Ce facem cand se termina petrolul?
![]() ![]() ![]() |
Ce facem cand se termina petrolul?
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
exista in vest si spunea Patriciu intr-un interviu ca are planuri sa bage si la benzinariile proprii. probabil nu este raspandit pe la noi din 2 mari motive:
1. patronii din petrol nu vor sa investeasca in facilitati de productie a bio-dieselului, nici nu aduc de la altii (ca doar n-or fi fraieri) si probabil ii si impiedica pe cat posibil pe altii sa aduca. 2. conform legislatiei actuale statul nu ar scoate nici o acciza din treaba asta, si doar nu e fraier sa permita asa ceva. Valabil si in alte parti. Tin minte ca prin primavara ii cauta politia britanica pe camionagii in rezervoare, ca isi faceau plinul cu ulei de rapita si pacaleau in felul asta taxa de drum. iar etanol (C2H6O, baza pentru bauturi alcoolice, alcool tehnic, spirt, etc) se poate face din mai tot ce e organic. am auzit si de personaje care il obtineau din excremente sau pufoaice ( :shock: ). iar la tara "etanolul" din sfecla era "tata lor" cand eram eu copil, luai 2 guri din ala si cantai juma' de ora ![]() PS: Paul, acusi apar si strugureii si putem proba teoria ta ![]() |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Daca scenariul ar fi pe bune, ar urma o serie de consecinte negre.
Transporturi/aprovizionare ioc, criza energetica ar determina conflicte majore determinate de lupta pentru supravietuire (Mad Max II si III), izolare, foamete... Nu cred ca suntem pregatiti pentru o asemenea criza. Si cred ca 10-15 ani nu sunt suficienti pentru a putea trece la alte surse de energie. In plus, plastic, haine si inca alte multe chestii sunt facute din petrol, deci lipsurile vor fi mult mai acute. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Motoare cu hidrogen? Cu apa?
![]() Raspuns la interbarea din titlu: Ne dam foc la valiza si ne refugiem in pesteri! |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca a citit cineva cartea SF - Sfarsitul . Pe scurt o bacteria obtinuta in laborator pentru a devora hidrocarburile in cazul dezastrelor ecologice, care se dezvolta cat timp evea ce manca in mediul introdus si se descompunea dupa in produse ecologice este modificata de un savant (care avea ceva contra companiilor petroliere) si haleste orice hidrocarbura de oriunde si din orice. Rezultatul ---> trecerea brusca la inceputul erei industriale, prabusirea marilor puteri etc ... Per ansamblu cartea trateaza de la un punct cam ce vrea sa zica initiatorul topicului, cu consecinte si cu metode de rezolvare.
|
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
nu va mai faceti probleme.. nu se termina petrolul asa de repede.. si pana se termina se formeaza altu'... ca se formeaza pe cale naturala sau artificiala nu mai conteaza... nu ramanem noi pe uscat...
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
SfNeo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 4 September 05 ![]() |
Hidrogen lichid...sau motoare electrice....
|
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureat 1.6MPI
- BcxxNEO Cei mai mari hoti din orice tara sunt in guverne!
