Reglarea corecta a oglinzilor retrovizoare, pentru reducerea unghiurilor moarte
![]() ![]() ![]() |
Reglarea corecta a oglinzilor retrovizoare, pentru reducerea unghiurilor moarte
Thor1983 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
|
||
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|||
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Interesant. Eu pana acum nu stiam de asta si le reglam din pozitia in care conduc :uitandu-ma in fiecare oglinda, le misc pana se vede putin din laterala masinii dupa care le dau o idee inapoi ca sa nu se mai vada. Nu stiu daca rezultatul difera cu mult sau nu. Dar am o nedumerire. La cate feluri de "dosuri" de masini sunt cu diferite bari de protectie, o fi general valabila aceasta regula? Nu mai departe de Loganul meu: care ar fi, privind in oglinda, momentul in care vad bara spate? In poza asta nu e unghiul cel mai fericit dar asta o am acum. Ciudata asta cu bara spate. Ori poate judec eu mai incet.
![]() spatetj7.jpg Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
eu unul miam pus oglinzi din alea mici pentru unghiuri moarte si gata miam rezolvat problema.
![]() |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nasoală rezolvare...
Eu le reglez exact cum spune stimabilul koldun. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
@MAERSK sa stii tu ca desi le reglezi cum zice initiatorul topicului tot ramai cu un unghi mort cand iti vine unul cu o masina mai mica si sta acolo unde nu trebuie cand vrei sa faci vreo schimbare de banda sau depasire. asa ca mai bine cu oglinda reglata bine si cu alea micile la datorie.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cind am facut eu scoala de soferi, instructorul mi-a spus asa: cind in coltul din dreapta jos al oglinzii vezi clanta usii din spate, oglinda e reglata perfect. Si a avut dreptate jigodia dracului!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(tester @ 10 May 2008, 16:29) @MAERSK sa stii tu ca desi le reglezi cum zice initiatorul topicului tot ramai cu un unghi mort cand iti vine unul cu o masina mai mica si sta acolo unde nu trebuie cand vrei sa faci vreo schimbare de banda sau depasire. asa ca mai bine cu oglinda reglata bine si cu alea micile la datorie. Atunci, ca să fii tu sigur sigur sigur, pune oglinzi de Papuc, oglinzi adiționale pentru rulotă, și vreo 2 d-alea autoadezive, precum la mașinile de școală. La 1310 nu vreau să comentez cum arată oglinzile acelea mici, dar eu n-aș pune așa ceva pe nicio mașină, mai ales una mai de soi... Există soluții mai elegante... |
--------------------
-
-
|
|
koldun |
![]()
|
@ stimabilul Marty
Pai cam asa e si la mine dar m-am exprimat altfel. Chestia aia cu bara mi-e nelamurita mie. Sa traiasca jigodia! ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
tester |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 10 May 2008, 16:36) Atunci, ca să fii tu sigur sigur sigur, pune oglinzi de Papuc, oglinzi adiționale pentru rulotă, și vreo 2 d-alea autoadezive, precum la mașinile de școală. La 1310 nu vreau să comentez cum arată oglinzile acelea mici, dar eu n-aș pune așa ceva pe nicio mașină, mai ales una mai de soi... Există soluții mai elegante... decat sa am vreo belea mai bine asa... pe mine cel putin nu ma satisfac deloc oglinzile de la berlina ... iar faza cu masina mai de soi e ca alea au oglinzile curbate un pic astfel incat se reduce unghiu mort |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Cred ca intreaga jmecherie consta in a face ca semidreapta inerioara care delimiteaza unghiul vizibil in oglinda sa fie paralela cu lateralul autoturismului. Sa ramana unghi mort putin doar in dreptul stopurilor, asa cum e in imagine.
Folosesc metoda asta la Cee'd si mi se pare ok. Am urmarit sa vad cat de vizibil e un Tico si nu am reusit sa-l 'pierd' din retrovizoare cat timp a fost in spatele meu, iar cand m-a depasit era vizibil si in oglinda laterala si il zaream si cu vederea periferica. In primul rand am considerat necesar tutorialul asta pentru ca m-am suit in masina unchiului meu (care are aproximativ acceasi inaltime cu mine - deci pozitie similara la volan) si in retrovizoare se vedea mai mult masina decat drumul. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Sa nu-mi spuneti ca nu-i reglata bine, ca ma duc jos, o rup si-mi dau cu ea-n cap pana lesin.
![]() IMG_0232.JPG ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 6871 This post has been edited by Victoras2001: 10 May 2008, 18:51 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Această poză nu are nicio relevanță, atât timp cât nu e făcută cu obiectivul în locul unde este capul șoferului, în poziția normală de condus.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Fa si tu un exercitiu de imaginatie.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
razvan_3asy |
![]()
|
![]() membru cu permis :D Group: Members Posts: 569 Joined: 3 August 06 ![]() |
pentru unghiu mort e bine sa te intorci, cea mai buna asigurare
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate 1.4 benzina :X B-50-HCR
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Cea mai buna metoda pentru a afla daca ai pe cineva in unghiul mort este sa tragi brusc de volan si scurt. Disperarea cu care va claxona bietul participant la trafic, e invers proportionala cu distanta dintre tine si el
![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Facand exercitiul tau de imaginatie, cred ca esti pe cale sa lesini de la atatea lovituri.
