Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
![]() ![]() |
Lagunengrün A.K.A. Brânză, BMW 325i Touring (E30)
MuciX |
![]()
|
||
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|||
AmunDei |
![]()
|
![]() Fără turbo viața e pustiu... Group: Members Posts: 1.985 Joined: 8 June 07 From: Cucuveieni Deal ![]() |
http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?p=4525807 (Scroll to top of the page)
Las asta aici si plec. This post has been edited by AmunDei: 28 Dec 2015, 19:12 |
--------------------
Dacia
Logan
1.0 TCe GPL 2020 Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nu e de mine, serios.
This post has been edited by MuciX: 28 Dec 2015, 19:20 |
--------------------
-
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(kum @ 25 Dec 2015, 17:28) Se ezistă variante mai accesibile. ![]() iaca This post has been edited by marian-j: 28 Dec 2015, 21:05 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Rob3rto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 578 Joined: 1 January 11 ![]() |
Mie unul imi place ce faci cu banii tai! Pacat ca e touring, macar berlina daca era..
![]() http://www.4tuning.ro/filme-masini/view/nO2X-E1dtH4 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- PH 88 VBA
|
|
MuciX |
![]()
|
Multi pun berlina pe ultimul loc, pe primul fiind coupe.
Eu am preferat estate, ceea ce am si ales. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Sa imi spui si mie cat va fi costul total al pieselor. Din ce ai enumerat tu acolo, sigur treci de 3000 RON, ba chiar 4000. Si daca treci de 5000 RON, nu ma va mira.
Amuzant va fi dupa ce vei scoate masina pe strada, va fi murdara si vei intalni un roman oarecare ce iti va spune ca "frumos ursu', poate imi iau si eu unu LA FEL cu 5-600 de euro". QUOTE http://www.r3vlimited.com/board/showthread.php?p=4525807 (Scroll to top of the page) Las asta aici si plec. A lui e prea originala ca sa o strice cu 2 cilindri in plus (fata de aia 6 de la mama ei ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
As zice si eu "if it ain't broke, don't fix it". Da' daca stai sa te gandesti, e momentul prielnic sa mesteresti la motor, ca e usor de scos si de bagat la loc, e momentul prielnic in care sa schimbi chestii care altfel ar fi greu de schimbat etc.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 29 Dec 2015, 14:38) Amuzant va fi dupa ce vei scoate masina pe strada, va fi murdara si vei intalni un roman oarecare ce iti va spune ca "frumos ursu', poate imi iau si eu unu LA FEL cu 5-600 de euro". Foarte probabil, dar nu stiu in ce masura ma va afecta. E foarte posibil sa fi iesit mai bine daca aveam alta masina ca baza, dar dintre toate, asta a avut "noroc". Sa vedem ce scoatem din ea. Azi am fost la service, am uitat sa fac poze, au zis ca or sa-mi mai trimita ei. Caroseria e plina de decapant si mai sta la "dospit". In timpul asta vor sa se apuce de motor, sa mai avem timpi morti. Am discutat de finante si am facut cateva adaugiri listei de piese: - capitonaj capota - izolatie "perete de foc" compartiment motor - izolatie tunel cutie de viteze Pret 7128 lei (include si cei 700 pentru chiulasa). Pe langa asta, ziceam ca mai dam inca 1500 lei manopera. Legat de chiulasa, nu am intrebat exact cine o va face, mi-au spus ca duc toate chiulasele acolo si au facut inclusiv V10-uri care au iesit foarte bine. Acum sa vedem cum ies L6. Eu inca sper sa nu fie fisurata acea chiulasa. Inca nu am incheiat socotelile in ceea ce priveste caroseria, pentru ca au mai aparut "chestii", deci sa vedem ce va mai fi si acolo. O estimare grosiera pentru finalizarea lucrarii ar fi luna martie. Eu inca nu imi pot imagina ca va mai fi vreodata intreaga. :| |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Grija cum o pun astia la loc, ca iese f31.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
M-am apucat sa pun facturile in google translate: din pacate, motorul nu mai este cel original, a fost schimbat cu totul in 2000. Din "fericire" s-a pus motor nou (cel mai probabil reconditionat) la BMW, se pare.
20151229_184844f.jpg ( Size: 389.98k ) Number of downloads: 443 20151229_190812.jpg ( Size: 180.39k ) Number of downloads: 450 Am si o teorie legat de ce s-a intamplat, dar acum am un puzzle de 2000 de piese de care trebuie sa ma apuc. ![]() This post has been edited by MuciX: 29 Dec 2015, 19:21 |
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eu recunosc ca as fi facut caroseria, radiatoare si restul la revedere. Motorul iese rapid afara cand este nevoie.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
MuciX |
![]()
|
Caz clasic de care personal fac misto fara ezitare. Puteti sa incepeti oricand.
Am facturile alea de cand am masina, le-am frunzarit si am vazut "zylinderkopf", am presupus ca e schimbata chiulasa. E schimbat cu totul, deci adio "matching number car". Banuiala mea este ca a fost dusa chiulasa, pentru ca primele linii vorbesc de inlaturarea ei de pe motorul vechi si evaluarea pagubelor. Conform "cartii" tipul asta de motor a suferit grav din cauza chiulaselor care crapau "din senin". Banuiala mea e ca a ajuns antigel in ulei, a facut spuma si de acolo tot motorul praf. Fiind problema cunoscuta, s-au oferit si cei de la BMW sa ofere acea reducere de 50% din motor si manopera. q2.png ( Size: 372.98k ) Number of downloads: 384 Ailalta face bine: 20151229_130545.jpg ( Size: 267.93k ) Number of downloads: 386 Altceva: Lamuriti-ma si pe mine ce reprezinta al doilea numar poansonat sub parbriz, cel de langa VIN. E format din doar 8 cifre. This post has been edited by MuciX: 30 Dec 2015, 11:06 |
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Nu am aruncat un ochi pe cum arata o chiulasa d-asta buclucasa, dar logica spune un singur lucru: material prea putin in zone fierbinti.
