România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
![]() ![]() ![]() |
România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ei na...
Autoritatea contractanta stabilste o serie de criterii pe care ofertantii trebuie sa le indeplineasca pentru a fi elibili, apoi, castiga cel care ofera pretul cel mai mic. Circa jumatate din contractele pe care le am pe firma sunt cu firme de stat, castigate prin SEAP. Un exemplu concret. In domeniul meu de activitate, clientii mei sunt obligati de lege sa-si actualizeze atestatul din 3 in 3 ani. Firmele de stat, la fiecare 3 ani scot aceasta atestare la licitatie pe SEAP. Eu, daca le-am mai facut documentatia in vederea atestarii o data sau chiar de 2, 3 ori, si activitatea firmei s-a derulat fara incidente, adica mi-am facut treaba bine, la urmatoarea reatestare, conform legii nu am niciun punctaj suplimentar, desi s-ar presupune ca le pot oferi servicii mai bune fata de o alta firma care n-a mai colaborat cu respectiva firma de stat. In plus, situatie cu care m-am confruntat efectiv, vine o alta firma cu autorizatii OK dar cu experienta zero, si-ti ia caimacul de sub nas. Eu am "pedigree", firma la care lucrez, este prima firma din tara care ofera astfel de servicii, e un domeniu de nisa, dar in regulamentul licitatiilor nu exista nicio prevedere care sa-ti dea dreptul la un punctaj suplimentar pe motiv de experienta in domeniu. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(radian @ 20 Dec 2015, 15:28) ... in regulamentul licitatiilor nu exista nicio prevedere care sa-ti dea dreptul la un punctaj suplimentar pe motiv de experienta in domeniu. Eu, care am mai pus cate o virgula, doua pe cate un caiet de sarcini, pot sa iti spun ca nimeni nu impiedica pe cel de la autoritatea contractanta sa treaca drept preconditii de calificare un numar de ani de experianta in domeniu, ori contracte in domeniu in vloare de minim XYZ lei in ultimii ani etc.etc.. Metode sunt. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Dec 2015, 15:08) Nu e obligat nimeni sa... nimic. Exista posibilitatea stabilirii drept criteriu de departajare „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic”. Adica un mix de pret si caracteristici tehnice, de calitate, perioada de garantie, servisare etc.etc.. Insa, cum ziceam, e o alegere periculoasa pentru autoritatea contractanta. QUOTE(dacis @ 20 Dec 2015, 16:01) Eu, care am mai pus cate o virgula, doua pe cate un caiet de sarcini, pot sa iti spun ca nimeni nu impiedica pe cel de la autoritatea contractanta sa treaca drept preconditii de calificare un numar de ani de experianta in domeniu, ori contracte in domeniu in vloare de minim XYZ lei in ultimii ani etc.etc.. Metode sunt. Ramane cum am stabilit: legea e gresita din start, pentru ca lasa posibilitatea, in loc sa impuna. Si aici iar trebuie avut grija, pentru ca nu e nevoie de 5 ani de experienta in retelistica si un rulaj de 'j de mii de euro anual ca sa tragi doua UTP-uri si sa pui patru mufe. Este loc si pentru cei mici, la inceput de drum, si pentru cei care au contracte de milioane de euro sub centura. Sa-i *** in gura pe toti aia din politica, lacomi chiar si dupa ce si-au asigurat traiul pentru doua generatii! |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Dec 2015, 17:01) Eu, care am mai pus cate o virgula, doua pe cate un caiet de sarcini, pot sa iti spun ca nimeni nu impiedica pe cel de la autoritatea contractanta sa treaca drept preconditii de calificare un numar de ani de experianta in domeniu, ori contracte in domeniu in vloare de minim XYZ lei in ultimii ani etc.etc.. Metode sunt. Te referi la metodele clasice de acceptare la licitatii a unei singure firme? ![]() |
--------------------
**
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 20 Dec 2015, 17:00) Ramane cum am stabilit: legea e gresita din start, pentru ca lasa posibilitatea, in loc sa impuna... La ce anume te referi, mai precis? ![]() QUOTE(luck33ro @ 20 Dec 2015, 17:34) Daca individu-i nesimtit / plescar / umbla dupa mita, e asa cum zici tu. Daca e doar cinstit, dar patit / fript / ars, e doar un mijloc de protectie. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(marksman @ 20 Dec 2015, 17:00) Problema nu sta atat in legi, cat in persoanele care au de-a face cu ele. Si nu e sudficient sa alegi o firma mare si renumita ca sa fii sigur ca iese o lucrare ca lumea, deoarece coruptia generalizata din Romania trece peste orice renume. Caz concret, maretul contract cu firma Bechtel, o firma mare si renumita pana cand a ajuns la masa cu coruptia de la noi. Rezultatul il stim cu totii. A tocat un miliard fara sa faca nimic. Si dupa acest tun nu numai ca nu a intrat in faliment ca sa scape, ba chiar ne-a facut sa-i mai platim si nu stiu cate zeci de milioane despagubiri. Problema Romaniei pleaca chiar de la atitudinea cetatenilor ei fata de propria tara, este o consecinta directa a complacerii cu ideea cum ca cei care afiseaza sentimente patriotice sunt ipocriti. This post has been edited by paul_p: 20 Dec 2015, 20:08 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Aș mai menționa că, pe lângă legi, există niște regulamente de aplicare
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
luck33ro |
![]()
|
Care se dau dupa bunul plac, ulterior legii. Cateodata se schimba legea cu totul din cauza normelor
![]() |
--------------------
**
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bingo
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Sa revenim la concret...
