Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
danchitu86 |
![]()
|
||
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|||
kenuryos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 15 August 06 From: tgv/bv/buc ![]() |
"Inmatricularea mea"
![]() (in primul rand mentionez ca stau in sectoru` 4) 1. RAR- am fost pe Grivitei la rar(dar mergea si in Voluntari) pe la 10.45-11.00 mi se pare k am ajuns, sau chiar mai tarziu din cauza traficului.Nu a fost nevoie de programare la tel, pt k era masina noua. > ghiseu securizare acte: am dat CIV+ copia xeroxata de mine, care TREBUIE COMPLETATA (!!copia,nu originalul!!)acolo cu numele, prenume,cnp, etc- conform unui model de pe perete, factura masina(copie), nu am avut copie la buletin, uitasem, dar nu mi-a cerut. Era o persoana inaintea mea, si a durat maxim 1 min!, dupa care m-a trimis la casierie cu un bonuletz... > casierie : !!IMPORTANT!! de la ghiesu securiz. acte, m-a trimis la casieria de la intarare, unde erau destul de multe perosoane si mergea fff greu, as fi stat acolo pe putin 1.30h!! , dar am avut bafta sa aflu ca MAI EXISTA O CASIERIE intr-o hala mare(aia unde se fac teste la masini), aprox, vis-a-vis de "securizare acte"; in hala aia cum intri, se face stanga pe partea cu o balustrada lunga ce tine pana in capat, sunt multe mici birouri pe aceeasi parte inauntru, se merge pana se da de casierie, acolo nu era NIMENI; m-a costat 109.000; >inapoi la ghieu securizare acte: m-am intors cu factura, mi-am luat CIV securizat si gata! * mentionez k nu am vazut ghisee de dactilorgafiat acte in zona, dar recunosc ca nici nu m-am uitat f atent. 2. UDRISTEI - tipizate fisa de inmatriculare+ cerere inmatriculare+ ambele dactilografiate=100.000 am fost la unul dintre multele chioscuri de acte de acolo, numai cand te vad, te invita sa cumperi de la ei:) (maxim 10 min cu totu`) *tipa de unde am cump. si dactilografiat formularele imi zicea k in general dupa 18.30 seara e mai liber la cozi la udristei, ramane de vazut, poate o sa ma duc asa si va spun apoi... *imi scosesem io de pe net cele doua formulare tip, dar tot atatia bani as fi dat, plus k io fisa inamtriculare o aveam in format A4 pe coala normala, si ei mi-au dat una mai misto, pe hartie lucioasa 3.POSTA - am luat 2 timbre fiscale de 10.000 (5 min) 4.TAXE SI IMPOZITE SECTOR 4 - o data e un sediu la Nitu Vasile (dar nu m-am dus acolo) - sau pe Oltenitei (intre Big Berceni si Brancoveanu) unde am fost eu (tel 332.66.90) aici: copie fisa inmatriculare, copie factura fisc. masina (asta e cea mai importanta), copie BI/CI, copie CIV, cerere tip de la ei. > se pune viza pe fisa de inmatriculare si gata! - la mine era ceva coada, dar in 15-20 min am terminat * nu este musai sa fie platiti cei aprox 170.000 pe loc, ideea e sa fie luata masina in calcul pt impozit( ca de plata oricum nu se scapa ![]() 5. CEC- am fost la cec-u` de pe berceni, nu era nimeni in fata mea > taxa cerificat auto+ taxa inamtriculare auto = 820.000 (pana in 5 min) Acum dosaru meu e GATA si ma pregatesc sa il depun la Udristei, sa vedem cand, azi sau maine... Per total, pregatirea DOSARULUI : am plecat de acasa cu masina la 10.00 si la 13.30 eram inapoi, dintre care pe la diversele institutii am stat : /rar-10 min/+/udristei.tipizate-10 min/+/posta-5 min/+/taxe si imp. 20 min/+ /cec- 5 min/ = 50 min! eh, nici chiar asa fix, da` sa va faceti o idee ![]() |
