Poveste "ohne" Valvetronic
![]() ![]() |
Poveste "ohne" Valvetronic
bmwh548 |
![]()
|
||
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- -
|
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 19:38) Dacă Ate și restul producătorilor reproduc o piesă la care BMW nu și-a dat acordul / patentul, nerespectând o cotă nesemnificativă cum este asta, se ocolesc multe încurcături legale ce țin de dreptul de proprietate, etc, șamd, întrucât nu mai este clasată drept copie neautorizată. Discuția asta am avut-o chiar cu marian după ce am vorbit cu nenea de la BMW Temeșvar și am constatat că de fapt cumpărasem corect plăcuțele Ferodo. Nu sunt asa de insistent ca tine, dar nu cred ca e nevoie sa fabulam cu chestii gen patent ![]() Chiar nu te mira ca masina ta este probabil unica masina din lume la care nu se potrivesc piesele special facute pentru ea? Ma refer ca nu se potrivesc la modul grosolan, adica placutele nu incap daca nu pilesti 5 mm?! Mai au si altii BMW-uri si nu au pus toti placute originale ci au luat ATE, fara sa fie nevoie sa pileasca din ele. Doar nu crezi ca la masina ta sunt patentate dimnensiunile placutelor si producatorii aftermarket le fac intentionat cu dimensiuni gresite? ![]() Legislatia europeana a dat liber la producatorii aftermarket. Este interzis monopolul producatorului masinii si al service-urilor autorizate in ceea ce priveste obligarea utilizarii doar a pieselor de origine. Nici macar pe perioada garantiei nu se poate impune asa ceva. QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 19:38) Diferenta intre piesele inscriptionate in plus cu BMW este ca trebuie sa indeplineasca niste criterii de calitate suplimentare impuse de BMW. Cele care au doar sigla producatorului pot fi piese aparent similare, dar care nu indeplinesc cerintele de calitate impuse de BMW. De obicei piesele pe care producatorul le livreaza fabricantului masinii sunt superioare celor livrate pe un alt canal de distributie. This post has been edited by paul_p: 21 Jan 2015, 02:42 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 18:18) Moncher marian, dă-ți cu părerea, mereu avizată. Ate vs Ferodo, Ate aftermarket au fix aceleași cote cu Ferodo. Nu că n-aș ști ce părere ai, doar așa, drept "notă informativā" pentru cei care consideră că pun în pericol urșii polari, banchizele, Meganu producător de benzen al lui argon, Honda marinelului, etc, șamd ![]() [attachmentid=1627978160] [attachmentid=1627978161] Micul segment(cca 2mm patrati) ce trebuie sa dispara,ie fix-pix.Placa-suport a materialului de frictiune este atat de groasa incat nu merita sa iti bati capul.Portiunea ce urmeaza sa dispara prin polizare,este una de ghidaj.De ce crezi matale ca zona respectiva nu este acoperita de acel material izolator ce impiedica disiparea caldurii?Imi raspund singur la intrebare:doar ghideaza placuta in etrier,si atat.Fortele(uriase!) ce intervin in momentele de franare,se vor situa in alte parti alte parti ale ansamblului de franare,nicidecum in acei meschini mm lipsa.Doar nu-ti imaginezi ca placutele de orijine au suportul metalic din titan. ![]() Ca sa punem punct disputei:polizeaza placutele,le pui pe bufnitoi,o iei usor spre Temeswar,io ma sui pe "locul mortului" si ma duci unde(si cum) vrei matale.Daca ne rupem grumazurile,inseamna ca am gresit pe undeva. ![]() Astfel rezolvam si gaurile de O3,si banchizele,balenele albastre,usw.Matelotu' ii departe si nu-l intereseaza,iar domnul ce are motor de doi litri pe usi,daca se teme,sa-si tina bolidu' in garaj! ![]() Nu stiu de ce ma tot situezi ca fiind un "adversar" al firmelor Ferodo sau Brembo.Io prefer Ate,fara sa denigrez concurenta.Pana la proba contrarie!Am povestit ca am refuzat sa cumpar un filtru de aer Mann.Si chiar nu ma asteptam sa o fac vreodata!! ![]() ![]() ![]() QUOTE(corbex @ 20 Jan 2015, 19:15) Ca esti cusurgiu si perfectionist. Fetelor nu le plac barbatii din categoria asta. O sa te multumesti cu o ochelarista tocilara. Heh,venerabile domn,imi permit sa-ti atrag atentia ca s-au mai schimbat unele cestii,in ultima jumatate de veac.Cred ca habar nu ai ce stie face o tocilara cand isi da jos ochelarii! ![]() "O sa te multumesti",e un fel de a zice! ![]() QUOTE(Markos @ 20 Jan 2015, 