Cine are prioritate?
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Complexa a fost batalia cu rosii pe care am tras-o pe camp de se facuse cerul rosu. Tipau saracii oamenii aia, da cu tipatu au ramas.
![]() La vie era chiar sexy. Mai reuseai si tu sa atingi cate o fata sub pretext c-o ajuti. Ce generatie de inapoiati. Puțoii astia de azi le-ar fi regulat pana la epuizare. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 7 May 2016, 17:58) [...] 1. Sa opresti la semaforul de culoare rosie, e voluntar sau involuntar? [...]2. Ana are mere. Propozitie logica. [...] 1. e OBLIGATORIU! 2. Are, dar A.-de unde le are? si B.-Are bon fiscal pentru ele? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Lucrezi la Anaf?
![]() This post has been edited by ady77: 9 May 2016, 09:14 |
--------------------
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Rampage |
![]()
|
![]() bagator in seama Group: Members Posts: 70 Joined: 13 April 16 From: Vaslui ![]() |
Pe plaiurile mioritice totul e "altfel". Daca pana si Godina ala spune ca "el nu s-ar incadra asa ca cel cu masina verde", stie el ceva. Dar legea e lege.
Deci da, conform legii romanesti am avut o conceptie gresita, imi asum (multumesc pentru ca mi s-au deschis ochii). O sa fiu atent data viitoare cand voi conduce in giratoriile romanesti. Intre timp, pe alte meleaguri: bild_artiikel_cp.jpg This post has been edited by Rampage: 9 May 2016, 11:12 |
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Imi place ca si 34 si 77 au prins "biza" de acolo...
@Rampage... nu stiu limba aia dar... scrie cumva acolo de incadrare OBLIGATORIe pe benzile alea? Ca la noi scrie cum sa te incadrezi dar la o adica ala de pe banda unu se poate plimba cite ture vrea el in sens desi trebuie sa iasa la prima; apoi, desi intrarea e pe doua benzi si NICAIERI nu am vazut ca iesirea sa fie pe O SINGURA banda ..legea te obliga sa iesi pe una singura...pentru ce o mai fi a doua banda pe iesire? Probabil legi straine traduce cu google translate si adaptate din doi in doi; cum da "google" traducere aiurea cum renunta la ele. This post has been edited by diaconuliviu: 9 May 2016, 11:20 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si pe plaiurile suedeze ii interzis prin lege sa te dai pe prima banda cat vrea mischiu tau?
Ca din imaginea aia reiese cum ii normal sa te incadrezi, asa ii si pe plaiurile mioritice, doar ca ii permis si pe prima banda sa te dai cat vrei. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Rampage |
![]()
|
![]() bagator in seama Group: Members Posts: 70 Joined: 13 April 16 From: Vaslui ![]() |
Exista un caz in care un judecator i-a dat dreptate masinii "verzi" in Suedia (albe in poza de mai jos), prin urmare, institutia responsabila cu traficul a facut cerere pentru amendarea legii ca in sensurile giratorii sa fie luate in considerare, ca prioritare, semnele de incadrare la intrare. Acum sensurile giratorii au semne de preincadrare la intrare.
cirkulationsplats-med-korfaltsvagvisare-skiss-500-3.jpg Pe scurt, daca nu sunt semne de incadrare, alb castiga (caci este precedent), daca insa ai semne la intrare, alb pierde. Pana acum, in zonele unde conduc eu, toate sensurile giratorii cu mai multe benzi au semne de preincadrare. This post has been edited by Rampage: 9 May 2016, 11:36 |
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Rampage @ 9 May 2016, 12:11) Pe plaiurile mioritice totul e "altfel". Daca pana si Godina ala spune ca "el nu s-ar incadra asa ca cel cu masina verde", stie el ceva. Dar legea e lege. Deci da, conform legii romanesti am avut o conceptie gresita, imi asum (multumesc pentru ca mi s-au deschis ochii). O sa fiu atent data viitoare cand voi conduce in giratoriile romanesti. Intre timp, pe alte meleaguri: Eu circul ca aia din tara lu' matale. QUOTE(ady77 @ 29 Apr 2016, 09:14) |
--------------------
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Rampage (m-oi obișnui cu numele
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Rampage |
![]()
|
Dezbaterea pe tema sensurilor giratorii de pe "celelalte meleaguri" nu a fost de ieri de azi. Oricum, se pare ca lumea interpreteaza legea dupa cum doreste.
Precedentul de care spuneam considera giratoriul asa cum s-a justificat si pe topicul asta: ca un drum drept pe care schimbi banda. Legea spune insa (acum) ca daca exista semne de preincadrare se aplica legea schimbarii de banda ca pe autostrazi (unde nu prea conteaza stanga-dreapta ci preincadrarea semnalizata in prealabil cu indicatoare). Azi dimineata am fost pus exact in situatia asta (eu fiind masina "galbena" din ultima poza) si am cedat trecerea caci nu era sa imi botesc masina pentru atat. Oricum, sunt de acord ca este o zona gri a traficului auto. e una din situatiile "dar legea e de partea mea chiar daca dpdv al unui trafic civilizat mi-am bagat picioarele". QUOTE(gabize @ 9 May 2016, 11:43) Rampage (m-oi obișnui cu numele ![]() Masina alba nu are ce cauta mai departe de iesirea 2, aflandu-se in ilegalitate conform semnului de preincadrare. Daca ambii ar intra prin intrarea fara semne, (iesirea 1 din poza) atunci ar castiga in instanta, probabil. This post has been edited by Rampage: 9 May 2016, 11:49 |
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Serje |
![]()
|
Si daca nu ii monitorizat video sensul respectiv cum demonstrezi tu ca ati intrat odata in sens si unul s-a incadrat gresit? Pana la urma ramane de baza regula din sensurile giratorii, restul is recomandari pt fluidizarea traficului...
