cea mai "quiet" solutie de racire a proc ului, stau cam prost cu nervii
![]() ![]() ![]() |
cea mai "quiet" solutie de racire a proc ului, stau cam prost cu nervii
..IcemaN.. |
![]()
|
||
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|||
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Cateva sfaturi:
- Carcasa mare de calitate (si eventual din aluminiu) - HDD silentios (pentru mine nu exista altceva decat seagate) - Placa video pasivizata (cu un radiator mare de procesor - fara ventilator) - Chipsetul pasivizat (cu un radiator maricel de procesor mai vechi - fara ventilator) - Sursa de calitate cu un singur ventilator cat mai mare (amplasat in interior nu in spate ca la majoritatea) - Pe procesor - un radiator CAT MAI MARE SI MAI PERFORMANT si un ventilator cat mai mare si mai silentios alimentat in 5V. - Peretii carcasei captusiti cu vatelina pe interior pentru prevenirea rezonnantelor. Cam asta am facut eu la calculatorul meu si rezultatul este foarte bun. Practic ziua nu se aude decat daca apropii urechea la 10 cm. Noapteai se aude foarte putin. . This post has been edited by cristimm: 1 Nov 2005, 09:43 |
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
un cooler silentios si care isi face si treaba e asta : COOLER TITAN SOCKET A D9TBCU35
ca recomandare un cooler cu cat are mai mult cupru cu atat raceste mai bine (disperseaza caldura). asta are doar o pastila de cupru.economie de material de... de auzit nu se aude pe asta il am eu montat pe pc acum. si e si ieftin cam 10 euro. din pacate la mine urla sursa de curent... intr-adevara solutiile silentioase exista dar si costa mult din pacate. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
Ca sa nu faca galagie un pc ar trebui sa aiba pise de calitate in el, deci fara procesoare amd si stiu io ce placi video de cacao. Astea bune nu se incalzesc asa de tare deci mai putine ventilatoare.
Carcasa sa nu fie din aia cu tot felul de ciudatenii si ventilatoare....mai stiu pc uri care fac mai mare zgomot decat un logan... |
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Mr_K @ 8 Nov 2005, 22:35) ce ai cu amd-urile? exista amd care sa se incinga si exista si amd-uri care nu se incing! la fel exista si la intel... pune mana pe un prescott lga ca ala sta in 70 de grade cica normal.. asta nu se incinge? iar amd nu e firma de garsonniera care a aparut de ieri si face ceva acolo mult si prost. amd se numeste concurenta intel si e ditamai gigantu de firma.. (ca nu fabrica decat procesoare.. asta e partea a 2-a ca mai aud pe cei care zic ca intelu ce smecher e ca face si placi de baza, si chipseturi si .. de toate.. ) asta e alta discutie.. dar ramanem la . AMD e un procesor care este comparabil din toate punctele de vedere cu unu facut de intel sau de nec sau ibm , apple etc.. (ma refer la randament, temperatura, performante.. etc.. intr-un cuvant ceea ce stabileste calitatea.. daca vrei sa continuam putem deschide topic separat dar intel nu e egal cu bun si amd prost, asa cum nu se poate zice nimic despre nvidia bun si ati prost, cum desigur nu cred ca isi perite careva sa spuna ceva despre calitatea firmei bmw si cea mercedes.. amandoua sunt firme credibile, cu vechime in meserie , care se afla in competitie si nu putem afirma ca daca vrei masina ia mercedes, sau ia bmw ca ailalta e naspa.. -same thing amd si intel.. daoar ca in cazul procesoarelor exista doar amd si intel in principal si mai sunt cativa care sunt pe domeniul lor si cu segmentul lor de piata care nu pre ni se adreseaza (nec - procesoare de servere multiprocesor, ibm-server single procesor dar de alta natura fata de xeon,opteron,itanium..etc, apple face procesoare ..stim si noi. mac-uri care se invart in lumea lor de mac.. etc). |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(GABONE77 @ 8 Nov 2005, 22:13) din asta am eu....bagat la 800 de ture, tine xp2400+ la 49 de grade. Supermultumit. Recomand. QUOTE Ca sa nu faca galagie un pc ar trebui sa aiba pise de calitate in el, deci fara procesoare amd de cand un procesor face galagie? ![]() This post has been edited by ssilviu: 9 Nov 2005, 08:16 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Asi @ 9 Nov 2005, 01:33) [...] (ca nu fabrica decat procesoare.. asta e partea a 2-a ca mai aud pe cei care zic ca intelu ce smecher e ca face si placi de baza, si chipseturi si .. de toate.. ) asta e alta discutie.. [...] mai buiatu', amd a fost, este si va fi cel mai tare producator mondial de eeproame, flashuri si alte nevolatile din astea... ca sa nu dau decit un exemplu. isi face si cipseturile pentru procesoare, poate ai auzit de 756, primul pentru k7? apple nu fabrica nici un fel de procesoare, in apple a fost motorola, apoi ibm + motorola, apoi ibm si in curind intel.... ontopic, faci underclocking si montezi pe tot ce se incalzeste cel mai mare radiator gasibil si sa vezi atunci silentium! |
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
...pt cei ce vor un sistem silentios:
toate ventilatoarele: ball bearing (inclusiv ala de sursa schimbat daca e cazul...) avut grija la sursele de vibratie prindere hdd, cd, etc... curatat bine de praf tot sistemul ![]() bagat filtre la admisiile de aer (eu am pus filtru de hota lipit cu powertape) si un bonus de stil, asta in masura in care sistemul e racit cum trebuie, aplicat placi de pluta pe interiorul carcasei (se gasesc la Billa sub diverse forme pt pus pe masa la scurs pahare ...etc... exista si de dimesiuni mari cu cca. 3 mm grosime!) toate astea la preturi accesibile ![]() succes! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(walleye @ 9 Nov 2005, 15:39) mai buiatu', amd a fost, este si va fi cel mai tare producator mondial de eeproame, flashuri si alte nevolatile din astea... ca sa nu dau decit un exemplu. isi face si cipseturile pentru procesoare, poate ai auzit de 756, primul pentru k7? apple nu fabrica nici un fel de procesoare, in apple a fost motorola, apoi ibm + motorola, apoi ibm si in curind intel.... ontopic, faci underclocking si montezi pe tot ce se incalzeste cel mai mare radiator gasibil si sa vezi atunci silentium! uitasem ca mai nou se baga si amd la chipseturi.. dar oricum nu-s asa recunoscuti.. per total amd-urile merg ideal nu cu chipset amd ci cu nvidia.. parca si sis avea ceva interesant la amd, sa nu mai vorbim de via cu raposatele kt-uri care au facut revolutie prin era thunderbird-palominio apple nu face procesoare.. asa credeam.. oricum ma refeream la minunatele G3 G4.. cine le face? .. in fine nu asta era scopul.. ci doar ca Mr_K facea o confuzie si m-a deranjat ce zice de amd cum ca ar fi niste *** care fac procesoare in vaporezia si ca sunt de toata jena.. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
Recunosc nu imi plac amd urile. Nu de alta dar toate pc urile amd care le-am vazut mergeau naspa....oricum la pc uri este ca si la masini, daca nu ai grija de ele nu functioneaza normal.
|
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
La ora actuala AMD are 2 sau 3 procesoare PESTE cel mai tate procesor INTEL.
![]() |
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Mr_K @ 10 Nov 2005, 00:11) Recunosc nu imi plac amd urile. Nu de alta dar toate pc urile amd care le-am vazut mergeau naspa....oricum la pc uri este ca si la masini, daca nu ai grija de ele nu functioneaza normal. Probabil ca foloseau placi de baza de toata jena : chipset-uri slabe, implementare slaba a traseelor, condensatori prosti. Cand doresti sa faci ca firma un calculator ieftin pui cel mai ieftin procesor (in general AMD) si cele mai ieftine componente : placa de baza, hdd, etc. Si astfel iese un calculator de tipul amintit mai sus. La care se adauga si software neupdatat corespunzator : bios, sistem de operare, etc. ![]() Un procesor Intel e mai scump decat concurenta si unde dai cu 20-50 euro mai mult mai pui si la placa de baza un 5-10 euro care fac diferenta, rezultand stabilitatea dorita. Fac pariu cu tine ca in sistemele pe care le-ai vazut nu erau placi de baza Asus, Abit, Msi sau daca erau sigur nu aveau ultimul bios pus pe ele si nici ultimele update-uri la drivere si sistemul de operare. Cum spuneai daca nu ai grija de ele ... |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Asi |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Asi @ 9 Nov 2005, 17:11) uitasem ca mai nou se baga si amd la chipseturi.. dar oricum nu-s asa recunoscuti.. per total amd-urile merg ideal nu cu chipset amd ci cu nvidia.. parca si sis avea ceva interesant la amd, sa nu mai vorbim de via cu raposatele kt-uri care au facut revolutie prin era thunderbird-palominio apple nu face procesoare.. asa credeam.. oricum ma refeream la minunatele G3 G4.. cine le face? .. in fine nu asta era scopul.. ci doar ca Mr_K facea o confuzie si m-a deranjat ce zice de amd cum ca ar fi niste *** care fac procesoare in vaporezia si ca sunt de toata jena.. pai amd se baga la chipseturi nu mai nou ci de mai demult! a existat o vreme in care daca vroiai athlon nu gaseai decit placa de baza cu chipset amd. g3 si g4 sint bazate pe arhitectura POWER a ibm-ului. derivate din ea erau vechile powerpc, realizate in colaborare cu motorola. g[345] insa sint strict ibm. iaca aici mai multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_POWER apropos, pe acolo scrie pe undeva ca al mai fortos din serie ii da la fund lui sx6 de la nec. |
--------------------
Alco
Century
628
|
|
Asi |
![]()
|
QUOTE(walleye @ 10 Nov 2005, 15:27) pai amd se baga la chipseturi nu mai nou ci de mai demult! a existat o vreme in care daca vroiai athlon nu gaseai decit placa de baza cu chipset amd. apropos, pe acolo scrie pe undeva ca al mai fortos din serie ii da la fund lui sx6 de la nec. nu te contrazic cu amd.. poate n-am prins vremea.. desi stiu ca si pe k6 era chipseturi VIA , si incolo tot nvidia/via/sis poate doar la primele athloane pe SlotA si poae k5 sa fi avut alceva, sau poate si astea mai actulae si nu eram interesat de subiect la momentul ala cat despre nec.. ma refeream la topul ala cu cel mai puternic calculator din lume.. unde este earhsimulator parca.. cu muuuulte procesoare NEC |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
walleye |
![]()
|
|
--------------------
Alco
Century
628
|
|
Asi |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 17:54 |