CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
![]() ![]() ![]() |
CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
Siconi |
![]()
|
||
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
|
||
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|||
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
felicitari si din partea mea!
intradevar, si mie mi se par cele mai reusite ceasuri de pana acum si cu multa munca se pot face multe lucruri frumoase. |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
glumetzueke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 15 September 06 ![]() |
|
--------------------
dacia
break
1996 cl
|
|
yknot |
![]()
|
![]() just turbo Group: Members Posts: 226 Joined: 29 September 04 From: Braila ![]() |
frumusele ceasurile insa au un mare defect: acele!
incearca sa gasesti la dezmembrari niste borduri straine si jumuleste-le acele, sa fie din cele luminate din interior! |
--------------------
volvo
480 turbo
1990 ex. owner r5 GTT
|
|
cristi_a17 |
![]()
|
![]() hot rod romanesc Group: Members Posts: 200 Joined: 14 January 06 From: BRASOV ![]() |
Salut, revin cu niste rezultate care pe care le-am am obtinut intr-o ora pe masinile a doi prieteni, doua dacii cu bord cu turometru pe ele (cele negre subtiri primele cu toate instrumentele pe ele modele ala anilor '95-'96) pentru fiecare cu cate 3 leduri albastre din brichete(a fost solutia cea mai rapida ardeam de nerapdare sa vad daca sunt bune calculele mele teoretice) si bineinteles 3 rezistente de 1 k .
In prima faza am vrut sa vad daca fata de soclul becului de iluminare bord pun ledul la 90 de grade se lumineaza mai bine instrumentele si daca le pilesc "varful" obtin o lumina ne concentrata (eu am pus montajul led rezistenta in soclut de bec)rezultat: EXCELENT dar am mai pus pe jumatatea dinspre sofer a ledului pe laterala ledului o fasie subtire de banda izolatoare neagra ca sa nu se reflecte lumina din laterala ledului in geamul de protectie al bordului , a iesit misto de tot. Dupa ce am terminat si totul mergea bine am observat ca la vitezometru acul era de o culoare portocalie mai vie fata de celelalte ace si asta il scotea cu mult in evidenta in lumina albastra pur si simplu sa aprins (probabil vitezometrul a fost schimbat ulterior ) => cei ce aveti ace in bord portocalii nu rosii inchis puneti leduri albastre va fi o schimbare comsistenta si rapida. Intre timp pana sa ajung la al doilea bord ma-m tot framantat si am gasit cu ce sa dau pe ace , NO SA VA VINA SA CREDETIM, FII PE FAZA PRAXIS , APROPO VIN MAINE IN BUCURESTI DUPA LEDURI UV: CU CORECTOR , cel pentru corectat greseli pe hartie, e bun pt ca :1. e mat la uscare 2. se poate colora cu marker pt subliniat si pur si simplu se aprinde. Am executat si al doilea bord si totul se confirma teoriile mele incercati nu iese de golf 4 dar e schimbare buna zic eu si e rapida. Poze nu am avut cu ce sa fac dar poate fac rost de ap. foto si le pun. Sper macar sa optimizam metoda de lucru asupra infrumusetarii bordului prin aceste experimente mici. Era sa uit :dati cu marker portocaliu de subliniat si pe liniutele sau cifrele de pe cadranele originale ca ies in evidenta. Eu la masina am bord "semafor " cum spun unii si nu ma prea ajuta metoda dar ma ajuta la gasit solutii . Bafta si va stau la dispozitie |
--------------------
dacia 1300 '75
renault scenic
RX4 '02
- BV
|
|
xyronebun |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 4 December 05 ![]() |
Praxis..fa si tu o poza te rog la markerul ala..ca miam cumparat marker din ala pt copiat si miam luat o tzeapa de zile mari...ca sa vezi ca nu functioneaza chestia..si acum stau fara bord..in cautare de marker.
|
--------------------
dacia
sport
1990
- IS-03-GGV
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cu multumirile de rigoare d-lui Praxis... mi-a iesit ceva frumusel... zic eu... luminate din spate, ace de la un volvo...
