Pro sau contra guvernării USD
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării USD
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
--------------------
**
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Ca au vrut sa micsoreze CAS-ul cand, oficial, credeau ca economia duduie (desi stiau din trimestru I ca dam inapoi, dar au umflat oleaca cifrele, in marja de eroare!), hai sa zicem ca asta este cumva explicabil. (Desi nu-i, ca motivul real a fost altul: Romania, tara de calici si asistati, are in mod paradoxal un public votant care se declara a fi preponderent de dreapta - 52-55% se amagesc ca-s de dreapta!; Poanta al nostru doar a vrut sa atraga de partea sa o parte a micilor patronasi de gogoserii) Dar ca acum, cand toata lumea ti-a explicata ca gata, esti deja de jumatate de an in recesiune, sa persisti in ideea reducerii CAS-ului este deja nesimtire
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
baga rapid o explicatie. pentru ca mie o miscare anticiclica mi se pare foarte potrivita in conditiile in care te indrepti catre triple dip si deflatie.
romanica este chiar in situatia de a fi o tsarasca keynesiana in perioada asta. banii sunt mega ieftini, e momentul sa iesi in piata pentru ei. se imprumuta Grecia!! sub 5%. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Grecii nu-s in stare sa se gindeasca la ziua de miine. Si nici Ponta n-au.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Se stie de ce n-a reusit?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
luck33ro |
![]()
|
Basescu e de vina, of cors!
![]() |
--------------------
**
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(kato @ 18 Aug 2014, 13:59) Stiam pe "surse", de la vreun prieten de al lui dacis ![]() Chiar sambata vorbeam despre asta la o bere. Oricum misto sistemul judiciar romanesc, l-au arestat preventiv ca a luat legatura in libertate cu Liviu Goian, dar i-au pus in aceeasi celula ![]() ![]() This post has been edited by ady77: 18 Aug 2014, 13:23 |
--------------------
|
corbex |
![]()
|
Sa se inteleaga amiabil, cine toarna pe cine si cit.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
luck33ro |
![]()
|
Se inteleg amiabil in prezenta microfoanelor si a camerelor. Mi se pare corect si profesional
![]() |
--------------------
**
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 18 Aug 2014, 13:39) baga rapid o explicatie. pentru ca mie o miscare anticiclica mi se pare foarte potrivita in conditiile in care te indrepti catre triple dip si deflatie. Habar n-am , dar baietii astia din USA zic ceva de genul ca teoriile economice bazate pe ideea de ciclicitate sunt depasite de formele de manifestare ale crizei din 2008 incoace. In ce ne priveste, cel mai super-beton mi s-a parut un prof univ. de la Bucuresti. pesedist sadea. care la o conferinta (cred ca se vroia a fi training intr-un proiect) tinuta de el prin 2011-12 a zis ceva de genul: "saracul Boc, ce-a facut el (era vorba de guvernul Boc!) a facut bine; cum a facut a facut rau!". Chestia pe am mai auzit-o si mai tarziu QUOTE(ady77 @ 18 Aug 2014, 14:21) Oricum misto sistemul judiciar romanesc, l-au arestat preventiv ca a luat legatura in libertate cu Liviu Goian, dar i-au pus in aceeasi celula ![]() ![]() Bheeeeeeeton! ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
care baieti din sua? mai degraba R&R, sau mai degraba Krugman? apel la autoritate din burta?
