DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> DVD player-e, pareri, review-uri

anpop
post 1 Dec 2005, 15:34
Post #31

Sef de pisica!

Group: Members
From: Bucuresti

@vv
eu am un divx strong srt1700...
din ziua in care l-am luat a avut un zgomot ciudat care s-a amplificat intre timp...am pus o gantera de 5 kile pe el si s-a potolit...a mers perfect 9 luni smile.gif
dupa care a cedat nervos....l-am schimbat pe garantie, mi-au dat unul "nou"... oha se vedea ca si asta fusese reparat...dar nu mai avea zgomot deloc....surpriza mare alte codecuri alt aspect....eram incantat, pana cand am observat ca la filme pe care le vazusem cu celalalt asta "sarea" secunde minute etc...nu puteai sa vezi mai nimic...
dupa multe cautari am facur azi un upgrade de "codecuri" de pe un site sloven, parca, si vad ca acuma merge excelent..sper sa tina
PS: daca va crapa, o sa-mi iau eboda...am colegi cu divx jvs si unii cu eboda: eboda se pare ca e mai reusit la capitolul divx!!! adica filme pe care jvs nu le vede cu firmware la zi le vede eboda.... ciudat, avand in vedere societatea care le produce biggrin.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 1 Dec 2005, 17:11
Post #32

Morderator

Group: Moderatori

@mil
ihi, si 5.1 e aici: www.microlab.com.tw > products > multimedia speakers > home theaters > A-6662

Eu nu zic ca e cel mai meserias din lume, dar la 80 de euro nu cred ca gasesti usor ceva mai bun

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
vv
post 1 Dec 2005, 17:22
Post #33

dilbert.com

haide mai mil, tu vrei sa ma stresezi blush.gif
avision are DAC audio si video mai slab, n-are Dolby Prologic II - si asta la o prima privire. N-am aflat chipsetul.
Sunt sigur ca treaba cu .txt se poate rezolva din firmware (daca nu o fi rezolvat-o baietii de pe softpedia deja smile.gif )

Concluzia mea e ca tot bombe sunt amandoua, si pentru ascultat CD-uri audio probabil ca sunt la fel de bune. Da' na, eu mi-am propus sa cheltui 4milioane pe un DVD, avision era prea ieftin blink.gif

P.S. Tocmai au lansat oferta speciala pe www.e-boda.ro - 555X cu 330 RON...

This post has been edited by vv: 1 Dec 2005, 17:24

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
mil
post 1 Dec 2005, 17:28
Post #34

ocupat

From: x

smile.gif gata, am tacut... smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
ursamajor
post 10 Dec 2005, 19:04
Post #35

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Mărturisesc că nu m-a preocupat deloc domeniul acestor playere, până când nu a crescut junioara și nu m-am văzut nevoit să iau în considerare achiziționarea unuia.

Pe scurt, la Metro (mă limitez la ce am în zonă) există unele oferte de astfel de playere la prețuri (până și după mine) suspect de mici, dar convenabile pentru mine: 150-250 RON. Merită cumpărat vreun model de astfel de DVD player, bașca cu divX? Știu acestea citi subtitrări? Ce tipuri? Etc. etc. Eventual recomandați unul.

(Prin ultimele oferte erau:
Simbio
SEG 2600/2610
Daewoo DV700S
Silva-Schneider
etc.)

Nu sunt dispus să dau mai mulți bani, mai ales la viteza cu care evoluează acest sector. Playerul meu ipotetic de 1000 RON ar fi depășit, poimâine, de unul de 100 RON. Așa încât vă rog să vă limitați la oferte până-n 250 RON. Mulțumesc.

PS Pe Softpedia sunt mai multe threaduri referitoare la, aproape, fiecare marcă. Nu doar două, unul cu pomeni la Cora și unul cu e-boda. Sunt cuvinte de laudă la adresa Simbio și Silva-Schneider.

