CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
![]() ![]() ![]() |
CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
bagherra6 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 8 February 05 From: IASI sau Botosani ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina TLX
- BT-02-VAU Neavizatii sa se abtina!!!!!!!!!!!!
|
|||
all3ex_wly |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 78 Joined: 29 March 06 From: Targoviste ![]() |
QUOTE(bogdan_o @ 7 Jan 2004, 02:59) Postez a doua varianta a vitezometrului si varianta similara a turometrului. Sper sa va placa (astept pareri) si o sa incerc sa postez maine sau poimaine si variantele pentru apa, baterie si benzina. Ulei nu am. Pentru a nu fi acuzat ca ocup spatiul forumului, spatiu care ar putea fi utilizat pentru discutii, o sa sterg prima varianta de vitezometru pe care am postat-o. Super originale frate,asa or sa arate si ale mele cand o sa stiu cum le fac,dar sti care e faza......Eu am dacia pe injectie....cesurile sunt modelul ala?Si mai am si la ulei indicator pe care tu nu l-ai postat... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2007
- DB 10 WLY Fiat GrandePunto 2006
Renault Megane Coupe 2007 BMW 320d E90 2007 |
|
lord_sith |
![]()
|
![]() IT'S ALIVEE!!..IT'S ALIVEE!!! Group: Members Posts: 233 Joined: 31 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Arata marfa..(nu-i un pic cam puternica lumina?) Ledurile se pot conecta la potentiometrul de lumina original?
off-topic- Cum ti-ai facut acul de la turometru verde????, vopsea, colant, mai indica si el corect? This post has been edited by lord_sith: 10 Apr 2006, 22:34 |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
- B 28 CUA Dacia Rally Team member/////B-28-CUA
|
|
all3ex_wly |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 78 Joined: 29 March 06 From: Targoviste ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Coupe
2007
- DB 10 WLY Fiat GrandePunto 2006
Renault Megane Coupe 2007 BMW 320d E90 2007 |
|
bagherra6 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 8 February 05 From: IASI sau Botosani ![]() |
Acul nu e verde (se vede daca maresti poza), ci e un fel de portocaliu. Dacia mea asa a venit cu acele, insa ceasul de kilometraj e schimbat dar acul trebuie sa il pun pe ala portocaliu
![]() Si portocaliul asta luminat de albastru se vede intr-un fel cum ar fi vopsea fosforescenta. Am pus in loc de un bec 2 leduri deci in total 6 leduri.(lumina nu e puternica desi din poza asa pare ![]() Ledurile se leaga pe firele de la becuri dar potentiometrul nu va mai fuctiona deoarece ledurile consuma mult mai putin curent, insa se poate face si un variator de tensiune cu un LM317. This post has been edited by bagherra6: 11 Apr 2006, 12:39 |
--------------------
Dacia
Berlina TLX
|
|
hremus |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 29 March 06 ![]() |
Eu tot nu stiu cum sa dau jos ceasurile de pe masina... poate ma ajuta cineva
|
--------------------
DACIA
1310 L
1994 Vara
- BV XX YYY
|
|
bagherra6 |
![]()
|
Ceasurile se pot da in felul urmator jos:
1)se scoate borna de plus de la baterie 2)se slabeste bordul in partea stanga 3)se scot cele 3 mufe din spatele bordului 4)se scoate cablul de kilometraj] 5)se da releul de semnalizare jos(pentru loc mai mult) 6)se da comanda de soc jos(se scoate din partea metalica)(pentru loc mai mult) 7)se scot cele 3 cleme ce tin ceasurile de bord 8)cu GRIJA se scoate incetisor bordul prin partea stanga de sub bord.. Mai clar nu stiu sa explic ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina TLX
|
|
lancerEvo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 24 May 05 ![]() |
mai simplu, nu trebuie neaparat scoasa borna! dupa ce scotzi mufele de la bord si dai jos clemele iese afara usurel(prin stanga) fara sa scotzi comanda de shoc si alte cele! cel putin la mine asa a fost!