cum se impaca nesiguranta asta cu "sa persisti in ideea reducerii CAS-ului este deja nesimtire"?? |
--------------------
White Star
Titanic
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Pai au facut baietii socoteli simple, dacis nu se pricepe la de astea:
1. Daca creste acciza la combustibil => incasari mai mici, atunci 2. CAS mai mic => incasari mai mari. E atat de simplu si de logic ![]() ![]() ![]() |
--------------------
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 18 Aug 2014, 15:32) Excelent se impaca. Am asistat (in sensul propriu, adica am fost atent si nemiscat, mobiland util un spatiu) la niscaiva conferinte despre criza si iesirea din criza si neste unii ziceau ceva de genul a ce am scris mai sus: ca avem o criza de-o amplitudine si-i durata imprevizibile, plecand de la teoriile clasice. Baietii cu pricina stiu ca se bazau pe texte ale lui Greenspan si ale urmasilor sai, in teorie, nu la Trezorerie. CAS-ul, pe de alta parte, e o taxa care este de fapt sacul din care se platesc pensii. Si pentru ca sacul e destul degol, mereu se iau bani si din sacii altora ori se fac imprumururi ca sa se plateasca pensiile. Apoi daca tu crezi ca cresterea deficitului bugetar fara noi investitii, fara cresterea consumului , fara..., fara... este solutia sa iesi din criza!.... ![]() Dupa cum vezi, din vara lui 2012 incoace guvernul asta performant n-a reusit sa fac nici macar un proiect mare cu bani de la UE, alea care mergeau fiind cam toate meritul lui Boc. Io credeam ca Base zice asta la vrajeala, dar io-te ca s-a adeverit: Ponta are peste doi ani de cand este la guvernare si ... nimica, nimicuta. This post has been edited by dacis: 18 Aug 2014, 14:51 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
Sa-l votam presedinte, poate vine un prim-ministru mai competent
![]() |
--------------------
|
Han Solo |
![]()
|
Fujimah kuvaka..... cum ar spune Shinzō Abe.
ca teorii despre criza asta sunt cu milioardele. De pilda, R&R spun aci ca avem de-a face cu o criza sistemica 'obisnuita', si prezic ca spre 2018 se 'rezolva' problema. Krugman, aci! si pe toate gardurile spune ca trebuie sa ne 'cheltuim iesirea din criza', oprirea austeritatii si, finalmente, taxarea uriasa a averilor uriase... LE: sa alegi una singura din toate teoriile astea si sa-ti construiesti politica bugetara pe ea e sinucigas. cum vedem cu nenorocita asta de austeritate tembela. Eu nu l-am auzit pe greenspan spunand ca ciclurile nu mai functioneaza, ci ca 'managementul rational' a dat gres, adica plasmuirile actuaries-ilor, gen chinezul ala care a 'calculat' constanta de risc pentru CDO-urile din perioada 2004-2006, si conform caruia ce s-a intamplat in 2008 se putea intampla statistic o data in de trei ori si jumatate viata universului... de aci pana la a spune ca boostarea consumului e un lucru rau bicoz... esti pe muntele fuji. nu neaga nimeni ca implementarea lui ponta s-ar putea sa fie de c@cat. insa nu mai lupta la nivel de principii, ca n-ai unde. incepe aci, e totul foarte clar: http://www.contributors.ro/economie/ghidul...m-in-recesiune/ in masura in care fetisizam nenorocitul asta de PIB, consumul e singura sansa de a-l dopa un pic in romanica in momentul asta. This post has been edited by Han Solo: 18 Aug 2014, 15:35 |
--------------------
White Star
Titanic
|
luck33ro |
![]()
|
Pai asta si face HohaPontas & Co. consuma tot ca lacustele
![]() |
--------------------
**
|
|
Han Solo |
![]()
|
nah, ca mi-am adus aminte cum il cheama: http://en.wikipedia.org/wiki/David_X._Li
|
--------------------
White Star
Titanic
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Amu', dincolo de interpretarea rezultatelor economice ale ultimilor 2 ani, ca ne pierdem in statistica, poate cineva sa numeasca care anume au fost masurile guvernamentale menite a sprijini dezvoltarea Romaniei? Pentru ca pana la a evalua daca au fost bune, ar trebui sa stim CARE au fost?
Eu imi aduc aminte de: - scaderea TVA la paine - scutirea de impozit a profitului reinvestit (se aplica deja? exista norme etc..?) - taxa "pe stalp" - cresterea accizei la benzina Altceva? Unde au ramas regionalizarea, privatizarea sau viabilizarea Oltchim, Cuprumin, CFR, Posta, cresterea colectarii de taxe, impozitarea progresiva, cresterea absorbtiei fondurilor europene, stimularea infiintarii de IMM etc? Adevarul e ca mersul economiei, bun sau prost, nu prea este rezultatul "guvernarii" lui Ponta, care e "sublima dar lipseste cu desavarsire". Factorii determinanti ai economiei Romanesti sunt - mersul economiei Europene (prin firmele straine care compum partea functionala a industriei si prin pietele externe care absorb produseel), - situatia lichiditatii pietelor financiare internationale (de care depinde disponibilitatea lor de a ne imprumuta, atat la stat cat si populatia, prin bancile preponderent straine) si - ... vremea (vezi "cresterea" din 2013 adusa de anul agricol exceptional). Ponta de cand e la guvernare s-a ocupat cu adevarat cu un singur lucru: "batalia politica" impotriva marelui satan: TB. Ponta "guverneaza" doar la televizor... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Nu stiu la ce ne putem astepta atat timp cat noi avem o economie de tip manufacturier si pe export de resurse neprelucrate sau foarte putin.
