DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

181 Pages « < 160 161 162 163 164 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> DNA, știri, informații, succesuri

dacis
post 10 May 2018, 11:11
Post #4831

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

Recunosc ca, ocupandu-ma mereu (adica de 20+ ani) de chestii, trestii, socoteli care ma obliga sa fiu atent la tot felul de nuante si imbarligaturi, sunt mereu impresionat de situatiile in care personaje rudimentare, incapabile in mod evident sa vada lucrurile clare, clar, brusc devin niste exegeti si hermenuti, care disting nuante pe care nu le vede nimni altcineva.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 10 May 2018, 11:11
Post #4832

-

From: Romania

QUOTE(neumann @ 10 May 2018, 12:06)
Ce spune un profesor universitar in Drept

http://raduchirita.ro/cei-mai-cinstiti-dintre-traci/]http://raduchirita.ro/cei-mai-cinstiti-dintre-traci/

*

tracii dai dau eroare la av ca sunt virusati
QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 12:11)
personaje rudimentare, incapabile in mod evident sa vada lucrurile clare, clar, brusc devin niste exegeti si hermenuti, care disting nuante pe care nu le vede nimni altcineva
*
este o constipatie, pardon, conspiratie

This post has been edited by IRONICK: 10 May 2018, 11:13

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
dacis
post 10 May 2018, 11:16
Post #4833

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 10 May 2018, 11:56)
Păi de ce te miri?
*

Nu ma mir. Constat. Si de aici trag concluzia ca unii chiar isi merita soarta. Am intalnit personaje carora, mai taliban fiind, le ziceam ca este neetic sa exploatezi vulnerabilitatile celorlalti. Iar raspunsul; primit era ca este profesional neetic sa nu-l fraieresti pe cel care se ofera pe tava. Sa inteleg ca esti de acord cu principiul? wub.gif

QUOTE(IRONICK @ 10 May 2018, 12:11)
este o constipatie, pardon, conspiratie
*

Revelatie. Tu n-ai auzit ca tracii au inventat wireless-ul?

--------------------
dacis
+
ady77
post 10 May 2018, 11:22
Post #4834

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 11:55)
Nu numai la astea cu ilegalitatea protocoalelor, ci la inca multe altele, gen frauda de la alegerea lui Base din 2009, ori la povestea cu referendumul din 2012 etc.etc...
*

Am iarasi cateva intrebari legate de protocoale si oricum nu astept raspuns la ele de la tine ca niciodata nu raspunzi:
1. Daca erau legale, de ce erau secrete?
2. Daca erau legale, de ce s-a negat existenta lor?

Legat de alegerile din 2009 cum de ai tu siguranta ca au fost corecte?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
IRONICK
post 10 May 2018, 11:25
Post #4835

-

From: Romania

QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 12:16)
Revelatie. Tu n-ai auzit ca tracii au inventat wireless-ul?
*
ma scuzat, eram pe cupru. scot rj-ul imediat din pc

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bion
post 10 May 2018, 11:30
Post #4836

Membru autentic

From: TM

QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 12:16)
Nu ma mir. Constat. Si ..  wub.gif

*

Pai tu mancatz-as din ce traiesti. Fraierind pe cine apuci cu limbaj si brizbrizuri elitiste. Vorba aia, sa sune din coada. biggrin.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
dacis
post 10 May 2018, 11:33
Post #4837

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 10 May 2018, 12:22)
1. Daca erau legale, de ce erau secrete?
2. Daca erau legale, de ce s-a negat existenta lor?

Legat de alegerile din 2009 cum de ai tu siguranta ca au fost corecte?
*

1. Pentru ca, prin efectul legii, actele SRI sunt secrete. Incepand cu bugetul, salariile etc.. Cu atat mai mult aceste protocoale sunt si ar fi trebuit sa ramana secrete. Faptul ca s-au facut publice este, dupa mine, o incalcare a legii. In plus, stiu cazul meu. In contractele mele sunt prevazute clauze de confidentialitate, din care unele la cerea mea expresa. Eu nu pot face publice informatiile nepublice obtinjte de la / despre clientii mei, iar acestia nu pot face publice rapoartele pe care le predau ori informatiile din acestea. Rapoartele se predau cu proces verbal de predare primire.
2. Habar nu am daca s-a acceptat ori s-a negat existenta lor. Din punctul meu de vedere, singurul raspuns corect legal pe care puteau sa il dea cei care erau intrebati de existenta acestor protocoale era "Nu comentez!".

