DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Motor electric servodirectie Laureate 1,5 dci, sunet ciudat - țiuie

prody
post 28 Jul 2006, 20:37
Post #91

membru iradiat

Group: Members
From: Cetatea Banilor

QUOTE(borghil @ 28 Jul 2006, 02:01)
Si la mine a tiuit pana a murit, daca pot fi putin poet

Am un Laureat 1,5 dci 3 luni si 5000 km  si azi mi-am pus pompa noua de servodirectie

Pe garantie normal

I-am intrebat care a fost cauza decesului subit al pompei si mi-au zis ca defect de fabricatie. Ma intreb: de ce a murit dupa 5000 km ? oare asta ma va mai tine inca 5000 de km gun3.gif

Am crezut ca romanul a facut o masina, dar nu e asa, a facut un Logan down.gif
  gun3.gif
*

Puisor, pompa aia nu a fost facuta de un roman, putea foarte bine sa echipeze o masina straineza Renault si sa moara la fel de subit, dar atunci ar fi fost doar un accident, nu-i asa? Accepta ca nimeni nu construieste piese perfecte, controlul calitatii se face prin sondaj...mai scapa cate o chiftea si la case muuuult mai mari!
Hai sa renuntam la autocompatimirea asta romaneasca, o.k.?

--------------------
Mazda 3 2011 TX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
borghil
post 30 Jul 2006, 14:58
Post #92

Membru incepator

QUOTE(prody @ 28 Jul 2006, 21:37)
Puisor, pompa aia nu a fost facuta de un roman, putea foarte bine sa echipeze o masina straineza Renault si sa moara la fel de subit, dar atunci ar fi fost doar un accident, nu-i asa? Accepta ca nimeni nu construieste piese perfecte, controlul calitatii se face prin sondaj...mai scapa cate o chiftea si la case muuuult mai mari!
Hai sa renuntam la autocompatimirea asta romaneasca, o.k.?
*

Auzi mestere, in mare parte imi spui aceleasi lucruri ca si inginerul ala de la service.

Ba mai mult, asta imi spunea ca psihologic vorbind socul e mai usor de suportat cand ai un astfel de defect la o masina de 9000 de euro (adica Logan) dacat daca sa-r fi intamplat la o masina de 20.000 de mii de euro

Mestere pe mine nu ma intereseaza cine a produs pompa aia si pe ce poate ea sa fie pusa, parerea mea este ca a fost prost gandit si locul unde a fost pusa si sistemul. Eu cred ca era mult mai bine daca pompa era pusa pe cureaua de distributie, si sa nu te aud ca daca era pusa acolo nu mai era loc de aerul conditionat, pentru ca tot un meserias ca si tine imi spunea ca trebuia sa imi iau masina fara aer ca sa fi avut pompa pe curea

Spune-mi tu ca vad ca esti priceput la ce masina fabricata dupa 2004 nu poti sa- verifici lichidul de la pompa servodirectie sau macar sa ii desfaci capacul la borcan

Sunt total de acord cu faptul ca nimeni nu face piese perfecte. dar cand am luat Logan am mizat pe faptul ca e o masina fiabila, usor de intretinut, si nu in ultimul rand ieftina. De fiabilitate m-am convins.

Am schimbat 3 masini de serviciu una de productie ceha si 2 de productie germana,luate de mine in primire de la 0 km si am parcurs cu fiecare peste 70.000 de km. In afara de normalele revizii nu am avut nici un fel de probleme cu ele.
Eu zic ca asta face diferenta intre un Logan si o masina

Poate ca am lovit prea devreme si prea dur in Logan, dar poate ca "socul" era altul daca mi s-ar fi intamplat pe undeva pe la 70-80 de mii de km

--------------------
- - - -
+
ICET
post 30 Jul 2006, 15:49
Post #93

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

From: Bucuresti

Auzi,da stau si ma intreb,ce se intampla daca aveai clio si aceeasi poveste se intampla acolo,nu de alta dar pozitionarea si sistemul e identic(la dci ma refer)...

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
prody
post 30 Jul 2006, 19:59
Post #94

membru iradiat

QUOTE(borghil @ 30 Jul 2006, 15:58)
Auzi mestere, in mare parte imi spui aceleasi lucruri ca si inginerul ala de la service.

