O simpla Dacia 1300, mai batrana ca mine,din '74(dar se tine mai bine)
![]() ![]() |
O simpla Dacia 1300, mai batrana ca mine,din '74(dar se tine mai bine)
db85amd |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 29 December 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) Imag009.jpg ( Size: 288.3k ) Number of downloads: 2903 Imag010.jpg ( Size: 302.54k ) Number of downloads: 3114 imgp0500.jpg ( Size: 196.98k ) Number of downloads: 2876 imgp0501.jpg ( Size: 192.33k ) Number of downloads: 2873 imgp0505.jpg ( Size: 162.7k ) Number of downloads: 2868 imgp0507.jpg ( Size: 145.75k ) Number of downloads: 1393 imgp0508.jpg ( Size: 164.78k ) Number of downloads: 1265 |
||
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|||
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.634 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
BH 59 FIF |
![]()
|
![]() Membru cu Break Group: Members Posts: 1.456 Joined: 13 July 06 From: Tara Crisului ![]() |
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-frantuz...5603-s8220.html Mi se parea mie ca o stiu de undeva
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break Alpineliebe
1986
- BH 59 FIF http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y
Cumpar priza aer capota R19 16v ph2. |
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce sa zic dar acum o saptamana era la alt coleg de forum.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
arata super oricum
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
db85amd |
![]()
|
@mihai1677 cred ca am scris rromaneste ca ASEARA am luat-o
deci....e logic si clar ca pana ieri NORMAL a era a altui coleg de pe forum... ai postat ca si cum am zis ca o am de 2 saptamani :? This post has been edited by db85amd: 29 Dec 2008, 12:53 |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Colegu' de la care ai luat-o chiar lauda partea cu caldura, iar acum tu spui ca nu ai caldura?
![]() Apropo, tu ai luat-o cu mia de euro, sau a luat-o altcineva intai si ti-a mai bagat si tie pret peste? ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Au caldura daciile astea daca te ocupi putin de ele. Asta are si radiator de cupru? Daca da asta are caldura mai ceva ca o masina straina. Dar trebuie efectuate niste lucrari de intretinere enervante.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
db85amd |
![]()
|
@merced daca iti zic la ce pret derizoriu am luat-o...nu ma crezi asa ca mai bine nu zic..
@ mr_devil83 detaliaza daca vrei te rog cam ce tr facut pr a-i face caldura.nu-i graba,macar pt iarna viitoare sa-i fac caldura ca iarna asta am zis ca nu o sa merg cu ea la radiator de cupru te referi la cel din fata de apa sau cel de caldura? ms |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
scuze, calorifer de cupru
![]() Deci in primul rand trebuie sa cureti bine de tot circuitul de racire al masinii. Furtunele care pleaca de la pompa de apa spre calorifer de asemenea sa fie bune si neobturate. Caloriferul curatat bine, sa nu prezinte in interior depuneri si robinetul de caldura sa functioneze bine. Faci o aerisire calumea, asta dupa ce te-ai asigurat ca: termostatul este bun, isi face datoria, motorul este curat, nu are depuneri de oxizi pe traseele de racire. Etansezi bine grila aia din fata, de la calorifer, o sa gasesti topicuri legate de chestia asta o gramada. Sub bord, clapele alea de directionare a aerului sa fie functionale si sa se deschida, alea care dau aer la picioare si parbriz. Aeroterma masinii sa functioneze, nu doar sa bazaie, pur si simplu sa functioneze BINE, cred ca tu ai modelul ala cu motorul lung, cu 2 suruburi pentru reglajul axial. O sa vezi ca ai un motor de aeroterma de rahat dar de functionarea lui depinde incalzirea habitaclului. Pe scurt cam astea ar fi indicatiile, dar daca te apuci si te incurci pe parcurs noi suntem aici ca sa te ajutam. ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
db85amd |
![]()
|
ms mr_devil83 pt sfaturi,totusi ai vrea sa-mi dai YM tau poate cand ma apuc de ea mi-a mai usor sa te intreb seara 2-3 vorbe repede decat sa astept sa postezi aici.ms
sau uite mess-ul meu db85amd@yahoo.com sal |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
fiderzen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.063 Joined: 5 March 04 From: bucuresti-militari ![]() |
caldura ca in bmw nu o sa ai
![]() am si eu un e21 din `78 si ala chiar are caldura fata de dacie ![]() |
--------------------
BMW
e36
320i sedan
|
|
loganfan2008 |
![]()
|
![]() Volvo Group: Members Posts: 392 Joined: 6 May 08 ![]() |
si inca un sfat: izoleaza bine-bine (cu spuma) pe langa calorifer deoarece aerul il va ocolii (vezi sa nu fie obturata trecerea aerului printre acele aripioare)