--------------------
dacia
logan
laureate ar fi un dezastru sa ne placa la toti acelasi lucru
|
|
kenuryos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 15 August 06 From: tgv/bv/buc ![]() |
Continuare
![]() 6. UDRISTEI... * prima data m-am dus seara dupa 18.30 crezand ca este mai liber...fals!! super aglomerat!! si m-am intors acasa:( (de fapt era mai liber numai la ridicat numere) a doua oara m-am dus intr-o zi de marti parca pe la 14.30, si culmea, nu era chiar asa multa lume cum as fi crezut; m-am inarmat cu ceva de citit si multa rabdare, dar nu a fost nevoie pentru ca am intrat cu lumea in vorba la coada despre "starea natiunii" si timpul a trecut mai repede , recomand cu caldura aceasta metoda ![]() > INTAI chitanta pentru numere: de la casierie care e deservita de ultimele 3 ghisee din dreapta, parca 15-16-17..nu mai tin minte exact!! ...sau 14-15-16? - la ghiseu trebuie prezentat BI/CI original; - nr prefernitale costa 490.000; - f important, sa va ganditi din timp ce combinatii de numere vreti, sa aveti o lista de mai multe variante,pentru ca e foarte posibil sa nu mai fie disponibile variantele alese initial, si acolo "presat" de "imprejurari" va fi foarte greu sa te gandesti la altceva pe moment; - statul la coada aproximativ 20 min. > APOI depus dosarul complet (adica): -BI/CI copie si original; -fisa inmatriculare (vizata de directia taxe si impozite)+ copie; -cerere inmatriculare; -cele 2 chitante CEC; -copie RCA+ original; -copie factura masina+ original (e bine sa aveti factura(+copia) si cea cu 0 si cea cu suma totala ca sa evitati orice surpriza, iar functionarul sa-si "aleaga":) ); -CIV+ copie fata verso; -chitanta pentru numere(fie ele preferentiale sau la rand) * FOARTE IMPORTANT!! inainte sa depuneti dosaru` verificati corectitudinea datelor de pe fiecare act (personal, din cauza unei cifre scrise gresit pe RCA, a trebuit sa fac niste drumuri in plus) M-am dus intr-o sambata dimineata pe la 10.00, nu era foarte aglomerat, dar nici gol.. oricum acceptabil.Am urmat sfatuile altor useri de pe forum, si m-am asezat la coada la ghiseul 6(deservit si de 7 dupa stalp), unde evident ca a mers mult mai repede, aproximativ 15-20 min.Aici am aplicat metoda descrisa in primul paragraf si timpul a trecut foarte repede.Dupa ce am depus dosarul, mi-a zis functionarul sa revin peste 2 zile sa-mi ridic numerele !!! recomand ca atunci cand va duceti cu fisa de inmatriculare la vizat la dir. taxe si impozite, sa incercati sa si platiti atunci impozitul pe masina si in dosarul final sa fie si dovada platii acestui impozit; nu este obligatoriu, dar toanele unor functionari pot oferi surprize. 7. RIDICAT NUMERE Am fost seara, dupa 18.30, intr-o zi de miercuri. La ghiseele 2-3 de unde se ridica numerele, era mai liber decat la cele de inmatriculari/radieri, respectiv casierie unde era o coada ENORMA chiar si asa seara.. -a trebuit sa am la mine: BI si chitanta pentru numere; -am stat la coada cam 10 min dupa care mi-am luat in sfarsit numerele, talonu` si CIV!! GATA! |
--------------------
dacia
logan
laureate ar fi un dezastru sa ne placa la toti acelasi lucru
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 442 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Foarte utile sfaturile voastre m-au scutit de multe drumuri inutile.