Legat de alegerile din 2009, se aplica un principiu (inclusiv legal!) banal: orice act se prezuma a fi legal, pana la proba contrarie. Cata vreme nu exista o minima proba care sa trezeasca suspiciuni rezonabile, prezumpția ramane valabila. Eu nu am cunostinta de nici o proba din care sa rezulte suspiciuni. Deci: 1. proba; 2. suspiciuni (nu dovezi)!

10 May 2018, 12:36:
QUOTE(bion @ 10 May 2018, 12:30)
Fraierind pe cine apuci cu limbaj si brizbrizuri elitiste. Vorba aia, sa sune din coada.
*

Te inseli. Complet. Lucrez doar cu firme si le produc bani pentru ca aduc liniste in activitatea lor. Din cand in cand mai am de-a face cu cate un politician ori partid. Cu unii, pe bani, cu altii gratis, dupa buget. Al lor, nu al meu.

This post has been edited by dacis: 10 May 2018, 11:36

--------------------
dacis
+
neumann
post 10 May 2018, 11:42
Post #4838

Membru autentic

From: Spermezeu

Ironic, nuj de ce da oroare. Da uite textul:

Menu Skip to content
Cei mai cinstiți dintre traci
Leave a reply
Nu cred că mai are sens să scriu de ce ambele protocoale declasificate recent sunt contrare legii, Constituției și ideii de independență a justiției, stat de drept și democrație. Au făcut-o zilele trecute mai bine ca mine niște dudui, ca să citez din clasici. Au făcut-o perfect din punctul meu de vedere și, în afară de a-mi scoate căciula în fața lor pentru demonstrația juridică și de cojones, nu am nimic de spus. Orice om care gândește și știe un pic cum funționează sistemul de justiție este mut în fața dimensiunii cataclismice a problemei. Iar cei care încă mai speră că avocatura poate să ajute oameni se întreabă care a fost rolul lor în această mascaradă care rulat ani de zile la cinematografele ce funcționează sub titulara instanțelor penale.

Prea puțin s-a vorbit însă despre băieții cu ochi albaștri. Ilegal, ilegal, dar băieții și-au atins scopurile, vreo câțiva generali știind care or fi fost alea. Plus Dumnezeu dacă o fi semnat și el vreun protocol secret cu SRI să nu rămână fără informațiile necesare exercitării misiunii sale divine. Revenind, încălcând legea prin acte juridice care încep cu enumerarea legilor care urmează să fie agresate sexual, ofițerii și-au atins scopurile. Cred că partenerii lor transatlantici se uită cu oarecare invidie la ei. Sunt convins că niște băieți cu blue eyes iși spun acuma: “Let my mother die, ce tari îs ăștia din rumania!”. Să ai acces la toate informațiile din sistemul judiciar, să poți să pui o vorbă bună la promovări, suspendări, transferări etc., să participi cu un sfat, o măslină la elaborarea avizelor pe legi care privesc sistemul judiciar e o realizare pentru un serviciu secret. CIA ar vrea așa ceva, dar nu primește. Bașca echipe comune cu procurorii, centru de interceptări unde se stochează anii de interceptări pentru sute de mii de oameni și nici dracu nu știe ce se întâmplă cu ele etc. Mossad-ul organizează decese suspecte pentru ceea ce ai noștri au obținut cu pixul pe hârtie. Avem acum un sistem judiciar făcut ca un cașcaval elvețian din partea franțuzească, adică plin de găuri, ușor mucegăit și cu un miros greu de suportat. În schimb, avem probabil cel mai tare serviciu de informații din lume. Bravo, bă, băieți, ați câștigat!