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Intorci la urmatorul giratoriu.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Rampage |
![]()
|
Exista amendamente la lege si iti este permisa si intoarcerea completa de pe banda 2.
Oricum, cat timp si aici exista (banuiesc) inca sensuri fara semne de preincadrare, mereu va fi o zona gri, judecatorul decizand, in functie de cum interpreteaza el legislatia. Problema este ca indiferent daca se adopta o lege rigida in ceea ce priveste sensurile giratorii, mereu vor fi soferii care au invatat sa conduca "pe vechi" care sunt potentiali generatori de probleme. Asa ca cel mai bine este sa casti ochii. Eu imi mentin parerea de la inceput: masina verde nu avea ce cauta acolo (sau mai bine zis, eu unul nu as fi fost acolo). Eu in giratorii conduc asa ca masina portocalie (dar casc ochii caci nu am chef de cearta). Am descarcat brosura despre condusul in sensurile giratorii din 2016 ![]() Sunt 2 aspecte de mentionat (bineinteles, chestii de civilizatie): 1. daca esti pe banda 1 si vezi ca cel de pe banda 2 semnalizeaza ca sa schimbe banda trebuie sa ii facilitezi schimbarea de banda (pagina 9 - jos). 2. daca esti pe banda 2 si vrei sa schimbi banda trebuie sa te asiguri ca sa nu pocnesti pe unul de pe banda 1 (pagina 9-sus, in giratoriu, si 11-jos pentru iesirea din giratoriu). Nu mentioneaza nimic despre ce trebuie sa faci daca ambilor soferi le da testosteronul afara pe nas. This post has been edited by Rampage: 9 May 2016, 12:33 |
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Rampage @ 9 May 2016, 12:00) Nu mentioneaza nimic despre ce trebuie sa faci daca ambilor soferi le da testosteronul afara pe nas. Le infunzi bornăul cu un pumn bine tintit, e foarte nesanatos sa le iasa testosteronul pe nas, ca il pierd definitiv. ![]() This post has been edited by bucatzel: 9 May 2016, 12:32 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 9 May 2016, 12:51) Dacă e așa, conform semnului de preîncadrare, în acel sens giratoriu întoarcerea e totalmente interzisă. indiferent pe ce bandă ești. 1. Giratoriile sint tratate putin altfel dar in fapt is intersectii dirijate. 2. Ca atare, daca o intersectie dirijata NEgiratorie are 5 brate, cum procedezi pentru al 5-lea brat, ala care nu e nici dreapta nici inainte, nici stinga ci e ceva "intre ele"? Nu-i interzici manevra, ca atare va iesi din intersectie cu incadrare "inainte - stinga". La fel si in giratoriu, prin inainte-dreapta se inteleg iesirile 1 si 2, prin stinga, restul, inclusiv intoarcerea. Ca nu scrie "mura-n gura"...asta e, mai avem pina departe |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(Rampage @ 9 May 2016, 11:30) Pe scurt, daca nu sunt semne de incadrare, alb castiga (caci este precedent), daca insa ai semne la intrare, alb pierde. Pana acum, in zonele unde conduc eu, toate sensurile giratorii cu mai multe benzi au semne de preincadrare. Legea e la fel si-n Romania, doar ca la noi nu prea gasesti giratorii cu indicatoare/marcaje de obligare/preselectie. |
--------------------
*
*
*
|
|
gabize |
![]()
|
Liviu, legătura cu ce spun eu fiind... ?
![]() This post has been edited by gabize: 9 May 2016, 12:48 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Serje |
![]()
|
Ca el traieste in tara civilizata...
QUOTE(Rampage @ 9 May 2016, 13:00) Nu mentioneaza nimic despre ce trebuie sa faci daca ambilor soferi le da testosteronul afara pe nas. Ba scrie... doar ca se pare ca ii prea greu de inteles, o sa ajungem de o sa avem ditamai manualu de legislatie cu zeci de mii de pagini, pt fiecare situatia in parte... o sa ne scrie in el si pe culori de masini, ca daca in poza explicativa apare masina roz si verde, o sa apara unii ca la ei nu se aplica ca el are albastra si s-o palit cu unu mov .... This post has been edited by Serje: 9 May 2016, 13:04 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Rampage |
![]()
|
QUOTE(Serje @ 9 May 2016, 12:54) Vezi ca e o mica problema de interpretare ... Capture2.PNG ( Size: 101.75k ) Number of downloads: 175 In rest, toate cele bune, sa iti dea Dumnezeu sanatate. |
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(Rampage @ 9 May 2016, 12:30) cirkulationsplats-med-korfaltsvagvisare-skiss-500-3.jpg Pe scurt, daca nu sunt semne de incadrare, alb castiga (caci este precedent), daca insa ai semne la intrare, alb pierde. Pana acum, in zonele unde conduc eu, toate sensurile giratorii cu mai multe benzi au semne de preincadrare. Nu marcajele de incadrare de jos sunt cele care reglementeaza iesirea din giratoriu ci panoul informativ albastru ![]() |
--------------------
**
|
|
Rampage |
![]()
|
Nu m-am legat de amanuntul asta dar in exemplul dat sunt perfect echivalente.
|
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
--------------------
**
|
|
Rampage |
![]()
|
E posibil sa ai dreptate. Adevarul e ca pe jos nu prea am vazut marcaje la ronduri dar pe sus da, e plin.
|
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 01:15 |