DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

105 Pages « < 29 30 31 32 33 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Invazia musulmana., Motiv de ingrijorare?

Liviu
post 21 Oct 2015, 13:35
Post #901

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Klaus, situatia e cu multe nuante de gri, intr-adevar (nu, nu filmul ... ).
Dar nu stiu, eu unul parca nu pot sta sa ma uit cum mor altii langa mine (indiferent de motiv), mai ales daca pot sa fac ceva.

Cu radicalizare si islam si musulmani si pericole , da, este o societater cu multe tulburari si cu multe probleme, unele chiar la nivele de baza, de doctrina ... dar acum, ce faci? ii lasi sa moara sau incerci sa ii aduci mai aproape de nivelul tau de civilizatie sau cultura.

Modul in care este pusa problema acum (si tratata de altfel) este complet gresit, sunt de acord .. dar nu cred nici ca solutia suprema este inchiderea granitelor sau impuscarea lor. Consider ca o solutie de moment ar fi o intarire a controlalelor, nimeni sa nu treaca neamprentat si identificat, in felul asta putand fi verificati si urmariti cat de cat pe teritoriul europei. Ai facut o boacana? pac .. apari cu stampila neagra in baza de date si oriunde ai fi in Europa, pa, si pusi ... te intorci de unde ai venit.
Problema nu este faptul ca sunt lasati sa vina si ca sunt ajutati .. problema se pune ca nu se impune mai evident respectarea legilor europene.

Dupa cum am zis mai de mult (nu pe forumul asta insa) societatea nu doarme, doar ca reactioneaza greu. orice masura care afecteaza milioane de oameni nu se implementeaza peste noapte. Dej ase vad reactii diverse si eu unul sper ca ratiunea se va face simtita in cele din urma ... dar nu violenta si nu razboiul.

Problema o reprezina (din totdeauna) extremistii .. si "ai lor" si "ai nostri" care nu fac nimic bun, doar creeaza mai multa tulburare intr-o situatie deja tulbure.

Eu unul nu sunt nici sinugicas si nici fanatic ... dar incerc sa analizez situatia prin prisma mea de valori care se pare ca difera mult de a "extremei".

<span class='edit'>21 Oct 2015, 13:39:</span>
QUOTE(Garett @ 21 Oct 2015, 13:32)
Tu ai văzut avioanele alea intrând în WTC?  Sau faci parte dintre cei care cred în teoria "constipatiei", aia cu "au fost date jos de CIA"? Ai văzut atentatele de la Londra, Madrid sau Paris?
Sau astepti sa vina "în vecinătatea ta" sa ai "o cauză reală"?
Personal prefer sa nu ajung în situația sa-mi fie afectată viata, dacă asta înseamnă ca arabii sa fie dati afară din Europa, vorba preshului: Ghinion!
Decât să plângă mama mai bine plânge mă-sa!
*

Adevarul e ca acele atentate s-au intamplat in tari cu o imigratie masiva de musulmani si asa s-a ajuns la situatiile alea incendiare. Nu vezi ironia situatiei? Nu are legatura una cu alta ... demonstatia a fost deja facuta: daca un terorist coace un atentat suficient de atent, nu o sa il opreasca absolut nimic sa isi puna planul in aplicare.
De asta nu imi este mie frica de existenta unor eventuali teroristi intre refugiati ... pentru ca aia daca chiar vor sa faca ceva, o fac si fara sa ajunga pe aici cu refugiatii. Exista moduri mult mai elegante de a intra intr-o tara ...

Tu ajungi sa discriminezi milioane de oameni pentru faptele unor dezaxati. Repet exemplul de "dincolo" : tie iti convine sa fii tratat ca un cersetor jegos care cere bani mereu si vrea sa stea pe social sau ca un hot? Ca doar co-nationalii nostri asa ne "picteaza" in vest (iti spun asta din experienta). Daca nu iti convine sa fii asociat cu ei si sa fii tratat ca atare, atunci te rog sa te mai gandesti putin cand ii pui pe toti in aceeasi oala.

This post has been edited by Liviu: 21 Oct 2015, 13:44

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luck33ro
post 21 Oct 2015, 15:04
Post #902

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(yoncv @ 21 Oct 2015, 14:04)
Daca vede Tonel cum vorbesti de prietenii lui americani ai bagat-o pe maneca! biggrin.gif
*

Ii rezolva rusnacii intr-o luna happy.gif

--------------------
+
radian
post 21 Oct 2015, 16:17
Post #903

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Liviu @ 21 Oct 2015, 12:31)
... "Islamul" ca concept, ma lasa la fel de rece ca si "crestinismul" ... eu ma uit ca e vorba de oameni in belele pe care pot sa ii ajut (putin, mult, nu are importanta)...
*

Vezi tu problema e ca "islamul" nu zice la fel de tine. Sharia zice clar ca este datoria oricui musulman sa execute pe cei care sunt necredinciosi si pe cei care-si schimba religia.

