxim 17.000 EUR DDP. Sunt convins ca preturile vor fi altele la anul (poate chiar si unele masini), dar as vrea pareri la preturile si masinile de azi. Tu ai zis-o. Deschide acest topic anul viitor cand chiar iti vei lua masina. Altfel, deschid si eu topic: peste 10 ani imi iau masina. O sa am maxim 30.000 EUR. Poate preturile vor fi altele (poate chiar si unele masini). Voi ce v-ati lua? Ce zici? Eu zic topic closed. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Avand in exploatare Reno si Ford, in situatia in care as avea de facut aceasta alegere as opta, in mod clar, pentru Ford, mai precis un Mondeo.
Ceea ce ma nemultumeste la Reno este aparenta senzatie de fragilitate, de la interior, accesorii, pana la motor, tren de rulare, transmisie, etc. In rest e super OK din punctul de vedere al confortului, consumului, placerii de a conduce. La Ford, insa, am o senzatie foarte puternica de solid, trainic, desi materialele de la interior sunt sub Reno din punctul de vedere al calitatii, iar consumul e destul de mare (desi comparatia nu e foarte inspirat facuta, intre un dizel si o benzinara), iar confortul e bun. Asa ca, dupa cum au mai spus-o si altii, depinde de ceea ce-si doreste fiecare de la o masina. Atunci cand am cumparat Reno-ul, am facut o alegere orientata catre siguranta si consum, o masina pentru familie. Dupa ce am primit Focusul de la serviciu, constat ca "familiala" se potriveste numai bine sotiei, in timp ce mie imi face placere condusul Fordului. This post has been edited by florindu: 29 Sep 2005, 16:48 |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
dras |
![]()
|
QUOTE(anpop @ 29 Sep 2005, 14:34) la banii astia iti iei un kit de elicopter "sedan" macar scapi de radar si semafoare.... ar mai fi si un scuter "sedan" nu spui' marca ca da Ralu' in noi.... in rest multe succese si evita soselele! ![]() man da ce ti-am facut de te iei asa de mine? daca nu ai fost in stare sa-ti dai cu parerea la ce am cerut de ce te umfli in pene. Ia-ti tu kit de elicopter umflat cu ce optionale mai vrei daca te face fericit. In plus, nu inteleg de ce ar trebui sa evit soselele? Nu inteleg o chestie: de ce s-au atacat atit de multi la acest topic. Care e problema? Acesta este un forum, deci un loc in care ne dam cu parerea (on topic). Aveti pareri on topic, atunci e ok si eu unul sunt dispus sa ascult orice opinile. Altfel mi se pare risipa de timp si pentru voi si pentru mine. Motivul pentru care am postat topicul? Vreau sa ma asigur ca atunci cind va veni vremea voi lua o decizie pe care sa nu o regret dupa. Cu Loganul a fost usor de luat decizia, dar de data asta se schimba lucrurile. Personal mi-au placut Focus-ul, Corolla si C4. Asta pina acum, ca poate mai aflu si eu una-alta. Solicit moderatorilor sa inchida topicul pentru ca vad ca 80% din replici sunt pe linga. End of story. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
cryo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 14 September 05 From: Iasi ![]() |
pana il inchid, hai sa-mi dau cu parerea despre focus si C4 (am facut drivetest la ambele)
Focusul - masina buna pentru banii aia, s-a comportat stabil in test, calitatea plasticelor din interior e insa destul de indoielnica, masina are un aspect spartan la interior (banuiesc ca nu vrei sa iti iei Focus cu piele...) C4 - am facut drive test cu o masina folosita de agentul de vanzari, si care avea cam 10.000 km. Am fost dezamagit de ea. Zgomot mare in interior (parca mergeam cu geamurile deschise), deja scartzaiau si trancaneau multe chestii prin ea, schimbatorul de viteze mi s-a parut ciudat (avea un "hop" inainte de a intra intr-o viteza, trebuia sa fortezi putin - chestie care probabil se rezolva prin obisnuinta). In plus, nu imi inspira siguranta display-ul ala multifunctional, mi se parea prea fragil.... Actualizarea vitezei pe display era departe de a fi realtime, si asta ma deranja putin (stateam cu masina pe loc, si el catadicsea sa coboare incet la 7, 5, 0 km/h). |
--------------------
Honda
Accord
2.0i LS 2005
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot vorbiti de Focus: daca cauti pe alte topicuri de la diverse cu "ce masina imi iau", o sa vezi in mare de ce m-am orientat catre un Focus. La cca 16.100 DDP, cu ceva reduceri, imi iese: Sedan 1.6 100 CP (ar mai fi si ala de 115 pt 600 DDP in plus insa nu sunt lamurit daca merita, ar trebui sa renunt la sedan pt 5 usi, o alarma mai ieftina si plus fro 150 euro, iar pt inca 150 ajung la versiunea Sport cu tot cu 115 CP), Trend + optionale: aer cond manual, airbaguri laterale 3D (cica), torpedou refrigerat, geamuri el fata/spate cu impuls si inchidere automata/centralizata, pachet marketing (jante aliaj 15" 9 spite, faruri ceata, cruise control, comp bord, volan imbracat in piele, "follow me home", ceva insertii metalice la indicatoare), parbriz incalzit (2 agenti mi-au spus ca face banii) + stergatoare intermitente (?), alarma Vyper + covorase. Culoare nemetalizata. Pana la 17.000, ii pui pt benzina, sau iti iei dizelar, sau mai pui optiuni/nivel echip superior.
