Are Logan EBD?
![]() ![]() ![]() |
Are Logan EBD?
Mario_b |
![]()
|
||
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|||
Asterix |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 13 October 04 ![]() |
Intrebarea asta vine la fix. Dealerul se lauda ca ABS-ul asta de la Bosh are EBD incorporat. Sa-l cred? Ca numai lucruri bune am auzit de la el despre Logan. Mai ca-mi vine sa cred ca-i mai bun decat un Mercedes.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- B-79-LAP
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Avand in vedere ca EBD este un sistem care asigura franare maxima pe fata si pe spate, si previne supra-franarea, eu banuiesc ca exista acest sistem pe logan (nu bag mana in foc).
Logan este echipat cu sistemul BOSH 8.0 care este compus exclusiv din sistemul antiblocare roti. Sistemul de ABS BOSCH folosit pe logan are ca functii principale: 1. repartitia electronica a franarii intre fata si spate, prin reglarea alunecarii rotilor spate 2. sistemul antiblocare roti, prin reglarea alunecarii celor patru roti. Avand in vedere pct. 1, daca acesta poate fi considerat EBD, atunci Logan are EBD. In ceea ce priveste rotile asupra carora actioneaza ABS-ul, acesta actioneaza pe toate cele 4 roti, cu senzori de turatie pe toate cele 4 roti. PS: Modus, pe aceeasi platforma cu Loganul, are EBD sigur. PPS: conform documentelor oficiale Renault, Logan ARE EBD: http://www.renault.com/datamedia/doc/media..._GB_pourMEL.pdf QUOTE(renault) Logan is fitted with disc brakes in front and drum brakes at the rear. It has the Bosch 8.0 ABS system – the same as Mégane II – with Electronic Brake Distribution, which takes full advantage of the rear axle’s braking potential. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Daca va uitati la Logan/caracteristici tehnice / franare scrie: "Repartitor electronic al fortei de franare - Serie pe versiunea Amibition" (www.adras.ro)
Asta nu e EBD? Sau EBD e ceva mai complex? |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
se pare ca are distributie fata-spate a fortei de franare. nu independent pe fiecare roata. este un pseudo EBD ?
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
e ebd,
EBD-ul nu-i nimic altceva decat CLASICUL repartitor de franare (care dozeaza forta de franare pe axa spate), doar ca este electronic. Lucru care banuiesc ca este FOARTE bun si util ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Da, dar suna mai sofisticat EBD.... presupun ca la berlina mea am MBD (Mechanical Brake Force Distribution)
![]() This post has been edited by Highwayman: 9 Dec 2004, 16:12 |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
exact
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
aceste sisteme eletronice functioneaza daca eu trag frana de mana (in mers)???
|
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa e klaus cum zici tu!Acest abs de pe logan are si ebd care e ce ai zis tu!toate rotile sunt controlate electronic de cite un senzor de turatie(sursa sigura) dar asta e un mizilic!ar mai fi trebuit sa aiba si un afu ca sa fie ceva mai eficient!sa nu mai vorbim de esp si asr,care ar fi fost super meserias!oricum trebuie schimbate rotile ca aste romanesti sunt de tot ...kktu si pierd aderenta repede!mie i-mi intra abs in functie imediat ce pun o frina mai brusca!si asta din cauza calitatii pneurilor!
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
deci pot sa ma intorc cu frana de mana
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ICET @ 10 Dec 2004, 01:32) Asa e klaus cum zici tu!Acest abs de pe logan are si ebd care e ce ai zis tu!toate rotile sunt controlate electronic de cite un senzor de turatie(sursa sigura) dar asta e un mizilic!ar mai fi trebuit sa aiba si un afu ca sa fie ceva mai eficient!sa nu mai vorbim de esp si asr,care ar fi fost super meserias!oricum trebuie schimbate rotile ca aste romanesti sunt de tot ...kktu si pierd aderenta repede!mie i-mi intra abs in functie imediat ce pun o frina mai brusca!si asta din cauza calitatii pneurilor! Pentru cazul in care nu faceai misto am sa incerc sa te contrazic. Cata lume cunosti tu care chiar a avut nevoie de afu vreodata? Majoritata nici nu stiu cum se comporta masina cu asa ceva. ESP, nu-i contest functionalitatea, dar te-ai uitat pe vreo lista de ptreturi de pe la alte masini sa vezi cam cat costa optiunea asta? Sa ne amintim ca masina asta a fost proiectata sa fie cat mai ieftina. In plus, ce din comportamentul masinii te imbie sa ataci virajele mai sportiv? Daca e ud pe jos, sa zicem ca inteleg, dar nu s-ar justifica asa ceva pe Logan, parerea mea. Cat despre ASR, mai bine puneau senzor de ploaie pe ea, era mai folositor si mai ieftin. |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
ICET |
![]()
|
nu faceam misto,dar la versiunea de virf ar fi meritat un afu care de altfel la megane sedan e un pic cam oferit standard!si esp macar optional ar fi fost bine!eu unul as fi fost multumit sa am asa ceva pe ea,pt ca mai am nevoie atunci cind sunt presat de timp si trebuie sa fac slalom prin oras!