Orice comunitate de muslimi cand ajunge suficeint de puternica refuza sa mai recunoasca autoritatea statului gazda si proclama guvernarea sharia.

In "Declaratia de la Cairo" din 1990 semnata de absolut toate statele arabe / musulmane (adica si de siiti si de suniti si de kurzi si de ce alte soiuri or mai fi existand) se zice clar ca orice comunitate musulmana trebuie sa se guverneze dupa sharia.

Nici o tara araba nu a semnat Declaratia Universala a Drepturilor Omului tocmai pentru ca aceasta stipuleaza dreptul fiecarui om sa aleaga daca vrea sau nu sa creada in una sau alta dintre divinitati, pe de o parte, iar pe de alta parte sustine egallitatea in drepturi a barbatului si a femeii. Adica Declaratia Universala a Drepturilor Omului contravine flagarant shariei.

Sharia nu este vreo lozinca gaunoasa a ISIS ci idealul in viata al intregii cumunitati musulmane.

QUOTE(Liviu @ 21 Oct 2015, 14:35)
... Adevarul e ca acele atentate s-au intamplat in tari cu o imigratie masiva de musulmani si asa s-a ajuns la situatiile alea incendiare...
*

Pe de o parte militezi pentru toleranta fata de musulmani pe de alta parte realizezi ca o imigratie masiva de muslimi atrage dupa sine "situatii incendiare". Esti cumva masochist?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Liviu
post 21 Oct 2015, 16:20
Post #904

expat naiv

QUOTE(radian @ 21 Oct 2015, 16:17)
Pe de o parte militezi pentru toleranta fata de musulmani pe de alta parte realizezi ca o imigratie masiva de muslimi atrage dupa sine "situatii incendiare". Esti cumva masochist?
*

Eram cinic bre ... ce imigratie masiva de muslimi era in iuesei in ~2000

--------------------
. . .
+
klaus
post 21 Oct 2015, 16:25
Post #905

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

daca fara imigratie masiva a fost cum a fost, sa vezi cum o fi cu...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Liviu
post 21 Oct 2015, 16:31
Post #906

expat naiv

Eu zic ca nu o sa fie mari diferente cu atentatele .. in schimb pot sa iti spun la ce o sa fie mari diferente: revolte locale ... cu muslimi jobless care se satura de stat pe minim si, tanjind la mult si moca, o sa faca scandal ... aia da, o sa fie (ca a mai fost, nu de mult). Cativa zeci de ani nu scapam de din astea, pana cand se adapteaza societatile la noile cerinte.

--------------------
. . .
+
klaus
post 21 Oct 2015, 16:34
Post #907

步步

QUOTE(Liviu @ 21 Oct 2015, 17:31)
Cativa zeci de ani nu scapam de din astea, pana cand se adapteaza societatile la noile cerinte.
*

radmasa.gif
Aeeerr!!!

Bine mai, adicalea societatea sa se adapteze la noii veniti, nu noii veniti la societatea pe care o gasesc?

Mai, repet, bag seama ca ti-ar placea sa faci 5 temenele pe zi cu capu' la Mecca intr-un fost muzeu al stiintei transformat in moschee, ca doar nu trebe stiinta, le stie Allah pe toate

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
neumann
post 21 Oct 2015, 16:35
Post #908

Membru autentic

From: Spermezeu

Imi zicea un amic din Braila ca pe-acolo nu suflau tuciurii.. criminalitate in randul tiganimii spre zero, cum incerca unu sa ciordeasca, cum il linisteau cu una dupa ceafa. Era socat sa vada in Bucuresti cat tupeu au aia de cersesc pe la semafor, a vrut sa se dea jos sa ii aplice o corectie unuia..
Acum nu ca fac o analogie cu ciuhabii asistati social care vor mai mult si adaptarea societatii la noile cerinte..

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Liviu
post 21 Oct 2015, 16:49
Post #909

expat naiv

QUOTE(klaus @ 21 Oct 2015, 16:34)
Bine mai, adicalea societatea sa se adapteze la noii veniti, nu noii veniti la societatea pe care o gasesc?
*

Stai satz iexplic ...

