DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

156 Pages « < 28 29 30 31 32 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Poveste "ohne" Valvetronic

dr_mKe
post 20 Jan 2015, 08:14
Post #871

Membru cu stetoscop

Group: Members
From: Deva

Myke, Pepsi imi dai tu mie ca ti-am pus pozele "as requested".

Codul dat de tine este pentru varianta cu pachetul optional "incarcare crescuta" cu discuri si placute mai groase. Codul 34116780711 nici macar nu incape in etrier. Codul cu 34116777772 in coada este cel corect, dupa care am luat Ferodo si Ate. Daca te uiti la dimensiunile din fisa, iti dai seama ca nu au cum da incapa.

Ate normale fac praf in draci, in 2 zile aveam jantele negre la un mers linistit.

Codul cu 777772 a fost confirmat si de BMW Timisoara, care, repet, mi-au spus ca voi avea bai cu aftermarket, fie ele si Ate. Lucru confirmat in practica !

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MyKe89
post 20 Jan 2015, 08:35
Post #872

Membru RFG

From: Bucuresti

Iar nu te-ai uitat la poze. Ti-am si desenat.

34116777772 sunt astea. Ti se pare ca seamana cu alea vechi, pe care le-ai pozat? Sincer acum. smile.gif

Mai mult seamana cu acestea, nu?

This post has been edited by MyKe89: 20 Jan 2015, 08:37

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
C a t a l i n
post 20 Jan 2015, 08:38
Post #873

Eh, nu-i bai, merg pilite, doar e vorba de frâne...

mKe edit: normal, pentru o masina care se duce la track day, back plate-ul se pileste pentru putina toleranta in vederea evitarii blocarii placutei la temperaturi foarte mari. Ce am "pilit" eu nu afecteaza nimic.

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 08:54

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 08:41
Post #874

Membru cu stetoscop

Sunt fix alea ! Codul dat de tine nici macar nu intra in etrier pentru ca placutele sunt mai groase ! Serios acum, chiar nu citesti fisa cu dimensiunile ? Eu nu cumpar dupa poze !

Brembo, Ate, pe cataloagele online dau acelasi cod pentru franele standard la 328i/E91.

LE: cu tot respectul, ar fi trebuit sa ignor codul 34116777772 furnizat de reprezentanta BMW ?

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 08:51

--------------------
+
MyKe89
post 20 Jan 2015, 08:52
Post #875

Membru RFG

Lasa fisele cu dimensiuni, eu ma iau dupa ce ai dat jos din etrier. Daca la SupeRNova mai mergea cu pilit pintenul de pe spatele placutei, ca lovea in pistonas, mai ziceai. Dar aici nu se pune problema de cote gresite, mai ales de la producatori precum Ate, Ferodo etc. Poate doar daca erau LPR, dar nici acolo.

In fine, eu ma retrag. Alles gut!

--------------------
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 08:57
Post #876

Membru cu stetoscop

Dupa ce insisti cu un cod pentru alta specificatie de frane, bine ca te retragi.

Din moment ce omul de la departamentul de piese de schimb din reprezentanta BMW imi spune ca orice voi lua va trebui pilit la placuta de exterior fata pentru ca nu sunt in cota, pe Ate, cod corect, ce mai este de.comentat ?

Zilele astea se face curatenie generala.

--------------------
+
Markos
post 20 Jan 2015, 09:06
Post #877

fost programator

From: Scursurești Vale

În mașină?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
madhorsefuzzy
post 20 Jan 2015, 10:13
Post #878

Membru

QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 08:57)
Dupa ce insisti cu un cod pentru alta specificatie de frane, bine ca te retragi.

Din moment ce omul de la departamentul de piese de schimb din reprezentanta BMW imi spune ca orice voi lua va trebui pilit la placuta de exterior fata pentru ca nu sunt in cota, pe Ate, cod corect, ce mai este de.comentat ?

Omul ala de la reprezentanta BMW Timisoara nu poate gresi? Si sa traiasca si cu ideea gresita ca "orice voi lua va trebui pilit la placuta de exterior fata pentru ca nu sunt in cota"? Zic si eu.