Pe de alta parte, pana anul viitor vremea asta, or sa apara altele... o sa iti schimbi optiunile poate.. am inteles de ex ca in toamna 2006 se lanseaza noua Corolla, la noi nu stiu cand. Anul trecut pe vremea asta eram chitit pe un Megane II Estate, daca vrei un exemplu. Intre timp dupa cum vezi, am un nou favorit. Asadar e cam devreme sa iti pui acum problema asta ce masina sa iti iei. Cred ca problema deocamdata este cum sa strangi cat mai multi bani pana anul viitor, pt un avans cat mai mare ![]() This post has been edited by Cornel001: 30 Sep 2005, 01:13 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
dras |
![]()
|
@cornel001 si @ cryo
Multumesc. Asta e tipul de raspuns pe care il vroiam. Sunt constient ca la anul lucrurile se vor schimba oarecum, dar vreau sa imi fac o lista cu potentiali candidati, sa testez citeva si ma ajuta parerile voastre. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca te intereseaza C4, referitor la ce a spus Cryo, si la focus au fost niste plangeri cu masini de drive-test (ca scartaiau sau mai stiu eu ce), insa altii care au mers cu variante cumparate, au zis ca erau ok. Iar ce am zis eu cu motivele alea, ma refeream la un post mai vechi, amanuntele cu dotarile la pretul ala le-am aflat in parte pe urma, le-am dat informativ.
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
bmw seria 3 touring,adus din germany cu un diesel de rupe dn1
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
dandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 December 04 ![]() |
Salut.In momentul actual ai de ales intre masina si dacie ...asa mia zis multa lume ...uite ...mitsubishi evo8 270 cai ...17mii pret chip
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bafta. Later edit: te-ai gandit la seat leon 1.8 turbo? 180 de cai ![]() This post has been edited by dandrei: 1 Oct 2005, 07:42 |
--------------------
dacia
solenza
2004 1,4 mpi
- bxxxxx
|
|
cryo |
![]()
|
QUOTE(dandrei) ...mitsubishi evo8 270 cai ...17mii pret chip In ce moneda e pretul ala? ca in euro sigur nu e... Evo VIII e 29-30.000 euro cip: http://www.mitsubishiromania.ro/evo%20VIII/dotari.php Iar EVO IX cred ca ai vazut doar pe canalul de Manga, ca nu exista asa ceva de vanzare, nici macar la "in curand". Asa ca hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa vorbim despre ce stim. Nu de alta, dar vrem sa ajutam omul, nu sa-l zapacim mai tare cu aberatiile noastre. |
--------------------
Honda
Accord
2.0i LS 2005
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
QUOTE(cryo @ 29 Sep 2005, 16:59) C4 - am facut drive test cu o masina folosita de agentul de vanzari, si care avea cam 10.000 km. Am fost dezamagit de ea. Zgomot mare in interior (parca mergeam cu geamurile deschise), deja scartzaiau si trancaneau multe chestii prin ea, schimbatorul de viteze mi s-a parut ciudat (avea un "hop" inainte de a intra intr-o viteza, trebuia sa fortezi putin - chestie care probabil se rezolva prin obisnuinta). In plus, nu imi inspira siguranta display-ul ala multifunctional, mi se parea prea fragil.... Actualizarea vitezei pe display era departe de a fi realtime, si asta ma deranja putin (stateam cu masina pe loc, si el catadicsea sa coboare incet la 7, 5, 0 km/h). Hmm... Sa fim seriosi! Am mers si eu cu C4 Berlina si parca nu vroiam sa ma dau jos! Intr-adevar, are suspensiile mai tari, masina fiind facuta pt tari cu drumuri, nu cu santuri... In rest, cred ca exagerezi sau ai mers prea mult cu masini din clase superioare! Eu oricum astept sa vina primavara, vand Solenza, mai pun pana la 9.000 euro si imi iau C4! La 14.250DDP am aer, vopsea, larma, proiectoare, jante de aluminiu si o masina care imi place cu adevarat! Am fost sa ma uit si la Focus! E o masina MULT prea sobra, la fel si Skoda Octavia Tour! Decat sa imi iau o astfel de masina raman la Solenza! Sa nu mai zic ce scumpe sunt reviziile la Tiriac Group sau Porsche! Intrati pe ClubulCitroen si vedeti ca oamenii platesc maxim 100 euro pt o revizie completa ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Cornel001 |
![]()
|
Nu te obliga nimeni sa faci reviziile la Tiriac sau Porsche. Mai sunt si alti dealeri oficiali, desi nu toti au service propriu complet. Eu as ocoli Porsche Romania si Romcar din alte motive. La Focus revizia am auzit ca ar fi de cca 100-120 Eur + TVA in fctie si de motorizare , o sa aflu mai mult maine cand ma duc din nou la agent. Intr-adevar la Ford in general se spune ca service-ul/revizii nu suint tocma ieftine.
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Peste 2-3 ani imi schimb masina , ce sa-mi iau?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 16:57 |