De cand e lumea si pamantul asta, cand A a migrat in B, a adus si cultura cu migratia (sarmale din est, gulas din vest ... etc, din astea). Oricat de mult incerci tu sa o tii pe a ta (branza, varza), tot intra si alea inauntru, rezultand, dupa ani si ani, un echilibru.

Acum intra un A indepartat (cultural) intr-un B care este totusi, evolutionist vorbind, mult peste A (din diferite motive). Parerea mea este ca nu va reusi in veci A-ul sa impuna B-ului directia de conduita ... dar efecte or sa fie ... dar nu chiar asa de dure.

Suedia care avea pana acum 2 ani 14% din populatie facuta din imigranti, marea lor majoritate fiind musulmani, nu a avut decat un atentat, in 2010, si ala cam firav (dar totusi atentat, soldat cu raniti).
Deci, in atatia ani, cu foarte foarte multi musulmani in tara, a avut loc un singur atentat ... totusi, au fost revolte cauzate de comunitatile musulmane ... frictiuni exista si vor exista mereu. Intrebarea este cum le vom aborsa si rezolva.

Acum ti-a revenit suflul?

--------------------
. . .
+
klaus
post 21 Oct 2015, 16:51
Post #910

步步

Ia povesteste matale cum sparg aia din Suedia comunitatile de imigranti necompacte si neuniforme, ca sa fie tablou complet

Si ia zi, s-a adaptat societatea la musulmani? S-au convertiti suedezii la islam?

This post has been edited by klaus: 21 Oct 2015, 16:52

--------------------
+
Liviu
post 21 Oct 2015, 16:54
Post #911

expat naiv

QUOTE(klaus @ 21 Oct 2015, 16:51)
Ia povesteste matale cum sparg aia din Suedia comunitatile de imigranti necompacte si neuniforme, ca sa fie tablou complet
*

Asta este una din problemele de abordare si rezolvare la care ma refeream ... nu am zis ca astia fac bine ce fac .. dar cert e ca incep sa se trezeasca.
Problema Suediei e ca e prea inclinata in stanga, ma ales pe organizarea sociala ... ii trebuie un pic de dreapta ca sa se mai echilibreze ...si asta vine acum, SverigeDemokraterna devenind al treilea partid ca marime. Ceilalti 2 sunt unii pe stanga complet si ceilalti pe centru cu usor iz de dreapta ... era clar debalansata scena.

QUOTE(klaus @ 21 Oct 2015, 16:51)
Si ia zi, s-a adaptat societatea la musulmani? S-au convertiti suedezii la islam?
*

De convertit nu s-a convertit nimeni ... in schimb s-a vazut ca in mare musulmanii sunt si ei oameni care pot duce o viat anormala, intr-o societate normala. Si tocmai astia care se incadreaza pe culoarul vestic o sa ii tempereze pe ailalti ... o sa fie liantul intre culturi.

Parerea mea .. putin naiva poate, dar sincer, eu asta cred ca o sa se intample.

This post has been edited by Liviu: 21 Oct 2015, 16:56

--------------------
. . .
+
corbex
post 21 Oct 2015, 17:30
Post #912

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Eu as propune sa fie adus in europa tot orientul apropiat si mijlociu, inclusiv pakistanul si iranul, ca toti sint abuzati de dictaturi religioase sa militare. Ba putem include si Egiptul, ca astia sculptau pisici cu mult timp inainte sa invete grecii sa faca laba.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
klaus
post 21 Oct 2015, 18:18
Post #913

步步

QUOTE(Liviu @ 21 Oct 2015, 17:54)
s-a vazut ca in mare musulmanii sunt si ei oameni care pot duce o viat anormala, intr-o societate normala. Si tocmai astia care se incadreaza pe culoarul vestic o sa ii tempereze pe ailalti ... o sa fie liantul intre culturi.
*
Pai asta e ... tocmai adaptarea imigrantilor la societate, o viata "normala" din punctul de vedere suedez/european.
Adaptarea societatii la imigranti ar insemna sa poarte tate femeile valul pe fata, sa nu faca nimeni blasfemie ca se pedepseste cu lapidarea, femeile sa nu fie tratate ca persoane ci ca anexe ale barbatului etc

--------------------
+
george_scala_2004
post 21 Oct 2015, 18:39
Post #914

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 21 Oct 2015, 17:51)

*

https://ro.wikipedia.org/wiki/Revoltele_din...ckholm_din_2013

http://www.newleftproject.org/index.php/si...iots_in_context

Nu mai zic de jafuri, violuri, crime...si nu doar in Suedia ci si in Franta, Anglia, Belgia, Germania...

