DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi pt incepatori, Proaspeti posesori ai permisului

Reed
post 20 Oct 2005, 17:24
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

QUOTE(Stash @ 13 Oct 2005, 16:42)
Sunt mandrul posesor al unui carnet de conducere tongue.gif ma rog luni o sa fie eliberat dar examenul este luat din prima  icon_mrgreen.gif Masina pe care o sa o conduc o sa fie o Dacie 13xx, de prin 70-80, spre rusinea mea nu stiu inca dar o sa intreb, este modelul cu cate 2 faruri rotunde unul langa altul  blush.gif
Am tot cautat pe forum, dar nu am gasit sfaturi pt incepatori, abia astept sa incep sa conduc dar nu vreau sa fac vreo prostie  unsure.gif asa ca sunt curios ce imi recomandati.
Si ce ar trebui sa pun pe masina pt ocazionalele drumuri Brasov - Poiana la iarna??
*

Intra pe www.incepator.ro si o sa gasesti ceva sfaturi pt conducerea preventiva.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lacaru
post 21 Oct 2005, 08:51
Post #32

Membru

From: Brasov

Incepe cu un drum in afara orasului pentru a te obisnui cu masina. Iti recomand urmatorul traseu: Brasov-Rasnov-Poiana Brasov-Brasov.
Eu mi-am luat carnetul in noiembrie, asa ca toata iarna am urcat Poiana la schi. Drumul asta e un foarte bun exercitiu, inveti cum sa negociezi viteza in viraje, trebuie sa schimbi intr-una treapta de viteza.
Pe drumuri drepte si tare oricine poate circula. Incet si pe serpentine e adevarata soferie.

This post has been edited by Lacaru: 21 Oct 2005, 08:57

--------------------
+
MAS
post 24 Oct 2005, 09:31
Post #33

Le Bubulateur

From: Bucuresti

QUOTE(Lacaru @ 21 Oct 2005, 08:51)

Pe drumuri drepte si tare oricine poate circula. Incet si pe serpentine e adevarata soferie.
*

Ooooo daaaaaaaaaa
ce poate fi mai "kul" decat sa intri in curbe cu 20 la ora, si s-o arzi lejer "ca graba strica orice efect"?
Daca vrei sa fii extrem poti s-o calci sa ajungi si pe la 10-15km/h ca s-arati ca esti cel mai Shumahar dintre toti "j-oferii" de pe drum...

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
Lacaru
post 24 Oct 2005, 12:52
Post #34

Membru

Cu "incet" ma refeream la faptul ca e mai greu sa mergi incet (sa-ti reglezi viteza din ambreaj si acceleratie) decat sa-i dai talpa.
Am vazut destui "soferi de campie" care pe curbe mergeau ca niste cisme, in viraje franau de se prapadeau iar cand soseaua devenea mai dreapta accelerau puternic, pentru a frana la extrem in urmatorul viraj.
Ideea la condusul pe serpentine este de a-ti regla in asa fel viteza incat sa franezi cat mai putin si de a lua virajul cu viteza optima.

--------------------
+
silviu2002
post 24 Oct 2005, 13:13
Post #35

Membru incepator

From: Cluj

Am si eu o observatie legata de timpul de mers. Atunci cand esti proaspat posesor de permis experienta fiind mica se consuma foarte multa energie cu atentia la volan. Asa ca se oboseste psihic mult mai repede decat fizic si mult mai repede decat cei cu mai mult de minim 10.000 km la volan. Pentru inceput e bine sa faci pauze de refacere dupa condus de o jumate de ora sau o ora, ca nici nu-ti dai seama cand iti scade atentia la volan. Obisnuinta vine cu timpul cand informatiile se prelucreaza mai usor de catre creer pe baza situatiilor deja-vu.