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
mil
post 10 Dec 2005, 20:12
Post #36

ocupat

ursamajor, ia un avi cu subtitluri si vezi cum se impaca cu el...daca poti schimba marimea si culoarea subtitlurilor, se sincronizeaza...daca stie diacritice, daca asigura cineva update la firmware...si s anu uit e indicat sa iba o iesire VGA si 6 iesiri audio analogice

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
ursamajor
post 10 Dec 2005, 20:32
Post #37

Membru pasager

Hai că între timp m-am documentat pe Softpedia, unde sunt câțiva entuziaști care fac efectiv update-uri de firmware (le pun pe site) la diverse mărci, printre care și cele de mai sus. Cică știu diacritice, divX, Xvid etc. Credeam că e cineva care are vreunul din alea scrise de mine... aș fi vrut să "văd" cum merg. wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 10 Dec 2005, 20:33

--------------------
+
GoGu
post 10 Dec 2005, 23:06
Post #38

Prea de la tara

From: Iasi

O lista cu playere - chipseturi:
http://www.mpeg4-players.info/index.php?page=players.php

Cica cel mai flexibil/ recomandat chipset e mediatek-ul.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
ovidiusoft
post 11 Dec 2005, 12:23
Post #39

Membru de sub patura

Vad ca exista la oferta e-boda 555 + sistem 5.1. Despre player stiu ca-i bun, despre sistem ce stiti? Are cineva?

O sa-l folosesc acasa, intr-o sufragerie "de bloc", deci nevoie mele nu sunt fantastice. Sa se auda bine si sa fie fiabil ma intereseaza.

10x

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
ursamajor
post 11 Dec 2005, 16:11
Post #40

Membru pasager

Da, se pare că e-boda va fi, dacă nu m-o lua e-bola până atunci. laugh.gif

--------------------
+
AL
post 12 Dec 2005, 10:18
Post #41

Member

eu va recomand, din oferta actuala: AVISION (www.avision.com.ro) sau CLAYTON... ambele sunt in reteaua CORA...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
SUPERCAR
post 12 Dec 2005, 12:34
Post #42

Membru autentic

From: Constanta

Eu am luat acuma vreo 6 luni un DVD Player e-boda 555x si chiar am fost multumit de el pe timpul ala era aproape 6 milioane si acuma vad ca sa facut 3.5 milioane...
Imi fine l-am dat la o ruda de a mea care nu are nici o problema cu el nici acuma si merge destul de bine chiar daca e facut in romania in fabrica lui Prigoana.
Acuma mi-am luat un LG DVX9700 de care sunt super multumit si parca e ceva mai bun ca acel e-boda.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
vv
post 12 Dec 2005, 12:43
Post #43

dilbert.com

Vezi ca s-a facut 3 milioane... 04.gif

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
ursamajor
post 12 Dec 2005, 13:22
Post #44

Membru pasager

Da, la Carrefour și alți distribuitori..

This post has been edited by ursamajor: 12 Dec 2005, 13:25

--------------------
+
laur
post 12 Dec 2005, 15:39
Post #45

Membru autentic

Unde ati vazut voi 3 mil? Ca nici la pretul de pe site-ul e-boda (3,3 mil) nu am vazut macar !

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
vv
post 12 Dec 2005, 16:02
Post #46

dilbert.com

Pai... poti cumpara de pe site, cu 3.3 mil.
Sau din Carrefour cu 3 smile.gif (de fapt, 299 RON)

--------------------
+
andu911
post 12 Dec 2005, 16:09
Post #47

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Am luat din germania un DVD Thomson, care citeste si Xvid/ DivX...am dat pe el 60 euro, in romania e 4 mil si ceva, la media galaxy. Sa nu va luati asa ceva. In afara ca nu mi-a citit unele cd'uri, prima si ultima litera din subtitrare nu o afiseaza. E o porcarie.

--------------------
- - -
+
laur
post 12 Dec 2005, 16:23
Post #48

Membru autentic

Pai... poti cumpara de pe site, cu 3.3 mil.
Sau din Carrefour cu 3  (de fapt, 299 RON)

De pe site-ul lor nu am vazut ca se poate cumpara. Iar pe net am gasit: Flanco 3,5 mil, Magazinul tau 4 mil, Carrefour nu are (pe site, si oricum nu e in Iasi).

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
ursamajor
post 12 Dec 2005, 18:40
Post #49

Membru pasager

QUOTE(laur @ 12 Dec 2005, 17:23)
De pe site-ul lor nu am vazut ca se poate cumpara.