--------------------
... ... ...
+
Garett
post 21 Oct 2015, 18:51
Post #915

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Liviu @ 21 Oct 2015, 14:35)
Tu ajungi sa discriminezi milioane de oameni pentru faptele unor dezaxati. Repet exemplul de "dincolo" : tie iti convine sa fii tratat ca un cersetor jegos care cere bani mereu si vrea sa stea pe social sau ca un hot? Ca doar co-nationalii nostri asa ne "picteaza" in vest (iti spun asta din experienta). Daca nu iti convine sa fii asociat cu ei si sa fii tratat ca atare, atunci te rog sa te mai gandesti putin cand ii pui pe toti in aceeasi oala.
*

Stii care e ironia?
Ca fix aceleasi societati care stramba din nas cand aud de est-europeni se fac acum pres in fata unora care n-au absolut nimic in comun cu civilizatia europeana, ba mai mult, o dispretuiesc!
Si de dragul "umanismului" prost inteles si prost aplicat toata sandramaua asta numita pompos "uniune" se duce dracului cand unii inteleg prin "colaborare" doar diktate! Nu ca as plange dupa EURSS, dar repet, ma seaca sa vad ca ni se pune "democratic" pumnul in gura pentru niste invadatori salbatici!
Tocmai dau astia la teve ca "refugiatii" au dat foc unor corturi intr-o tabara din Slovenia!
Asta apropo de nivelul lor...

Btw: cine trage speranta ca "refugiatii" se vor "integra", vor asimila "valorile democratice" si vor compensa declinul demografic din Europa este dincolo de optimism, sau n-a vazut niciodata enclavele musulmane din Vest!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
neumann
post 21 Oct 2015, 21:21
Post #916

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 21 Oct 2015, 19:18)
Pai asta e ... tocmai adaptarea imigrantilor la societate, o viata "normala" din punctul de vedere suedez/european.
Adaptarea societatii la imigranti ar insemna sa poarte tate femeile valul pe fata, sa nu faca nimeni blasfemie ca se pedepseste cu lapidarea, femeile sa nu fie tratate ca persoane ci ca anexe ale barbatului etc
*

Ba da, canadienii s-au adaptat. S-au dus la vot cu dovleci pe cap, pe post de niqab. Lol.

http://www.nationalpost.com/m/wp/blog.html...s/pumpkin-voter

--------------------
... .. ..
+
Han Solo
post 21 Oct 2015, 22:47
Post #917

Potiphar Breen

From: Arstotzka

Nush mah... Mie mi-e frică.

Am o părere absolut arbitrară asupra modului în care se integrară unele populații nord-africane, da' n'as spune ca sunt un adept necondiționat.

Pe de altă parte, iraționalul din mine urlă ca cocoșeniile bazate pe brânză, varză, măgură și negură sunt numa' bune de abluțiuni postprandiale... Semnificativ postprandiale.

Dacă există o soluție la situația asta, rezidă în numere. E cul să o batem în cap cu 'diktat' cât aia tin stânga. Dacă își pierd brusc busola, îi luăm în plin, moment în care ne plângem ca nu există diktat.

Dacă am învățat ceva, e că suma varianțelor e varianța sumei.

This post has been edited by Han Solo: 21 Oct 2015, 22:59

--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
neumann
post 21 Oct 2015, 22:56
Post #918

Membru autentic

Decât ca io unu nu gust magura și negura. Și am alergie la colorați artificiali.

21 Oct 2015, 23:58:
Iar cu numerele. Pana împarti frățește recolta de anu trecut, vine iar vremea secerișului. Și nu poți sa dai foc la hambar. Mai bine nu mai pui griu dacă nu-l poți recolta.

This post has been edited by neumann: 21 Oct 2015, 22:58

--------------------
... .. ..
+
Garett
post 21 Oct 2015, 22:59
Post #919

Membru autentic

QUOTE(Han Solo @ 21 Oct 2015, 23:47)
Nush mah... Mie mi-e frică.

Am o părere absolut arbitrară asupra modului în care se integrară unele populații nord-africane, da' n'as spune ca sunt un adept necondiționat.

Pe de altă parte, iraționalul din mine urlă ca cocoșeniile bazate pe brânză, varză, măgură și negură sunt numa' bune de ablațiuni postprandiale... Semnificativ postprandiale.

Dacă există o soluție la situația asta, rezidă în numere. E cul să o batem în cap cu 'diktat' cât aia tin stânga. Dacă își pierd brusc busola, îi luăm în plin, moment în care ne plângem ca nu există diktat.