--------------------
Dacia Duster 2010 Benzina 4wd
,,Imbatranesc si tot invat" - Eschil
+
alex275
post 25 Oct 2005, 00:07
Post #36

Membru autentic

Group: Banned

Da de ce sa mearga spre Poiana? Ca sa ma incurc eu de el? tongue.gif

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
lapescuit
post 25 Oct 2005, 09:03
Post #37

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(alex275 @ 25 Oct 2005, 00:07)
Da de ce sa mearga spre Poiana? Ca sa ma incurc eu de el? tongue.gif
*

las' ca te descurci...doar esti expert excl.gif
si eu recomand:
-mergi cu masina cat te tine benzina, si in oras si afara, in oras parcari multe si semafoare. nu-ti fie teama de masini si de claxoane.afara mergi mult pe serpentine, invata sa folosesti frana de motor, schimba vitezele ca d-aia ai 5(4)... daca te inveti pe serpentine si drumuri de munte o sa stii sa mergi si in linine dreapta...incearca in orice situatie orice viteza ai avea, sa ai motorul la o turatie optima, sa nu fie subturat dar nici turat.pune frana cu motorul in viteza, nu calca mai intai ambreiajul si apoi frana.
si mai sunt o gramada dar si eu sunt incepator... nu le stiu pe toate. wink.gif

This post has been edited by lapescuit: 25 Oct 2005, 09:06

--------------------
Dacia Logan Laureate - 1.4 MPI - .
+
alex275
post 26 Oct 2005, 07:54
Post #38

Membru autentic

lapescuit tongue.gif

stash,
Daca te "freaca" din spate unu cu farurile, atingi usor cu stangu frana(cat sa se aprinda lampile, dar sa nu franeze) iar cu dreptu ii dai talpa la greu!
Si mai e o varianta: daca sta in fundul tau, pui frana cu stangul!
biggrin.gif

--------------------
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
+
Stash
post 26 Oct 2005, 19:44
Post #39

Membru incepator

Alex275 faina ideea cu frana icon_mrgreen.gif
Oricum am observat ca sunt soferi care in momentul in care vad semnul de incepator incearca sa depaseasca masina respectiva pe unde pot dry.gif Eram pe o portiune de 100 m intre 2 curbe in oras si aveam 40 km/h ca mai mult nu ma lasa strada si se baga un 'teligent in depasirea mea fara sa vada ca vine masina de pe contrasens, noroc ca am franat eu si l-am lasat sa intre in fata mea.Si s-a tot dus, fara macar sa zica un mersi sa ridice o mana, un gest acolo, nimic frate... huh.gif
Acu masina e in service da nu mai am rabdare sa o scot si se pare ca eu o aduc din Ghimbav pana in Brasov smile.gif E primu drum in afara blush.gif

--------------------
Dacia 1310 - BV XX JIC
+
Petea
post 28 Oct 2005, 17:45
Post #40

Membru

From: Iasi

Partea cea mai proasta daca esti incepator este ca toti "jmecherii" iti iau fata cand vad ca ai mamaliga-n geam. Nu mai departe de ieri ieseam dintr-o parcare iar un destept care iesea cu spatele fara sa se asigure (parcase cu fata) imi reproseaza ca ce fac, intru in el ? Eu nu vad ca el da cu spatele ? Pai prostu' nu a invatat sa se asigure cand iese cu spatele ? Mai mult, legea il obliga ca, daca iese cu spatele si nu are vizibilitate sa aiba o a doua persoana care sa il dirijeze. Si apropo, de ce o mare parte din soferii "experimentati" parcheaza cu fata in parcare ?
Vorba cuiva de pe forum: pentru incepatori trebuie rabdare si tutun. Dar eu ce ma fac ? Ca nu fumez.

--------------------
Dacia Logan 2006 - is
Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
+
alex275
post 1 Nov 2005, 01:19
Post #41

Membru autentic

Imi aduc aminte cu bucurie de primele mele "escapade" cu masina. Invatasem ca daca trebuie sa fac stanga, peste linia de tramvai, opresc paralel cu linia si dau prioritate(mai conteaza cui!?) Imaginati-va voi cum a stat boul de mine cu semnalul pus 10min, paralel cu linia, asteptand sa fac stanga, cand veneau aia pe linie cu 80km/h si se duceau inainte!!!