Suntem in UE si total dependenti de felul cum merg celelalte economii. Observ ca nici macar Germania nu e foarte bine, nu mai vorbesc de Franta, Spania, Italia... Noroc nostru ca mai avem forta de munca relativ ieftina si la nevoie romanul se multumeste cu ciorba de stevie. Chiar mi se pare un fel de performanta situatia actuala, cand alte economii ilustre au probleme mult mai mari. Nu exista un raspuns definitiv la problema crizei ce a inceput din 2007-2008, fiecare tara se adapteaza in functie de specific si problemele proprii. N-ar trebui sa mai strambam din nas la comertul cu tarile arabe, china, zona timorului si hong-kong, trebuie speculata orice oportunitate.Pacat ca rusia e sub embargo, se pot face afaceri si cu ciolovecii. UE si-a cam atins limitele si observ ca nici o tara nu e multumita, probabil ca la un moment dat se va scinda in clubul tarilor bogate si cel al tarilor sarace. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 18 Aug 2014, 18:00) Pai, ne asteptam la niscaiva masuri deschimbare. Ca tot cu schimbarea in gura au venit la putere in modul destul de abuziv in care au facut-o (in 2012). Si atunci am putea dezbate azi daca masurile au fost bune sau rele. Dar ele nu prea au fost, defel. Am avut doar cancan la televizor... garla! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
IsNa |
![]()
|
Nu, ca n-am spus "speram"!
![]() Acu', m-am mai linistit. Unii ca astia fac cel mai bine daca nu fac nimic. Si se pare ca generatia asta de pesedei cam asta poate face: nimic. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
În urma unor abuzuri. Cum ar fi loviturile de stat.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IsNa |
![]()
|
Numerosi analisti politici pe plan intern si international au comentat metodele prin care USL-ul a acaparat puterea in 2012 ca fiind la limita loviturii de stat. Unii au fost mai categorici. Eu nu sunt in masura sa explic mai bine ce au explicat ei atunci.
Voi spune ca si raspuns doar atat: au venit la putere, din opozitie, altfel decat prin alegeri libere. (vorbesc de primavara lui 2012) Dar nu asta era idee centrala, ci faptul ca dupa atat tam-tam si lupte seculare, n-au schimbat mai nimic... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Au schimbat ceva esential pentru ei. Directia in care se duc banii de la stat.
This post has been edited by paul_p: 18 Aug 2014, 19:33 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 18 Aug 2014, 20:16) Chiar asa, badie?! ![]() PS Ts-ai inceput deja campania electorala? ![]() QUOTE(IsNa @ 18 Aug 2014, 20:30) Numerosi analisti politici pe plan intern si international au comentat metodele prin care USL-ul a acaparat puterea in 2012 ca fiind la limita loviturii de stat... Voi spune ca si raspuns doar atat: au venit la putere, din opozitie, altfel decat prin alegeri libere. (vorbesc de primavara lui 2012) Fuj, bre, de-aicea! Asta-i o prostie gogonata. Unde-ai auzit asemenea bazaconii?! ![]() This post has been edited by dacis: 18 Aug 2014, 19:40 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
Ne-a spus Base la ședința.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.237 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 18 Aug 2014, 12:22) Toasu Maho, eu bag motorina de cate ori ajung la boolgarosi - plinu 60 de litri cu 2,40 Leva la litru ![]() ![]() Cam la fel ca pogea & co. Daca zici ca-s "ai mei", ai inteles la fel de mult ca dacis. QUOTE(DragosP @ 18 Aug 2014, 12:35) Da. Și pui în loc... ce? ![]() Ciuma blonda. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 03:29 |