Dacă am învățat ceva, e că suma varianțelor e varianța sumei.
*

E de la cidru? smile.gif

--------------------
No Reno Forever
+
neumann
post 21 Oct 2015, 23:01
Post #920

Membru autentic

Tema cu cidru daici. Han solo e religios. Cel mai probabil trappiste.

--------------------
... .. ..
+
Han Solo
post 21 Oct 2015, 23:08
Post #921

Potiphar Breen

From: Arstotzka

Mah, în prinzip sunt multe chestii cu care ne putem șterge la cur.

--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
Markos
post 21 Oct 2015, 23:31
Post #922

fost programator

From: Scursurești Vale

toni, afofis, vercinge..

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
bion
post 21 Oct 2015, 23:57
Post #923

Membru autentic

From: TM

Ti-a scapat porumbelu tongue.gif "care pot duce o viata anormala, intr-o societate normala"

This post has been edited by bion: 21 Oct 2015, 23:58

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
neumann
post 22 Oct 2015, 00:13
Post #924

Membru autentic

- Tată...
- Da, fiule!
- Pentru ce purtăm pe cap pălăria asta bizară?
- Se numește burnuth iar în deșert te apără de soare, răspunde tatăl.
- Aha... dar tată...
- Da, fiule!
- Da' ce-i cu rochia asta pe care o purtăm?
- Este burka, iar în deșert, unde este foarte cald, îți protejează corpul.
- Bun! Dar, tată...
- Da, fiule!
- Ce-i cu pantofii ăștia , cam urâți, pe care-i purtăm în picioare?
- A... sunt babouches și sunt pentru ca atunci când mergi prin deșert, să nu te arzi la picioare.
- Bun... O ultimă întrebare, tată.
- Ce mai este, fiule?
- De ce locuim în Berlin?

--------------------
... .. ..
+
Lord Hades
post 22 Oct 2015, 05:37
Post #925

Memento Mori

From: Brasov

O fi de la incalzirea globala?

Ce zic unii ca o sa primim nu 1600 nu 6500 ci 20k. E superoferta?

Eu personal mor de oftica, cand aud de drepturile omului pt unii.care nu dau 2 bani pe ele. Cum spanac eu sa fiu tot timpul ala corect si sa mi-o iau in freza si sa nu sau cu aceeasi moneda rest? Ar trebui sa mai treaca unii pe la scoala si sa invete despre cruciade ...

Nemtii s-au folosit de turci cand au avut nevoie de sclaveti si au impresia ca o sa repete figura su sirieni. Ghinion ca turcaletii au coeficient de multiplicare urias fata de nemti si a cam inceput sa le dea cu rest.

Problema in final se rezuma la divergentele religioase. Ca daca erau crestini nu se facea atata tam tam. Dar nu sunt.

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
Garett
post 22 Oct 2015, 06:08
Post #926

Membru autentic

QUOTE(Han Solo @ 22 Oct 2015, 00:08)
Mah, în prinzip sunt multe chestii cu care ne putem șterge la cur.
*

In prinzip asa o fi, da' tot "curpapirul" e indicat!
Daca te referi la drepturile omului'n'shit, alea se aplica exclusiv celor care le aplica la randul lor!
Ca asa puytem la fel de bine sa ne aratam toleranta si umanismul fata de tigri, lei, ursi etc sa-i lasam liberi pe strada sa se integreze in societate.
Numai ca s-ar putea sa nu fie reciprocitate in relatia asta...

--------------------
No Reno Forever
+
corbex
post 22 Oct 2015, 12:55
Post #927

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Depturile omului se refera la oameni, zic eu. Mersul biped nu te face om.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
george_scala_2004
post 22 Oct 2015, 14:41
Post #928

Membru autentic

--------------------
... ... ...
+
cristic1982
post 22 Oct 2015, 14:44
Post #929

Membru autentic

From: Pitești

Toata stima daca cehii procedeaza in felul asta!

--------------------
Dacia Duster 2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
+
Liviu
post 22 Oct 2015, 14:48
Post #930

expat naiv

QUOTE(cristic1982 @ 22 Oct 2015, 14:44)
Toata stima daca cehii procedeaza in felul asta!
*

Tu vorbesti serios?

22 Oct 2015, 14:49:
P.S.:
2 User(s) are reading this topic (0 Guests and 1 Anonymous Users)
1 Members: tony-s

Bine ai revenit maestre .. lumea iti ducea dorul deja smile.gif

This post has been edited by Liviu: 22 Oct 2015, 14:49

--------------------
. . .
+
105 Pages « < 29 30 31 32 33 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 23:29
Forum Renault