--------------------
+
cosming
post 2 Nov 2005, 17:06
Post #42

Membru

Hai ca dau si io 2 sfaturi : cand treci pe langa un camion(masina mare) ce stationeaza mereu sa te uiti sub roata ding fata stanga dupa picioarele soferului (pietonilor) si nu depasi niciodata in panta o masina mare (are viteza + masa mai mare).

--------------------
Logan Ambiance 1.4 MPI 2006
cosming
+
Dreamer
post 5 Nov 2005, 00:17
Post #43

Un visator hoinar ...

Aspectul legat de privitu-l pe sub roata masini stationate se aplica cel mai bine in cazul autobuzelor oprite in statie, cand toti sinucigasii se arunca pe partea carosabila prin fata autobuzului. In felul asta mai castigi cateva secunde pretioase si poti evita un accident rutier cu urmari grave.

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
Radduu
post 5 Nov 2005, 10:11
Post #44

Membru autentic

QUOTE(Dreamer @ 5 Nov 2005, 02:17)
Aspectul legat de privitu-l pe sub roata masini stationate se aplica cel mai bine in cazul autobuzelor oprite in statie, cand toti sinucigasii se arunca pe partea carosabila prin fata autobuzului. In felul asta mai castigi cateva secunde pretioase si poti evita un accident rutier cu urmari grave.
*

si la autobuzele oprite pe autostrada, si acolo sunt destui retarzi care sa treaca prin fata autobuzului si sa iti sara in fata. rolleyes.gif

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
thegodsglory
post 6 Nov 2005, 02:13
Post #45

Membru incepator

From: B

dada, atentie la trecerile de pietoni, mai ales noaptea si mia ales unde sunt parcate masini chiar pe zebra. nu stii cum sare dintre masini un ametit.

--------------------
dacia 1310 alb-ruginiu :) - b14
it's a feature, not a bug.
+
diesel2002
post 8 Nov 2005, 18:28
Post #46

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Radduu @ 5 Nov 2005, 11:11)
si la autobuzele oprite pe autostrada, si acolo sunt destui retarzi care sa treaca prin fata autobuzului si sa iti sara in fata.  rolleyes.gif
*

pe autostrada oprirea este interzisa. tongue.gif

--------------------
Toyota Auris 1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007 ...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
+
paulp
post 9 Nov 2005, 21:51
Post #47

Bagator de seama!

From: Iasi

Si unde-i tutorialul in fericirea lui?
Daca vrei sa faci un tutorial despre conducerea masinilor cu tractiune spate, fa-l, dar nu mai acuza moderatorii pe tonul ala ultimativ, ca au sters off-topicul (vad ca pricepi mai greu, asa ca te lamuresc inainte de a sterge moderatorul aceasta discutie inutila: Exclamatia domnului viitor proaspat posesor de permis e total infara discutiei. Iar daca moderatorul ar fi sters doar aberatia lui dumneata ai fi cazut de papagal, ca vorbeai singur. Asa ca acum pricepi de ce ti s-a sters si mnetale mesajul?).

Poate am gresit eu la chestia cu taximetristii si pietonii pe trecere, si era din alt topic, ca unii citesc mai mult pe aici, si mai si pricep, dar ai grija cu aluziile ca sint sensibil tare la atacuri la persoana 022.gif

:Later edit: Am gasit citatul respectiv, era din topicul cu pietonii smile.gif
Si apartine chiar matale:

Stash 
post 8 Nov 2005, 22:41
Mesaj #103

Dupa ce am terminat scoala asa bine m-am simtit cand nu am dat prioritate pietonilor care erau cu picioru jos smile.gif Da asta a fost scurt, ca ma tot stresa instrocturo care imi punea frana pe la treceri si m-am dezlantuit dupa tongue.gif Bine ca nu m-a prins politia smile.gif
De obicei cand trec strada calc pe zebra si astept sa opreasca careva...Dar am patit o faza iarna trecuta de m-am crucit.Treceam strada pe la ora 22:00 cu un prieten, pustiu si ma uit in dreapta un taxi la vreo 50 m mergea incet pt ca nu era dezapezit drumu si normal ca n-am stat dupa el, tipu ajunge la 10 m de noi si a trebuit sa franeze usor, aveam prioritate pt ca eram in traversare pe zebra si dobitocul accelereaza si da dreapta de volan sa intre in mine, a trecut la 20 cm de picioru meu si mi-am iesit din pepeni.Si ma uitam tamp cum opreste masina si ma injura tot el pe mine :| Deci nu mi-a venit sa cred...