19:44) Eu altceva n-am înțeles (da' recunosc că n-am citit cu foarte mare atenție tot dialogul vostru): nu există plăcuțe de frână pentru mașina ta care să intre din prima, fără pilituri și ajustări? Sau se găsesc doar la reprezentanță? Eh,fix chestia asta ma nedumereste si pe mine.Maxim! QUOTE(Markos @ 20 Jan 2015, 20:22) Zici? Fii atent:uneori sunt lovit de accese de snobism.Recunosc,si insir mai jos. ![]() EX.1 Amu ceva vreme,mi s-or gatat placutele de frana la pisoi.Alea dinainte,ca pe spate are saboti.Si ma duc la Bavaria.400 ron placutele+senzor de uzura+sigurante,cca 600 ron.Daca nu montam placutele in reprezentanta,nu capatam nici un fel de garantie! ![]() Cu patru sute ,lei-tramvai,mi-am pus placute noi si am schimbat si lichidul de frana.Ate,manopera,factura,garantii,tot tacamul! EX.2 Bateria imi dadea semne ca vrea sa raposeze.Pret la reprezentanta BMW:o mie de lei! ![]() Mi-o trimis un preten o baterie din Doici.50 de oiro,garantie 2 ani,fara limita de km.E drept,cu bateria din reprezentanta mi s-ar fi inchis perfect compartimentul dedicat.Cu asta ce o am,ramane un luft de cca 5 mm.Oare ar fi meritat sa dau aprox 160 de iepuroi in plus,numai ca sa se clipseze capacul la locul lui? ![]() QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 21:38) Prețul a doo litre de oloi de cutie de viteze nemțască este 279,72 lei, fără manoperă, evident ! Cum vi se pare ? Alt snob! ![]() QUOTE(cdadan @ 20 Jan 2015, 21:55) Eu am luat doar un litru jumate, d-aia cred ca am plătit mai puțin. Vezi ca oloiul se ia funcție de nus' ce bulina/buline de pe cutie. Aia din reprezentanta n-au știut exact nici cu talonul in mana, s-au întrebat unii pe alții, da' pan' la urma mi-au turnat ceva in bidoane. LE: colegul MyKe mi s-a părut bine intenționat si cred ca asta contează de fapt. Restul e de forma. Nu vad utilitatea acestei polemici mai puțin amicale. ![]() Neah,coane Dane,doftoru o cumparat ulei de ultima generatie.Nu mai conteaza bulinele.E compatibil cu toate.Ma rog,la ce bani o dat pe el,cred ca o fi ulei de trufe albe,ca altfel nu-mi iesplic. ![]() Doftore,nu-mi place sa ma ascund dupa degete.Achiesez la editarea tarzie a clujanului.Posibil sa te calc pe coada,dar imi asum opinia.Colegul MyKe89 mi-a lasat impresia ca doreste,cu adevarat,sa-ti sara in ajutor.Aia 2 centi.Ultimii,ca am scris de ma doare tastaura. This post has been edited by marian-j: 21 Jan 2015, 03:21 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 19:38) Fără să vreau să ofensez pe cineva direct sau indirect, nu mă interesează să îmi fac brusc o mulțime de „prieteni noi” pentru că acum am Pemfe' ![]() Vechii mei prieteni rămân aceiași ! Cei „noi” trebuie să tragă mult să ajungă la un asemenea statut. Seară faină, mă duc să văz dacă nu cumva prind și eu elevatorul liber în seara asta să-mi schimb oloiul la cutie ![]() Ai o parere foarte buna despre tine sau mai asa pe fata un caracter destul de hm. prietenia se castiga greu, dar nu cred ca cineva trebuie "sa traga" caci nu ai un statut chiar de invidiat. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.071 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Nu te-am.banghit deloc. Doar ti-am.zis ca insisti fara rost. Daca vrei sa te convingi de contrariu esti invitatul meu la.un citric peste vre-o 3 saptamani
![]() @tatimeu: sunt nesuferit si fixist uneori, am si o parere foarte buna despre mine, fuarte adevarat si pe buna dreptate. Sunt un tip de milioane ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.729 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Doctore, vezi ca poate apare (unul ca) npleshea si-ti explica el ca daca ti-ai luat pemfe' acu' esti parvenit.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
Doctore eu cred ca ai inteles foarte bine ce am scris. Tocmai faptul ca ai tradus cum ai vrut tu pe mine ma face sa cred ca pe forum esti un tip de milioane. Aici pe forum unde din fata tastaturii pana la urma putem sa fim toti prieteni. Pana una alta nu te cunosc nu stiu cum esti in realitate dar din postarile tale mi-am dat seama ca in unele privinte incerci sa fi perfectionist dar cred ca mai mult esti fixist.- cred totusi ca ego-ul tau e cam mare, dar e numai parerea mea de la o tastatura distanta.