Ba mai mult, asta imi spunea ca psihologic vorbind socul e mai usor de suportat cand ai un astfel de defect la o masina de 9000 de euro (adica Logan) dacat daca sa-r fi intamplat la o masina de 20.000 de mii de euro

Mestere pe mine nu ma intereseaza cine a produs pompa aia si pe ce poate ea sa fie pusa, parerea mea este ca a fost prost gandit si locul unde a fost pusa si sistemul. Eu cred ca era mult mai bine daca pompa era pusa pe cureaua de distributie, si sa nu te aud ca daca era pusa acolo nu mai era loc de aerul conditionat, pentru ca tot un meserias ca si tine imi spunea ca trebuia sa imi iau masina fara aer ca sa fi avut pompa pe curea

Spune-mi tu ca vad ca esti priceput la ce masina fabricata dupa 2004 nu poti sa- verifici lichidul de la pompa servodirectie sau macar sa ii desfaci capacul la borcan

Sunt total de acord cu faptul ca nimeni nu face piese perfecte. dar cand am luat Logan am mizat pe faptul ca e o masina fiabila, usor de intretinut, si nu in ultimul rand ieftina. De fiabilitate m-am convins.

Am schimbat 3 masini de serviciu una de productie ceha si 2 de productie germana,luate de mine in primire de la 0 km si am parcurs cu fiecare peste 70.000 de km. In afara de normalele revizii nu am avut nici un fel de probleme cu ele.
Eu zic  ca asta face diferenta intre un Logan si o masina

Poate ca am lovit prea devreme si prea dur in Logan, dar poate ca "socul" era altul daca mi s-ar fi intamplat pe undeva pe la 70-80 de mii de km
*

Dragul meu, imi pare rau sa-ti spun, dar bati campii rau de tot! Eu ti-am atras atentia ca pompa aia nu e facuta in Romania si comentariul tau cum ca romanii au facut doar un Logan, nu o masina, este cel putin stupid in conditiile date.Asta e tot. Eu nu am zis nimic legat de locul unde este amplasata pompa,si mie mi se pare cam dubios faptul ca nu poti verifica nivelul.Cat despre faptul ca ti se pare prost gandit intreg sistemul, asta e optica ta,putin cam obtuza ce-i drept, oricum, se pare ca servodirectia electrohidraulica este prezenta pe mai toate autovehiculele moderne datorita multiplelor avantaje care cred ca s-au mai enumerat si pe forumul asta. La Fiat Panda, par exemplu, ai un boton CITY, daca apesi pe el directia devine foarte usoara pentru a depune un efort cat mai mic in trafic. La drum lung decuplezi optiunea asta si directia devine normala. Nu ti se pare un avantaj?
Te inteleg ca esti suparat, dar chiar a fost ghinion, nu mai da vina pe Dacia si pe amatorismul romanilor in materie de construit automobile .

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
nittro
post 30 Jul 2006, 21:27
Post #95

Membru

From: Oradea

Nu stiu de ce unii se refera la faptul ca Logan ar fi o masina construita de romani, sa nu uitam ca intregul proiect a fost realizat de RENAULT, iar singura implicare a romanilor in acest proiect e faptul ca masina se fabrica aici(exceptand fab din ext) si ca poarta numele marcii autothtone de autoturisme.

--------------------
DACIA LOGAN 2006 Laureate
Where is your Neverland!?
+
marksman
post 30 Jul 2006, 21:41
Post #96

Post mortem nihil est

From: sat

Si din pacate calitatea are de suferit. In fine, este o masina la inceput de drum, nu are in spate ani de traditie, de analize si de imbunatatiri.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
klaus
post 30 Jul 2006, 22:00
Post #97

步步

Group: Moderatori

QUOTE(borghil @ 30 Jul 2006, 15:58)
*

Iti recomand sa incerci sa faci operatiunea la un Opel Astra H (asta nou si dragalas).
Astept opinii dupa ce incerci treaba asta...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
borghil
post 31 Jul 2006, 10:57
Post #98