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
la scoala am invatat ca trebuie sa se vada o treime din masina..eu le reglez sa se vada mai putin, cam 1/4
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Păi care e beneficiul dacă îți vezi propria mașină? Reduci cu 1/4 sau 1/3 câmpul vizibil UTIL din oglinzi, ca să vezi tabla propriei mașini?
Dacă privești schița de sus, îți dai seama că e periculos... This post has been edited by MAERSK: 11 May 2008, 11:03 |
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
conteaza spre exemplu la parcari sau cand scoti masina de undeva cu spatele, si folosesti oglinda din dreapta sa treci cat mai aproape, daca reglezi astfel in cat sa nu vezi deloc masina nu ai cum sa iti dai seama cat de aproape treci de acel obstacol
la fel, nu vezi daca ai vreo usa deschisa ![]() in schita de mai sus, in varianta gresita sunt reglate sa vezi cam jumatate din masina..nicidecum 1/3 sau 1/4.. iar in varianta corecta, si acolo se vede putin din masina,uita-te mai bine..si cum le am eu reglate vad suficient in lateral,nici nu circula masini pana unde vad ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 11 May 2008, 11:08 |
--------------------
Ford
focus
|
koldun |
![]()
|
Subscriu la spusele onorabilului MAERSK. Poate cei de la scoala stimabilului ArtVandelay sunt foarte mandri de masinile lor si le place sa si le admire si in retrovizoare.
|
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
ArtVandelay |
![]()
|
daca asta ai inteles tu
![]() pentru piratu' si koldun : care este primul lucru de verificat atunci cand pleci de pe loc? This post has been edited by ArtVandelay: 11 May 2008, 11:11 |
--------------------
Ford
focus
|
C a t a l i n |
![]()
|
În situația de care vorbești tu, la parcare, MIȘTI CAPUL PUȚIN ÎN DREAPTA, ȘI VEZI EXACT CE VREI ÎN OGLINDĂ!
![]() This post has been edited by MAERSK: 11 May 2008, 11:17 |
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
serios? cum poti sa vezi cat de aproape treci cu marginea dreapta de cealalata masina cand faci parcarea cu spatele de exemplu? si nu numai asta,chiar ieri am fost nevoit sa scot masina dintr-o curte pe niste porti foarte inguste,am trecut la 2 cm de stalpul din dreapta, daca aveam oglinda reglata sa nu vad masina DELOC nu stiu cat de bine mai ieseam..
incearca sa iti reglezi oglinzile sa vezi putin din masina,si ai sa vezi ca ramane spatiu vizual DESTUL in oglinzi de ce sa misc capul cand pot doar sa indrept privirea? in fine,voi vi le reglati cum vreti,eu am spus cum mi se pare corect si cum am invatat This post has been edited by ArtVandelay: 11 May 2008, 11:20 |
--------------------
Ford
focus
|
C a t a l i n |
![]()
|
Deci, dacă miști capul, cum arată figura de sus, vezi perfect lateralul mașinii, chiar dacă în poziția normală de condus nu vezi caroseria!
Ce dracu, e geometrie elementară! A, încă ceva, chiar nu contează pentru unii dacă oglinzile sunt reglate sau nu corect, atât timp cât nu se uită în ele... |
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
ca sa vezi in cea din dreapta trebuie sa misti mai mult capul,si dupa cum am zis e mai comod sa "misti" doar privirea nu? de ce sa reglez sa nu vad masina si sa vad in oglinzi pana la mama dracu' cand pot sa vad si putin din masina si campul vizual ramane la fel..nu stiu ce oglinzi aveti voi dar la mine si asa reglate se vede mai mult decat trebuie in lateral..si pe acolo nu trec masini..
|
--------------------
Ford
focus
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 10 May 2008, 16:29) Cind am facut eu scoala de soferi, instructorul mi-a spus asa: cind in coltul din dreapta jos al oglinzii vezi clanta usii din spate, oglinda e reglata perfect. Si a avut dreptate jigodia dracului! De cand ai facut tu scoala, s-a inventat si oglinda pe partea dreapta ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
koldun |
![]()
|
Daca nu vezi 1/3 din "dosul" masinii in oglinda, asa cum spun cei de la scoala mai sus mentionata, asta nu inseamna ca el, dosul, nu e acolo. Pt. mine e deajuns sa stiu ca marginea interioara a oglinzii inseamna laterala masinii mele. De aici incolo, vorba stimabilului MAERSK "Ce dracu, e geometrie elementară!" Parerea mea...
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(ArtVandelay @ 11 May 2008, 12:26) ca sa vezi in cea din dreapta trebuie sa misti mai mult capul,si dupa cum am zis e mai comod sa "misti" doar privirea nu? de ce sa reglez sa nu vad masina si sa vad in oglinzi pana la mama dracu' cand pot sa vad si putin din masina si campul vizual ramane la fel..nu stiu ce oglinzi aveti voi dar la mine si asa reglate se vede mai mult decat trebuie in lateral..si pe acolo nu trec masini.. Pai DA, DAR, consider că e mai bine să miști din cap doar la parcare, decât de fiecare dată când te asiguri în trafic... ADICĂ bănuiesc că te asiguri mai des în oglinzi în trafic, decât faci parcări! Sau nu? ![]() |
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
am mai zis,si cu ele reglate asa se vede in oglinda suficient ca latime,pana nu avem strazi cu cate 4 benzi pe sens sa vad de pe banda 1 pe banda 4 ,eu le tin asa
![]() si crede-ma ca nu le-as mai tine daca nu as vedea bine in ele |
--------------------
Ford
focus
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 07:34 |