Personal m-am fript la Leguma cu dimensiunea franelor. Dupa codul VIN mai multe programe imi dadeau pe fata discuri de 296mm, implicit mergeau jante de 16". Am cumparat jante de 16" si la verificare nu intrau pe fata. Am masurat discurile: 320mm.

Tot personal mi se pare dubioasa faza ca tot aftermarket-ul sa fie diferit de OEM.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 11:59
Post #879

Membru cu stetoscop

Mie nu ! Programul din reprezentanta nu este baza de date a firmei X sau Y de distributie piese auto !

Cele 2 tipo-dimensiuni de placute pt E91 318i difera mult si nu o poti monta pe una in locul celeilalte oricat ai incerca ! Restul sunt variatii de compozitie.

Amu' sa ma scuze Catalin si Myke, dar eu nu ma duc in reprezentanta sa dau 1000 de lei pt un set de placute fata, fara montaj pentru ca este jaf la drumul mare !

Ferodo DS au back plate-ul putin mai scurt si au o idee de joc la rece. Prietenii stiu de ce.

Modificarea nu afecteaza un nici un fel siguranta. Oricine are un gram de bun simt mrcanico-tehnic stie !

Grav este cand insisti cu o recomandare gresita total ! Ce zici Myke, iti faceam un colet cu ramburs de ~1000 de lei pentru placutele grestie daca ma luam dupa codul eronat ?

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 12:01

--------------------
+
marian-j
post 20 Jan 2015, 13:07
Post #880

Membru autentic

From: Timișoara

QUOTE(dr_mKe @ 19 Jan 2015, 23:33)
[...]
Chiar dacă au să-mi placă Ate Ceramic, prețul echivalent cu al gamei DS de la Ferodo nu le recomandă-n ochii mei. Pisici, ajung să dau 1000 de lei pentru un set de plăcuțe față/spate + senzori, ca să am performantă de plăcuțe care costă jumătate !
*

Când îs ieftine,nu-ți plac.Când iti plac,îs prea scumpe...
Când îi coasă,nu-i trifoi.
Când îi varză,nu-i butoi...

Pune,nevoii,odată Ferodo alea și gată tărășenia,că m-ai buzumenit de cap! wacko.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
corbex
post 20 Jan 2015, 14:21
Post #881

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Cind futache nu futica. Cind o fi sa se insoare o sa-i dau un PM fetii.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 15:22
Post #882

Membru cu stetoscop

Am pus Ațe Ceramic, de dragul tău !

LE: Bădie, ce continut are sa aiba PM -ul adresat fetei ?

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 15:55

--------------------
+
marian-j
post 20 Jan 2015, 18:02
Post #883

Membru autentic

From: Timișoara

He,he,apreciez! 04.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 18:18
Post #884

Membru cu stetoscop

Moncher marian, dă-ți cu părerea, mereu avizată. Ate vs Ferodo, Ate aftermarket au fix aceleași cote cu Ferodo. Nu că n-aș ști ce părere ai, doar așa, drept "notă informativā" pentru cei care consideră că pun în pericol urșii polari, banchizele, Meganu producător de benzen al lui argon, Honda marinelului, etc, șamd biggrin.gif

20150120_181207.jpg ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 385
20150120_181159.jpg ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 396

--------------------
+
corbex
post 20 Jan 2015, 19:15
Post #885

Ca esti cusurgiu si perfectionist. Fetelor nu le plac barbatii din categoria asta. O sa te multumesti cu o ochelarista tocilara.

--------------------
+
MyKe89
post 20 Jan 2015, 19:23
Post #886

Membru RFG

QUOTE(dr_mKe @ 20 Jan 2015, 12:59)
Mie nu ! Programul din reprezentanta nu este baza de date a firmei X sau Y de distributie piese auto !

Amu' sa ma scuze Catalin si Myke, dar eu nu ma duc in reprezentanta sa dau 1000 de lei pt un set de placute fata, fara montaj pentru ca este jaf la drumul mare !

Grav este cand insisti cu o recomandare gresita total ! Ce zici Myke, iti faceam un colet cu ramburs de ~1000 de lei pentru placutele grestie daca ma luam dupa codul eronat ?
*

Vad ca "persisti".

