Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
![]() ![]() |
Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
pishky |
![]()
|
||
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Bre io sincer il admir pe conu Mucix ca a avut taria sa se apuce de proiect.Citesc tot de pe aici da nu prea ma bag in seama ca nu e cazul! Ehee, tinerete tinerete!
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Asta ma bucura. Pana acum, dupa toate incercarile, inca nu m-am gandit sa dau inapoi, deci o sa va mai dau de citit.
Sa stii ca atunci cand pun o intrebare pe aici, chiar vreau pareri. Brainstorming-ul e bun. Pe cat de diverse ideile pe atat de binevenite. ![]() Am vorbit si cu baietii. Au spus ca se vor putea ocupa de nituirea capacului de trapa, nu se pune problema. Decaparea functioneaza, doar ca nu e 100% eficienta, vor mai ramane cateva imbinari care vor trebui curatate mecanic. De asemenea deja au inceput sa taie si sa modeleze bucatile de otel pe care le vor folosi pentru reparatii. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Eu am zis de mult ca tare pasionat tre sa fii ca sa duci la final un proiect ca asta.
![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
l@u |
![]()
|
Pasiunea cu buzunarele goale e ca pisatul contra vantului!Nu il intreb la cat % e proiectul si cati bani a bagat pana acum ca nu vreau sa ii stric ziua, cu toate ca la terminare iti dai seama ca a meritat si ultimul leut!
This post has been edited by l@u: 14 Dec 2015, 19:04 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Coane, l@u-le, cand vezi ca tot bagi, si bagi, la bani, si apoi constati ca mai trebe si aia, si ailalta, iti cam vine sa-ti bagi picerili!Pe langa pasiune si bani, io zic ca trebuie si o doza solida de incapatanare in a-ti atinge telul propus.Dar nu-i bai!MuciX-u' nost ii "catâr" la acest capitol.Si bravo lui!
![]() MuciX-e, cu nituirea aia mi-e neclar.Niturile trebuie sa asigure o fixare ferma pe pozitie, sau trebuie sa permita un anume grad de miscare? |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Tre sa se si miste putin. Tot nituri si fost si initial. Am dus acareturile in mansarda, pun mai încolo poze.
Ursule, mie nu mi-a fost greu sa zic "vreau aia, vreau si aia si acolo să fie asa". Greul il duc cei care o repara, nu eu. Legat de bani, asta a fost partea buna ca a durat mult si am avut timp să ii impac. Copii nu am, nici animale, banii de ciocolată pentru consoarta au primat dintotdeauna si asa va ramane, deci "mi-am permis" sa bag niste bani in asta atat timp cat am respectat niste prioritati. O sa incerc sa pun la cap si o listă de cheltuieli curente, macar asa de exercitiu. This post has been edited by MuciX: 14 Dec 2015, 19:51 |
--------------------
-
-
|
|
l@u |
![]()
|
Nene Mariane, parerea mea e ca pierzi mult mai mult daca abandonezi decat daca duci la final cand satistactia e de nepretuit, pentru celelalte exista Mastercard!
![]() El este inca tanar, orice noua ni se pare greu, pentru el este floare la ureche!Tineretea are doza ei de nebunie care face parte din program, fara ea toti ar fi mosi. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Mie nu-mi trebuie poze.M-am cam prins cum sta treaba!Io, la rechin, am avut "glass-dach" adica trapa d-aia din sticla cu actionare manuala.Eh, niturile ce fixau articulatiile cu care o manevram s-au uzat si chitzaiau de ma scoteau din minti cand deschideam trapa.Am rezolvat in felul urmator:am demontat articulatiile, am indepartat niturile uzate, si am pus in locul lor niste suruburi de 3 mm cu piulita.Suruburile le-am taiat in asa fel incat sa iasa numai 0,5 mm din piulita si apoi,cu rabdare si finete, am "știmuit" suruburile.Adica am ciocanit finutz suruburile pana le-am facut o "floare" care sa impiedice piulita sa se destranga.Apoi,am dat cu oleaca de vopsea neagra si nici nu se vedea ca am umblat pe acolo.Nu stiu daca la matale este suficient loc ca sa faci chestia asta.
![]() Si apropo de "filmul" cauciucat de pe articulatii:nu se poate reface cu niste tub termocontractabil bine intins?Intreb, nu dau cu paru'. ![]() This post has been edited by marian-j: 14 Dec 2015, 22:40 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
M-am gandit si eu la termocontractabil dar nu e ce trebuie. Bratele sunt dintr-o tabla subtire, iar sectiunea e un "V". Acel film este film doar pe exterior, ca pe interior incarca si V-ul. Oricum, nu e macinat, doar taiat de la miscarea de translatie pe care o face in timpul operarii. Ar trebui sa il pot relipi. Nu cu superglue, ca ala l-ar intari si ar deveni casant.