Culmea e că tot ei sunt cei mai cinstiți la afacerea asta. Încă nu am auzit vreun procuror să admită faptul că “experți juridici” din cadrul SRI l-au învățat cum să își facă treabă. Încă nu am auzit vreun polițist de la DNA care să recunoască că a semnat în fals sute sau mii de procese verbale de transcriere pe care, de fapt, le transcria colegul de la SRI. Nici procuror care să admită că a confirmat în fals acest lucru. Nu am auzit încă niciun procuror care să admită că sesizările sale “din oficiu” au fost făcute pe informații și probe obținute nelegal de “experții juridici” și servite pe tavă.

Oamenii de la SRI însă sunt mult mai cinstiți și nu au ascuns o mare parte din adevăr niciodată. Singura problemă este că nimeni nu a citit vreodată rapoartele lor de activitate, în afară de cei care le-au scris. Cel puțin din 2013, SRI a scris negru pe alb, în raport public, aprobat de Parlament tot ceea ce am descoperit cu stupoare acum. Spre rușinea mea, nici eu nu le-am citit vreodată rapoartele până ieri când trebuia să caut altceva în raportul pe 2013. După vreo 17 pagini de bla,bla-uri care te pot adormi lejer, am găsit citatul de mai jos. Cine stă în picioare să se așeze jos!

” Experți în domeniul juridic ai Serviciului, din cadrul structurilor teritoriale și centrale, au fost cooptați ca membri în echipe operative comune de cooperare cu structurile locale și centrale ale organelor de aplicare a legii în 463 de cazuri (față de 314 în 2012). În cadrul echipelor operative comune au avut loc numeroase întruniri, în cadrul cărora experți în domeniu juridic ai SRI au îndeplinit un rol însemnat în evaluarea juridică a situației operative și a măsurilor propuse pentru documentarea activităților infracționale. […] Acestea au determinat efecte și reacții pozitive la nivelul beneficiarilor, multe dintre materiale fiind valorificate în cadrul probațiunii în dosare penale“.

Deci, ăștia or scris din 2013 lejer, în raportul în care se laudă singuri că în 463 de dosare penale experții lor juridic i-au învățat drept pe niște procurori, care or fost atât de încântați încăt au băgat în dosar drept probe ceea ce li s-a servit. Cică, multe din materialele livrate de ofițeri au fost valorificate în cadrul probațiunii. Păi, scrie clar de acum 5 ani că SRI a administrat probe în dosare penale, nu știu de ce ne agităm acuma!

CItim mai departe: “Binomul instituțional Ministerul Public – SRI a funcționat și în 2013 la parametri optimi, fapt reflectat în dinamica rezultatelor atât din perspectiva cunoașterii, prevenirii și combaterii amenințărilor la adresa securității naționale, cât și din punctul de vedere al efectelor în planul instrucției penale“. Beton! Cică: ia, lăsați, bre, astea cu binoame, avioane și alte povește! Eu le-aș lasă, dar ei le-or scris de acum 5 ani…

Bun, cu ochii ieșiți din orbite, mă pun să citesc și raportul pe 2014. Ăsta e ultimul, cele pe 2015 și 2016 nu sunt publicate pentru că, din motive pe care nu știe nici Dracu’, dar poate le știu niște generali, nu au fost încă aprobate de Parlament. Trec de primele 15 pagini de bla-bla și citesc deja deprins către Nirvana ce or scris ăștia acum 4 ani și nu o citit nimeni: “Serviciul a acționat constant în direcția asigurării calității și consistenței datelor puse la dispoziție instituțiilor de aplicare a legii, acurateței și temeiniciei argumentării juridice și, respectiv, relevanței materialului probator sau indiciilor privind posibile mijloace de probă. De asemenea, s-a avut în vedere menținerea unui ridicat nivel de operativitate în transmiterea informațiilor referitoare la săvârșirea de infracțiuni către organele de urmărire penală, pentru a se asigura valorificarea unor momente operative și a unor oportunități în planul probațiunii. Exigența privind calitatea materialelor de informare transmise organelor de cercetare și urmărire penală a fost cu atât mai necesară cu cât combaterea fenomenului corupției, a evaziunii fiscale generatoare de prejudicii semnificative bugetului de stat, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale statului român, a constituirii de grupuri infracționale organizate – și sunt doar câteva exemple din paleta faptelor penale întâlnite – a solicitat soluționarea adecvată a unor probleme de drept substanțial sau procedural, pe fondul unui cadru juridic complex și marcat de modificări frecvente“.