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu personal ma gandesc deja la o varianta de ZKR pe aburi multi-punct
![]() A doua varianta ar fi biogazul....ca la cati porci sunt in RO, cred ca am deveni putere mondiala.. ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(skija @ 6 Oct 2005, 15:38) nu va mai faceti probleme.. nu se termina petrolul asa de repede.. si pana se termina se formeaza altu'... ca se formeaza pe cale naturala sau artificiala nu mai conteaza... nu ramanem noi pe uscat... Sper ca glumeai cu "se formeaza altu'" ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Cred ca viitorul va fi in motoarele ce folosesc hidrogen.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
mars2k |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 4 February 04 From: Bucuresti ![]() |
On topic, stiti de site-ul asta?: http://www.depletition.3x.ro/main.htm
Stilul autorului e destul de ciudat, pe alocuri imi aminteste de Hancu, pe de alta parte unele informatii mi s-au parut destul de interesante (de exemplu pagina cu ERoEI). Probabil depinde de unde a plagiat ![]() Cu dedicatie pt Valentine, pagina "Ce e de facut": ![]() http://www.depletition.3x.ro/Ce%20e%20de%20facut.htm This post has been edited by mars2k: 6 Oct 2005, 18:34 |
--------------------
Citroen
C3 1.4i
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
@valentine - pot sa-ti imprumut cartea ... dar dupa ce ma mut acasa si desfac bagajele
![]() daca esti interesat ne putem vedea saptamana viitoare...vorbim pe MP |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 6 Oct 2005, 10:54) Din cate stiu eu trestia de zahar nu creste asa oriunde. Trebuie niste conditii specifice. Iar o sonda sa zicem ca sta pe un hectar, si alte cateva dinprejur care nu se pot folosi, dar cate hectare de trestie de zahar trebuie sa cultivi ca sa scoti biodizel pentru 100,000 de masini?! Ce te faci iarna? Ce te faci in tarile in care nu (mai) ai unde sa cultivi trestie? (vezi arabii, israel, bangladesh, japonia, etc. ![]() Cum sa stea o sonda pe un hectar?????????? Un hectar e un patrat cu latura de 100 xs 100 m O soonda de extractie ( nu de foraj) ocupa maxim 100-150 mp cu tot cu tevaraia aferenta......... |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Teoretic, etanol/metanol se poate produce cam din orice materie organica.
Practic exista procedee viabile ecomic la scara industriala pt. producerea din gaze naturale (fosile, sau obtinute din fermentarea deseurilor organice), zaharuri (trestie, sfecla...) amidon (cereale, cartofi...). Am citit ca se lucreaza la metode bio-industriale (bacterii speciale), pt convertirea directa a celulozei in alcool. Asta ar fi revolutionar. Ar aduce in discutie fibrele din trestie/stuf de orice fel, deseuri lemnoase, frunzele uscate care cad toamna. Bio-diesel se poate obtine din orice fel de uleiuri/grasimi + metanol (pt. esterificare). Toate astea sunt cam scumpe azi. Oricum, cred ca singura sansa sa acoperim macar o parte semnificativa din necesarul de combustibil cu bio-combustibili e perfectionarea bio-degradarii celulozei in alcooluri. Asta are deschide calea utilizarii unei game largi de deseuri organice, care exista cam peste tot unde creste vegetatie. In laborator functioneaza deja, industrial se va perfectiona pe masura ce se scumpeste petrolul. (Petrolul nu se va termina de azi pe maine, se va scumpi treptat, ceea ce va impulsiona dezvoltarea acestor tehnologii alternative). In alta ordine de idei, se pare ca si tehnologgile de productie a celulelor foto-voltaice avanseaza puternic in randament/cost, asa ca s-ar putea urmatorii baroni ai energiei sa fie tarile cu mult desert si soare. Vremuri bune pt. Niger, Sudan, Ciad, Arabia Saudita (de parca ar fi saraci acuma),... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(body @ 7 Oct 2005, 11:05) Cum sa stea o sonda pe un hectar?????????? Un hectar e un patrat cu latura de 100 xs 100 m O soonda de extractie ( nu de foraj) ocupa maxim 100-150 mp cu tot cu tevaraia aferenta......... You got my point! Habar nu am cat ocupa o sonda, in orice caz spuneam ca mult mai putin decat mii de hectare de trestie! ![]() QUOTE(IsNa @ 7 Oct 2005, 12:00) In alta ordine de idei, se pare ca si tehnologgile de productie a celulelor foto-voltaice avanseaza puternic in randament/cost, asa ca s-ar putea urmatorii baroni ai energiei sa fie tarile cu mult desert si soare. Tot arabii aia? Cine ar fi crezut! ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
QUOTE(Valentine @ 6 Oct 2005, 16:40) Sper ca glumeai cu "se formeaza altu'" ![]() ![]() ![]() pai normal ca era bascalie mai nene.. ce draq va puneti probleme de-astea? terminati-va cu prostiile... |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(skija @ 7 Oct 2005, 12:53) pai normal ca era bascalie mai nene.. ce draq va puneti probleme de-astea? terminati-va cu prostiile... Atitudinea asta este excelenta. ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
skija |
![]()
|
hai ma ma lasi?... cu ce crezi ca ajuta faptul ca tu te gandesti ce-o sa faci cand va disparea petrolul... te va prinde pregatit sau ce? stai calm...