Hai sa nu vorbim vorbe. Este vorba de bratul "9" prins in nitul "1", cel cu rosu. Nitul cred ca este 2-3mm, deci micut. Untitled.png ( Size: 102.33k ) Number of downloads: 571 Partea buna e ca bratele sunt livrabile. Partea proasta este ca sunt vreo 140 lei bucata, deci voi incerca sa le repar pe astea. This post has been edited by MuciX: 14 Dec 2015, 20:21 |
--------------------
-
-
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
in loc de suruburi taiate si piulite stimuite poti sa incerci piulita cu autoblocant.
DIN 985 si colorate,, numai pentru masinuta ta, "now in stores near you" http://www.speedrc.ro/catalog/tag/piulite-cu-autoblocare daca tot e desfacuta masina, si te tenteaza, si o insonorizare zdravana ar fi o optiune buna. This post has been edited by pishky: 14 Dec 2015, 20:24 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
marian-j |
![]()
|
Asta ar fi bun?ft_101_produs_dreapta_1_3.jpg ( Size: 91.78k )
Number of downloads: 582
P.S. Piulitele autoblocante ies din discutie.Spatiile de manevra sunt destul de inguste! This post has been edited by marian-j: 14 Dec 2015, 20:24 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
Mariane nici 2 ani daca ma lasai langa ele nu-mi trasnea ideea asta.
![]() Pishky, nu incap alea bre. Niturile sunt rase la grosimea capitonajului. |
--------------------
-
-
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 14 Dec 2015, 20:15) Partea buna e ca bratele sunt livrabile. Partea proasta este ca sunt vreo 140 lei bucata, deci voi incerca sa le repar pe astea. Daca te consoleaza cu ceva, sunt in aceiasi buda! ![]() Bratul de stergator stg al legumei mele nu mai apasa calumea pe lama.Se livreaza doar pe original si e fo saptej de oiro.Oi fi io diliu, dar atatia bani nu dau!Ori sh ca nou, ori incerc sa-l refurbishez p-al meu. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu am bolanzit inca, voi face tot ce e posibil sa il recuperez. Chiar nu merita banii aia. Din dezmembrari cel mai probabil va trebui sa iau toata trapa si chiar nu am nevoie.
Aseara, cum ziceam, am carat totul in mansarda. Le lasasem temporar in sufragerie, dar deja mirosea a masina veche in casa. Dupa ce le-am carat aveam mainile uscate de la praful din ele. O sa imi fie dor de mirosul ala de masina veche, avea un farmec al lui, dar nu pot continua asa, e focar de infectie si nici macar nu e infectia mea. ![]() Le lasasem jos in ideea in care as fi vrut sa curat mecanismele w\e asta. Am altele mai importante de facut deci trec in planul doi, la fel ca farurile pe care mi-am promis sa le demontez de pe suporti pentru curatat si schimbat bucsele de reglaj. In mansarda va fi oricum ceva praf pentru ca e un geam mic deschis in permanenta. Vor mai putea sta ceva timp acolo pentru ca desi am inceput sa stabilim ce si cum vom amenaja mansarda, nu am de gand sa schimb/fac nimic pana la sfarsitul primaverii (eventual voi cumpara acel a\c cu inverter daca prind vreo reducere). Intre timp am altele de finantat, pe langa urs. ![]() Legat de urs, chiar sper sa fie gata pana la sfarsitul primaverii. Vara trecuta am "pierdut-o", sper sa compensez vara asta. L.E. uitasem sa zic ieri. Au demontat tragerul vechi, iar acum il vor alinia pe cel luat de mine, care nu are rugina decat superficiala. 15 Dec 2015, 09:38: QUOTE(MuciX @ 14 Dec 2015, 19:50) Am luat la mana contul de Spritmonitor unde am cam trecut tot de-a lungul timpului banii "bagati" in urs pana acum sunt undeva la 19.3xx lei. Suma este obtinuta din toate cheltuielile pentru piese/montaj de cand am luat-o si am eliminat combustibilul, schimburile de ulei schimburile de filtre (am eliminat si pretul pieselor), schimburile de anvelope (nu si pretul de cumparare), taxe, impozite, asigurari. In momentul de fata stiu ca mai am de dat a treia rata la service, care la momentul ultimei discutii era inca 5900 lei. Dar va fi mai mare, pentru ca s-au descoperit multe peste "devizul" intial. This post has been edited by MuciX: 15 Dec 2015, 09:38 |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Haidi bre ca n-ai bagat atat de mult... M-ai facut curios si m-am uitat in cat am bagat eu pana acum in milf-a.