Presupun ca-n mod sigur ajuti motorul sa traiasca sanatos mult si bine, incalzindu-l frumos de fiecare data iar dupa o talpaleala sanatoasa racit treptat. Nefiind matching numbers car, nimic nu te retine sa o modifici cu timpul dpv tehnic ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
MuciX |
![]()
|
E o serie motor trecută în carte si diferă atat numărul cat si formatul.
Doftore, am cheltuit prea mult pe originalitate ca sa dau înapoi acum. |
--------------------
-
-
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.065 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
MuciX |
![]()
|
Asta.
Cosmin, era dragut sa fie matching numbers, daca tot m-am zbatut atat. Pentru mine valoreaza la fel de mult oricum, dar ar fi fost dragut. 30 Dec 2015, 14:01: La mazdoi au inceput iarasi sa scartaie placutele de frana, asadar consoarta vrea sa luam alta masina. ![]() Dupa ce ne-am revenit, am decis ca daca o vom schimba, vom lua una electrica, in ideea ca am avea ursul pentru drumuri mai lungi. Dar momentan nu avem nici ursul, nici motive sa vindem mazdoiul. This post has been edited by MuciX: 30 Dec 2015, 14:01 |
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.468 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
MuciX |
![]()
|
Chiar si asa, tot are 200k adunati. Eu sincer sper sa fie chiulasa intreaga, cine stie cand gasesc alta. Si cu cati bani, sau cat de buna e.
|
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Io puneam motorul de 2700 cmc si gata. Original BMW
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
MuciX |
![]()
|
Ala de 2.7 e un motor axat pe economie, care se tureaza la 4800-5000 rpm si da vreo 130 de cai. Ce vrei tu e un motor bazat pe ala, dar necesita modificari. Asta in cazul in care nu sugerezi ca eu am bani de Alpina si alte nebunii.
Motorul va ramane asta, in cel mai rau caz ii voi cumpara o galerie de evacuare hartge, urmata de un traseul de evacuare din inox. Dar mai e pana acolo, momentan are evacuare. This post has been edited by MuciX: 30 Dec 2015, 14:33 |
--------------------
-
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.065 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MuciX @ 30 Dec 2015, 14:03) Pare o serie de motor, dar nu bag mana-n foc. ![]() Trimite un email la BMW. |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
marksman |
![]()
|
Pentru astia care au deschis televizorul mai tarziu, ce e aia "matching number" car?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Adica masina are aceleasi serii de caroserie si motor cu care a iesit din fabrica. Se poarta ca uneori sa se schimbe motoarele si deci masina nu mai e considerata 100% originala. Desi, din punctul meu de vedere, atata timp cat motorul este identic, fiind considerat piesa de schimb, nu ar trebui sa afecteze originalitatea unei masini.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
MuciX |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu mă tot uit la lista de sus și mă crucesc, iar mă uit, iar mă crucesc, da' până la capăt n-am răbdare s-o parcurg.
Întreb și eu: ai măsurat compresia? Presiunea de ulei cum e? Mănâncă ulei peste valoarea normală? Are zgomote suspecte? Are scăpări de ulei pe ici pe colo? Prestează corect? Ai probleme cu răcirea? Ai găsit ulei în antigel sau invers? Poate ca ai dat pe undeva raspunsurile, dar mi-a scăpat sau cine știe, sunt bătrân și uit repede. Poate mă prind și eu de ce vrei să segmentezi, să schimbi cuzineți, să iei chiulasa la rindea etc samd. Eu mai am o problemă. Industria asta care se ocupă de producție și distribuție piese de schimb e o mizerie mizerabilă. Primești rahat la preț de icre negre. Dacă vrei să cumperi o mașină pe bucăți, plătești de 13 ori prețul ei. Și cu toate astea, foamea și nesimțirea e de neimaginat. Calitatea pieselor de schimb e de prea multe ori sub orice critică. Nici măcar producătorii consacrați nu mai sunt de încredere. De regulă calitatea pieselor e mai slabă/muuult mai slabă, comparativ cu echiparea standard. Sau mai scurt: din lista aia lungă ai mari șanse să nimerești și porcării. Pleci cu gândul ca ai schimbat tot ce se putea, ca ai pus piese noi, de calitate și ai dat o căciulă de bani, dar ai șanse să rămâi în drum când ti-e lumea mai dragă. Si nu o singură dată. Dacă ceva merge bine, lasa-l așa. Dacă ai compresie bună și nu consumă ulei, nu segmenta. Dacă ai presiune de ulei cum trebuie si nu există zgomote suspecte, nu schimba cuzineți. Samd. This post has been edited by cdadan: 30 Dec 2015, 23:52 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
Scapa ulei, e e negru-tuci de sus până jos. Scapa la capac supape, la baie si eu cred ca si chiulasa.
Pe langa asta cu termostat schimbat + lichid racire schimbat, circuit aerisit se intampla ca pe vreme friguroasă sa nu imi dea căldura, iar acul sa stea sub temperatura nominală. Fără păcate nu e, ca n-are cum să fie. E motorul dat jos, si nu stiu cat mai duce, ambreiajul mâncat mai bine de jumate, rulmentul de la placa huruie, cilindrul de ambreiaj scapa lichid. Chiar nu il desfac de nebun. |
--------------------
-
-
|
|
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
Cati km ziceai ca are?
|
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 18:45 |