p.s. bagi mana pe sub bord prin patrea stanga(cautzi cu mana ceasurile de bord) si in partea de sus o sa gasesti 2 (sau 3 mufe la astea mai noi) dupa ce scotzi mufele mai cautzi prin pipaiala tot in partea de sus sunt doua cleme cu care ii prins bordu! vezi in desen poate te ajuta! Attached thumbnail(s) Untitled_1.jpg ( Size: 67.8k ) Number of downloads: 6 |
--------------------
Dacia
1300
- cj 06 cal
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
banned :)) Group: Members Posts: 134 Joined: 17 November 05 From: - ![]() |
aveti care-va scanate ceasurile alea mici pentru presiunea la ulei si apa...(cele din partea dreapta a bordului la daciile mai vechi).....va rag sa le puneti ...mersi mult
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
ce vrei tu nu am,dar ti le dau pe acestea,le aveam la indemana
![]() This post has been edited by rcosmin: 16 Apr 2006, 21:16 Attached thumbnail(s) Dacia_1310_4.jpg ( Size: 62.4k ) Number of downloads: 240 Dacia_1310_6.jpg ( Size: 62.53k ) Number of downloads: 294 Dacia_1310_7.jpg ( Size: 55.14k ) Number of downloads: 283 Dacia_13110_5.jpg ( Size: 56.72k ) Number of downloads: 265 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
astea nu-mi prea sunt de folos......oricum mersi.....astept pe cineva care le are sa le posteze
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
am reusit de le-am terminat
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
sorynel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 13 April 06 ![]() |
vreau si eu o arhiva ceva cu dimensiunile normale de la ceasuri ca nu mai vreau sa ma apuc si eu sa fac
va multumesc |
--------------------
dacia
break
- vl-01-afd
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
pentru Dacia cu bord CN
Attached thumbnail(s) PIC_0010.JPG ( Size: 420.2k ) Number of downloads: 560 PIC_0006.JPG ( Size: 976.78k ) Number of downloads: 1427 |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
am promis ca fac si bordu......se apride tot albastru doar ca n-am poza cu el aprins......o sa pun mai incolo ...zilelea astea......cam asa mi-a iesit...ce parere aveti?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
OldMan |
![]()
|
Pentru cei care vor sa stie realizarea exacta a ceasurilor de bord prezentat intr-un post anterior. Este o combinatie intre un bord de Renault 19 Chamad si unul de Renault 11. De la Renault-ul 11 am pastrat numai turometrul pe care l-am calibrat pe impulsurile provenite din calculatorul masinii. Pe un osciloscop dublu spot am vizualizat forma de semnal iesita din calculator apoi am suprapus- o peste cea care este data de montajul original al turometrului. Semnalul sinusoidal generat de calculator, este transformat in semnal dreptunghiular de integratul montajului si aplicat echipamentului mobil al ceasului indicato. Adevarul este ca te cam joci pe amplificarea negativa a operationalului cu valori rezistive ,pana se obtine turatia exacta. Personal am corelat-o si cu indicatia data prin softul oferit de Dacia Pitesti.
La indicatorul de carburant este un pic mai greu pentruca trebuie refacut-a puntea Winston in care lucreaza traductorul din carburant. Se coreleaza cu indicatia aparatului existent calibrat de fabrica. Pentru temperatura apei din blocul motor am conceput o punte asemanatoare cu cea de la carburant , deoarece nivelul de tensiune oferit de termocuplul care masoare temperatura era prea mic si nu aveam o indicatie exacta. La presiunea uleiului treaba a fost mai simpla pentruca bordul de Chamad in montajul electronic are prevazut reglajul grosier a indicatiei. Reglajul fin se face pe reactia negativa a amp. operational compensat cu valori rezistive. Fotografia cu ledurile aprinse se vede in realitate mult mai bine. Pentru prinderea pe bordul masinii a trebuit sa reconstruiesc consola pe care acesta se sprijina din fibra de sticla. Acum mai am de lucru putin la finisaje si sa-l vopsesc. Am sa revin cu alte fotografii. |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
de bord nu zici nimic
![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
OldMan |
![]()
|
Scuze, daca e o intrebare nu am inteles-o!
|
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
nu ....am zis ca de bordu ce l-am facut (poze sunt cu 3 posturi mai sus)....nu zici nimic?
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
OldMan |
![]()
|
Fiind o realizare personala, care presupune efort si pricepere cred ca este demna de toata lauda.