Pe scurt, scrie aici că Serviciul s-a preocupat să îi învețe drept pe procurori care nu prea duceau mintal modificările frecvente ale legii, mai ales că în 2014 s-or modificat codurile și trebuiau să se prefacă că respectă niște drepturi în plus la fraieri.

Constat că cei de la SRI or fost până acum nu cinstiți 100%, dar cei mai cinstiți din traci. Ei or scris acolo și în 2013 și în 2014 suficient de mult încât să ne întrebăm dacă acest training juridic s-a realizat la distanță sau față în față, care sunt cele 463 de cazuri din 2013 în care experții SRI i-au învățat drept pe procurori, pe care procurori, dacă nu cumva i-au învățat și pe judecători (dom general Dumbravă spune că nici judecătorii nu erau chiar la zi cu codurile și le mai explica el) etc. Faptul că nimeni nu o citit ce scrie acolo și că nimeni nu o pus întrebările care trebuiau puse este culpa noastră, a celor care suntem atât de tâmpiți încât să credem că mai degrabă minte un ofițer SRI decât un procuror. Ne-am înșelat. 463 de procurori (sau mai puțin dacă unii or avut mai multe dosare cu probleme) în 2013 ne-au mințit că apară legea, ordinea de drept și drepturile fundamentale ale persoanei. SRI nu ne-a mințit.

Ce să zic, bravo lor! Prost e cine dă, nu cine cere…

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
dacis
post 10 May 2018, 11:59
Post #4839

Membru autentic

Eu inca mai astept sa vina cineva sa spuna ca prin incheierea protocoalelor s-au incalcat urmatoarele prevederi legale ori constitutionale, iar incalcarea a constat in savarsirea unrmatoarelor fapte contrare legii: 1. ...; 2. ...; 3. ... etc.etc.

PS La fel si la fraudarea alegerilor din 2009! tongue.gif

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 10 May 2018, 12:10
Post #4840

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Art.126 din Constitutie s-a incalcat, Dacis.
Este suficient.

O simpla cautare pe net privind legalitatea protocoalelor si vei constata ca esti singurul ce sustine contrariul.
Daca ai fi don Quijote, toata admiratia.
Fiind consultant...

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
dacis
post 10 May 2018, 12:12
Post #4841

Membru autentic

Toar'su sergent maior, baga aici faptele prin care s-a incalcat art. 126 din Constitutie. Dar concret, nu discutii de principiu. Pre limba ta apv-ista, abureli!

10 May 2018, 13:21:
Din tot ce scrie nea Chiritoi asta, eu vad un singur fapt care iese din lege:

"Încă nu am auzit vreun polițist de la DNA care să recunoască că a semnat în fals sute sau mii de procese verbale de transcriere pe care, de fapt, le transcria colegul de la SRI. Nici procuror care să admită că a confirmat în fals acest lucru." Daca este adevarat, de vina nu-s protocoalele, ci lenea baietilor.

In rest, baliverne de genul:

"Nu am auzit încă niciun procuror care să admită că sesizările sale “din oficiu” au fost făcute pe informații și probe obținute nelegal de “experții juridici” și servite pe tavă."

Chestii false, pentru ca legea de organizare si functionare a SRI nu da dreptul, ci obliga angajatii serviciului ca, atunci cand constata ca au aflat informatii din care rezulta ca este vorba de posibile infractiuni, sa le comunice organelor de ancheta penala.