parerea mea! |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Ia-ti atunci un Megane II ca sa ai aceste chestii...
![]() Cind Logan o sa coste cit Megane II (adica versiunea de baza sa inceapa de la 12,000 euro), atunci va avea si aceste lucruri, chiar daca la optionale. Pina atunci NU. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
AFU = Asistenta la Franarea de Urgenta
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Am eu impresia sau AFU e chestia aia care te incurca atunci cand vrei sa pui o frana ca sa-l atentionezi pe ala din spatele tau sa pastreze distanta? Parca era un device facut pentru cei care nu franeaza pana la capat - daca franezi brusc dar nu calci pedala complet o "apasa" el, nu?
Pai nu mi se pare foarte util, chiar mi-ar fi displacut sa-mi bage pe gat device-ul asta ![]() Despre ESP - wake up. Masina asta nu costa 15k euro. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Afu reactioneaza in momentul in care ai ridicat piciorul rapid de pe acceleratie si calci frana violent. (am incercat eu fara sa am piciorul pe acceleratie si n-a reactionat). Interventia AFU consta in crearea unei suprapresiuni in circuitul de franare si mentinerea ei pana la oprirea totala a masinii sau elibererarea completa a pedalei de frana. Mai clipeste si avariile incercand sa-l avertizeze pe cel din spate, dar , eu nu cred ca daca cel din spate nu are deja piciorul pe frana va reusi sa se opreasca inainte sa te loveasca, franarea este extrem de violenta cand intra in functiune acest sistem.
Problema cu el e ca necesita modificari destul de mari la poma de frana ce ar fi scumpit-o si mai mult. In plus, sunt curios care ar fi eficienta acestui sistem impreuna cu anvelopele Montana. |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
ICET |
![]()
|
i-ti dai seama ca nu se pupa montana cu asa ceva!de fapt nu le vad eficienta nici acum!oricum cine stie cind o sa vedem noi asa ceva pe dacie!sa fim multumiti si cu abs! ps off topic.am condus meganu asta vara pina la mare si inapoi!si nu ma lovit nimeni,iar distanta am parcurs-o in aproximativ3.5h! |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Eu am impresia ca sistemele acestea electronice pe Logan nu ar fi neaparat necesare, ci mai degraba un moft! Ce nevoie are romanu' de ESP, etc. cand uzinele Dacia, fosta Oltcit, Aro, au invatat poporul timp de 30 ani ca se poate conduce si fara ele, ba chiar si fara incalzire sau uneori fara cine stie ce...
![]() p.s d'abea astept sa-mi ridic masinuta Ambition rosu toreador!!!!!!!!!! |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
|
klaus |
![]()
|
Din aceeasi categorie as putea zice si eu ce nevoie are romanul de calculatoare personale daca in "fostul regim" se descurca si fara?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
maxx |
![]()
|
bai mario si vrei sa murim prosti ??