23596.56... Fara benzina&gaz! Scade din astea vreo 7 schimburi de ulei si filtre (in jur de 15-16 bulioane), ca sa fie ca la tine... La astea am renuntat sa mai tin evidenta de prin octombrie, da-i cam tot atat, daca nu mai mult... Iar m-au luat toti dracii ![]() This post has been edited by kum: 15 Dec 2015, 10:00 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
MuciX |
![]()
|
Ma, acum nu ca ni le masuram, dar eu de banii astia am facut 6.915 kmp.
![]() Oricum, pe mine nu ma apuca dracii, pentru ca e ce am vurt de la inceput, mai mult sau mai putin. Eu zic mersi ca am avut de unde. |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Nu era vorba de masurat... Voiam sa iti sugerez ca sa fii pregatit ca o sa mai ai de bagat... Tu zici de bani bagati in reconditionare, io zic de bani bagati in intretinere/reparatii curente. Vrei nu vrei, si tu tre' s-o intretii/repari DUPA RECONDITIONARE.
Io nu faceam altceva decat sa te pregatesc psihic ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
MuciX |
![]()
|
E inclusa si "intretinere". Am pus acolo kit de distributie, desi va trebui schimbat din nou acum, simeringuri de palier.
![]() This post has been edited by MuciX: 15 Dec 2015, 10:27 |
--------------------
-
-
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
MuciX |
![]()
|
Ma refeream la distributie. Vreau sa desfac motorul, daca tot e dat jos.
|
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu pot sa cred cata raspandire a putut sa aiba clipul asta. Il pusesem si eu la Fier Vechi.
Nu rasucesti nimic, a trecut atat de mult timp ca s-a vindecat si buba unde a fost. Si oricum n-o sa-l conduci ca mosulica ala. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Daca desfaci motorul sa pregatesti minimum 2000 RON. Asa, doar pentru piese.
Sigur schimbi toate semeringurile si toate garniturile. Adauga bujii, filtrele de aer si ulei, ulei. Minimum. Fereasca sa schimbi delcou, fise, rampele pentru culbutori, culbutori si/sau alte piese. This post has been edited by SiloS: 23 Dec 2015, 13:37 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
MuciX |
![]()
|
La capac delco si fise ma cam gandeam asa, din oficiu. Stiu ca sunt foarte scumpe, dar nu le schimb la luna.
|
--------------------
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Din punctul meu de vedere, merita sa bagi bani in M20 doar daca esti in cautare de ORIGINAL. Este cazul tau, dar gandeste-te ca e posibil ca dupa ce bagi peste 3000 RON in motor ( piese + manopera ) sa mearga exact la fel ca un motor SH "de germania" care valoreaza 1500 RON. Si e plug & play. Si ramai si cu piese de rezerva.
Eu am bagat bani in M20-ul meu, am avut mult de pagubit din cauza meseriasilor care au umblat in chiulasa originala si au stricat-o, am cautat mult o chiulasa, am schimbat chiulasa mea cu una fisurata, am mers cu un amestec de apa si ulei peste 100km, am gasit alta chiulasa in stare buna la care nu am umblat deloc si acum, daca as fi din nou in pozitia in care am fost acum cativa ani cand am avut garnitura de chiulasa fisurata si baia de ulei sparta (pe un motor care necesita segmentare), nici nu m-as mai gandi sa il refac. Acum nu mai vreau sa bag bani in el (si mie mi-ar prinde bine un capac delco nou, fise noi, bujii noi, cot debitmetru nou) pentru ca sunt interesat de un BMW V8. Tu, daca te hotorasti sa bagi bani in el, pregateste-te financiar, pentru ca o sa fie multe piese de schimbat... nu e exclus sa fie nevoie de o segmentare. |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
MuciX |
![]()
|
Motorul oricum merge bine, mai putin sunetul de tacheti. Chiar vreau să îl revergorez p-asta. Sunt chiar curios cat reușesc să îi redau inapoi.
|
--------------------
-
-
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pai macar 150.000 km, daca tot umbli pe acolo
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MuciX |
![]()
|
Esti obraznic.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
Pentru asta iti trebuie culbutori noi, fluiere noi. Sunt foarte scumpe.
E ~50 RON un tachet. Ai 12. Fluierele nu mai stiu cat costa, dar stiu ca sunt scumpe. Si daca tot desfaci motorul pentru operatiunea asta, e de bun simt sa ii schimbi toate garniturile si toate semeringurile. Iesi MULT mai ieftin si eficient daca iti iei un motor 2.5 12v "de Germania". Te poate ajuta Adrian Davila. This post has been edited by SiloS: 23 Dec 2015, 18:46 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:59 |