Membru incepator

QUOTE(prody @ 30 Jul 2006, 20:59)
Dragul meu, imi pare rau sa-ti spun, dar bati campii rau de tot! Eu ti-am atras atentia ca pompa aia nu e facuta in Romania si comentariul tau cum ca romanii au facut doar un Logan, nu o masina, este cel putin stupid in conditiile date.Asta e tot. Eu nu am zis nimic legat de locul unde este amplasata pompa,si mie mi se pare cam dubios faptul ca nu poti verifica nivelul.Cat despre faptul ca ti se pare prost gandit intreg sistemul, asta e optica ta,putin cam obtuza ce-i drept, oricum, se pare ca servodirectia electrohidraulica este prezenta pe mai toate autovehiculele moderne datorita multiplelor avantaje care cred ca s-au mai enumerat si pe forumul asta. La Fiat Panda, par exemplu, ai un boton CITY, daca apesi pe el directia devine foarte usoara pentru a depune un efort cat mai mic in trafic. La drum lung decuplezi optiunea asta si directia devine normala. Nu ti se pare un avantaj?
Te inteleg ca esti suparat, dar chiar a fost ghinion, nu mai da vina pe Dacia si pe amatorismul romanilor in materie de construit automobile .
*

Mestere, daca eu bat campii tu ii omori. Pe cine vrei sa dau vina pe Renault ?

In primul rand eu nu am Renault am DACIA si din cate stiu eu e un brand romanesc.

Daca aveam orice alta masina si mi s-ar fi intamplat acelasi lucru in acelasi mod as fi vorbit despre respectiva masina.

Referitor verificat nivelul la lichid, cred ca nici nu stii unde e amplasata pompa la un dci din moment ce ai 1,4

Daca citeai cu atentie ce am scris referitor la sistem am spus clar ca e parerea mea. De restul ti-am mai zis tu nu bati campii ii rupi in doua

P.S. Cand ai timp ia o surubelnita si o tubulara sa vi sa-mi verifici si mie nivelul la lichid.

QUOTE(klaus @ 30 Jul 2006, 23:00)
Iti recomand sa incerci sa faci operatiunea la un Opel Astra H (asta nou si dragalas).
Astept opinii dupa ce incerci treaba asta...
*

Si voua va pare bine ca mai sunt si alti idioti care au acelasi sistem la fel de prost sau mai prost pozitionat decat cel de pe Logan (by renault) sau pe Clio

Intrebarea il viza pe prody. Stiam ca mai exista la fel de prost pozitionata pompa si pe Clio dci cum a spus si Icet.

Nu stiam de Astra dar cand o sa am ocazia o sa ma uit si o sa revin cu comentarii

--------------------
- - - -
+
klaus
post 31 Jul 2006, 11:25
Post #99

步步

Borghil, eu pusesem intrebarea pentru ca mi s-a parut ca esti bine informat cu masinile astea facute dupa 2004...
Ma scuzi ca am gresit aprecierea.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
vasile82
post 31 Jul 2006, 13:15
Post #100

Membru autentic

From: Ploiesti, Bucuresti

Salut,

borghil daca masina mai este in perioada garantiei de ce nu te duci la service?

Numai bine!

Scuze acum am vazut ca ai fost in service.

This post has been edited by vasile82: 31 Jul 2006, 13:18

--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
+
borghil
post 31 Jul 2006, 15:15
Post #101

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 31 Jul 2006, 12:25)
Borghil, eu pusesem intrebarea pentru ca mi s-a parut ca esti bine informat cu masinile astea facute dupa 2004...
Ma scuzi ca am gresit aprecierea.
*

Klaus, din saracele mele cunostinte despre masinile astea facute dupa 2004 nu intra si Opel Astra H, care a avut lansarea oficiala in premiera mondiala in 2003 la Frankfurt M. S. mai exact pe 11.09.2003.

http://www.gm.com/company/gm_exp_live/even...astra/news.html

Nu ma face sa cred ca tu chiar lucrezi la DACIA

--------------------
- - - -
+
klaus
post 31 Jul 2006, 15:33
Post #102

步步

"Opel will present the five-door version scheduled to go on sale in the spring of 2004."
Mda, ce sa zic, direct in 2003 s-a vandut...

Insa, imi fac mea culpa ca am putut pretinde ca o masina care a inceput sa se vanda in 2004 era model 2004, cand trebuia sa consider ca era model 2003 ca atunci a fost prezentat (fie vornba intre noi, si loganul break a fost prezentat in iunie 2004 la Paris, dar nu mi s-a parut ca ar fi plin de ele pe strada).
Insa imi pun cenusa in cap si imi declin cunostintele in domeniu.
Dar am rugamintea, ca sa stiu si eu la ce sa ma uit , sa-mi spui si mie borghil, care sunt masinile de dupa 2004 care au directie asistata electrohidraulic. Ca sa ma uit si eu la pozitionarile ei.
Avand in vedere ca eu nu mai stiu nici una in afara de Astra H, te rog pe tine sa mi le mentionezi.