This post has been edited by paulp: 10 Nov 2005, 09:08

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Lupu84
post 10 Nov 2005, 12:02
Post #48

Membru incepator

Foarte util acest thread. Si eu sunt incepator, ieri am luat examenul si astept nerabdator sa intru in posesia permisului. smile.gif. Masina inca nu am dar cred ca in vreo 1 - 2 saptamani o sa am o dacie berlina din '99. Am citit de la cap la coada mesajele de aici si ma bucur ca am gasit o comunitate de soferi inteleg unii dintre ei cu experienta care sa dea sfaturi si pentru noi incepatorii.

--------------------
DACIA Solenza 2003 - Scala - B
+
Stash
post 10 Nov 2005, 12:34
Post #49

Membru incepator

Text sters de moderator:

Domnule "Stash",
Nu va pot recomanda decat sa va calmati ca nu va face bine la nervi. La urmatoarea iesire de genul celor vazute pe aceasta sectiune va veti alege cu o suspendare de cel putin 2 saptamani.
Acum am vrut sa va dau WARN +10% dar vad ca deja aveti unul primit ieri exact pentru acelasi motiv si ar fi pacat sa va "imbogatesc" cu inca unul.
Va multumesc pentru intelegere,
Liviu

--------------------
Dacia 1310 - BV XX JIC
+
alex275
post 10 Nov 2005, 20:44
Post #50

Membru autentic

QUOTE(Lupu84 @ 10 Nov 2005, 12:02)
Si eu sunt incepator, ieri am luat examenul si astept nerabdator sa intru in posesia permisului. smile.gif. Am citit de la cap la coada mesajele de aici si ma bucur ca am gasit o comunitate de soferi inteleg unii dintre ei cu experienta care sa dea sfaturi si pentru noi incepatorii.
*

Felicitari pentru permis!
Condu, condu si iar condu, ca numai asa capeti experienta!!!
Si ai grija, nu te da rotund la inceput. Asteapta sa te obisnuiesti cu masina, cu viteza, cu distantele......
Mi-ar placea sa inveti cate ceva de pe acest forum!

Bafta multa!!!

--------------------
+
GunX
post 10 Nov 2005, 21:49
Post #51

Membru autentic

Eu tin minte ce mi-a zis un om cu par alb in cap : sofer bun nu inseamna sa mergi atent si sa nu faci tu accidente. aia e usor. sofer bun si experimentat inseamna sa eviti accidentele altora.

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
alex275
post 14 Nov 2005, 12:17
Post #52

Membru autentic

QUOTE(GunX @ 10 Nov 2005, 21:49)
sofer bun si experimentat inseamna sa eviti accidentele altora.
*

Pai eu numai asta fac! tongue.gif

Inca ceva. Vad ca nu s-a zis, desi se subintelege. Fara alcool la volan!!! Nu merita sa punem vieti in pericol, asa, pentru placerea noastra!!! mad.gif

--------------------
+
Overclocker
post 1 Dec 2005, 23:10
Post #53

Membru incepator

Super OK topicul... iau si eu permisul peste ceva vreme si ma bucur ca exista deja acest topic... ca vroiam sa fac unul tongue.gif la mine datele problemei sunt un pic diferite... in sensul ca am stat cam 200.000 de km in dreapta si masina e o Solenza Europa. Ce parere aveti... e ok masina sau trebuie sa iau in primii km ceva mai "usor si ieftin de reparat"?