A parcurs si eu etapele inmatriculari. 1.RAR Grivita securizat cartea masini 10.90 ron ,am fost vinerea 03 pe la 8.30 (programul incepe de la 8 la 14.00 ) totul a durat 10 min. Eu nu am vazut nici un butic cu acte prin apropiere (nici nu m-am uitat prea atent ca ningea si vroiam sa intru cat mai repede in masina) 2. Udriste. Am fost luni pe la ora 18.00 ,am facut fisa si cererea de inmatriculare la un butic din zona ,toata afacerea 5 ron. Daca tot eram in zona cec-ului am plati si taxa de inmatriculare si taxa de talon care in total fac 82 ron. Programul cec-ului este pana la 18.30. (se poate pati taxa pt sectoarele 1,3,5 ) dar s-ar putea sa mearga si pt restul sectoarelor. Cand am zis ca vreau sa patesc taxa nu m-a intrebat in ce sector stau, a zis ca imi trebuie 82 ron + buletinul, si gata. 3. Administratia financiara Azi 08.30 administratia finanfiara sector 5 ,se complecteaza o cerere tip, pe linga cerere mai trebuie si copie dupa urmatoarele: -BI/CI - copie dupa fisa de inmatriculare - copie dupa cartea masini - copie dupa facturii pe xerocopi trebuie scris conform cu originalul si semnat. Am depus actele la giseu ,am primit pe loc fisa de inmatriculare cu stampila pe ea si o chitanta cu taxa auto de 4 ron (nu stiu pt ce e aceasta chitanta ![]() Program administratia finanfiara sector 5 (kogalniceanul ) L-V 8.30 - 18.00 Deci nu am avut nevoie de nici un timbru fiscal. 4. Udriste Azi 18.00 ,platit taxa pt nr la rand 24 ron , depus dosarul. Programul : 8.00-20.00 Seara e liber (si ieri era la fel )maxin 3-4 persoale la fiecare giseu. Acte necesare pt dosar: I/CI copie si original; -fisa inmatriculare (vizata de directia taxe si impozite)+ copie; -cerere inmatriculare; -cele 2 chitante CEC; -copie RCA+ original; -copie factura masina+ original (e bine sa aveti factura(+copia) si cea cu 0 si cea cu suma totala ca sa evitati orice surpriza, iar functionarul sa-si "aleaga":) ); -CIV+ copie fata verso; -chitanta pentru numere(fie ele preferentiale sau la rand) copie dupa cele 2 facturi (eu am avut copie doar dupa cea cu zero dar trebuie si dupa cea cu valoare, asa ca am mai alergat un pic ) TREBUIE sa primiti chitanta pt numere inapoi ,pe baza ei ridicati numerele ! Joi pe la 18.00 ma duc sa iau numerele,civ,talon. This post has been edited by dex lada: 7 Nov 2006, 23:48 |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumiri pentru informatiile postate mai sus. Foarte utile si relativ exacte. Micile diferente depin de norocul fiecaruia si de ora la care apelezi la diverse birouri
ieri si azi am luat-o si eu de coada Stau in sectorul 6 zona Crangasi so: ieri Admin financiara pe Calea Giulesti..promti si binevoitori (orele 14-30 durata 30 min din cauza defectarii xeroxului ![]() azi CEC calea Crangasi orele 1300 ~ 5 min = 30+52 ron RAR calea Grivitei orele 1330 aprox 20 min 10.9 ron Udriste 1430 cerere de inmatriculare...2 Ron coada numere 30 min 49+10 Ron coada inmatriculare 1h La coada de la inmatriculari a stat prietena ![]() Peste 2 zile pot sa ma duc sa iau numerele easy as 123 |
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
- B 70 PND DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Spre deosebire de Panda, fiind la sectorul 3, o taxa am platit-o la cec si cealalta la trezorerie sectorului 3. (parca str. Ciresului).