Puteam sa fiu si eu responsabil cu piesele auto la o reprezentanta, dar am zis pas salariului mediocru. Eu nu m-am bagat in seama (ca asta am facut, spre rusinea mea) fiindca am avut vreun interes. Pur & simplu am vrut sa te ajut, ca de la automobilist la automobilist. Basca, mai suntem si "frati" de badge.

Nu am folosit nicio baza de date, a niciunei firme. Nu distribui piese auto (desi ma bate un gand), iar link-urile pe care le-am postat au fost din comoditate. Nu inteleg de ce te porti de parca ti-am bagat pe gat niste piese.

Sa fii sanatos!

--------------------
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 19:38
Post #887

Membru cu stetoscop

Iar eu am zis că te afli-n eroare cu codul respectiv. Pe orice program de piese ai să-l pui vei găsi specificația „încărcare suplimentară”, iar dacă sapi puțin după un desen cu cotele ai să te lămurești de greșeală.

Pe aftermarket nu corespunde decât distanța interioară între aripioarele respective și este idem între Ate și Ferodo, măsurat frumos cu șubler toate 3 rândurile de plăcuțe. Restul cotelor se pupă la fix wink.gif , lucru pe care mi-l explicase în detaliu nenea de la BMW Timișoara.

Mulțumesc pentru intenția bună de a-mi oferi o mână de ajutor, însă ai sărit calul insistând și insistând și insistând, fără să verifici atent codul și aplicația sa. D-asta ți-am zis că-și făceam colet plăcuțele pe codul greșit. Pe românește asta înseamnă să-ți asumi răspunderea pentru ceea ce recomanzi.

Repet (pentru că sunt deosebit de insistent), pe plăcuțele alea nici măcar nu intră etrierul pentru că sunt sensibil mai groase !

Toate reperele Ate de pe BMW sunt inscripționate BMW Ate, lucru care dă de gândit. Dacă Ate și restul producătorilor reproduc o piesă la care BMW nu și-a dat acordul / patentul, nerespectând o cotă nesemnificativă cum este asta, se ocolesc multe încurcături legale ce țin de dreptul de proprietate, etc, șamd, întrucât nu mai este clasată drept copie neautorizată.

Discuția asta am avut-o chiar cu marian după ce am vorbit cu nenea de la BMW Temeșvar și am constatat că de fapt cumpărasem corect plăcuțele Ferodo.

Nota bene: nimeni dintre posesorii de BMW nu trebuie să se simtă obligat să dea sfaturi, să ofere soluții .................. doar în spiritul „camaraderiei de marcă”.
Fără să vreau să ofensez pe cineva direct sau indirect, nu mă interesează să îmi fac brusc o mulțime de „prieteni noi” pentru că acum am Pemfe' cool.gif

Vechii mei prieteni rămân aceiași ! Cei „noi” trebuie să tragă mult să ajungă la un asemenea statut.

Seară faină, mă duc să văz dacă nu cumva prind și eu elevatorul liber în seara asta să-mi schimb oloiul la cutie tongue.gif

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 19:41

--------------------
+
Markos
post 20 Jan 2015, 19:44
Post #888

fost programator

Eu altceva n-am înțeles (da' recunosc că n-am citit cu foarte mare atenție tot dialogul vostru): nu există plăcuțe de frână pentru mașina ta care să intre din prima, fără pilituri și ajustări? Sau se găsesc doar la reprezentanță?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
hitman1234
post 20 Jan 2015, 20:08
Post #889

Bringing secsi back

Nu,e masina de doctor acum.

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
marksman
post 20 Jan 2015, 20:10
Post #890

Post mortem nihil est

From: sat

@Markos: asa am inteles si eu, ca plăcute care intra din prima la locul lor sunt doar cele de la reprezentanta.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Markos
post 20 Jan 2015, 20:22
Post #891

fost programator

Atunci e bulangeală pe față! mad.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 21:38
Post #892

Membru cu stetoscop

Fuarte bulangeală, doar cea de pe exterior nu este la fix în cote !
Când îți zice prețul, primul impuls este să-i spui că-i 318 nu M3 ! Suma de ~1.000 de lei pentru un set de plăcuțe + senzor, fără manoperă, este jaf la drumul mare.

Meh, n-am schimbat uleiul la cutie. Probabil săptămâna viitoare.