--------------------
Dacia Solenza Europa 2004 1.4MPI - CJ-08-ZYP
Anything can be overclocked...
+
mihai_t
post 24 Dec 2005, 21:46
Post #54

Membru incepator

1. Daca vezi o minge ca apare pe drum, incetineste! de multe ori dupa minge vine un copil grabit si neatent.

2. Daca esti pe un drum cu mai multe benzi si ajungi la o intersectie. Poate banda pe care circuli tu este libera si poti intra in intersectie, dar fi atent la cei de pe benzile alaturate daca nu cumva incetinesc. poate cineva a inceput sa traverseze , a pus piciorul la banda 1 si tu vii grabit la banda 3 si nu il vezi.

3. Mergi pe drum in afara orasului si ai viteza "ceva" mai mare...daca iti sare un iepure/vulpe/caine in fata masini nu trage brusc de volan sa il eviti. E pacat de animal, o sa ai poate cateva remuscari daca il lovesti, dar sigur nu vrei sa ajungi cu masina in sant sau pe contrasens.

3b.La fel ca la punctul 3 pentru gropi care apar noaptea, de exemplu, in ultimul moment, grija mare la manevrele bruste!

Cam atat, sper ca nu par stupide sfaturile si e posibil sa le fi auzit si la scoala de soferi dar eu zic ca sunt utile.

--------------------
Dacia 1310 L - 1
+
Dreamer
post 25 Dec 2005, 12:36
Post #55

Un visator hoinar ...

Sunt foarte bune sfaturile de la pct. 3 ... la 90 km/h daca tragi brusc de volan, masina intra in balans si poti sa te rastorni. Daca carosabilul mai e si un pic umed ... atunci sigur intri in derapaj si fiind incepator sigur ajungi in sant.
Daca va apare o groapa in fata, franati .... dar nu blocati rotile, iar in momentul cand intrati in groapa cu roata sa nu aveti piciorul pe frana.

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
nairam
post 2 Mar 2006, 22:41
Post #56

Posesor de bebelus...

Trebe sa te uiti tot timpul in directia de mers .. Nu sa casti ochii dupa fuste, daca vrei asta opreste...
Trebe sa sti tot timpul "unde te afli pe sosea" sa sti daca ai pe careva in dreapta stanga spate .... si asta o faci cu oglinzile .... dar repede pentru ca tre sa te uiti mai ales in fata...
Cand virezi trebe sa te asiguri temeinic asta presupune si o scurta "intoarcere a capului" pentru ca sa poti vedea si "unghiul mort al oglinzii"
Regulile de circulatie sunt sfinte ... dar cea mai sfanta este prioritatea de drepata ... Daca te afli in intersectie si NU sti daca ai sau nu prioritate mai bine opresti si te lamuresti, faci semne cu ceilalti soferi .... NU este suficient doar sa crezi ca ai prioritate .... daca ai cea mai mica indoiala opreste .... Chiar daca iti iei claxoane ...

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
trotil_trist
post 3 Mar 2006, 04:06
Post #57

Membru incepator

From: Braila

Felicitari noilor soferi !

Dupa cum s-a mai zis, fara alcool. Chiar daca nu ai baut in ziua respectiva, dar ai "machit" ceva in seara dinainte, dupa care ai dormit, nu te urca la volan... nu pentru ca iese (desi asa se intampla, iese), ci pentru faptul ca nu mai ai aceleasi reflexe. In plus de asta, ai grija cu odihna; daca simti cela mai mic semn de oboseala, opreste si trage un pui de somn. Chiar daca nu esti obosit, dupa un drum mai lung, opreste, coboara din masina, si fa 2-3 ture in jurul ei; in primul rand vezi si tu daca mai e intreaga tongue.gif , dar cel mai important, iti mai relaxezi putim muschii, sa nu ai "surpriza" sa-ti amorteasca vreun picior cand ai cea mai mare nevoie de el. La depasiri... nu te baga decat daca stii ca te tine masina, dupa care tre sa te "tina" pe tine, adica nu te descuraja ca tiru' are 20 metri lungime, daca te-ai bagat sa-l depasesti, du manevra pana la capat, desigur dupa ce te-ai asigurat "ca manevra e permisa si posibil de realizat" biggrin.gif ... si inca ceva, nu te baga in depasire cu a 4-a ( a 5-a ), ca nu-ti mai trage, mai ales la dacia. In rest...multa atentie la "jmecherii" de pe sosele, care de fapt sunt niste tristi care isi bat joc de arta condusului. Drumuri bune !