Cred ca si tu ai observat tenta care predomina la cadranele autoturismelor de serie. In 99%dintre cazuri fondul cadranelor este negru cat si a spatiilor dintre acestea. Scrisul este pe fronturi de culoare alba rosie sau verde, dar numai pentru anumite indicatii. Marimea cadranelor incepe sa fie din ce in ce mai mare pentru a nu obosii soferul, soicitand din partea acestuia o atentie suplimentara pentru urmarirea indicatiilor. Cuoarea alba este vizibila dar cand este luminata pe timp de noapte devine reflectorizanta si oboseste ochiul. O iluminare insuficienta, mai ales in cazul in care folosesti iluminatul de fond cum numai dacia mai foloseste, face ca indicatiile sa fie greu sesizabile. Crede-ma ca am incercat si eu diferite variante si cea mai buna ramane cea la care acele au o anumita culoare de preferinta rosii, iar cifrele sa fie iluminate din spate, cu o intensitate pe care sa poata ochiul sa o percepea linistit, fara sa "zgaraie" retina. Iti doresc succes in continuare si poate sfaturile de mai sus iti vor fi de ajutor. |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
am modificat si eu la cineva acest model de bord,dar nu i-am facut cadranele albe,nu i-am vopsit decat "rama" cu alb in rest pe cadrane(pe cifre)am dat cu un marker fluorescent verde,si ziua se vede alb si seara verdele,bineinteles ca are si leduri violet montate
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
lord |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 September 05 ![]() |
am incercat si eu ceva
Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 86.12k ) Number of downloads: 1089 Bitmap_in_chilometraj_finalbpm.gif ( Size: 54.38k ) Number of downloads: 702 |
--------------------
dacia
1310
- MS-21-EMI
|
|
lord |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 September 05 ![]() |
daca are careva ceasuri de 1310 facute in CorelDraw va rog sa le puneti pe forum sau sa mi le trimiteti la emilz@rdslink.ro merci
|
--------------------
dacia
1310
- MS-21-EMI
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
Cu ceasurile de dsn se mai aude ceva?
Multumesc |
--------------------
.
.
.
|
|
di3g0 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 1 February 06 ![]() |
QUOTE(wolfpack @ 30 Sep 2005, 23:18) salutare baieti! in sfarsit mi-am achizitionat si eu o camera foto si acum pot sa va arat si eu ceasurile mele! sper sa va placa! enjoy ![]() ![]() ![]() felicitari,sunt cele mai reusite si care imi plac,si culoarea este perfecta iar ele nu sunt ff strident facute.inca odata felicitari,iar in cazul in care am nevoie de ajuto sa stii ca o sa apelez.ciao |
--------------------
dacia break
1310
1987
- b 11 wji totul incepe de la dacia
|
|
B 05 SIB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 8 February 06 ![]() |
QUOTE(gogu_tuning @ 11 Feb 2004, 01:55) sal SGN_1310>fetele de usi (gen supernova, sunt facute special pt. berlina) le-am luat de la un magazin de piese "de orgine dacia" ![]() vierme_ha>io am leduri uv, dar hartia (cartonul lucios) pe care am printat nu e flourescent shi nu ma dor ochii, acele in schimb sunt din fabrica flourescente, shi se vad marfa (pacat k nu a iesit in poza). P.S. mi-am pus leduri albastre la pedalier shi in partea dreapta si se vede super marfa, da nu gasesc tabla de alminiu k sa-mi pun pe jos,am luat din vitan vineri plastic care imita tabla, poate apuc sa-l pun sapt asta k tare curios sunt cum va arata, dar dupa cum sta treaba cu frigu si cu examenele nu prea cred k apuc :cry: Salut , nu ati trebuie tablea de aluminiu ai nevoie de tabla daia de se pune in semiremorci cu frig este table grizonata si eu caut , am gasit undeva dar trebe mani |
--------------------
DACIA
Logan
2007 preferance
- B xx xxx
|
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
Ceasurile de presiune ulei, temperatura apa si incarcare. Icarcarea se gaseste mai greu. L-am facut si pe ala de benzina,dar trebuie sa il sigilez la loc . Scuzati "claritatea"la intuneric, dar asa face aparatul daca nu folosesc blitul.
This post has been edited by clau lcf: 15 May 2006, 12:00 Attached thumbnail(s) DSCN4080.JPG ( Size: 143.32k ) Number of downloads: 1136 DSCN4025.JPG ( Size: 287.99k ) Number of downloads: 1402 DSCN4085.JPG ( Size: 242.46k ) Number of downloads: 1328 |
--------------------
Volskwagen
Corrado
1995
- CT 29 VRG VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
sik |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
vrea careva ceasurile de 1310 la dimensiuni normale?
daca da nu mai omorati topicu si trimiteti PM |
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
sik |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
despre asta vorbesc
Attached thumbnail(s) DSC03751.JPG ( Size: 385.39k ) Number of downloads: 916 DSC03752.JPG ( Size: 505.62k ) Number of downloads: 1105 |
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
ti-au iesit binisor, dar lumina e cam proasta.
ce solutie ai adoptat? This post has been edited by marius-gabriel: 21 May 2006, 16:22 Attached thumbnail(s) 100_0015_2.JPG ( Size: 183.55k ) Number of downloads: 1097 100_0022.JPG ( Size: 171.31k ) Number of downloads: 959 |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:59 |