Scuze ca am deviat de la subiect adica de la povestea cu valvetronic. |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ego am mare. Nu exagerat, ca nu-s cardiolog
![]() Sunt perfectionist, asta iti poate confirma marian, bucatzel, marksman si multi altii care ma ma cunosc. Sunt si fixist cu anumite chestii. Daca Ate Ceramic vor avea avantaje clare fata de Premier, probabil am sa le folosesc in continuare, chiar daca am fixul cu Ferodo si Brembo ![]() Back plate-ul placutelor este luat la finetea maxima posibila, masurat cu sublerul si finisat in pasi mici. Treburile astea de finete ti le poate confirma si marian, cand am reglat sabotii la pisic l-a scos din sarite cat am tot bobinat la ei, sa fie perfect reglati ! Daca vrei intreaba-l pe marian de reglajul farurilor, echilibrat roti sau directie ![]() This post has been edited by dr_mKe: 21 Jan 2015, 14:03 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
inseamna ca varslii aia or sa fie cum trebuie.
amr 3 saptamani. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(marian-j @ 21 Jan 2015, 02:19) Fii atent:uneori sunt lovit de accese de snobism.Recunosc,si insir mai jos. ![]() EX.1 Amu ceva vreme,mi s-or gatat placutele de frana la pisoi.Alea dinainte,ca pe spate are saboti.Si ma duc la Bavaria.400 ron placutele+senzor de uzura+sigurante,cca 600 ron.Daca nu montam placutele in reprezentanta,nu capatam nici un fel de garantie! ![]() Cu patru sute ,lei-tramvai,mi-am pus placute noi si am schimbat si lichidul de frana.Ate,manopera,factura,garantii,tot tacamul! EX.2 Bateria imi dadea semne ca vrea sa raposeze.Pret la reprezentanta BMW:o mie de lei! ![]() Mi-o trimis un preten o baterie din Doici.50 de oiro,garantie 2 ani,fara limita de km.E drept,cu bateria din reprezentanta mi s-ar fi inchis perfect compartimentul dedicat.Cu asta ce o am,ramane un luft de cca 5 mm.Oare ar fi meritat sa dau aprox 160 de iepuroi in plus,numai ca sa se clipseze capacul la locul lui? ![]() EX. 3 La un MiniCooper cu placa de ambreiaj dusa, Bavaria Timisoara cere echivalentul a cam 1200Eur pt reparatie. Reparatia in Oradea (un service neBMW) a fost aprox 1650Lei si s-a schimbat si un burduf planetara + ceva bucsaraie. This post has been edited by GIC: 21 Jan 2015, 09:52 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 21 Jan 2015, 09:34) chiar daca am fixul cu Ferodo si Brembo Da combinatia discuri Ferodo cu placute Brembo merge?![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Merge, dar nu se opreste la fel de bine.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() ![]() Lăsând gluma la o parte, discurile Brembo sunt foarte rezistente la plăcuțe abrazive. Ate (cele mai scumpe pt Logan exceptând PowerDisc), cu Ferodo DSPF s-au uzat la 50% din toleranța permisă în cca 40k, iar plăcuțele mai aveau 1/3. Brembo au dus 3 seturi de plăcuțe. Nu mai comentez. Barfi, varslii nu pot să-ți aduc. La noi se fac doar virșli ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Brembo pot fi purtatoare de bacil Koch.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Acum și Ațe sunt, stai liniștit Bădie
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 22:44) Machina mea are pe cele de 300 mm, tocmai aici estem gheșeftu', mașina este producție după 09/2007 și vine cu motorul N43 B20 U0 cu 143 cp. Înainte de 90/2007 veneau cu discuri de 312 mm. Cel puțin așa știu eu ![]() @Catalin: dacă voi avea un mic acces de nebunie, vor fi Brembo HP, idem cu Loganul. Vezi că am lucrat finom cu flexul ! Așa lucrare nici argon nu-ți face ![]() dom doctor, inainte sa te enervezi, verifica daca iti mai mere janta de 16 pe discuri de ø312 + etrieri - exista posibilitatea sa nu mearga. Iti zic pentru ca nu sunt singurul care daca pun plumbi pe interiorul jantei lovesc in etrieri. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu incap de 16, pune de 17. Uite aici frine Brembo!
This post has been edited by corbex: 21 Jan 2015, 11:50 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Păăăăi jantele de pe mașină sunt de 16 ambele seturi și discurile au suficient loc. Drept este că nu le-am măsurat să văz diametrul, dar luându-mă după datele de catalog, din 09/2007 au trecut la discurile de 300mm pe față pentru 318i.
@corbex: azi mâine până și caii vor avea frână de mână la buton ![]() This post has been edited by dr_mKe: 21 Jan 2015, 11:57 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
corbex |
![]()
|
Adica sa nu mai fie nevoie sa pui mina pe levier?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.505 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
mecanizarea ne mananca pe toti, tataie...
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nimic nou?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Ba da ! Mi s-a terminat spuma de baie. Mi-s la relaxare-n apă până la urechi ! Vrei poză ?
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Vrea argon.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Markos |
![]()
|
Și-o fi luat azi.
Spumă. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Alaltaieri, cu aloe vera.
Ieri am completat cu ulei de motor, 300 ml, dupa 5000 kmp. In 7000 kmp, cu uleiul BMW 5w30 completasem cam un litru. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Data viitoare incearca un Elf. Cica astea nu se evapora. Da sa fie tot 0W40.
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 13:27 |