PS: pune-i repede niste oglinzi laterale originale, dinalea vechi cromate ![]() |
--------------------
Volvo
S40
1996 Swedish car
|
|
db85amd |
![]()
|
ma lamureste si pe mine cineva de ce unele dacii cum este asta au avut seria in spate in portbagaj?si de ce are unele elemente diferite cum ar fi crom la stopurile spate sau la ramele nucilor de deshidere a usilor pe interior?ms
|
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu am condus prima oara ROD-u dupa acest forum:)
si chiar imi place cum merge. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
ca sa ne basicam si noi putin
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
La inceputuri, Dacia 1300 avea seria in portbagaj, dar si pe placutele mici de pe contra-aripa. Sa o stapanesti sanatos, ma refeream ca intre fordV6 si tine a mai fost un coleg propietar, chiar ma bucuram pt el ca a luat asa bijuterie. Tine-o cat mai originala.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
db85amd |
![]()
|
nu,nu are rost sa mentionez aici pretul,oricum nu are de-a face cu "mia de euro" pe care o preconiza coegul mai sus
am dat un pret bun ca pt o dacie veche de tinut da,o sa o tin cat mai originala,nu sunt vreun racer impatimit sa-i pun cine stie ce balciuri pe ea |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
tzepesch |
![]()
|
altfel te renegam
![]() |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Cele cu seria in portbagaj sunt cu componente frantusesti (pana la jumatatea anului '72) si care aveau 2 tablite pe contra-aripa in forma de romb care aveau afisat tipul de caroserie (R1170 care era de renault 12) iar celelalte fara serie in portbagaj sunt romanesti
|
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
cateva poze la motor se poate??
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ciprianeduard @ 6 Jan 2009, 21:25) Cele cu seria in portbagaj sunt cu componente frantusesti (pana la jumatatea anului '72) si care aveau 2 tablite pe contra-aripa in forma de romb care aveau afisat tipul de caroserie (R1170 care era de renault 12) iar celelalte fara serie in portbagaj sunt romanesti A mea e din'73 si are seria in portbagaj.Avea si tablita in forma de romb. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.895 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Eu tind sa cred ca a avut caroseria schimbata, ca Daciile vechi nu aveau dunga aia sus la priza de aer pe montantul spate...oricum, arata bine, imi aduce aminte de una din masinile copilariei mele, Dacia 1301 a bunicului meu, fabricata in 71 parca, care avea totul frantuzesc pe ea...
Sa o stapanesti sanatos si sa nu o "tunezi" stil Vitan... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 13 Jan 2009, 11:41) Eu tind sa cred ca a avut caroseria schimbata, ca Daciile vechi nu aveau dunga aia sus la priza de aer pe montantul spate.. la dunga aia, co-forumistii nostrii ii zic vipusca si se zice ca in unii ani a fost, in alti ani n-a fost. Uita-te aici. Eu nu cred ca a fost schimbata caroseria ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
db85amd |
![]()
|
b06fcn eu cred ca crezi prost,are si un vecin o dacie din 73-74 si are si aia dunga aia.o are de noua si daca ii zic ca are caroseria schimbata,precizez inca o data ca o are de noua masina deci e unic proprietar,asa....daca ii zic ca are caroseria schimbata si nu e asa originala cred ca o sa ma ia la bataie
![]() asadar...mai cauta/citeste/invata.numai bine iar pt tipul de mai sus,si asta are placutele alea la motor,inclusiv cea rombica ps:b06fcn tu ce zici ,care au avut si care nu dunga din aia?intre care ani? This post has been edited by db85amd: 13 Jan 2009, 18:34 |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
Merced |
![]()
|
Cam disparuse "vipusca" prin '72-'73 cred...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.895 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Se vede ca traim in Romania...si ca unii nu stiu sa ia ca atare un compliment sau o parere...faptul ca am spus ca am impresia ca are caroseria schimbata nu e legat doar de vipusca - merci OV ca nu stiam ca ii zice asa - ci si de lampile de mers inapoi, care nu au existat niciodata pe modelele cu bari subtiri si tampoane mari, ci doar pe cele cu bari subtiri si tampoane mici...Si mai stiu ca toate Daciile cu tampoane mari pe care le-am vazut/avut in familie, nu aveau acea vipusca si aveau frana de mana sub volan, in timp ce unele Dacii cu tampoane mari si frana de mana la podea aveau vipusca. Avand in vedere ca masina ta are frana de mana sub volan - asa mi se pare din poze, scaunele fiind prea apropiate, am facut deductia logica...