Iar la fisc , in loc de timbre, au luat direct bani. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
ciprian0813 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 14 October 06 ![]() |
Cam asa am inmatriculat eu masina pe firma:
-intocmire dosar a fost o domnisoara draguta si la propriu si la figurat rapid, sfaturi utile 170000 lei -RAR pt. folie ,serviabili dar cam plecati cite 15 minute la povesti,dar reveniti f. amabili rezolvat in 2 minute si 109000 lei -taxe si impozite super operativi max. un sfert de ora,declaratie de impunere compltetata de acasa ,depusa ,stampila pt, fisa ,40000 lei impozit nu e musai de platit ,dar nu merita alta deplasare,apoi taxa de inmatriculare 530000 lei -taxa la CEC eram singur acolo,nu stiau cit e taxa , s-au dumirit 300000 lei 5 minute -stampila asigurari ,rapid eram la cunoscuti de-ai mei -copii xerox la serviciu la grele sa nu am emotii -apoi vineri show la inmatriculari auto, coada , caldura, emotii,am ajuns dupa aproape 1 ora mi-au ceut xerox asigurare, noroc cu baietii de la asigurari care mi-au facut preventiv una si am mers la numere, o doamna draguta 500000 lei nr. preferentiale -joi alta coada ridicat acte si numere, curgeau pilele acolo de inebuneai -am pus numerele si am rupt un suport de plastic usor dar suficient, pe inserate am luat altul cu 100000 lei si 2 drumuri la niste amatori de la moto-velo,dar asta e misto e cu gri , e mai fain |
--------------------
VW
Golf variant
2010
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
cat costa in total inmatricularea unei masini noi acum? (fara spaga)
dar de la 1 ianuarie? |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 19 October 06 From: Iasi ![]() |
Daca imi vine masina pana la sfarsitul anului, mai trebuie sa platesc impozit pe o luna, sau cateva saptamani, anul acesta?
Cat ajunge impozitul pentru masinile cu cc sub 2000 ? (1461 cc) Exista vreun act (link) care sa iti permita sa calculezi valoarea impozitului dupa 1 ian 2007? Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
alin75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 16 April 06 ![]() |
Azi am înmatriculat și eu symbolul meu
Totul a mers ca uns! ![]() Tarife: 1. fisc 52 RON 2. impozit 2 RON 3. CEC 36 RON 4. RAR 11 RON 5. numere preferențiale 25 RON 6. XEROX - am pierdut evidența..... ![]() 7. dactilografiere 5 RON peste 2 zile ridic noile numere. Menționez că totul a fost rezolvat începând cu ora 11.30 și am terminat la 15.00 (cu pauza de rigoare a celor de la Poliție 13.00 - 14.00) ![]() ![]() O seară bună! This post has been edited by alin75: 21 Nov 2006, 20:11 |
--------------------
Renault
X
X
- Gj-xx-XXX
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Sa-l stapanesti sanatos!
Impozitul de 2 RON l-ai platit pentru 2006 pana la sfarsitul anului? Ce ai platit la fisc, dar la CEC? Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
alin75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 16 April 06 ![]() |
Mulțumesc!
Da impozitul este plătit până la sf. anului (diferă de la un județ la altul - presupun!) restul taxelor sunt specifice pentru înmatriculare, fiind taxe fixe. nu mai știu să-ți spun exact cum se numesc pentru că aceste chitanțe le-au oprit la poliție când am depus dosarul pentru înmatriculare (oricum vă prezentați acolo -- precizați că vreți să înatriculați o mașină nouă și totul decurge de la sine....... ![]() Numai bine și ședere plăcut pe la cozi...... specifice în România |
--------------------
Renault
X
X
- Gj-xx-XXX
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Multumesc, numai sa vina odata!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
Pentru cei din Timisoara care vor sa-si inmatriculeze masina singuri e bine sa stie ca RAR-ul este pe Calea Lugojului (DN6 Timisoara Lugoj KM551-760 ) in acelasi perimetru cu vama. Eu cum n-am mai fost demult pe la RAR n-am stiut unde s-a mutat si asta m-a costat timp si nervi. E adevarat ca mi s-a spus ca e in afara orasului pe soseaua spre Lugoj dar acum exista atatea firme, reclame, cladiri si indicatoare incat firma minuscula a RAR-ului trece neobservata si tu tot treci de ea de nu te vezi. Si da-i si intoarce pe o sosea ultraaglomerata cu trafic la greu. Deci atentie timisoreni neavizati la locatia nefericit aleasa a RAR-ului!