Prețul a doo litre de oloi de cutie de viteze nemțască este 279,72 lei, fără manoperă, evident ! Cum vi se pare ?

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 21:40

--------------------
+
cdadan
post 20 Jan 2015, 21:55
Post #893

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Eu am luat doar un litru jumate, d-aia cred ca am plătit mai puțin.
Vezi ca oloiul se ia funcție de nus' ce bulina/buline de pe cutie. Aia din reprezentanta n-au știut exact nici cu talonul in mana, s-au întrebat unii pe alții, da' pan' la urma mi-au turnat ceva in bidoane.

LE: colegul MyKe mi s-a părut bine intenționat si cred ca asta contează de fapt. Restul e de forma. Nu vad utilitatea acestei polemici mai puțin amicale. sleep.gif

This post has been edited by cdadan: 20 Jan 2015, 22:00

--------------------
pegas de dame 1986
+
corbex
post 20 Jan 2015, 21:56
Post #894

Merge. Il schimbi rar. Si tu vrei d'ala cu etichete colorate frumos, care sint scumpe.

--------------------
+
MyKe89
post 20 Jan 2015, 22:17
Post #895

Membru RFG

Tare mi-ar placea sa stiu de cat sunt discurile. Umbla "vorba" ca pana in aprilie 2008 s-au montat discuri de 312 mm. Ale tale de cat sunt, doctore?

--------------------
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
C a t a l i n
post 20 Jan 2015, 22:19
Post #896

De cât vrea el, pila rullz.

--------------------
- - -
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 22:44
Post #897

Membru cu stetoscop

N-am zis că a fost rău intenționat, doar că nu acceptă că n-a găsit codul corect și se tot aruncă să spună că am luat plăcușele greșite.

Machina mea are pe cele de 300 mm, tocmai aici estem gheșeftu', mașina este producție după 09/2007 și vine cu motorul N43 B20 U0 cu 143 cp. Înainte de 90/2007 veneau cu discuri de 312 mm. Cel puțin așa știu eu rolleyes.gif

@Catalin: dacă voi avea un mic acces de nebunie, vor fi Brembo HP, idem cu Loganul. Vezi că am lucrat finom cu flexul ! Așa lucrare nici argon nu-ți face cool.gif

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 22:45

--------------------
+
C a t a l i n
post 20 Jan 2015, 22:48
Post #898

Mai spune cate ceva despre masina premium iesita din fabrica cu volan din plastic si echipata apoi cu placute de frana pilite. rolleyes.gif

--------------------
- - -
+
cdadan
post 20 Jan 2015, 23:05
Post #899

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Eh, eu o prefer pe aia cu honda e premium. Tehnologie ultimul racnet, ce mai ...

--------------------
pegas de dame 1986
+
dr_mKe
post 20 Jan 2015, 23:05
Post #900

Membru cu stetoscop

Hai să-ți zic de a ta: Honda s-a calicit la al doilea display, cel din centrul turometrului, ai niște leduri de 1.25 lei acolo. Volvo are treaba făcută ca la carte. Copia este mai slabă decât originalul, în general, nu-i așa ? Doar de la Volvo au copiat stilul cadranelor de bord tongue.gif

N-ar fi asta o mare problemă, dar estetic arată super-aiurea.

Măcar mie n-o să-mi puște fără vreme rulmenții pe spate sau n-am să rămân cu becul de ABS aprins când ai ajunge și eu într-un final pe-un circuit tongue.gif

Plus că-i mult mai reușită estetic cam din orice punct de vedere. Bufnița, nu Honda radmasa.gif

Chestii d-astea ieftine de colț de mahala pot să-ți debitez câte vrei (nu chiar, mă plictisesc repede) dacă doar la nivelul ăsta se rezumă repertoriul vaporenesc 10412898.gif

Își spun un secret: la mine nu țin chestiile astea tongue.gif

PS > vezi mare parte din plasticele din partea inferioară a bordului, etc, șamd. Dacă ție-ți place, mai contează ce zic alții ? Pentru mine nu cool.gif

This post has been edited by dr_mKe: 20 Jan 2015, 23:09

--------------------
+
156 Pages « < 28 29 30 31 32 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 10:56
Forum Renault