Bucuresti - un oras frumos, topic pentru oameni pozitivi
![]() ![]() ![]() |
Bucuresti - un oras frumos, topic pentru oameni pozitivi
medelin |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Einsteine, sper ca e asta singurul caz in care pui gresit problema.
In orasele mari de oameni, otovehiculul e mai mult lux decat necesitate, ca te misti mai repede din a in b cu mijloace in comun. Amu' copitala... are un metrou, un tramvai care l-a vazut si pe nea nicu viu, nu doar in reluari, cateva otobuze noi, dar care stau blocate in trafic... si vreo cateva milioane de inhabitanti care in loc sa ceara ceea ce le-ar fi util, cer locuri de parcare pe saturate, vanghelion, de-astea. Tu ce vrei de fapt? Sa poti traversa orasul in o ora, consumand benzina de 30 de lei, sau in 30 de minute, la un cost de 10 lei pe toata ziua? Altminteri, cred ca e proiectat prost Bucurestiu, au fost vreo 3-4 alergaturi prin Timi anu' asta, nu le-am simtit. Si la noi in sat metroul e o solutie doar daca inventeaza cineva metrouri submersibile... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.790 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
De fapt einstain are alta problema...cum am avut eu azi cu unu de CL de m a depasit prin dreapta si tot el vroia sa se bage in fata mea...si nu intelegea de ce il trimit la origini.
Oras mic cu densitate mare de oameni si masini. Adauga si multi neducucati...grabiti...nepasatori....etc etc Ca sa faci ca n ai ce face. Frustrarile se aduna. @bucazel ..pana prin 99- 2000....in b era trafic acceptabil...lejer chiar...pana s a deschis robinetul. This post has been edited by wolfin: 16 Oct 2024, 14:25 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu vorbim de masina vs transport in comun, vorbim despre o f mica minoritate care cere si primeste utilizarea unor bucati mari de infrastructura in dauna altora mult mai numerosi . Si asta dupa cate vad in mod mai des decat in alte orase mult mai putin dens populate decat Bucureștiul (8000loc/km²). Ca idee , cand am avut FIA Gt in capitala, a fost inchis doar in jurul casei poporului, care e inconjurata de alte artere capacitare ca sa preia traficul. Si acolo s-a platit bilet de intrare ca sa se uite lumea. Acu au blocat din piata Constitutiei pana la Diham.
Tu probabil nu ai simtit alea ca stai la tara, nu in oras, si/sau nu ai avut treaba in oras. Noi astia care stam in oras uneori avem treaba in alte locuri din oras la distanta de aprox 10 km (adica mai mult decat are timisoara probabil). In weekend, daca nu e inchis in prea multe locuri, drumul asta s eface in max 30 de minute cu masina sau 50 min cu 2 mijloace de transport in comun (sau tramvai pana la metrou si 2 metrouri). Si nu doar ca avem de facut drumul ala, dar mai avem de dus bagaje, uneori biciclete de copii, copii in sine de colo colo. Nu stiam ca trebuie sa iti cer tie sau lui medelin voie sa fac asta , dar cata vreme nu face nimeni orasul pietonal inca mai vrem si noi s afolosim masinile daca se poate. This post has been edited by einstein1984: 16 Oct 2024, 14:52 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Cu bicicleta faci 10 km in 40 min de mers lejer. Dar trebuie sa faci dus dup-aia cand ajungi la serviciu, si nu prea e practic.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Drepturile minoritatii sunt mai importante ca ale majoritatii, ai auzit vreodata de majoritati persecutate?
Bucatzele, la Timisoara or fi fost mai putini clovni in spandex si or fi incaput pe vreo alee... |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
medelin |
![]()
|
Unii ar putea sa si alerge 10km in spandex😃
Problema Bucurestiului e ca e inundat de ilfov dimineata si apoi in sens invers pe seara. Daca bucurestiul e cum e, in ilfov e jale privind transportul pe sosea, cel in comun sau posibilitatile pentru transport alternativ.. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.790 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa e....ca bz..cl...ph..AG...VN...GR...sunt deja in b
![]() De la politie stiam cc 80 mii zilnic ..pe wiki zice 53k Zilnic, la ieșirea din București către DN 1 circulă aproximativ 53.000 de vehicule, în timp ce la intrarea în municipiul Ploiești mai ajung circa 39.000.[2] (date la anul 2010) This post has been edited by wolfin: 16 Oct 2024, 15:27 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@YRX Da, de exemplu pietonii in București.