|
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
@ Buyaka :
Interesante acele. de la ce volvo ziceai ca sunt? ca am gasit un volvo dar nu stiu ce sa fac: are bord digital si acele, 2 la numar nu sunt transparente. |
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Volvo 740
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
praxis |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 73 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(xyronebun @ 20 Sep 2006, 23:15) Praxis..fa si tu o poza te rog la markerul ala..ca miam cumparat marker din ala pt copiat si miam luat o tzeapa de zile mari...ca sa vezi ca nu functioneaza chestia..si acum stau fara bord..in cautare de marker. Astea markere le-am avut eu, si am observat ca cel verde reactioneaza mai bine. Daca ceri la papetarie marker fluorescent... cred ca o sa fie bun. Attached thumbnail(s) IMG_7381x.JPG ( Size: 40.56k ) Number of downloads: 1533 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
praxis |
![]()
|
QUOTE(cristi_a17 @ 20 Sep 2006, 16:59) Intre timp pana sa ajung la al doilea bord ma-m tot framantat si am gasit cu ce sa dau pe ace , NO SA VA VINA SA CREDETIM, FII PE FAZA PRAXIS , APROPO VIN MAINE IN BUCURESTI DUPA LEDURI UV: CU CORECTOR , cel pentru corectat greseli pe hartie, e bun pt ca :1. e mat la uscare 2. se poate colora cu marker pt subliniat si pur si simplu se aprinde. La chestia asta chiar nu ma gandisem ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@siconi : Bordul (ceasurile) sunt de S40... acul de la vitezometru l-am mai scurtat cca 1.5mm fara sa-l dezechilibrez... contragreutatea e in bumbul din centrul ceasului... chiar daca se dezechilibreaza se poate aranja. Sunt din plexiglas iar pe partea de sus a acului sunt vopsite (de fabricant)
De la ceasurile de Volvo nu am putut folosi decat iconurile la vechea versiune a bordului. @praxis: Incearca cu marker galben pentru cele mai bune rezultate. PS: Urmeaza a treia versiune... de fapt o perfectionez pe a doua (pozele de mai sus) dat fiind faptul ca-s printate pe hartie... in centrul ceasului unde e becul pt ac se vde un pic lumina... Vechea versiune a bordului cu iconurile de Volvo... This post has been edited by Buyaka: 22 Sep 2006, 07:43 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
xyronebun |
![]()
|
Multam praxis. Sper sa imi iasa ceva
![]() |
--------------------
dacia
sport
1990
- IS-03-GGV
|
|
praxis |
![]()
|
QUOTE(xyronebun @ 22 Sep 2006, 20:53) Multam praxis. Sper sa imi iasa ceva ![]() Vezi ca sunt pe la inceputul topicului toate instrumentele de bord scanate (adica doar plasticul ala negru). Ia-le pe cele facute la rezolutie de 300DPI. Eu dupa ele mi-am facut ceasurile de bord si s-au potrivit perfect. |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
praxis |
![]()
|
Mi-a venit o idee, de fapt as vrea sa implementez o idee venita altcuiva de pe topicul asta, cea cu placa de plexiglass mai groasa (>5mm) in marginile careia bagi leduri de 3mm. Ma gandesc ca e o idee destul de buna, daca mai si lipesti sub plexiglass si pe margini ceva reflectorizant sa nu se piarda lumina, sa ramana in interiorul plasticului, s-ar putea realiza ceva chiar misto.
Intrebarea mea e: a facut deja cineva lucrul asta? pentru ceva sfaturi... |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
xyronebun |
![]()
|
Nu stiu daca e o idee chiar buna...am vazut pe cineva care a facut...intr-adevar a iesit frumos dar lumina nu se distrbuie uniform si e prea puternica.Eu miam unit cele 3 orificii din care luminau becurile si am introdus acolo un neon UV. am facut o proba si se vede excelent..fatza de cele 3 leduri cu UV care lasa de dorit.Cat despre sabloanele exacte, tind sa cred ca cela bune sunt de 96 dpi. Ma risc
![]() This post has been edited by xyronebun: 23 Sep 2006, 11:01 |
--------------------
dacia
sport
1990
- IS-03-GGV
|
|
johngotty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 20 August 06 ![]() |
cum se pot imprima?
|
--------------------
dacia
dacia
1987.1310
- bz 02 ccd
|
|
xyronebun |
![]()
|
daca ai imprimanta sau la un centru de imprimare.
|
--------------------
dacia
sport
1990
- IS-03-GGV
|
|
johngotty |
![]()
|
da,dar imi scoate imaginea cat un A4.eu intrebam cum se poate imprima,sa iasa la dimensiunea normala a ceasului.ce setare trebuie sa ii dau la imprimanta?
|
--------------------
dacia
dacia
1987.1310
- bz 02 ccd
|
|
xyronebun |
![]()
|
Sincer..am tras de pe forum vreo 4 feluri de ceasuri..si din pacate niciunul nu a iesit la marime, in ciuda faptului ca spuneau ca sunt la scara..Trebuie sa setezi modul de imprimare sau sai dai tu marimea..cei de la centru de imprimare fac asa ceva dar cu ceva extra cash, fapt ce nu mia convenit..Inca ceva, cei ce vor sa lucreze cu pasta sau pix corector care presupun ca se vede la u.v. sa nu mai dea bani degeaba ca bine ca nu functioneaza.Oricum e mult mai greu decat pare
![]() |
--------------------
dacia
sport
1990
- IS-03-GGV
|
|
johngotty |
![]()
|
mersi oricum.o sa incerc sa aflu o marime de hartie cam la aceiasi dimensiune cu un ceas,si o sa ii dau sa imprime pe formatul ala.nu stiu daca merge,dar........