--------------------
Dacia 1300 - BR-07-JUN
Give a jackass an education and you get a smartass
+
xman2000
post 3 Mar 2006, 13:00
Post #58

Membru incepator

1. In caz de aparitie brusca de animal (din categoria: iepuri,ciini,pisici,motani,etc) NU frinati brusc si nu manevrati brusc volanul pt evitarea animalului.
2.Coborati din masina : inspectati starea masinii(spoiler,numar,suport de numar,faruri). Sunt patit..(dupa un impact cu un iepure mare si gras la vreo 90km/h aveam numarul terci,spoilerul tandari si suportul de numar atirna).

Va doresc sa nu va iasa in fata nici un animal la viteza mare.... wink.gif

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
sebybv
post 3 Mar 2006, 14:25
Post #59

Membru autentic

Sfaturi utile au dat toti colegii forumisti inaintea mea. Imi permit si eu cateva, din experienta si din invataturile instructorului meu.

- Inainte sa pleci cu masina, da-i roata si fa-i o inspectie vizuala, sa nu aiba pana, scurgeri de ulei, etc.
- Inainte de un drum lung verifica nivelul de ulei inainte de a porni motorul. La fel lichidul de frana si cel de racire.
- La orice plecare de pe loc sa te asiguri pana in ultimul moment din spate in oglinda laterala stanga.
- Regleaza-ti oglinzile in asa fel incat sa nu fie nevoie decat "sa arunci un ochi" pentru a vedea in ele.
- Fa-ti un obicei sa te uiti scurt in oglinda retrovizoare o data la cateva secunde si sa "fotografiezi" ce e in spatele tau. Daca la urmatoarea privire masina din spate nu mai e acolo, e o sansa mare sa fie langa tine.
- Asigura-te si semnalizeaza din timp inainte sa schimbi directia de mers...80% din soferi te vor lasa sa faci manevra fara probleme (faptul ca o faci din timp iti va da posibilitatea sa faci manevra si daca apar soferi care "nu te lasa").
- Franeaza(Incetineste) din tip inainte de curba, pentru a nu fi nevoit sa franezi in curba (foarte periculos). Reia acceleratia dupa jumatatea curbei.
- Invata sa "ghicesti" traficul, de ex. daca vezi de departe ca se face rosu la semafor, nu are rost sa mai accelerezi, deja poti incetini, chiar daca cei din fata ta nu au franat...o vor face si ei in curand. Sau daca vezi de departe ca pietonii au pus piciorul pe trecere, incetineste deja...e foarte neplacut si riscant cand te ghidezi si reactionezi numai dupa stopurile celui din fata ta. Nu stii ce are in cap.
- La intersectii, mai ales cand ai prioritate, incearca sa stabilesti contact vizual cu celalat sofer, asa vei fi sigur ca te-a vazut si nu va face manevre periculoase.

Mai mult vei observa in trafic, si bune si rele, si sper ca vei invata cate ceva din toate. La nevoie, dai un PM si mai vorbim...ca Brasovul nu-i asa mare. smile.gif

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
LUYgescu
post 3 Mar 2006, 14:45
Post #60

membru diesel-ist

From: ploiesti

salut..

imi permit sa dau si eu un sfat pentru ca am patit pe propria piele si scriind aici poate ajut la evitarea unui accident(eu am avut noroc)..

nu franatzi niciodata cand este carosabilul umed si sunteti cu rotile pe marcaje rutiere....vopseaua aplicata pe carosabil de cei de la drumuri este jalnica si o sa aveti surpriza sa observati ca masina se va duce "sanie"...

numai de bine..

--------------------
DACIA LogaN...1.5dci preferance
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 07:34
Forum Renault