DIY casnic
![]() ![]() ![]() |
DIY casnic
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.209 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 15 Jun 2016, 21:25) Grecule, mai zi ceva de gazonul ala. De care ai semanat (da' exact de care), cat ai pus, cu ce ai fertilizat inainte de semanare, cum ai semanat (mana/masina), cum si cu ce ai acoperit, cat ai udat ... dar cat mai exact, ca pentru scolarii din ultima banca. A fost cam nașpa, că era cam abandonat pătrățelu' de vreo 3 ani. Crescuseră tot felul de bălării. Acum vreo 2 luni am zis să remediez situația. Am săpat tot, am muncit de mi-au sărit ochii să scot toate buruienile, pe cât posibil, cu tot cu rădăcini. Cum am menționat deja, pământul era nașpa, cleios, bolovani mari. Și plin de apă, că toată zăpada de astă iarnă acolo a ajuns. Bun, l-am săpat, l-am curățat și l-am lăsat să se zvânte. Apoi l-am nivelat cu un tăvălug. A urmat decizia: rulou de gazon sau pământ bun peste? Am ales varianta a doua, am găsit la promo pământ de trandafiri polonez la 25 de lei sacul ăl mai mare. Luat 12 saci (300 de lei pagubă) pentru cei 25 mp, împrăstiat uniform, greblat. Apoi luat gazon de la Agrosel, împrăștiat manual, dar cât mai uniform posibil, greblat, tasat. Udat de bun simț. Câteva zone mici unde nu prea a crescut le-am reparat ulterior cu gazon de întreținere, tot de la Agrosel. Toată distracția s-a dus pe la 420 de lei, plus muncă multă ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
De fapt ai economisit 5-7 euro pe metru.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
N-a fost chestie de economisit, mai mult m-am distrat
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Confirm pozitiv. In cazul meu, sambata si duminica au fost epuizante, dar da, a meritat satisfactia.
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Daca cereati, va dadeam eu pir. Nepretentios, creste oriunde, rezista secetei, planta medicinala. Cu camionul va dadeam...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Puneți căpșuni. Se extind și cresc chiar și între dale sau fisurile din beton.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
cdadan |
![]()
|
Am pus în câteva jardiniere.
![]() Mă așteptam la câteva găleți, dar am cules așa, doar de gust. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
... atrag si melcii...
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
Ierbicideaza.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Știu, da-s dale mici octogonale și muuulteee...
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Pune capsuni in ele.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(Markos @ 16 Jun 2016, 23:53) O pompa cu pulverizator de la magazinele de bricolaj umpluta cu otet si le stropesti. Ideal sa faci asta cand e soare arzator. Va mirosi o zi, dar in 4 ore maxim e uscat totul. Rapid, eco, ieftin. ![]() Uite aici si cateva retete de erbicid cu otet. Personal as evita detergentii, cum scrie acolo. This post has been edited by MuciX: 17 Jun 2016, 14:29 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Markos |
![]()
|
Mersi, o să încerc.
Pies: sunt hexagonale, nu octogonale ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DannyY |
![]()
|
Hai ca mi-a venit pofta de bricolat. Am pompa submersibila in regim de hidrofor. Chestia e ca vreau sa anulez din cand in cand presostatul, ca pompa sa mearga non-stop. Partea proasta e ca asta inseamna sa tina basica vasului de expansiune tensionata la maxim si nu stiu cat rezista. Asa ca ma gandesc la un electroventil normal deschis, bagat intre piesa cu 5 gauri si vas, care sa inchida traseul cand apas eu pe butonul rosu. Dar... 500-600 lei? Mi se pare exagerat pentru un electromagnet...
LE. In banii aia fac o actionare electromecanica a unui robinet manual cu tija ![]() Un fel de proiect de diploma la bac ![]() This post has been edited by DannyY: 19 Jun 2016, 09:48 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ce dn? La 2 țoli e maxim 300 o electrovană bună.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
1. Link?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
cdadan |
![]()
|
M-a cuprins harnicia si ma lovesc de o mica problema.