This post has been edited by Sorinator: 30 Nov 2006, 22:13 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
azi am citit intr-un ziar iar inmatricularea spre exemplu a unui logan nou de 1.4 de la 1 ianuarie 2007 va costa 159 de euro
![]() |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Corect.
Sunt preturi diferite si intre euro3 si euro4 daca nu ma insel. E vorba de prima inmatriculare. Nu de a doua, a treia, etc. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
gustihor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 November 06 ![]() |
Salutare tuturor! Citesc de mai mult timp pe acest forum mai ales ca m-am hotarat sa-mi cumpar masina noua. Dupa cautari am ales un renault megane sedan la care am platit avansul in 31.10.06. Primul termen a fost 13 dec. dupa care am fost sunat ca se amana pentru 27 dec. Forma de achizitie este "leasing persoana fizica" (poate am gresit, poate nu dar asta e!). Si acum sa revin la topic: referitor la prima taxa de inmatriculare, stie cineva daca se aplica aceasta taxa si pentru masinile noi? Si daca da, atunci unde se poate gasi un "calculator" de taxe pentru acest tip de masini? Am cautat si peste tot am gasit doar calcule ptr second hand. Cand platesc aceasta taxa? Treaba mi se pare destul de incurcata pentru ca la prima inmatriculare va apare societatea de leasing si abia dupa terminarea leasing-ului masina va fi pe numele meu. Nu stiu cum se procedeaza!
Multumesc! Multumesc! |
--------------------
renault
megane
2006 Expression 1.5dci 100cp
- xxxxxx
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
In momentul in care ai platit avansul, nu ai platit si inmatricularea pe perioada leasingului? Eu asa am platit. Am luat un clio symbol in leasing, 3 ani, si am platit pe langa avans si inmatricularea pe perioada in care voi avea numerele date de firma de leasing si RCA-ul pe un an.
Acum urmeaza, cand vine masina, sa platesc inmatricularea provizorie (numerele rosii ) si RCA-ul pe o luna (cat am voie sa merg cu numerele provizorii). |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
gustihor |
![]()
|
Din pacate pe factura apar doar urmatoarele:
1. Coeficient ajustare curs; 2. Taxa administrativa; 3. Valoare reziduala avans; 4. Coeficient ajustare curs; 5. Avans leasing. Ce ar trebui sa fac? Habar n`am! |
--------------------
renault
megane
- xxxxxx
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Cand am incheiat contractul de leasing, am cerut sa mi se dea un desfasurator cu toate taxele ce trebuiesc platite, taxe, comisioane, totul.
Bineinteles, mi s-a trimis acel desfasurator cu taxele, factura sau chitanta care arata ca am platit avansul (dupa desfasurator, rata 0), plus celelalte cheltuieli pe care le-am facut. Acum, nu stiu ce sa va zic, mergeti la persoana cu care ati incheiat contractul si cereti un astfel de desfasurator, care sa va clarifice ce si cat aveti de platit lunar. Restul platii se va efectua lunar, dupa ce intru in posesia masinii. La mine, suma finala (rata finala lunara) este in EUR, acesta incluzand si CASCO, pe care, totusi il platesc separat. (Ex: rata este de 250 E/luna, din care 200 este rata la masina si 50E reprezinta CASCO, pentru care completez fise de plata separate.) |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006 1.5dCi
- B-xx-xxx
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
dacă comand mașina înainte de 2007 și plătesc acciza de 1% (care este inclusă în prețul DDP) și fac înscrierea în ianuarie mai plătesc taxa de înmatriculare? Dar dacă mașina se livrează în 2007?
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
gustihor |
![]()
|
Am gasit ceva interesant: In noul cod fiscal apare un nou articol 221` - Derogare pentru autoturisme - care spune asa: "Prin derogare de la prevederile art.214(2), pentru autoturismele si alte bunuri supuse accizelor, introduse in Romania pe baza unor contracte de leasing, initiate inainte de data intrarii in vigoare a prezentului titlu, si a caror incheiere se va realiza dupa aceasta data, se vor datora bugetului de stat sumele calculate in functie de nivelul accizelor in vigoare la momentul initierii contractului de leasing."
