DIY casnic
![]() ![]() ![]() |
DIY casnic
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Granulele alea fac reactie (chiar violenta), insa doar cu apa fiarta.
Daca teava e plina de apa, treaba merge mai greu. Tre' sa scoti apa sau sa astepti sa se scurga inainte sa le folosesti. Si nu doar apa din chiuveta, ci si aia din sifon. Cum ar veni, sunt bune pentru scurgeri partial colmatate, nu pentru alea complet infundate. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Deci cu irigatia, cred ca sunt aproape de varianta finala, ca le-am modificat (virtual) de prea multe ori. Las prostiile si trec la treburi serioase.
- programator sau ceva de genul - doua electrovane astea sau d-astea. Leg cate doua aspersoare la o elecrovana, practic voi avea doua zone, evit orice probleme cu debitul. Daca debitul se va dovedi suficient, programez ambele zone sa ude in acelasi timp. Daca nu, le decalez si gata. Plus ca pot sa las loc (cine stie, poate in viitor) pentru inca o electrovana, in caz de nevoie sistem de picurare pentru plantele de pe margine. Tuburi: cel mai probabil PEHD, cu imbinari rapide. Merg cu 1 pana la elecrovane iar de acolo cu 3/4 pana la aspersoare. Oare e nevoie de asa ceva inainte de aspersoare? Iar daca tot zic aspersoare, Hunter PGP, ca n-am gasit alternativa mai buna. Pareri, sugestii? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
As lua in calcul ceva supapa/robinet de scurgere.
Nu stiu daca electrovana stie sa goleasca tevile de apa pentru cand vine inghetul... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
cdadan |
![]()
|
Ase este, am in calcul si doua valve pentru drenaj.
<span class='edit'>2 Aug 2016, 22:24:</span> Alta chestie: se da una bucata poarta culisanta momentan acționată manual, dar ar merge si-o automatizare. Am găsit pe net diverse kituri, gen asta sau asta, dar nu mă pricep la ele și nu știu ce să aleg, cum sa aleg. Dacă e cineva mai priceput mi-ar prinde bine niște sugestii. This post has been edited by cdadan: 2 Aug 2016, 21:25 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Amândouă au aceeași bubă: cremalieră de jucărie. În rest au cam tot ce le trebuie. Eu aș lua-o pe cea care se deschide mai repede. Dar cremaliera...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
M-am uitat si peste varianta asta asa în viteză, dar n-am considerat cremaliera metalica ceva musai. Și chiar e diferența mică de preț între cele două kituri. Da' mă gândeam că cea neagră da mai bine cu poarta.
This post has been edited by cdadan: 2 Aug 2016, 21:43 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cremaliera din metal face galagie ceva mai mare decat cea de plastic. Am vazut pe la mai multi cremaliera de plastic si pare sa tina in timp. Bonus: nu rugineste.
Si eu trebuie sa aleg mecanismul intr-un viitor apropiat si cred ca voi merge pe Nice (din auzite sunt cei mai ok) cu cremaliera de plastic. Daca s-o strica plasticul, se va inlocui cu metal si aia e... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
cdadan |
![]()
|
Deci ... aseara ma pricopsesc cu 4 mc de pamant. Galben, sfaramicios, bun.
Pe ici colo mai are cate un bulgare de argila. Nu-i nimic, se sparge. Mai are si cateva pietre. Nu-i nimic, sunt naturale, mai alegem din ele. Dar are pirrrrrrr! Am ales ce am reusit sa aleg, dar e absolut exclus sa raman cu impresia ca l-am ales pe tot. Pen' ca practic e imposibil. Azi am vorbit cu alt transportator, unul mai bine documentat. Cica pentru pamant galben exista o singura sursa (in Gilau) si asta este. Pe vremuri erau mai multe surse, dar s-au cam epuizat. Habar n-am ce sa fac. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
parere de habarnist
alege cit poti din pirul ala, oricum sigur mai ai si alte seminte din alte balarii intinzi pamintul dupa pofta inimii uzi lasi sa apar prima recolta de balarii cind aceasta este verde, suculenta dai cu un ierbicid sistemic - glifosat dupa care cu un doamne ajuta pregatesti din nou terenul pentru insamintat gazon daca te prinde mijlocul lui septembrie e taman bine, soarele nu mai pirjoleste asa tare spor ! |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
si eu credeam ca te-ai apucat de facut case din chirpici
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Anul asta erbicidezi sanatos de 2 sau 3 ori, de fiecare data cand buruiana e bine dezvoltata, la anul in martie semeni gazonul si ai scapat de pir.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
cdadan |
![]()
|
Problema majora este ca la sfârșit de august vreau să însămantez gazon. Sau cel târziu la început de septembrie. Oricum sunt un pic în urma si câteva zile am blocat accesul cu alte lucrari, da' m-am saturat de pârloagă. Am erbicidat deja de două ori.
![]() Trăgeam nădejde ca macar la sfârșit de septembrie să văd și eu verde ... |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Daca vrei gazon ca lumea, renunta la el anul asta. Pirul e foarte al dracului. Singura ta sansa e ca gazonul (alta buruiana) sa rasara inaintea pirului. Asta o obtii primavara devreme, nu in alta perioada. Deci... ucizi cat poti anul asta, prin februarie pui pe cineva sa-ti sape si sa-ti marunteasca pamantul, cand dispare pericolul de inghet pui gazonul si aia e. Altfel, pirul castiga.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
cdadan |
![]()
|
Oare plantarea rulourilor de iarba ar fi mai cu noroc? Adica iarba gata crescuta reuseste sa sufoce pirul?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 17:43 |