Îți faci cont și se poate cumpăra. Cu taxele poștale ajungi la prețul de la Flanco. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Marius
post 27 Jan 2006, 22:16
Post #50

Membru autentic

Intrebare pentru posesorii de 555x: ce functii de reglaj audio are? Ma refer la basi, medii, inalte separate sau clasicele presetari rock, clasic, dinamic etc.?
Merci.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Vlad Georgescu
post 28 Jan 2006, 12:36
Post #51

/----\ <--- Logan

Mi se pare foarte interesanta discutia.

Am fost pe site-ul http://www.e-boda.ro si am citit o chestie destul de nasoala: subtitrarile merg, cu diacritice, marimea fontului e reglabila, DAR merg numai daca numele de fisier (fara extensie) are maxim 12 caractere.

Asta mi se pare nasol. Multe DVD-uri sau CD-uri care contin filme DivX au ca nume de fisiere numele complete ale filmelor. De exemplu:

Police Academy 2 - Their First Assignment (1985).avi
Police Academy 2 - Their First Assignment (1985).sub

Deja sint vreo 50 de caractere.

Mi se pare o limitare foarte nasoala asta cu numele de maxim 12 caractere. Ma intreb daca exista vreun player care sa suporte diacritice, schimbarea dimensiunii fonturilor subtitrarilor, sa vada toate formatele existente SI sa nu aiba limitarea asta nasoala.

Daca cumpar DivX player, vreau sa cumpar unul cu care sa pot sa vad DVD-urile si CD-urile cu DivX pe care le am deja - nu sa trag din nou unele cu nume scurte, ca asa vrea player-ul. sad.gif

De asemenea ma intreb daca exista DivX player portabil, asa cum exista DVD player portabil. Ar fi foarte misto.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 28 Jan 2006, 13:29

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
Liviu
post 28 Jan 2006, 16:36
Post #52

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Eu spun urmatorul lucru:

Tinand cont ca filmele in format DIVX sunt in 99.999999% piraterii (restul, pana la 100% sunt home-video codate divx, si astea nu prea au nevoie de subtitrare), eu zic sa fiti mutumiti ca le puteti vedea ....

Eu inca nu am vazut divx care sa aiba multiple unghiuri de vizualizare a scenelor, cu meniu de selectie a coloanei sonore .. etc ...

Parerea mea, DIVX-ul este o inventie minunata dar cu aplicabilitate reala doar in home-video si in playerele multimedia portabile (unde filmul se stocheaza pe hdd si dimensiunea lui este o problema)

Tinand cont de aceste lucruri, eu mi-am cumparat un DVD player region free (sa pot vedea dvd-uri codate pe orice zona) care a fost si aproape gratis (mi-am luat in kit home theater eboda cu boxe R20 si playerul la 300.000 lei vechi)

Bafta !

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
mil
post 28 Jan 2006, 19:48
Post #53

ocupat

Liviule, pe principiul asta nu ar trebui sa iti pui mp3 pe masina...eu zic ca nu e rau ca oamenii sa cumpere de banii lor o scula cat mai fiabila si versatila...

Daca e sa amintim de drepturi mai e de studiat si urmatorul aspect...avem dreptul la copie privata a unei emisiuni sau film de pe tv...toti avem cablu acasa...tragi un film vorbit in engleza, franceza germana de pe TV (Pe aripile vantului a fost pe arte acum 3 saptamani subtitrat in franceza) ...tu pricepi...insa o parte a familie (mai ales cei in varsta) nu. Insa pe net se gasesc subtitrari... sicncronizezi inceputul...gata treaba... wink.gif

vlad, exista in doua variante:
- fara acumulator si ecran (pret max 80 de euro), l-am vazut montatartizanal la cineva pe masina in romania, dar avea chipset vibratio. Practic e un player de salon micsorat, fara sertar si o memorie micuta pentru buffer
- ce am zis mai sus + acumulator si ecran de 5-7 inch (depinde daca e 16/9 sau 4/3)...pret 170 de euro, autonomia nu e grozava (3-4 ore)
uite la astia niste exemple din ambele:
http://cido.en.ec21.com/GC00675618/Portable_DVD_player.html

si playere portabile fara unitate de DVD adica, ce am zis mai sus dar cu HDD, cam de la 3-400 de euro in sus...uite un exemplu de la taticii de la Archos, care produc chestiile astea din 2002:
www.archos.com

au si un PDA - recorder AV pe Linux cu HDD, daca mai integreaza un GPS si un GSM...si gata e tot ce iti doresti smile.gif

This post has been edited by mil: 28 Jan 2006, 20:16

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Liviu
post 28 Jan 2006, 20:02
Post #54

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Discutia e destul de vasta smile.gif ...