|
--------------------
dacia
dacia
1987.1310
- bz 02 ccd
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Bagi poza aia in word , setezi marginea in cm , inserezi "imaginea" , apoi de colt o poti micsora sau marii . masori ceasurile ca sa sti ce dimensiune trebuie sa aiba imaginea in word si gata , recomand "acdesea" soft cu care poti edita si vizualiza poze ,imagini , nu e profi dar pt ce ai nevoie e bun
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
cata_boss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 September 06 ![]() |
Salz. rog dacas se poate si are cineva ceasurile de 1310 cu 160km/h primul model fara turometru sa le posteze pe forum.Eu ma chinui de geva vreme sa le fac si nu rusuesc.Multumesc anticipat
|
--------------------
Dacia
1310
89
|
|
zn_tavy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 16 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cata_boss @ 24 Sep 2006, 16:07) Salz. rog dacas se poate si are cineva ceasurile de 1310 cu 160km/h primul model fara turometru sa le posteze pe forum.Eu ma chinui de geva vreme sa le fac si nu rusuesc.Multumesc anticipat si eu am aceeiasi problema la 90 vad ca sunt la fel dar difera de unde incepe notatia...ajutati-ne si pe noi... ![]() ![]() This post has been edited by zn_tavy: 24 Sep 2006, 20:00 Attached thumbnail(s) DSC00826.JPG ( Size: 146.27k ) Number of downloads: 1751 |
--------------------
Dacia
1310
break '88
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar pentru 1100 nu se oboseste nimeni??ar fi frumos sa le avem la colectie
![]() |
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
Siconi |
![]()
|
@ praxis
QUOTE Mi-a venit o idee, de fapt as vrea sa implementez o idee venita altcuiva de pe topicul asta, cea cu placa de plexiglass mai groasa (>5mm) in marginile careia bagi leduri de 3mm. Ma gandesc ca e o idee destul de buna, daca mai si lipesti sub plexiglass si pe margini ceva reflectorizant sa nu se piarda lumina, sa ramana in interiorul plasticului, s-ar putea realiza ceva chiar misto. Intrebarea mea e: a facut deja cineva lucrul asta? pentru ceva sfaturi... Ideea e buna, imi apartine pe jumatate, iar de facut eu le-am facut pe ale mele cu pleziglass. Daca citeai topicul cu atentie, poate vedeai ceasurile mele un pic mai in urma si iti dadeai seama ca deja sunt realizate in acest gen de "tehnologie". Daca vrei ajutor pe tema asta, cauta-ma pe PM sau pe Y!Msg. (gasesti ID-ul la profilul meu). This post has been edited by Siconi: 25 Sep 2006, 11:21 |
--------------------
Mercury
2006
|
cristi_a17 |
![]()
|
![]() hot rod romanesc Group: Members Posts: 200 Joined: 14 January 06 From: BRASOV ![]() |
Salut
In primul rand MULTUMESC FOARTE MULT PRAXIS SI SICONI pt adresele pt leduri si stopuri. Ledurile sunt super cel mai bine reactioneaza intradevar cele doua culori ce le-ai postat si tu mai sus din orice marker fluorescent de subliniat , corectorul nu reactioneaza deloc dar daca il dai cu marker reactioneaza ca si pe hartie (vorbesc de uv ) ironic weekendul asta cat am umblat dupa leduri , pasla si stopuri la cine am stat ( o PRIETENA) si-a cumparat de la nu stiu mai ce expozitie de cosmetice vopsea de unghii ce reactioneaza la uv special, am rugato si poate pun si eu mana pe o sticluta e probata chestia. Ideea cu plexi-glasul si cu ledurile din lateral mi-a venit si mie mai demult inspiratie fiind indicatoarele de "EXIT" din unele institutii ,sa mai adaugati si gravarea modelului de ceasuri la centre de gravare si cred ca o sa iasa , eu unul maine am sa execut in metoda asta un panou frontal pt clima pt dacie (e o conceptie personala- clima) si daca fac rost de aparet foto pun poze sa vedeti cum a iesit si daca merita sa faceti toate cadranele. This post has been edited by cristi_a17: 25 Sep 2006, 20:20 |
--------------------
dacia 1300 '75
renault scenic
RX4 '02
- BV
|
|
cristi_a17 |
![]()
|
OFF TOPIC
Ce tot gresesc de imi afiseaza cu avertisment in stanga, nu imi dau seama, am citit regulile dar nu imi dau seama. Lamuriti-ma sigur gresesc copilareste |
--------------------
dacia 1300 '75
renault scenic
RX4 '02
- BV
|
|
Siconi |
![]()
|
OFF TOPIC... intreaba un moderator. poate ii e drag de tine...
|
--------------------
Mercury
2006
|
Buyaka |
![]()
|
Asa cum am zis mai inainte... a venit a treia versiune a bordului... acele, se stie, in spate sunt led-uri superflux, iar la baza acelor sunt SMD-uri...
Indicatoarele sunt luminate cu led-uri de 5mm din spate... plasticul ce le acopera e vopsit alb in spate pt a reflecta lumina UV mai bine. This post has been edited by Buyaka: 28 Sep 2006, 09:26 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 12:49 |