Sunt foarte curios care crede tar'su sergent maior ca este rostul si rolul SRI si ce trebuie sa faca ofiterii serviciului cu informatiile obtinute? Sa se duca cu ele la Maruta si sa le povesteasca natiunii de pe canapea??? wub.gif

This post has been edited by dacis: 10 May 2018, 12:21

--------------------
dacis
+
bion
post 10 May 2018, 12:24
Post #4842

Membru autentic

From: TM

"Te inseli..."
Utilitatea si mai ales responsabilitatea unui consultant e mai mult decat discutabila. Ca le produci liniste si bani e reclama meseriei nu neaparat realitatea.Esti exact rabinu din pilda cu evreul cu gaste.Io sfaturi am kklau tu sa ai bani. biggrin.gif

Pa`erea mia si a unora care se pricep la broblem.Ca sa ti-ai ales sa practici e treaba ta dar sa ne tot phootzi la icre cu aerul de expert e alta mancatorie de peste.
PS pai bibiloiule procumilitienii se bazeaza pe suspiciuni( cica rezonabile sau cum pm le zice. Cine e zeul care decide ?). Dupa bula facuta de tine nu ar mai putea fi cercetat nimeni. biggrin.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
miki
post 10 May 2018, 12:42
Post #4843

#Hırsızlargibigeceniniçine

From: Bucuresti

QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 11:32)
Pentru ca am fost cuminte, am gasit azi dimineata in ghetute un link (public) cu raspunsuri la curiozitatile mele,
*

Poate gasesti intr-o alta dimineata si un link catre:
deși unele infracțiuni sunt de natură să aducă atingere gravă anumitor drepturi și libertăți fundamentale fiind în interesul general sancționarea acestor fapte, acestea nu au amploarea necesară calificării lor ca amenințări la adresa securității naționale", se arată în motivarea CCR, privind declararea unui articol din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României ca fiind neconstituțional.

Deci cum ziceam, SRI tre sa ramina la spioni rusi... cu coruptia mai piano
Asta daca nu cumva se vor schimba niste legi si aceste schimbari nu contravin constitutiei
Sau poate se schimba CCR si o da la-ntors

This post has been edited by miki: 10 May 2018, 12:44

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
ady77
post 10 May 2018, 13:36
Post #4844

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 10 May 2018, 12:33)
2. Habar nu am daca s-a acceptat ori s-a negat existenta lor.
*

Recomand lecitina, de 2 ori ti-am pus link de site-ul DNA

QUOTE(ady77 @ 4 Apr 2018, 07:23)
Deci sa fie clar:
SRI nu a colaborat cu DNA, doar a cooperat.
Nu au existat echipe mixte ci doar comune.

De asta ce sa mai spunem? "Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. "
http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7992
*

QUOTE(ady77 @ 12 Apr 2018, 14:10)
Si totusi de ce DNA a negat existenta unui protocol cu SRI?
Intr-o tara civilizata pleca Kovesi? Sau avem pretentii doar de la politicieni?
*

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
vercingetorix
post 10 May 2018, 13:38
Post #4845

Dacis, cand vei folosi un limbaj adecvat, o sa-ti raspund.
Precis, cu subiect si predicat, pe articole.
Cat timp esti de aceeasi speta cu ciovârgăii, cum se spune prin Ardeal...pas.

--------------------
+
dacis
post 10 May 2018, 13:39
Post #4846

Membru autentic

QUOTE(miki @ 10 May 2018, 13:42)
Deci cum ziceam, SRI tre sa ramina la spioni rusi... cu coruptia mai piano
*

Io zic asa: marea / imensa majoritate a doctrinelor de aparare a tarilor membre NATO definesc coruptia si alte infractiuni de genul acesta (cele transrontaliere, evaziunea etc.) ca principalele amenintari la adresa securitatii lor nationale. Evident ca in tara unui sfant ca Dragnea si a unui inger ca Tariceanu, astfel de probleme nu exista.

--------------------
dacis
+
ady77
post 10 May 2018, 13:41
Post #4847

راحتزیل یو

Nu mai e buna CCR acu'?