This post has been edited by einstein1984: 16 Oct 2024, 15:21 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(wolfin @ 16 Oct 2024, 15:21) De fapt einstain are alta problema...cum am avut eu azi cu unu de CL de m a depasit prin dreapta si tot el vroia sa se bage in fata mea...si nu intelegea de ce il trimit la origini. Vezi ca si eu fac devansari prin dreapta si te injur si eu daca ma blochezi. ![]() <span class='edit'>16 Oct 2024, 16:43:</span> QUOTE(einstein1984 @ 16 Oct 2024, 15:22) Nu vorbim de masina vs transport in comun, vorbim despre o f mica minoritate care cere si primeste utilizarea unor bucati mari de infrastructura in dauna altora mult mai numerosi . Si asta dupa cate vad in mod mai des decat in alte orase mult mai putin dens populate decat Bucureștiul (8000loc/km²). Ca idee , cand am avut FIA Gt in capitala, a fost inchis doar in jurul casei poporului, care e inconjurata de alte artere capacitare ca sa preia traficul. Si acolo s-a platit bilet de intrare ca sa se uite lumea. Acu au blocat din piata Constitutiei pana la Diham. Tu probabil nu ai simtit alea ca stai la tara, nu in oras, si/sau nu ai avut treaba in oras. Noi astia care stam in oras uneori avem treaba in alte locuri din oras la distanta de aprox 10 km (adica mai mult decat are timisoara probabil). In weekend, daca nu e inchis in prea multe locuri, drumul asta s eface in max 30 de minute cu masina sau 50 min cu 2 mijloace de transport in comun (sau tramvai pana la metrou si 2 metrouri). Si nu doar ca avem de facut drumul ala, dar mai avem de dus bagaje, uneori biciclete de copii, copii in sine de colo colo. Nu stiam ca trebuie sa iti cer tie sau lui medelin voie sa fac asta , dar cata vreme nu face nimeni orasul pietonal inca mai vrem si noi s afolosim masinile daca se poate. Dupa mintea ta, trebuie sa desfintam si trotuarele daca nu reprezinta majoritatea. This post has been edited by IRONICK: 16 Oct 2024, 15:43 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
Nu erau doua benzi sa fiu devansat. M a ocolit in intetsectie prin dreapta ...el plecand din spatele meu.
This post has been edited by wolfin: 16 Oct 2024, 15:52 |
--------------------
pegas
3120
|
|
medelin |
![]()
|
Doar imi imaginez:
1. Niste trenuri rapide/metrou care sa lege ilfov/ploiesti/giurgiu/fundulea/branesti/afumati/ etc. de oras. 2.parcari mari la capetele de metrou plus taxa de intrare in oras pt cei din afara bucuresti. 3.scoli, gradinite, licee si unitati spitalicesti in cartierele nou dezvoltate ca parintii sa nu se duca in oras cu ei. 4.linii unice pentru transportul in comun 5.piste pentru transport alternativ ca sa nu ne mai certam intre noi 6. Largirea strazilor care conecteaza ilfov si bucuresti si crearea de noi drumuri perpendiculare pe inelele bucurestiului. 7. Mai mult spatiu verde ai mai putin beton/asfalt/constructii. 8. Scutiri de taxe/impozite pentru cei cu EV, si m-as axa in special pe taxi-ride sharing. 9. Politie care sa aplice sanctiuni Ce fac bucurestenii: 1.construiesc pe orice bucățica de pamant dupa care cauta motive sa iasa cu masina. Apoi dau vina pe altii ca n-au facut: drumuri si utilitati. 2.vot danpulea 3.nu se adapteaza si sunt comozi: n-ar merge 2-3-4 km pe jos nici sa-i pici. Totul se rezolva cu…masina, evident. 4.autobuzele umbla goale prin trafic pe motiv ca “tot acolo sta”. 5.parcheaza la oha pe orice petic de asfalt, gazon, beton, ingustand astfel drumurile care oricum nu fac fata la trafic. 6.conflicte intre soferi si ceilalti: biciclisti, trotinetisti, pietoni; despre care o are mai mare 7.fiecare incearca sa-si duca copilul la cea mai buna scoala, ceea ce implica drum de 2-5-10 km si e musai sa fie dus cu masina. 8.nu-si intretin masinile, scot catalizatorul pentru putere mare. Spaga la itp. Rup acceleratia de la un semafor la altul. 9.ignora legea flagrant ca nu e nimeni care sa-i sanctioneze This post has been edited by medelin: 16 Oct 2024, 15:54 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
wolfin |
![]()
|
Unele puncte sunt false.
4 de ex. Te invit la 5 la aviatorilor in orice autobuz ca tot au linia lor. Sau la victoriei la metrou. 6. Nu sunt exceptii...ne certam cu toti..indiferent de mijlicul de transport. Biciclistii sunt ca bisonii aia mici. Plus ca trec pe rosu fara probleme. Trotinetele kamikaze...pietonii telefonul la ureche cand traverseaza etc etc This post has been edited by wolfin: 16 Oct 2024, 15:57 |
--------------------
pegas
3120
|
|
medelin |
![]()
|
Te invit in alea care fac legatura cu ilfov.