Tine cont ca am specificat formatul DVD .. adica modul cum este organizat un film pe dvd ... ca in cazul mp3-ului se vorbeste despre o compresie a muzicii (asa cum filmul pe dvd este mpeg2 iar divx-ul e mpeg4, la fel cd-ul audio este necomprimat iar mp3-ul este compresie mpeg-layer3 smile.gif )

Daca un dvd iti ofera posibilitati pe care un film tras pe un cd (divx) nu ti le poate oferi, un cd cu mp3-uri iti ofera exact aceleasi facilitati ca un cd audio, doar ca intra de 10 ori mai multa muzica in acelasi spatiu ... asa da.

Cand o sa apara DVD-uri cu compresie MPEG4 am sa fiu primul care cumpara playerul pentru ele wink.gif. Nici nu vreau sa ma gandesc ce rezolutie poate avea un film de 2H pe un DVD dual layer, comprimat MPEG4 smile.gif. Ce zici ? Ti-ar placea ?

Eu zic sa ne oprim aici .. daca ar fi sa continuam, sunt argumente din ambele directii.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
mil
post 28 Jan 2006, 20:56
Post #55

ocupat

Liviu, voi continua un pic smile.gif
- divx cu mai multe piste sonore...exista, www.divx.com
- player divx care stie mai multe subtitrari, exista
- divx cu sunet tras in surround..asemenea. (AC3)
- divx are aceleasi limitari de rezolutie ca si MPEG2
- televiziunea digitala (deja in mare voga in europa, se numeste TNT in Franta) utilizeaza compresia MPEG4...se vede STICLA...nu am film pe DVD sa se vada la fel...

ce nu exista inca este uluitoarea cumpresia de 10 ori intre WAV si MP3...dar sa nu ne miram, MPEG2 este deja un format compresat...

Argumentele de mai sus sunt in sprijinul ideii ca MPEG 4 o sa ingroape f. rapid MPEG 2 si banii bagati acum in tehnologie exclusiva MPEG2 sunt irositi...asa cum nu mai sfatuiesti pe cineva astazi sa isi cumpere casetofon, un VHS, un aparat foto cu pelicula ...asa ar trebui sa sfatuim si pe cei care isi cumpara chesti compatibile exclusiv CD, DVD etc...

Nu e o problema de drepturi...e o problema de solduri...producatorii (mai ales marile nume) au pe stoc tehnologie MPEG2 si o sustin cu chestii de astea rasuflate...DVD e cu drepturi...restul piratat...e un argument subtire. In realitate chipseturile dezvoltate de ei sunt mai scumpe decat cele taiwaneze, nu sunt vizibil mai bune, iar la versatilitate sunt batute la fundul golSe intampla un fenomen unic...nume mari din electronica (Philips, Thompson, Toshiba, Yamaha) rebranduiesc produse taiwaneze si le vand mai scump ... Produse care contin, culmea, mecanica furnizata de ei. Deci incep sa nu mai tin pasul gigantii electronicii cu cei din Vapor Valley, crunt, dar adevarat, s-a mai intamplat in computere...sa nu ne miram.

daca o mai tine tot asa avansul...prevad ca in curand o sa fie posibil sa inlocuiesti placa cu chipsetul de decodare din dvd player la 6 luni, asa cum schimbi placa video din comp...

This post has been edited by mil: 28 Jan 2006, 21:05

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Vlad Georgescu
post 28 Jan 2006, 23:32
Post #56

/----\ <--- Logan

mil, iti multumesc foarte mult pentru informatii.

QUOTE(Liviu @ 28 Jan 2006, 17:36)
Tinand cont ca filmele in format DIVX sunt in 99.999999% piraterii (restul, pana la 100% sunt home-video codate divx, si astea nu prea au nevoie de subtitrare), eu zic sa fiti mutumiti ca le puteti vedea ....
*

Nu sint de acord! Am multe filme DivX care sint distribuite for free si deci pe care le vad legal. De exemplu exista un interviu cu creatorii framework-urilor de dezvoltare web Ruby on Rails si Django - vreo 800 MB. Daca nu exista DivX, ar fi avut probabil mult mai mult.