This post has been edited by klaus: 31 Jul 2006, 16:39

--------------------
+
alinakes
post 31 Jul 2006, 15:38
Post #103

X

From: X

@ borghil
Exista 2 tipuri de Astra H - Hayon/Hatchback si Break !

Intr-adevar Hayon-ul este lansat in 2003 , primele modele sunt lansate in 200309 dar majoritatea sunt lansate dupa 200401 iar la Break toate modelele sunt lansate dupa 200401 asa ca dupa parerea mea putem considera Astra H ca o masina a anului 2004 !

Problemele cu servodirectia sunt putine la Logan deci nu putem generaliza !

Amplasarea este incomoda dar nici nu vad utilitatea verificarii lichidului respectiv in fiecare zi ! Daca este verificat la revizie este suficient ! Nu este o piesa consumabila pe care sa trebuiasca sa o schimbam cu regularitate !

Putem face o comparatie cu Clio sa vedem ce probleme au fost si cu ce frecventa , la servodirectia Dci , din moment ce este acelasi sistem !

Parerea mea este ca tu ai fost putin ghinionist !

--------------------
X X X - X
+
borghil
post 31 Jul 2006, 16:35
Post #104

Membru incepator

QUOTE(alinakes @ 31 Jul 2006, 16:38)
@ borghil
Exista 2 tipuri de Astra H - Hayon/Hatchback si Break !

Intr-adevar Hayon-ul este lansat in 2003 , primele modele sunt lansate in 200309 dar majoritatea sunt lansate dupa 200401 iar la Break toate modelele sunt lansate dupa 200401 asa ca dupa parerea mea putem considera Astra H ca o masina a anului 2004 !

Problemele cu servodirectia sunt putine la Logan deci nu putem generaliza !

Amplasarea este incomoda dar nici nu vad utilitatea verificarii lichidului respectiv in fiecare zi ! Daca este verificat la revizie este suficient ! Nu este o piesa consumabila pe care sa trebuiasca sa o schimbam cu regularitate !

Putem face o comparatie cu Clio sa vedem ce probleme au fost si cu ce frecventa , la servodirectia Dci , din moment ce este acelasi sistem !

Parerea mea este ca tu ai fost putin ghinionist !
*

Nu vad ce treaba are Hayon/Hatchback si Breack cu, compartimentul motor unde e ascuns respectivul sistem de servodirectie.

Asa cum am mai spus putin mai sus, poate ca am lovit prea devreme si prea dur in Logan.

E clar ca am avut ghinion dar, pune-te in locul meu, si iti spun eu ca ai fi avut acelasi gust amar.

Sa lasam putin deoparte problema cu sistemul. Am o problema legata de carnetul de garantii care dupa ce mi-a fost montata respectiva pompa servo directie nu mi-a completat nimeni nimic in el la service.

Te intreb pe tine si pe Klaus daca e normal

Va multumesc anticipat

--------------------
- - - -
+
DFA
post 31 Jul 2006, 17:04
Post #105

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Nu trebuia să-ți completeze în el (nici nu prea are unde...) ci să-ți dea o foaie cu operațiunile executate, care se poate atașa la carnet. Mulți nu o dau decât la cerere, deși sunt obligați de lege...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
borghil
post 31 Jul 2006, 17:26
Post #106

Membru incepator

Merci frumos DFA

Daca esti amabil inca o interbare.

Pompa cea noua pe care am montat-o are garantie un anumit numar de km sau va ramane in garantie cat va fi masina in garantie?

--------------------
- - - -
+
DFA
post 31 Jul 2006, 17:30
Post #107

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Piesele schimbate în garanție fac parte din mașină, care are garanție 18 luni. Deci pompa va avea garanție cât timp mașina este în garanție. Reparațiile în garanție nu prelungesc termenul de garanție decât cu durata reparației.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
klaus
post 31 Jul 2006, 17:38
Post #108

步步

Din intamplare, dar numai din intamplare, acea foaie care e obligatoriu a se adauga la carnetul de garantie se adauga in urma demersurilor mele si ale lui Al de acu mai bine de un an ( http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=218980 ) cand am atras atentia Dacia ca lipsa acelor foi din carnetul de garantie este incalcare a legilor privind garantiile. In urma acelor demersuri s-a emis si o nota tehnica, dar de sconcs ce sunt nu o sa vi-o arat, va las sa o descoperiti singuri la service.
Cand unii dintre noi ne luptam pentru lucruri absolut necesare si legale, lumea se gandea la covorase si alte briz-brizuri.... Si acu se dau eroi...