Terasa, trepte de coborare de pe terasa in curte, iar dupa ultima treapta mesterii s-au invrednicit sa toarne o placa de beton de 80x120, cam cum ar veni ultima treapta de jos, dar lata de 80. Dupa noua configuratie placa respectiva trebuie sa dispara din peisaj. Doar ca-i gorasa a dracu', cam de 20. Am imprumutat un ciocan rotopercutor, mare, bun. M-am apucat dupa amiaza de treaba si ce sa vezi ... am spart doar doua colturi in doua ore, mor de ciuda. Am folosit tot arsenalul din dotare: rotopercutor cu burghie, dat gaura langa gaura, dalta in loc de burghiu. Tarnacop. Dalta de mana si ciocan mare. Problema e ca scarbosenia nu crapa. E tare ca dracu'. Se gaureste ok, dar nu crapa. In ritmul asta tre' sa ma chiunui o saptamana. Ceva recomandari, sa-i gasesc punctul slab? Exclus dinamita, excavatoare, demolatoare sau alte chestii profi greu de gasit. E doar o placa de beton, fara armatura, de suprafata unei mese de bucatarie. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(cdadan @ 12 Jul 2016, 23:36) . Ceva recomandari, sa-i gasesc punctul slab? Exclus dinamita, excavatoare, demolatoare sau alte chestii profi greu de gasit. E doar o placa de beton, fara armatura, de suprafata unei mese de bucatarie. ![]() o grenada ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Baros. Cu cât mai greu cu atât mai repede termini.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Poate parea greu de crezut, dar la mine un muncitor invatat cu efortul fizic a facut cu un baros de 5 kg ce nu credeam ca se poate. A spart niste fundatii de stalpi turnate in dusmanie de bunicu' din beton vanat (nu s-a zgarcit la ciment, cred ca a pus 1:1) avand in vedere ca erau niste amarati de stalpi de vie... Si nu era ceva gen placa de 20, ci aveau 50x50x60cm. Daca nu-spargea nu-i puteam ridica din groapa. Ceva de genul asta: 20160713_073137.jpg ( Size: 4.85mb )
Number of downloads: 374
Iepurele si tiglele sunt ca sa-ti faci idee de dimensiuni ![]() Daca esti ITst sau contabil nu te apuca. Si neaparat ochelari de protectie si bocanci, pantaloni lungi. |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cdadan |
![]()
|
Sa nu uit, dupa o pauza de o zi, am zis sa-mi incerc norocul din nou. Cu burghiu de 10 lung, am dat gaura langa gaura pe latimea de 80, la 20 cm de margine. Pe urma am fortat gaurile cu dalta d-aia patrata in varf. Prima bucata a crapat si s-a desprins. Restul a fost simplu. In doua dupa-amieze am executat placa aia. Doar ca era groasa cam de 25, nu de 20 cum parea a fi pe margini.
Pasul urmator: pentru petecul ala de 10 pe 10 trebuie sa pun sistem de irigatie. Pana la urma merg pe patru aspersoare in colturi, care-s mai de incredere decat un rectangular central. Are cineva idee de proiectarea instalatiei? Ma gandesc la lista completa de componente si modul de punere in practica. Pe net nu am gasit informatii complete. Ce stiu pana acum: - aspersoare Hunter PGP care-s mult laudate - programatorul Flexcontrol pare suficient, fiindca nu-i cazul de udare pe zone - cutie pentru valve ... luam ce vine la rad Sunt cam pe dinafara la conducte, conectori, ramificatii, racorduri flexibile pentru conectarea aspersoarelor. Plus ca mai exista valve de golire si cine stie ce alte maruntisuri, care poate ca-s necesare si utile. Sugur, inainte de irigatie trebuie sa fac si-un dren, dar acolo e simplu: sant sapat, geotextil, pietris, tub de dren. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Un furtun mai rigid pe perimetru, conectori, aspersoare. Exista aspersoare (simple, ieftine) cu limitarea unghiului de rotire.
This post has been edited by corbex: 24 Jul 2016, 11:08 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
Drenul - rezolvat, vreo 300 lei materiale si restul antrenament cu roaba, cazmaua si lopata.
Pentru instalatia de irigat voi merge cel mai probabil pe tuburi PEHD. Astea-s ok, accesibile, au toata gama de accesorii pentru cuplaj rapid. Sigur ca PEHD-ul cu toate racordurile grosolane nu-i prea estetic si de asta nu pre-i folosit la instalatii casnice, dar fiind ingropat, chiar nu conteaza. S-ar putea sa am o problema de debit. Apa pentru gradina, de la distribuitoare, vine cativa metri pe henco de 16. Un nou record cu 20 pe toata lungimea e cam greu de pus in practica. S-ar putea sa am surprize cu presiunea (mai exact debitul) pe 4 aspersoare destul de mari, care vor merge in acelasi timp. Sigur ca fac instalatia de udare cu tuburi de 20, dar e posibil sa ma incurce limitarea aia de 16 pe 7-8 metri. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am cumparat o solutie de desfundat tevi pe baza de soda caustica anhidra.
Am respectat instructiunile: turnat tot plicul pe teava infundata, pus apa fierbinte si asteptat 1-2 minute. Dupa 2 minute apa nu trecuse prin solutie iar aceasta s-a intarit. Cum o dizolv? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Soda caustica se toarna in apa si nu invers, cred ca trebuia intai dizolvata si apoi turnata in scurgere.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
In principiu NaOH este puternic higroscopic deci ar trebui sa se lichefieze dar daca e tinut mai mult timp in aer intervine CO2 ce o carboniteaza, de fapt Na2CO3 - carbonat de sodiu (soda de rufe) si e ceva mai incapatinata la actiunea apei.
In principiu merge cu un acid mai tare, H2SO4 (acid sulfuric) dar cu grija, reactie exoterma ps. vorbesc din amintiri ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 07:37 |