si vrei sa zici ca ALFA asa VW in '80 aveau ESP si ABS la niste masini din clasa mica ? |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
|
|
jeffe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate e un pic off-topic, dar fie:
Un prieten de-al meu si-a luat acum un an si ceva, poate doi un Peugeot 306 HDI, pe care l-a ales full-option. Dupa vreo doua zile se intoarce la dealer si il intreaba daca are ESP. Ala zice ca da, la care prietenul meu il intreaba unde este butonul care decupleaza ESP-ul, ca el asa vazuse pe nu-stiu-ce-alta-masina. Dealer-ul evident ca da din omoplati si ii zice ca daca vrea neaparat sa verifice sa ia o cuba mai stransa, pe carosabil ud, cu vreo 80-90 Km/h. Daca iese in decor atunci sigur n-are ESP. Poanta este buna ca anecdota, desigur, si amicul meu este un tip calm si cu simtul umorului. Daca as fi fost in locul lui astazi as fi avut satisfactia de a sti exact cum arata un dealer Peugeot cu un 306 facut guler. |
--------------------
Ford
Mondeo
2007 Mk3
- B-51-WMx ignorance is bliss
|
|
oSerX |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 136 Joined: 24 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Prietena mea are 307HDI cu ESP/ABS+EBD si nu are buton de decuplare ( cred ca doar primele modele aveau buton ). In schimb iarna se simte la greu. Am facut la ultima zapada din 2004 ( prin martie parca ) traseul Bran-Rucar. Vreau sa va zic ca e minunat ESPul asta, bineinteles nici nu mergem ca raikonnen. Pur si simplu parca te face sa fii mai linistit la volan ( efect psihologic ) dar un prieten care era in spate cu un alt 307 fara ESP zicea ca vedea din cand in cand cum mai franeaza cate o roata in viraj. Am impresia din chestia asta ca martorul ESP de pe bord nu se aprinde in momentul intrarii sistemului ESP in actiune, ci doar in momentul in care este mai mult decat o patinare/mica derapare. Adevarul e ca e o minunatie ESP-ul asta. Si ca de orice sistem de siguranta nu trebuie abuzat. Eu nu abuzez de masina. Daca ma mai joc un pic cu ea, o fac doar in spatii largi unde chiar un posibil derapaj nu ar afecta pe nimeni ... poate doar pe mine si masina mea ...hihi
|
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
Mario_b |
![]()
|
QUOTE(maxx @ 15 Dec 2004, 17:11) bai mario si vrei sa murim prosti ?? si vrei sa zici ca ALFA asa VW in '80 aveau ESP si ABS la niste masini din clasa mica ? (Putin offtopic) Romanul nu moare prost, vere. Piata de masini este destul de incapatoare si daca vrei sa ai masina cu ESP ia-ti o masina straina, nimeni nu te opreste. Vreau doar sa spun ca nimeni nu poate impune Daciei asemenea sisteme electronice cand nu este neaparata nevoie de ele. P.S. Alfa mea e din '89 si are inkidere centrala, geamuri electrice fata, volan reglabil STANDARD si cu un an mai tarziu le-au pus servo si AC, o dotare standard care la o masina din clasa ei nu gaseai, deci se poate. Fiind vorba de sisteme electronice, va reamintesc ca intr-un interviu acordat de fostul director Dacia CTIN STROE, acesta spunea ca Logan permite instalarea ORICAROR sisteme de'astea, inclusiv ESP!!!! |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
|
ICET |
![]()
|
Eu unul cred ca sa cam lamurit treaba la logan cu ebd!................nu va mai certati atit cu sistemele astea de siguranta ca oricare ar fi ele sunt bine venite!Concluzia ar fi ca trebuie inchis topicul......................... parerea mea......................... |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Avind Bosch 8.0 are si functie antipatinaj ? Adica la plecarea de pe loc pe zapada sau gheata frineaza roata care patineaza si pune cuplu la cea cu aderenta.Am citit undeva ca versiunea 8.0 are aceasta facilitate.
Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
in revista Autoexpert din noiembrie la pagina 57 sunt 2 tabele in care se arata ca LGN -Ambition are EBD.
|
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
klaus |
![]()
|
Agrig,
Eu ma indoiesc... Da nu pot baga mana in foc, si nici nu pot testa... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Klaus, poti fara nici un risc doar sa se raceascsa un pic , gasesti o portiune inghetata pe care pui o roata cealalta fiind pe uscat si incerci sa pleci usor. Daca are, trebuie sa intre frina pe roata care este pe gheata. Eu sper sa aiba facilitatea asta si ar fi super sa fie asa.
Ar fi o surpriza mult mai placuta decit filtrul de clima de la SLZ. Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:56 |