--------------------
+
prody
post 31 Jul 2006, 21:31
Post #109

membru iradiat

QUOTE(borghil @ 31 Jul 2006, 11:57)
InReferitor verificat nivelul la lichid, cred ca nici nu stii unde e amplasata pompa la un dci din moment ce ai 1,4

Sa stii ca de profesie sunt inginer auto, iar cand eu desfaceam o pompa electrohidraulica de la un Peugeot 407 2.0 HDI avariat ca sa vad ce are in ea, tu nu prea cred ca aveai vreo idee despre sistemul asta de directie asistata.
Recunosc ca nu sunt vreun geniu in materie, dar,ce naiba, ar trebui sa am un parc auto, ca sa pot sa-mi dau cu parerea despre o problema? tongue.gif
Sa ai bafta, sper ca asta noua sa te tina 999 999 km. wink.gif

This post has been edited by prody: 31 Jul 2006, 21:50

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
borghil
post 1 Aug 2006, 16:54
Post #110

Membru incepator

Multumesc de urare si asa cum zici tu sa fie

--------------------
- - - -
+
hunter
post 4 Aug 2006, 12:45
Post #111

Membru incepator

Domnilor,

Mie unul nu mi se pare normal sa se auda acest zgomot de la servo,
o fi el motoras electeric etc. dar nu consider ca este normal.
Parerea mea este ca puteau sa-l faca intr-un fel asa incat sa fie mai silentios,
sau sa puna altul, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca puteau sa studieze mai bine problema cu spatiul pe cureaua de accesorii si sa proiecteze toata treaba in asa fel incat sa aiba loc si pentru A/C si pentru pompa... gun3.gif

--------------------
Dacia 1,5 dCi 2006 Ambition - b-53-zbv
+
klaus
post 4 Aug 2006, 12:50
Post #112

步步

Bine, la fel se aude si la Astra H...
Stau si ma gandesc, la aia o fi normal?
Si as mentiona pe aici avantajele servoasistarii electrohidraulice, dar daca toata lumea zice ca e o porcarie, ma intreb cine ar intelege... Asa ca mai bine tac.

--------------------
+
calin.c
post 4 Aug 2006, 20:56
Post #113

Membru autentic

From: sighisoara

multi constructori de masini folosesc acest sistem si nu vad de ce va deranjeaza?

--------------------
+
trami
post 8 Aug 2006, 19:47
Post #114

-

From: Targoviste

Pompa din foto se monteaza pe Clio si pe Kangoo. Poate cineva sa-mi spuna daca este aceeasi si pe Logan? S-ar putea recunoaste dupa forma rezervorului. Multumesc.

pompa_clio.jpg ( Size: 16.92k ) Number of downloads: 303

--------------------
Kuga 2 - - -
+
prody
post 8 Aug 2006, 19:59
Post #115

membru iradiat

Pai cine crezi ca poate sa o vada, acolo unde e bagata? biggrin.gif
Daca aia e pompa de Clio, atunci este aceeasi de pe Logan.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
trami
post 8 Aug 2006, 21:31
Post #116

-

Poate a vazut-o cineva care a schimbat-o

--------------------
Kuga 2 - - -
+
ICET
post 8 Aug 2006, 21:50
Post #117

Eu am vazut-o,pe alt logan,dar nu e asa.....

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
trami
post 9 Aug 2006, 08:06
Post #118

-

Este total diferita, sau doar motorul? Intr-adevar, motorul nu este cel original, este un unul nou mai inalt cu 3 cm.

--------------------
Kuga 2 - - -
+
ICET
post 9 Aug 2006, 20:24
Post #119

Nu mai retin exact partea de plastic,adica bidonasul,dar motorul sigur nu e la fel.

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
armand n
post 14 Aug 2006, 13:55
Post #120

Membru incepator

salut si eu am un logan dci ambition nou nou l-am luat din reprezentantza cu 12 km si la mine se aude tiuitu ala si se aude mai tare cand invart de volan parerea mea este servodirestia da nu cred sa fie ceva bai daca mai ai ceva noutatzi sa imi zici te rog mersi

--------------------
dacia LOGAN 2006 1.5DCi - CJ25ARM
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 06:12
Forum Renault