Lunile urmatoare incep sa intre in malaxorul justitiei cererile de eliberare conditionata ale condamnatilor pentru coruptie. Baieti cuminti, autori de capodopere stiintifice, cei mai multi indeplinesc criteriile legale in vigoare penntru eliberarea conditionata, Singura chestie nasoala (pentru noi, ca pentru ei...) este ca nu s-au prea recuperat pagubele. O schimbare necesara mi se pare mie, in acest context, ca sa nu poata fi propusi pentru eliberare conditionata infractorii condamnati si incarcerati in cazul carora paguba / plata daunelor civile nu s-au recuperat /platit integral. Alta: condamnatii cu suspendare pentru diverse infractiuni care presupun si recuperarea unor pagube sau plata de daune civile sa aiba un termen de 6-12 luni pentru plata banilor, dupa care, daca plata nu s-a facut integral, pedeapsa sa devina cu executare. Astept opinii! This post has been edited by dacis: 20 Dec 2015, 22:27 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Dec 2015, 21:32) Alta: condamnatii cu suspendare pentru diverse infractiuni care presupun si recuperarea unor pagube sau plata de daune civile sa aiba un termen de 6-12 pentru plata banilor, dupa care, daca plata nu s-a facut integral, pedeapsa sa devina cu executare. Astept opinii! 6-12 ce? Zile, ore, minute? |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu e bine. Sa se dea cu suspendare doar daca se recupereaza prejudiciul in avans. Nerecuperarea mareste incarcerarea proportional cu suma respectiva . Stabilim acolo cat valoreaa ziua/punctul de parnaie si facem calculul injineresc
![]() |
--------------------
**
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 20 Dec 2015, 23:12) 1. Sa se dea cu suspendare doar daca se r ![]() 2. Nerecuperarea mareste incarcerarea proportional cu suma respectiva . Stabilim acolo cat valoreaa ziua/punctul de parnaie si facem calculul injineresc ![]() 1. Nu-i deloc rea ideea! ![]() 2. As fi tare curios cum cuantifici asta. Dar asa, ca mecanism juridic concret, nu vorbe. Pentru ca am mai auzit si pe altii si mi se pare ca am repetat si eu povestea ca, pentru paguba nerecuperata, sa se faca puscarie dupa modelul inchisorii datornicilor din epoca medievala. Scenariul era ceva de genul: o luna de puscarie la fiecare salariu mediu brut lunar nerecuperat. Ma gandesc ca Varanul, care mai are de dat (sa zicem, ca am uitat sumele exacte) 2,5 milioane de lei, ar trebui sa faca 1000 de luni de inchisoare, la un salariu mediu brut de (iar aproximez) 2500 de lei. ![]() ![]() ![]() QUOTE(marksman @ 20 Dec 2015, 17:00) Ramane cum am stabilit: legea e gresita din start, pentru ca lasa posibilitatea, in loc sa impuna. Si aici iar trebuie avut grija... Ia zi-i, cum ai scrie tu acea lege, daca nu e buna cum este acum! Dar asa, concret... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
combinati voi unu si doi si in cativa ani ne dam cu curu' de pamant pe aci cum legea ii favorizeaza pe bogati.
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
dacis |
![]()
|
Basca riscul sa ajungi la incalcari ale drepturilor omului fata de care Arabia Saudita ar putea sa para un stat hiper-lberal!
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
luck33ro |
![]()
|
Da de cand furatul face parte din Drepturile Omului?
|
--------------------
**
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Courier, ca are latime fixa
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
Tataie, lasa securismele astea cu atacul la persoana altora. Baga-te si combate pe probleme!
![]() 21 Dec 2015, 11:17: QUOTE(radian @ 21 Dec 2015, 11:15) Daca tii tu bine minte, nici Romania nu a recunoscut la inceput integral si complet / fara observatii declaratia. ![]() This post has been edited by dacis: 21 Dec 2015, 11:17 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pai problema ce mai mare esti matali.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dacis |
![]()
|
Ok. Urmatoarea problema, in ordinea importantei!...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
luck33ro |
![]()
|
Votul real uninominal si 300 de parlamentari cum a iesit la refendum.
|
--------------------
**
|
|
Markos |
![]()
|
Băsistule!
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
luck33ro |
![]()
|
![]() 21 Dec 2015, 17:40: Macar sa respecte Constitutia daca de noi nu le pasa .... This post has been edited by luck33ro: 21 Dec 2015, 16:40 |
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 23:00 |