Mai avea un pic si plangea ieri Moise Guran la biziday la europafm.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 10 May 2018, 13:41
Post #4848

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 10 May 2018, 14:36)
Recomand lecitina, de 2 ori ti-am pus link de site-ul DNA
*

Ady, fii oleaca mai atent. Era vorba de protocol cu DNA, care habar n-am daca exista ori dac-a fost facut public. Protocolul facut public este cel dintre SRI si PG. Deci, exista un protocol cu DNA ori ba?

--------------------
dacis
+
ady77
post 10 May 2018, 13:47
Post #4849

راحتزیل یو

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 10 May 2018, 13:51
Post #4850

Membru autentic

L-am urmarit. Confirma fix ce am spus eu: nu a existat un protocol SRI-DNA, ci doar SRI-PÎCCJ.

10 May 2018, 14:52:
PG = varianta scurta a PÎCCJ

This post has been edited by dacis: 10 May 2018, 13:52

--------------------
dacis
+
ady77
post 10 May 2018, 13:53
Post #4851

راحتزیل یو

Si se aplica tuturor parchetelor, inclusiv DNA.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 10 May 2018, 13:56
Post #4852

Membru autentic

PG este tatal si mama tuturor parchetelor!

Dar, repet, strict tehnic am avut dreptate cand am sustinut ca nu exista un protocol intre SRI si DNA. Insa problema este alta: in ce masura si ce prevederi ale acestui protocol incalca legea? Nu trebuie stabilite proceduri legale de fructificare a informatiilor obtinute de SRI. Ceteste legea SRi si ai sa te convingi! wub.gif

--------------------
dacis
+
ady77
post 10 May 2018, 13:59
Post #4853

راحتزیل یو

Ma ametesti de cap. Pai daca era un protocol cu toate parchetele cum PLM afirmi ca nu este protocol?

In plus explicatiile jenante, gen cooperare nu colaborare, echipe comune si nu mixte.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
vercingetorix
post 10 May 2018, 14:01
Post #4854

Dovada concretă că mari dosare de corupție din România au fost instrumentate la nivelul DNA – în mod abuziv – în baza Protocolului clasificat strict secret nr. 003064 din 4.02.2009 încheiat cu Serviciul Român de Informații a fost publicat. Acest protocol este certificatul de naștere al „câmpului tactic” recunoscut public de generalul SRI Dumitru Dumbravă, care a precizat că SRI urmărea dosarele penale până la soluția finală. La data semnării protocolului dintre PÎCCJ și SRI, șefii instituțiilor erau Laura Codruța Kovesi – Procuror General și George Maior director al SRI și Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Documentul prezentat în facsimil reprezintă o adresă strict secretă din 2013, trimisă de SRI conducerii DNA, în care se transmiteau informații în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea procurorilor DNA și se specifică în clar că operațiunea mixtă DNA-SRI se efectuează în baza unor articole din “Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale nr. 003064 din 4.02.2009”.

Se observă că titulatura protocolului e mai mult decât aiuristică, întrucât prin lege DNA nu are atribuții de cercetare pe fapte de siguranță națională, iar SRI nu are atribuții informative pe fapte de corupție.
Colaborarea între magistrați și serviciile de informații este interzisă prin Legea 303/2004.

Mai mult, în document, SRI invocă articole secrete din respectivul protocol și impune la final regula ca “datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului necesității de a cunoaște, fără a fi introduse în dosarul cauzei”.

Existența unui protocol de cooperare între SRI și marile parchete pe dosarele penale încalcă flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor care prevede interdicții și sancțiuni severe:

“Art. 7 – (1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) completează, anual, o declarație autentică, pe propria răspundere potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații.

(3) Consiliul Suprem de Apărare a țării verifică, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justiției, realitatea declarațiilor prevăzute la alin. (2)

(4) Încălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror.”
Concret, împotriva statutului magistraților și a competențelor date prin lege celor două instituții, acestea au semnat un protocol și au cooperat pe dosare, protocol despre care actualul Procuror General al României Augustin Lazăr a declarat în fața CSM că este “o inginerie” nepermisă, după care a sfârșit prin a nega existența lui.