Si dupa cum probabil stii, la Dacii caroseria noua includea si panoul spate, care avea gauri de lampi de mers inapoi incepand cu un anumit an pe care, din pacate insa, nu il stiu... Faptul ca mai are si un vecin o masina la fel, iar nu e relevant, pentru ca si eu am un amic care avea Dacie din 1971, la fel ca a bunicului meu, la care a schimbat caroseria si arata acum cativa ani ca una de Canada - cunoscatorii stiu ce inseamna... Asadar... draga "apropitar" de Dacie, reiterez urarile transmise mai sus si, ca sa te citez corect, ''cauta/citeste/invata" sa scrii corect, nu cacofonic "eu cred ca crezi"... La fel de bine... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
db85amd |
![]()
|
in primul rand,draga rroman vz ca cacofonia inseamna cand se foloseste "ca" urmat de un cuvant care inepe cu "c" urmat de o VOCALA de ex, "ca cafeaua",neincluzandu-se in cacofonie si "ca crezi"
doi la mana nu scriu poate corect ca ma grabesc cand tastez,vz ca asta e forum pt discutiile despre masini,piese etc nu e forum pt carcotasi legat de toate indiciile dupa care te iei tu la detectarea anilor de fabricare a daciilor,te inseli daia mea are frana de mana intre scaune.si vz ca au fost FOARTE MULTE particularitati care te fac sa crezi(nu pe tine,asa in general vb) ca e facuta pana in 72 sau dupa 74,am dat un exemplu oricum imi pare rau ca am nimerit pe forumul asta,am facut-o din simpatie pt dacia asta,nu stiam de toti carcotasii de aici care mai preusus de a da un sfat,parere este a gasi,specula greselile aparute involuntar pt ca unii,ca mine,se grebesc la tastat,etc.. si da,b06fcn,se vede ca traim in rromania,doar esti rroman nu?si vad ca rroman get beget ca ai avut numia dacii in familie ai crescut in dacia vad.eu unul am crescut in bmw de la un an,mi-au trecut prin mana zeci de bmw-uri,poate ca vb germana mai bine decat vb altii rromana(si lasa cum scriu aici,multi fac greseli de scriere pe forumuri) si poate ca am fost in germania de ate ori nu poti tu numara,te asigur.si nu am fost la cules de capsuni cu fundul,am fost din pasiunea pt marca bmw,sa vizitez fabrica,sa caut colectionari etc,dar in fine,nu am aici cui sa vb despre bmw-uri. pt cultura ta personala,cauta pe bmwzone.ro postari de-ale mele,sa vezi daca acolo vb asa,daca par iritat de situatie sau alte prostii dastea,pe care aici pe forumul de dacioti nu am cum sa le evit pt ca dau de carcotasi.sunt sigur ca dupa postul asta vei posta iar,cu replici,ca de,asa e rromanul,are in sange dorinta de razbunare ps:ca sa iti demostrez ca traiesc cel putin moral si spiritual mult mai departe decat rromania,imi cer scuze ca nu am luat ca atare parerea ta legata de vipusca aia,dar cum am zis si mai sus,crede-ma ca dacia nu e masina care dupa anumite indicii sa iti arate exact anii de fabricatie.sunt exceptii,muuuulte exceptii,daca ei in 76 au mai avut cateva caroserii din 73 neasamblate crede-ma ca nu au ezitat sa le bage la asamblat si mai apoi sa le scoata pe banda,tocmai ieri imi vorbea un profesor universitar din pitesti despre DEBANDADA TOTALA care era la dacia la mioveni in anii 70 plus ca,tot de la acelasi prof univ am aflat,in functie de tarile pt care era acuta sa se exporteze,caroseria avea anumite particularitati. This post has been edited by db85amd: 15 Jan 2009, 09:08 |
--------------------
Dacia
1300
1974
- B 35 ROD
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
EEE ti-a sarit sitie mustarul daca te-a contrazis cineva....
Nu cred ca asta este solutia... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 06:05 |