Apple iTunes ofera de download-at seriale TV la pretul de 2 $ episodul. Pentru unele seriale (cum ar fi Stargate SG-1) poate ca merita. Nu stiu in ce format le ofera, dar cred ca e mai usor sa le scriu ca fisiere pe DVD si sa le vad intr-un DivX player care stie de fisiere, decit sa le scriu ca DVD "video".

Mie DivX mi se pare MULT superior unui DVD. In primul rind pentru ca pe un DVD dual-layer incap 10 sau mai multe filme DivX (ma refer la filme normale, medii ca durata, dimensiuni, mod de encodare), in timp ce pe un DVD "normal" in general e cite un film, doua. Pentru cine vrea sa-si faca un backup al colectiei de filme, si are rabdare sa encodeze, mi se pare foarte practic.

This post has been edited by Vlad Georgescu: 28 Jan 2006, 23:55

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
GoGu
post 29 Jan 2006, 18:24
Post #57

Prea de la tara

Mi-am luat din Metro un LG DVX9900 (aceeasi treaba cu 9700, design-ul difera) cu 284 lei.
Chipset mediatek, se poate face region free in 10 secunde (e un cod din telecomanda), ultima versiune de firmware oficial (1.43404) stie diacritice, n-a facut mofturi cu extensia si numele subtitrarii, teecomanda se poate programa sa comande si functiile de baza ale televizorului (nu stie f. mullte marci, totusi)...

Parti proaste, DTS da doar pe iesirea digitala si n-are iesire analogica multi-canal (doar stereo). Nu-i bai, ca oricum nu ma intreresa, am un sistem stereo. Daca vrei multicanal atunci iti trebuie amplificator cu decodor dolby sau dts.

PS pentru posesorii de lg aveti aici firmware oficial: http://pl.lgservice.com (e in poloneza dar e destul de clar, dupa desene smile.gif ). Pt firmware neoficial cautati pe xypro si FallenAngel ( http://dvx9900.altervista.org/ )pe softpedia.com...

This post has been edited by GoGu: 29 Jan 2006, 18:26

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
ursamajor
post 29 Jan 2006, 18:43
Post #58

Membru pasager

QUOTE(vv @ 30 Nov 2005, 14:11)
mil, citeste pagina http://www.e-boda.ro/produse/dvd/dvd_555x.html, zice acolo... eu nu l-am folosit pe divx-uri inca, deci nu iti pot zice exact cum merge.
Si nu e marca chinezeasca, e romaneasca smile.gif
*

Firma românească ce importă se cheamă Rosal. E-boda e marcă chinezească. Se mai asamblează și la noi, că pe unele scrie Made in China, iar pe altele Assembled in Romania. Link. La DVD players se găsește și 555x-ul.

This post has been edited by ursamajor: 29 Jan 2006, 18:47

--------------------
+
ursamajor
post 5 Feb 2006, 17:30
Post #59

Membru pasager

QUOTE(Liviu @ 28 Jan 2006, 17:36)
Eu inca nu am vazut divx care sa aiba multiple unghiuri de vizualizare a scenelor, cu meniu de selectie a coloanei sonore .. etc ...

Parerea mea, DIVX-ul este o inventie minunata dar cu aplicabilitate reala doar in home-video si in playerele multimedia portabile (unde filmul se stocheaza pe hdd si dimensiunea lui este o problema)

Lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Ce vrei tu e DMF, DivX Media Format, adică subtitrări și coloane sonore multiple, meniuri and stuff. DivX6 a inaugurat această nouă eră. Deja există, cum spunea cineva mai sus, filme DMF.
Mai interesant e că ultima versiune de e-boda (HIT89E), prin următorul update de firmware oficial, se pare că va suporta DMF. wink.gif

--------------------
+
ursamajor
post 16 Feb 2006, 07:21
Post #60

Membru pasager

QUOTE(ursamajor @ 5 Feb 2006, 18:30)
Lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Ce vrei tu e DMF, DivX Media Format, adică subtitrări și coloane sonore multiple, meniuri and stuff. DivX6 a inaugurat această nouă eră. Deja există, cum spunea cineva mai sus, filme DMF.
Mai interesant e că ultima versiune de e-boda (HIT89E), prin următorul update de firmware oficial, se pare că va suporta DMF.  wink.gif
*

Ceea ce s-a și întâmplat. Link.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:25
Forum Renault