DNA a mințit națiunea și apoi s-a pus pe reclamații

Prin comunicatul nr. 106 din 27 ianuarie 2017, DNA a avut o reacție nervoasă la două articole de presă lansând o minciună: “Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kovesi”. DNA a anunțat, apoi, că a sesizat CSM “să facă verificări pentru a constata în ce măsură, prin informațiile transmise, este afectată independența sistemului judiciar și prestigiul magistraților.”

p.s.Dacis, DNA-ul este o sectie a parchetului general, deci nu avea cum sa incheie protocol direct atat timp cat e subordonata intr-o institutie.
este elementar, ce fel de consultant oi fi...

This post has been edited by vercingetorix: 10 May 2018, 14:04

--------------------
+
ady77
post 10 May 2018, 16:17
Post #4855

راحتزیل یو

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 10 May 2018, 19:49
Post #4856

Membru autentic

Nu stiu cine-a scris textul asta, dar parca e lectie de propaganda de la Fane Gheorghiu: din jumate adevar si jumate minciuna rezulta fix ce vrem noi!...

Io doar am sa arat ce este adevarat si ce fals, acolo unde stiu ca este asa...

QUOTE(vercingetorix @ 10 May 2018, 15:01)
generalul SRI Dumitru Dumbravă, care a precizat că SRI urmărea dosarele penale până la soluția finală - OBLIGATIE LEGALA PENTRU SRI

... adresă strict secretă din 2013, trimisă de SRI conducerii DNA, în care se transmiteau informații în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea procurorilor DNA - OBLIGATIE LEGALA PENTRU SRI

prin lege DNA nu are atribuții de cercetare pe fapte de siguranță națională - CORECT,

SRI nu are atribuții informative pe fapte de corupție FALS

Colaborarea între magistrați și serviciile de informații este interzisă prin Legea 303/2004. - FALS. LEGEA INTERZICE CA MAGISTRATII SA FIE INFORMATORI SAU OFITERI SAU COLABORATORI, IN NUME PERSONAL

Mai mult, în document, SRI invocă articole secrete din respectivul protocol și impune la final regula ca “datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului necesității de a cunoaște, fără a fi introduse în dosarul cauzei” - OBLIGATIE LEGALA; SRI NU ISI POATE DIVULGA SURSELE, FIE ELE INFORMATORI, FIE OFITERI

Existența unui protocol de cooperare între SRI și marile parchete pe dosarele penale încalcă flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor care prevede interdicții și sancțiuni severe:

“Art. 7 – (1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații. - CE AU IN COMUN UNA CU CEALALTA? COLABORAREA SRI CU MINISTERUL PUBLIC ESTE OBLIGATORIE PENTRU FRUCTIFICAREA INFORMATIILOR OBTINUTE DE SERVICIU. IN PLUS, ESTE OBLIGATIA OFITERILOR SERVICIULUI SA FURNIZEZE PARCHETELOR INFORMATIILE OBTINUTE, DACA ACESTEA PRIVESC POSIBILE INFRACTIUNI

ETC.ETC.ETC.
*

This post has been edited by dacis: 10 May 2018, 19:50

--------------------
dacis
+
maho
post 10 May 2018, 20:15
Post #4857

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(ady77 @ 10 May 2018, 17:17)

Pai sa-l punem pe vivi la loc (in) p.m. tongue.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
ady77
post 10 May 2018, 20:35
Post #4858

راحتزیل یو

Pe langa Viorica, Ponta e parfum.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
maho
post 11 May 2018, 09:43
Post #4859

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

E. De cand a revenit psd-ul cu guvernele, e din ce in ce mai rau cu p.m.-ii.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
vi_escu
post 11 May 2018, 12:31
Post #4860

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Achitat si Grebla. Quo vadis dna?

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
181 Pages « < 160 161 162 163 164 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 04:10
Forum Renault