Am fost singur in autobuzul care leaga cartierul meu de bucuresti vreo 2 ani . This post has been edited by medelin: 16 Oct 2024, 15:58 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
wolfin |
![]()
|
Le vad zilnic...nu sunt goale.
Cand ai mers cu trenul ultima oara de la aeroport la gara? This post has been edited by wolfin: 16 Oct 2024, 16:00 |
--------------------
pegas
3120
|
|
medelin |
![]()
|
Niciodata, eu vad avioanele cum decoleaza.
Am mers cu trenul de la Constanta-gara baneasa-autobuz. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
Traversam oltenitei eu fiind pe drum cu 1 banda.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai lasati dracului si trenurile astea, s-a dus infrastructura si nu se mai intoarce in curand, CFR trage sa moara, e tinut pe perfuzii.
Asta vara am facut gresala sa-l trimit pe fi-miu cu trenul la ma-sa mare la Severin. M-a batut la cap ca vrea cu trenul ca n-a mers niciodata, era si maica-mea in Bucuresti, au plecat impreuna, urmand sa se intoarca dupa 2 saptamani singur. La dus au facut 7 ore pe 350 de km, era cald, sine dilatate, a mers incet. AC-ul s-a terminat pe la Craiova, au nadusit restul drumului la 40 de grade in vagoane. La intoarcere, tineti-va bine, a facut 10 ore. A fost incidentul de la Farcasele, unde au intrat doua trenuri pe aceeasi linie, gata gata sa se ciocneasca. Au stat in camp ore bune, a terminat apa, a stat in caldura si eu am facut 3 drumuri la Gara de Nord sa-l astept. https://hotnews.ro/incident-feroviar-in-jud...i-linie-1761480 Cu masina faceam sub 5 ore din usa in usa, confort, tot ce vrei. Niciodata nu mai fac prostia. Asa ca mai usor si cu trenul, o fi Shinkansen-ul misto, dar la noi nu e cazul. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
medelin |
![]()
|
Pai cine vorbeste aici de trenurile alea?
Eu zic de altele, noi, functionale. Proiecte, investitii. Singurele rute care merita acum din bucuresti sunt spre constanta si spre brasov. This post has been edited by medelin: 16 Oct 2024, 17:00 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
YRX |
![]()
|
Daaa, trenurile urbane, sa se mute Gara de Nord la Unirii, centura feroviara, cunoastem marota.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 16 Oct 2024, 14:22) Mna, daca dau report pentru instigare la flame, ca m-ai facut taran? FYFI, in timpul unuia din maratoane, am avut treaba prin 3 capete diferite de oras. As zice ca nu esti in stare sa presupui, da' inca traiesc cu parera ca nu ai cap doar ca sa nu te ploua-n gat. QUOTE(YRX @ 16 Oct 2024, 16:53) Mai lasati dracului si trenurile astea, s-a dus infrastructura si nu se mai intoarce in curand, CFR trage sa moara, e tinut pe perfuzii. Pai eu sper sa moara, ca nevoie de CFR exista, dar unul in care pretul reflecta oferta, nu parandaraturile. Deci la noi... unul privat. Numa' ce l-am experimentat pe al nemtilor. Aia chiar pot lsa renunte la masini. chiar si "taranii" din jurul oraselor mari au acces usor la transport integrat. In fine, eu cred ca problema e alta... s-o fi uitat la un set de fese-n-spandex, a lasat imaginatia sa se desfasoare. si cand s-a intors cu fata, a aflat ca-l cheama Vasile si e metalist... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
@bucatzel, este ca e fain sa presupuna altii ca te plimbi cu masina ca nu ai chef sa stai acasa?
@medelin, trenurile spre aeroport sunt destul de pline,desi merg la 20 de minute. Si nu sunt operate de cfr, sunt destul de noi doar ca prost confugurate pentru ce au de facut Benzi pentru transport in comun s-au tot inaugurat in ultimele 12 luni, sper sa mai faca. This post has been edited by einstein1984: 17 Oct 2024, 07:21 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
medelin |
![]()
|
|
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.960 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Azi fusei prin București.
IMG_20241029_100200.jpg ( Size: 4.09mb ) Number of downloads: 137 Și se circulă groaznic. 10 km in 45 minute. Și e vacanta. Daca tot stam in trafic, sa stam relaxați. În BMW. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
medelin |
![]()
|
Am fost eu aseara pe la 18:00, cand de regula era macel.
Surpriza, era mega decent. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
|
|
wolfin |
![]()
|
https://b365.ro/foto-foisor-secret-sau-pent...vedeco_homepage
unde traverseaza troleul...era un dud batran...2 oameni nu cred ca il cuprindeau. avea in el batute inele metalice...pentru legat caii. a fost ultimul care a rezistat din imagine. l au scos cu tractoare legate si cabluri otel....anii 88..90. acum e o bordura de beton This post has been edited by wolfin: 12 Dec 2024, 08:58 |
--------------------
pegas
3120
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:41 |