Te poti gandi ce vei face cand va disparea marijuana... atunci e nasol.. ![]() culcati-va linistiti... |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
meserie2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 30 August 05 ![]() |
eu zic sa ne gandim si un pic mai aproape , peste cativa ani
furtuni multe ,inundatii - numai zic, seceta - drumuri proaste - o sa devina mai greu sa ne dezvoltam, toti banii se duc in reparatii - supravetuire sper sa ma insel |
--------------------
dacia solenza
solenza disel
2003
- s
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
Dupa calculele unora petrolul prin 2005 trebuia sa se fi terminat.
Si uite ca mai este inca. |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
meserie2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 30 August 05 ![]() |
daca asta ai inteles din mesajul meu inseamna ca ai un IQ mare
|
--------------------
dacia solenza
solenza disel
2003
- s
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(meserie2006 @ 7 Oct 2005, 14:47) Haloooo citeste mai intai ce am scris. Mai usor cu atacurile la persoana. Dupa ce reply ai dat cred ca stiu ce IQ ai .De fapt nu se merita osteneala sa ma cert cu tine ! This post has been edited by dRg: 7 Oct 2005, 14:01 |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
skija |
![]()
|
baaa voi n-auziti ca noi ramanem fara petrol si VOUA VA ARDE DE SCANDALLLL ???. O sa murim pe intuneric si mergand pe jos si voi aveti chef ce cearta???
![]() ![]() ![]() RUSINEEEE!!! HUUUU !! |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu ma pregatesc pentru un fel de . .. Mad Max.
Scapa cine poate !!! This post has been edited by IRONICK: 7 Oct 2005, 15:52 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
skija |
![]()
|
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Cer unui mod inchiderea topicului pe motiv ca a fost deturnat de la subiect de persoane pe care se pare ca le deranjeaza ca altii gandesc mai departe de berea de asta seara, si au hotarat ca isi vor demonstra superioritatea morala laudandu-se cu propria ignoranta.
This post has been edited by IsNa: 7 Oct 2005, 15:59 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 7 Oct 2005, 16:58) Cer unui mod inchiderea topicului pe motiv ca a fost deturnat de la subiect de persoane pe care se pare ca le deranjeaza ca altii gandesc mai departe de berea de asta seara, si au hotarat ca isi vor demonstra superioritatea morala laudandu-se cu propria ignoranta. Nu trebuie sa se inchida topicul pentru asta. Sa li se stearga reply-urile si cu asta basta. Daca sunt inchisi la minte asta e. Las' ca o sa trezeasca ei cand o sa fie un pic prea tarziu ... Revenind, apropos de cei care spuneau ca in 2005 o sa se termine. Nu a spus nimeni asta mon-ami (sau au spus persoane gen Hancu). Nu, in 2005 o sa se depaseasca cantitatea care se poate extrage de catre cerere (ceea ce cred ca s-a si intamplat deja - vezi preturile din ce in ce mai mari la petrol). Site-ul ala de mai sus este extrem de interesant. Desi scris de o persoana foarte pesimista, cu multe pareri sunt de acord de acolo (si anume ca deja trebuie sa ne gandim la solutii alternative de incalzire/racire a caselor, etc. - pentru cei care se apuca acuma de construit). |
--------------------
Ford
Focus
|
IsNa |
![]()
|
Oricum, e evident ca in viitorul apropiat piata energiei se va fragmenta si diversifica mult. De fapt a si inceput procesul asta prin tarile civilizate. Majoritatea fermierilor au la ferma diverse metode de generare locala a eneriei: biogaz, generatoare eoliene, instalatii de incalzit apa solare, panouri foto-voltaice, fabrica bio-diesel, micro-hidrocentrale, etc. Iar statul ii sprijina subventionand energia electrica pe care acestia o varsa in reteaua nationala in orele de varf de consum (au contoare electrice bi-directionale, pot sa si cumpere sa si vanda electricitate). Acesti oameni sunt mai putin dependenti de petrol ca si noi, si ii doare mai putin cresterea preturilor ca pe noi. Deja azi. Au facut mai mult decat doar "a-si face griji".
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Viitorul : Mountain Bike and BMX
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:44 |