Oare aceasta presupune faptul ca daca prima inmatriculare va fi in ianuarie 2007 voi plati doar ceea ce se plateste acum in 2006, cand am incheiat contractul de leasing? Interesant! |
--------------------
renault
megane
- xxxxxx
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
In cazul in care masina este cumparata (livrata) in Decembrie si inmatricularea se face in ianuarie platesc cumva taxa aia de prima inmatriculare?
Multumesc |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Pai teoretic o platesti cand te duci sa depui actele, implicit ianuarie, si taxele de atunci. Daca e euro4, nu ar trebui sa iti faci griji.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
doresc sa actualizez putin acest topic, deoarece maine dimineata trebuie sa incep demersurile pentru inmatricularea unui logan achizitionat si platit integral (prin credit auto) in decembrie 2006, deci cu acciza de 1 % achitata.
eu am inteles ca in situatia in care masina este achizitionata inainte de 01.01.2007 si are acciza platita, NU se mai plateste taxa speciala de prima inmatriculare, conform diverselor articole de prin ziare. in schimb nu am reusit sa gasesc codul fiscal, respectiv articolul care prevede acest lucru. ma puteti ajuta va rog frumos cu un link pentru a ma documenta, nu de alta insa vreau sa fiu pregatit cand merg la ghiseu la adm financiara, in cazul in care mi se spune ca trebuie sa platesc, sa stiu ce anume sa invoc (in afara de sfinti) part II desi nu am locuit niciodata si nu locuiesc in Ploiesti, recent mi-am facut buletin de Ploiesti. In consecinta masina trebuie sa o inmatriculez in PH. din cate am reusit sa ma documentez aici, pasii ar fi: - mers la RAR pentru securizarea cartii de identitate a masinii - - mers la adm. financiara - platite taxele de certificat inmatriculare si taxe numar - birou acte, - completat nu stiu ce fisa - politie pentru depunere acte ma poate ajuta cineva cu programul de lucru la RAR Ploiesti? cu multumiri, |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Pe site-ul http://www.rarom.ro/, linkul Unde ne gasiti
Ploiesti, str Tragoviste 6 tel: 0244 184 833 Suna la ei. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
sunt in postura de a-mi raspunde singur, o fac totusi, in ideea in care informatia poate fi de folos cuiva.
asadar, logan dci euro 3, cumparat in decembrie 2006, nu este leasing, (acciza platita), - NU am platit taxa speciala de inmatriculare. am platit numai 52 ron |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut, am de facut cateva observatii. Mi-am luat un Logan acum 1 saptamana si acum alerg sa-l inmatriculez. La Taxe si Impozite (eu stau in sector 4) mai trebuie sa prezentati si copie dupa certificatul de casatorie daca sunteti casatorit. Taxa de prima inmatriculare se plateste la Trezoreria (pt. sector 4 - BD Pieptanari 31) maine ma duc sa achit 160EU. Am beneficiat de oferta Dacia si mi-a scazut-o din factura. Sa vedem ce-o mai fi ...
PS - kenuryos, mersi mult de informatii, m-au ajutat foarte mult ... pe la toate ghiseele e o harababura de nedescris. This post has been edited by Tamango: 30 Jan 2007, 14:13 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
hoolap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 January 07 ![]() |
Taxa de prima inmatriculare se plateste cand vine masina noua sau dupa cele 30 de zile(numere provizorii), la inmatricularea finala? (La orizont dl. Sebastian Vladescu a amintit de o reducere a nivelului taxei de prima inmatriculare, conform hotnews.ro http://www.hotnews.ro/articol_64451-Taxa-d...va-reduce_1.htm si n-as vrea "s-o prind" la valoarea actuala )
|
--------------------
Renault
Megane
2007, 1.5dCI
- B
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Se plateste la inmatricularea finala. Adica iti cere politia chitanta atunci cand o inmatriculezi definitiv. Problema e ca nu prea poti trage de timp ca expira autorizatia de circulatie provizorie.
This post has been edited by Tamango: 30 Jan 2007, 17:36 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:40 |